A retek már önmagában is rengeteg ásványi anyagot tartalmaz, ráadásul kiegészítve néhány zöldség barátjával egy igazi vitaminbulit rendezhetünk a tányérunkon. Finom és egészséges, csak nyerhetünk vele. :)
Hozzávalók:
- 2 fej saláta
- 4-5 szem retek
- 1 konzerv doboz kukorica
- fekete olívabogyó - ízlés szerint
- 1 szelet teljeskiőrlésű kenyér
- 6 ek. olívaolaj
- 6 ek. víz
- 3 tk. vegeta
- himalaya só - ízlés szerint
- 2 tk. agavé szirup
- 1 ek. sörélesztőpehely
Elkészítés:
A salátát megmossuk, és a leveleket apróbb darabokra vágjuk.
A retket is megmossuk, ha szeretnénk meghámozzuk és feldaraboljuk.
A kukoricát és az olívabogyót lecsepegtetjük, és hozzáadjuk az előzetesen előkészített zöldségekhez.
A kenyeret megpirítjuk és felkockázzuk. Ezt is a salátához adjuk.
Elkészítjük az öntetet:
az olajat összekeverjük a vízzel, fűszerrel, sörélesztőpehellyel, sózzuk és agavé sziruppal édesítjük.
Tálalás előtt kb. 20 perccel öntjük a salátára.
Forrás: Dankóné R. Magdolna blogja