fbpx
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
12 000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Receptek
Paradicsomos cobbler (sós pite) recept

Paradicsomos cobbler (sós pite) recept

A paradicsom azon ritkaságok egyike, aminek nemhogy nem árt a sütés-főzés, de még használ is! A benne lévő nagyon értékes likopén nevű hatóanyag ugyanis hő hatására még aktívabbá válik. Próbáld ki ezt a sós pite (cobbler) receptet paradicsommal!

Cobbler receptet már hoztam Nektek korábban is (ide kattintva találjátok ringlós-barackos ízben), de arra gondoltam, mi lenne ha sós verzióban is elkészíteném - így született meg a paradicsomos cobbler ötlete. A paradicsom azon ritkaságok egyike, aminek nemhogy nem árt a sütés-főzés, de még használ is! A benne lévő nagyon értékes likopén nevű hatóanyag ugyanis hő hatására még aktívabbá válik - a likopén pedig többek közt segíti szervezetünk védelmét a káros UV-sugarakkal szemben. Kell ennél több? :-) Próbáld ki!

Hozzávalók a paradicsomos alaphoz:

6-8 darab paradicsom kicsik nagyok vegyesen

1 evőkanál zabkorpa

frissen őrölt bors

pár db friss kakukkfű ág

1 teáskanál balzsamecet

2 evőkanál olívaolaj

Hozzávalók a tésztához:

1 és fél bögre tönkölyliszt

fél bögre zabliszt

2 mokkáskanál sütőpor

1 pohár (növényi)tej

fél pohár vaj kockázva

12 dkg camambert sajt (más reszelt sajt is jó)

1 mokkáskanál himalája só

frissen őrölt bors

1 evőkanál szárított bazsalikom

pár szem dió (elhagyható)

Elkészítés:

A sütőt előmelegítettem 200 fokra. A hagymákat felkockáztam, a paradicsomokat szintén és egy kivajazott sütőtálba szórtam őket, rámorzsoltam a kakukkfüvet, meglocsoltam balzsamecettel és kevés olívaolajjal, sóztam, borsoztam és jól összekevertem az egészet majd betettem a sütőbe, míg a tésztát összeállítottam. A liszteket egy tálba öntöttem, elkevertem benne a sütőport, sót, borsot, szárított bazsalikomot, és a felkockázott sajtot is. Hozzáadtam a vajat és kézzel elmorzsoltam a lisztes keverékben, míg pici darabos vizes homok állagú lett a tészta, aztán hozzáönöttem a tejet is. Sűrű ragacsos tészta lesz, ha túl híg lenne adjunk még hozzá kevés lisztet, ha túl sűrű akkor tejjel higítható. Kivettem a sütőből a paradicsomot és egy evőkanállal rákanalaztam a tésztát a tetejére, majd megszórtam dióval. Visszatettem a forró sütőbe és 20-25 perc alatt készre sült.

Tálaláskor friss kakukkfűvel megszórtam.


Forrás:

Zsuzsi blogja, http://palmafaproject.cafeblog.hu

Ha tetszett, oszd meg vagy kedveld!
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal