fbpx
Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Emésztés
Hogyan hat az almaecet az emésztésre?

Hogyan hat az almaecet az emésztésre?

Puffadás, emésztési nehézségek esetén régóta ajánlják az almaecetet. De pontosan hogyan működik? Okozhatunk vele kárt is? Fontos információk az almaecetről!

Az almaecetet már nagyanyáink is használták, külsőleg és belsőleg egyaránt, számos csodás hatást tulajdonítva neki. Ha "mindenre" nem is jelent gyógyírt, az almaecetnek valóban vannak pozitív hatásai, amelyeket a tudomány is alátámasztott. Segíthet puffadás és emésztési nehézségek esetén is, azonban nem mindegy, hogyan használjuk: a nem megfelelő alkalmazásával ugyanis kárt is okozhatunk! 

Az almaecet egy prebiotikum – nem összekeverendő a reklámokban sokszor hallott probiotikummal –, amelyet a szervezetünk nem emészt meg, így változatlan formában kerül be a belekbe, és szaporítja azokat a jótékony baktériumokat, melyek segítenek a gyorsabb és hatékonyabb emésztésben. A prebiotikumok ugyanakkor segítenek a kalcium megfelelő hasznosulásában is. Ez miért fontos? A kalcium hozzájárul az emésztőenzimek normál működéséhez, sőt, kutatások alapján a magas kalciumtartalmú étrend (1200-1300 mg naponta) támogathatja a fogyókúra sikerességét is.

Az almaecet tehát egyértelműen hasznos, és mivel meggyorsítja az emésztést, valóban segítséget nyújthat a fogyókúrában is, és a puffadás érzésének enyhítésében, vagy megelőzésében is. De akkor miért intenek óva többen is a rendszeres használatától?

Ennek oka leginkább a fogorvosoknál keresendő. Egy 2012-es holland kutatás ugyanis kiderítette, az almaecet káros tud lenni a fogak egészségére, épp ezért egyetlen fogorvos sem ajánlja már a használatát a hagyományos módon (almaecetes víz ivása). Szerencsére azonban erre is van megoldás!

A trükk csupán annyi, hogy nem önmagában kell használnunk, hanem főzés közben, a minden háztartásban megtalálható, hétköznapi ecetet helyettesítve, vagy ha igazán hatékonyak akarunk lenni, akkor kapszula formájában fogyasztva. Így a fogaink is épek maradnak, és a jótékony hatásairól sem kell lemondanunk!

Felhasznált irodalom
https://www.livestrong.com/article/530301-can-apple-cider-vinegar-help-digestion/ http://www.webbeteg.hu/cikkek/emesztorendszer/871/prebiotikumok-probiotikumok-szinbiotikumok
Kapcsolódó termékek
Ezt láttad már?
Netamin Almaecet 400 mg kapszula
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér