A spenót szezonja márciustól egészen decemberig tart, így szinte mindig található a piacon friss spenótlevél. Magas kálium, magnézium, kálcium és foszfor tartalma miatt nagyon egészséges, csúnya, de finom alapanyag.
Hozzávalók:
- 15 dkg friss spenótlevél
- 1 kaliforniai paprika
- 4 ek. szójajoghurt (vagy sima joghurt)
- 1/2 citrom leve
- 1 csokor metélőhagyma
- 2 ek. 100% extra szűz olívaolaj
- só - ízlés szerint
- kb. 1/2 dl víz
Elkészítés:
A spenótleveleket alaposan megmossuk és egy tálba halmozzuk.
A kaliforniai paprikát is megmossuk, és apró kockákra vágjuk.
Az öntetet (joghurt, citrom, só, olaj) összekeverjük.
Tálalás előtt a zöldségekre öntjük.
Forrás: Dankóné R. Magdolna blogja