fbpx
Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
N0100231
Netamin OVO-Kollagén Mátrix kapszula

Ezeket a kiegészítő termékeket ajánljuk még vásárlásod mellé
1 299 - 9 370 Ft

Netamin OVO-Kollagén Mátrix kapszula

60 kapszula
Netamin OVO-Kollagén Mátrix kapszula
 • Kollagénben gazdag tojáshéj membrán + bambusz kivonat, C-vitamin, A-vitamin, szerves réz
 • Vegetáriánus termék!
 • Kollagéntámogató mátrix: a kollagénszint növelését elősegítő és a kollagén lebomlását gátló természetes hatóanyagokkal
 • A tojáshéj membrán a kollagén, hialuronsav, elasztin, glüközamin és kondroitin-szulfát gazdag forrása
 • Kutatásokban a tojáshéj membrán:
 • ...serkentette a kollagén és hialuronsav saját termelését
 • ...javította a bőr, haj, körmök állapotát, csökkentette a ráncokat, növelte a bőr rugalmasságát
 • ...csökkentette az ízületi fájdalmat, merevséget és gyulladást, segítette a porcregenerációt

Kollagéntámogató mátrix tojáshéj membránnal, bambusz kivonattal, C-vitaminnal, A-vitaminnal és szerves rézzel. A termék összetevőit gondos szakértelemmel állítottuk össze, úgy, hogy a megfelelő kollagénszintet három különböző úton is támogatják:

 • a kollagén külső pótlása
 •  a szervezet saját kollagéntermelésének serkentése
 • a kollagén belső bomlásának gátlása

Csak napi 2 kapszula: mindössze ennyit kell beszedned a kollagénszint hatékony és tudományosan bizonyított módon történő támogatásáért! Gyorsan, könnyedén, bármilyen mellékíz nélkül!


Készleten
4 990 Ft
Egységár: 83 Ft/kapszula
3 db vásárlása esetén 10% kedvezményt kapsz.
Kedvezményes ár darabonként 4 491 Ft. Megtakarítás 1 497 Ft.

Miért olyan fontos a kollagénpótlás mindenki számára?

A kollagén testünkben a legnagyobb mennyiségben előforduló fehérje, körülbelül 25-30%-a az összes fehérjének. Elnevezése a görög kólla szóból ered, mely ragasztót jelent, és ez kitűnően szemlélteti is a funkcióját: szó szerint „ragasztóként” működik és összetartja a testünk sejtjeit és szöveteit, segít megtartani alakjukat, rugalmasságukat és erejüket.

A kollagén alapvető szerepet játszik a bőr, a haj, a körmök, a csontok, az ízületet alkotó képletek (porcok, szalagok, ízületi tokok, az ízületet mozgató inak, izmok), az erek és egyéb kötőszövetek szerkezetében és funkciójában. A bőr száraz tömegének 75%-a, az ízületi porcoknak 70%-a, a szalagoknak 80%-a, az inaknak 80%-a és a csontoknak 35%-a kollagén.

Sajnos a kollagén egyik legádázabb ellensége maga az idő: szervezetünk kollagéntermelése 25 éves kortól kezdve évente kb. 1-1,5%-kal csökken.1 De olyan tényezők is pusztítják a kollagént, mint az UV sugárzás, dohányzás, stressz, környezetszennyezés, vagy a nem megfelelő táplálkozás. Nőknél a változókor is együtt jár az erőteljes kollagénvesztéssel, az ösztrogénszint csökkenésének egyik következményeként. Testünk kollagéntermelését befolyásolják genetikai adottságaink is – ezeken változtatni nyilván nem tudunk, de negatív hatásai ellen nagyon is sokat tehetünk!

