Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
14900 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Receptek
Paradicsomos cobbler (sós pite) recept

Paradicsomos cobbler (sós pite) recept

A paradicsom azon ritkaságok egyike, aminek nemhogy nem árt a sütés-főzés, de még használ is! A benne lévő nagyon értékes likopén nevű hatóanyag ugyanis hő hatására még aktívabbá válik. Próbáld ki ezt a sós pite (cobbler) receptet paradicsommal!

Cobbler receptet már hoztam Nektek korábban is (ide kattintva találjátok ringlós-barackos ízben), de arra gondoltam, mi lenne ha sós verzióban is elkészíteném - így született meg a paradicsomos cobbler ötlete. A paradicsom azon ritkaságok egyike, aminek nemhogy nem árt a sütés-főzés, de még használ is! A benne lévő nagyon értékes likopén nevű hatóanyag ugyanis hő hatására még aktívabbá válik - a likopén pedig többek közt segíti szervezetünk védelmét a káros UV-sugarakkal szemben. Kell ennél több? :-) Próbáld ki!

Hozzávalók a paradicsomos alaphoz:

6-8 darab paradicsom kicsik nagyok vegyesen

1 evőkanál zabkorpa

frissen őrölt bors

pár db friss kakukkfű ág

1 teáskanál balzsamecet

2 evőkanál olívaolaj

Hozzávalók a tésztához:

1 és fél bögre tönkölyliszt

fél bögre zabliszt

2 mokkáskanál sütőpor

1 pohár (növényi)tej

fél pohár vaj kockázva

12 dkg camambert sajt (más reszelt sajt is jó)

1 mokkáskanál himalája só

frissen őrölt bors

1 evőkanál szárított bazsalikom

pár szem dió (elhagyható)

Elkészítés:

A sütőt előmelegítettem 200 fokra. A hagymákat felkockáztam, a paradicsomokat szintén és egy kivajazott sütőtálba szórtam őket, rámorzsoltam a kakukkfüvet, meglocsoltam balzsamecettel és kevés olívaolajjal, sóztam, borsoztam és jól összekevertem az egészet majd betettem a sütőbe, míg a tésztát összeállítottam. A liszteket egy tálba öntöttem, elkevertem benne a sütőport, sót, borsot, szárított bazsalikomot, és a felkockázott sajtot is. Hozzáadtam a vajat és kézzel elmorzsoltam a lisztes keverékben, míg pici darabos vizes homok állagú lett a tészta, aztán hozzáönöttem a tejet is. Sűrű ragacsos tészta lesz, ha túl híg lenne adjunk még hozzá kevés lisztet, ha túl sűrű akkor tejjel higítható. Kivettem a sütőből a paradicsomot és egy evőkanállal rákanalaztam a tésztát a tetejére, majd megszórtam dióval. Visszatettem a forró sütőbe és 20-25 perc alatt készre sült.

Tálaláskor friss kakukkfűvel megszórtam.


Forrás:

Zsuzsi blogja, http://palmafaproject.cafeblog.hu

Ezt láttad már?
Sült padlizsánsaláta paradicsommal, fokhagymával
Netamin Facebook oldal Netamin Tiktok oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér