Az almaecet alkalmazásának nagy hagyománya van a diétázók, fogyni vágyók körében. Nem véletlen, hogy a népszerűsége töretlen, hiszen értékes tápanyagokban gazdag, és zsírégetést, étvágyszabályozást célzó kúrákban való alkalmazhatóságát tudományos kutatások is igazolták!
Az almaecet almából készül, erjedés vagy más néven fermentálás segítségével. Az almalében lévő cukorból először alkohol, majd másodlagos erjedés során ecetsav keletkezik. De az almaecetben nemcsak ecetsav található, hanem egy „anyaecet” nevű anyag is, amely értékes fehérjék, enzimek, antioxidánsok és barátságos baktériumok természetesen gazdag forrása.1-4
A szűrt almaecet nem tartalmazza az anyaecetet – a szűrt és a szűretlen almaecet így nem tekinthető egyenrangúnak a hasznos összetevők szempontjából. Ezért a szűretlen almaecetből készült termék mindig jobb választás, mert ez nyújtja a lehető legtöbbet az almaecet jótékony hatásaiból!
A Netamin Fermentált Szűretlen Almaecet kapszula 100%-ban szűretlen almaecetből készül, ezáltal biztos lehetsz abban, hogy a lehető legjobb formában viszed be ezt a sokat kutatott hatóanyagot!
Az almaecet íze savanykás, kesernyés, illata átható – emiatt sokaknak gondot jelenthet a napi rendszerességű fogyasztása, ráadásul a nyelőcső és a fogzománc is károsodhat tőle. A Netamin Fermentált Szűretlen Almaecet kapszulával ez nem jelent problémát: segítségével Te is élvezheted az almaecet minden lehetséges pozitív hatását, kíméletes formában, a zavaró íz és illat nélkül.
A Netamin Fermentált Szűretlen Almaecet kapszula napi adagja 800 mg almaecet port tartalmaz (5% savtartalommal), növényi kapszulában. 100% vegán termék.
Az almaecet-kúra már nagyanyáink korában is ismert volt, a fogyókúra, a szervezet általános erősítése céljából. Tudományos vizsgálatoknak köszönhetően mostanra tudjuk, hogy igazuk volt: az almaecet fontos vitaminokat, ásványi anyagokat és polifenolokat biztosít, fő hatóanyagként pedig ecetsavat tartalmaz. Az ecetsavról kutatások során kiderült, hogy több oldalról is támogatja a fogyást és az egészség fenntartását!
Több független kutatás megerősítette, hogy az almaecet képes csökkenteni az éhségérzetet, lassítani a gyomorürítést és így hosszabban tartó teltségérzetet biztosítani.5 Mindezek hatására csökken a kalóriabevitel – egy 2005-ös amerikai kutatás szerint napi szinten akár közel 300 kalóriával!6 2009-ben, a Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry című folyóiratban megjelent tanulmány egy olyan kutatásról számolt be, melynek során az almaecet 12 héten át történő napi fogyasztása a testsúly, a testzsírszázalék és a derékkörfogat csökkenését eredményezte. Mindezt úgy, hogy a kutatás alanyai étrendjüket és fizikai aktivitásukat nem módosították!7
A sikeres fogyás alapja a stabil vércukorszint. A nagy vércukorszint-ingadozások kivédésével elkerül minket a hirtelen fellépő éhség és a testsúly is jobban kontrollálható. Tanulmányok kimutatták, hogy az almaecet rendszeres fogyasztásától javulhat az inzulinérzékenység és jelentős mértékben csökkenhet étkezés során a cukor felvétele a véráramba, így kiegyenlítettebbé válhat a vércukorszint.5,8-10
Az egészséges testsúly eléréséhez és megtartásához kulcsfontosságú, hogy emésztésünk, bélrendszerünk is a legjobb formában legyen. Az almaecet bizonyítottan segíti a szervezetet abban, hogy a bevitt táplálékot jobban tudja hasznosítani, mivel ösztönzi a megfelelő emésztést és a tápanyagok felszívódását.11 Alacsony pH-ja nagyon előnyös a gyomor, és az emberi szervezet számára. Fő aktív összetevője az ecetsav, ami kiegyenlíti a gyomorsav pH-szintjét, hozzájárul a vitaminok, ásványi anyagok, fehérjék és egyéb tápanyagok jobb feldolgozásához.12,13
A szűretlen almaecetben az emésztőrendszer egészségét, emésztési folyamatokat támogató probiotikus baktériumok, valamint a probiotikumokat szaporító prebiotikumok is vannak.14,15
Az almaecet napjainkra szinte egybeforrt az egészségtudatos életmóddal. Az immunrendszer erősítésére, a szervezet tisztítására és a méreganyagok eltávolítására sokan használják az almaecetet. Számos kutatás szerint segíthet a fertőzések elleni védekezésben is.3,12,16
OGYÉI szám: 34584/2024. Ez mit jelent? Azt, hogy a termék a jogszabályi előírásoknak megfelelve be lett jelentve az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnél, mint étrend-kiegészítő készítmény. A Netamin termékek minden esetben magas minőség-biztosítási követelmények mellett, kiváló alapanyagokból készülnek a Te egészségedért.
Terhesség vagy szoptatás alatt kérje ki kezelőorvosa tanácsát a termék szedéséről.
Szedési útmutató és hatóanyag-táblázat a részletek fül alatt található. A termék hatása egyénileg eltérő lehet és nem garantált. Természetes színeltérés előfordulhat ebben a termékben. Ahogyan a természetes növényi nyersanyagok sem "egyenszínűek", a kapszuláink tartalmában is megfigyelhetők színbeli eltérések, variációk. Míg sok más gyártó szintetikus festékek és színezékek használatával éri el, hogy minden egyes kapszula egyformán nézzen ki, addig a Netamin termékeivel mi minden erőnkkel törekszünk a lehető legtermészetesebb megoldásokra. Ezért úgy gondoljuk, jobb, ha az összetevőket eredeti, természetes állapotukban hagyjuk - így egészségre gyakorolt pozitív hatásuk sem szenvedhet kárt.
1 Fahey RL. Health benefits of apple cider vinegar and other common vinegars: A review. Integr Med Alert. 2017;20(6):67–72.
2 Štornik A, Skok B, Trček J. Comparison of Cultivable Acetic Acid Bacterial Microbiota in Organic and Conventional Apple Cider Vinegar. Food Technol Biotechnol. 2016;54(1):113-119.
3 Saqib A. Antimicrobial activity of apple cider vinegar. Mapana J Sci. 2017;16(2):11–15.
4 Aykın E, Budak NH, Güzel-Seydim ZB. Bioactive components of mother vinegar. J Am Coll Nutr. 2015;34(1):80-89.
5 Delayed gastric emptying rate may explain improved glycaemia in healthy subjects to a starchy meal with added vinegar. Eur J Clin Nutr. 1998;52(5):368-371.
6 Johnston CS, Buller AJ. Vinegar and peanut products as complementary foods to reduce postprandial glycemia. J Am Diet Assoc. 2005;105(12):1939-1942.
7 Kondo T, Kishi M, Fushimi T, Ugajin S, Kaga T. Vinegar intake reduces body weight, body fat mass, and serum triglyceride levels in obese Japanese subjects. Biosci Biotechnol Biochem. 2009;73(8):1837-1843.
8 Johnston CS, Kim CM, Buller AJ. Vinegar improves insulin sensitivity to a high-carbohydrate meal in subjects with insulin resistance or type 2 diabetes. Diabetes Care. 2004;27(1):281-282.
9 Brighenti F, Castellani G, Benini L, et al. Effect of neutralized and native vinegar on blood glucose and acetate responses to a mixed meal in healthy subjects. Eur J Clin Nutr. 1995;49(4):242-247.
10 Johnston CS, Steplewska I, Long CA, Harris LN, Ryals RH. Examination of the antiglycemic properties of vinegar in healthy adults. Ann Nutr Metab. 2010;56(1):74-79.
11 Shen F, Feng J, Wang X, et al. Vinegar Treatment Prevents the Development of Murine Experimental Colitis via Inhibition of Inflammation and Apoptosis. J Agric Food Chem. 2016;64(5):1111-1121.
12 Johnston CS, Gaas CA. Vinegar: medicinal uses and antiglycemic effect. MedGenMed. 2006;8(2):61.
13 Salovaara S, Sandberg AS, Andlid T. Organic acids influence iron uptake in the human epithelial cell line Caco-2. J Agric Food Chem. 2002;50(21):6233-6238.
14 Martini N. Potion or Poison? Apple cider vinegar. J Prim Health Care. 2021;13(2):191-192.
15 Singh A, Mishra S. Study about the nutritional and medicinal properties of apple cider vinegar. Asian J Cci Technol. 2017;8(11):6892-6894.
16 Gopal J, Anthonydhason V, Muthu M, et al. Authenticating apple cider vinegar's home remedy claims: antibacterial, antifungal, antiviral properties and cytotoxicity aspect. Nat Prod Res. 2019;33(6):906-910.
Adagolás: Felnőtteknek napi 2x1 kapszula, étkezés előtt, bő
folyadékkal.
Hatóanyag A napi adag tartalmaz
(2 kapszula) Fermentált, szűretlen
almaecet por
(5% savtartalom) 800 mg
Almaecet por, növényi kapszula, emulgeálószer (mikrokristályos cellulóz), csomósodást gátló anyagok (szilícium-dioxid, zsírsavak magnéziumsói)