És ez nem is minden! Az életkor előrehaladtával nemcsak a kollagén, de az elasztin, a hialuronsav, a glükozamin és a kondroitin termelődése is csökken. Ez nagy baj, hiszen ezek is elengedhetetlenek a bőr, ízületek és egyéb kötőszövetek egészségének megőrzéséhez, hiányuk az öregedés fizikai jeleihez (pl. ráncok, bőrszárazság, pigmentfoltok) és előbb-utóbb mozgásszervi problémákhoz, például ízületi fájdalmakhoz, ízületi gyulladáshoz, porckopáshoz, csontritkuláshoz vezet.

Miért éppen tojáshéj membrán?

A tojáshéj membrán egy védőréteg a tojáshéj és a fehérje között, amely védelmet biztosít a tojás számára a baktériumok ellen. 100%-ban természetes és kémiai anyagoktól mentes összetevő, amit ehhez a termékhez speciális, rendkívül gyengéd, környezetbarát eljárással nyernek ki – kizárólag víz használatával! A tojáshéj membrán az egyetlen vegetáriánus kollagénforrás, ami azért is fontos, mert a vegetáriánus étrend alapvetően nem tartalmaz kollagénben gazdag ételeket.

Más kollagén készítményekkel szemben fontos különbség, hogy a tojáshéj membrán nem kizárólag kollagént tartalmaz, tápanyagok széles tárháza rejtőzik benne, és mi ezeket egytől egyik megőrizzük a Netamin OVO-Kollagén Mátrix kapszulában! A kíméletes eljárásnak köszönhetően a lehető legtisztább, értékes tápanyagokban elképesztően gazdag tojáshéj membrán port kapunk.

Kollagén, elasztin, glükozamin és egyéb tápanyagok tárháza

A tojáshéj membrán tökéletes forrása olyan természetes anyagoknak, melyek elengedhetetlen alkotórészei az egészséges ízületeknek, bőrnek, hajnak, körmöknek, csontoknak és egyéb kötőszöveteknek: kollagén, elasztin, glükozamin, kondroitin-szulfát, hialuronsav és egyéb glükozaminoglikánok is találhatóak benne.2,3 Emellett több mint 400 bioaktív fehérjét is tartalmaz, szerteágazó egészségtámogató hatásokkal.

A tojáshéj membrán egyedülálló módon természetes forrása egyszerre 3-féle kollagéntípusnak is:

 • I-es típusú kollagén – Az emberi test több mint 90%-a ilyen típusú kollagén. Főleg a bőrben, csontokban, inakban és szalagokban található meg.
 • V-ös típusú kollagén – A szem szaruhártyájában, bőrben, hajban, csontokban, izmokban és különböző szervekben (pl. májban, tüdőben) fordul elő.
 •  X-es típusú kollagén – Segíti az ízületi porc felépítését és a csontnövekedést. Kritikus az erős, egészséges ízületek fenntartásához.

100%-ban fenntartható kiegészítő

A tojásfehérje membrán egy fenntartható kollagénforrás, gyártása a hulladék újrahasznosítására épülő körforgásos gazdaságot támogatja. A tojáshéj ugyanis a tojásfeldolgozó ipar melléktermékeként jellemzően hulladéklerakókban végzi, ahol lebomlása során olyan szennyező és kellemetlen szagot okozó vegyületek képződnek, mint az ammónia, a hidrogén-szulfid és az aminok. Környezeti és gazdasági szempontból egyaránt nagyon sok előnnyel jár tehát az, ha ezt a biohulladékot mi inkább hasznosítjuk és az emberi egészséget hatékonyan segítő készítményeket állítunk elő belőle.

A hatékony napi adag mindössze 300 mg

A tojáshéj membrán kollagénszintre, bőrre, hajra, körmökre, ízületekre gyakorolt pozitív hatásait mára vizsgálatok sora bizonyította. A publikált kutatások alapján mindössze napi 300 mg tojáshéj membrán elfogyasztása elegendő az egészséges kollagénszint támogatásához és a lehetséges jótékony hatások maximális kihasználásához. Ez jelentősen alacsonyabb napi dózist, és a kapszulázott formának köszönhetően mellékíz nélküli, gyorsabb, kényelmesebb és könnyebb bevitelt is jelent, mint sok más kollagénforrás esetén (melyekből akár napi 5-15 gramm bevitelére is szükség lehet).

Mit mond a tojáshéj membránról, mint kiegészítőről, jelenleg a tudomány?*

A tojáshéj membránnal nagy számban készültek laboratóriumi, állat- és klinikai vizsgálatok is.4-14 Íme, néhány rendkívül ígéretes kutatási eredmény, amit napi 300 mg tojáshéj membrán legalább 2-3 hónapig tartó bevitelével értek el:

 • serkentette a kollagént és elasztint is termelő speciális sejtek, a fibroblasztok aktivitását
 • 450%-kal növelte a kollagéntermelést
 • 250%-kal növelte a hialuronsav-termelést
 • 44%-kal csökkentette a látható ráncokat
 • 27%-kal csökkentette a bőrfáradtságot
 • 10%-kal csökkentette a pigmentfoltokat (öregségi foltokat) – a tirozináz nevű enzim gátlásával segíti az egyenletes bőrtónust
 • 26%-kal növelte a bőr rugalmasságát
 • 35%-kal javította a bőrgát (bőr barrier) védőfunkcióját – a bőrgát feladata, hogy a nedvességet és a tápanyagokat bent tartsa, míg a káros környezeti hatásokat (pl. allergéneket, baktériumokat, kémiai anyagokat) és egyéb stresszorokat kint
 • egy vizsgálatban a résztvevők 67%-a pozitív változást tapasztalt a haj állapotában és 50%-a pozitív változást tapasztalt a körmök állapotában
 • már 5 nap alatt jelentős mértékben csökkentette az ízületi fájdalmat
 • porckopásos, ízületi gyulladásos betegeknél a fájdalmat 49%-kal, a merevséget 43%-kal csökkentette, az ízületi funkciót 39%-kal javította
 • porckopásos, idős betegeknél (átlagéletkor: 73,5) az ízületi merevséget több mint 58%-kal csökkentette 
 • futóknál és crossfit sportolóknál is jelentős pozitív hatással volt az ízületi fájdalomra, az ízületi merevségre és az ízületi funkcióra
 • időseknél 46%-kal, sportolóknál 37%-kal javította az inak rugalmasságát
 • jelentősen csökkentette az ízületek gyulladását
 • segítette a porcok regenerálódását, csökkentette a porcvesztést
 • segítette az ízületi folyadékban a glükozaminoglikánok termelését, ezzel helyreállítva a sérült ízületet
 • 80%-kal felgyorsította az izmok regenerálódását és jelentősen javította a sportteljesítményt
 • a kollagént és hialuronsavat lebontó enzimeket is gátolta, ezzel segítve a szervezetben a kollagén rostok és hialuronsav védelmét, megőrzését

Bambusz kivonat, C-vitamin, A-vitamin és réz: hogyan támogatják a kollagénszintet?*

Bambusz kivonat 75% szilícium-dioxid tartalommal

A babmbusz kivonat a szilícium leggazdagabb természetes forrása. A szilícium az oxigén után a második leggyakoribb elem a Földön, az emberi szervezet számára létfontosságú nyomelem: bár testünkben csak 1-2 gramm található belőle, de jelen van szinte minden sejtünkben.15

Kutatások alapján a szilícium fontos szerepet játszik a kollagén, az elasztin és a glükozaminoglikánok  (GAG) képződésében, melyek a kötőszövetek legfőbb szerkezeti alkotóelemei.16,17 Emellett a haj legfőbb alkotóelemének, a keratin nevű speciális fehérjének a termelését is támogatja. A bambusz kivonat antioxidánsok forrása is, melyek a már felépült kollagén és elasztin rostokat védik a szabad gyökök károsító hatásaitól.

30 éves kortól testünk szilíciumtartalma csökken, amiben szerepet játszhat az, hogy az életkor előrehaladtával a szilícium felszívódása romlik a szervezetben, valamint étrendi bevitele is általában csökken.17 Az átlagos, nyugati típusú étrend naponta kb. 19-31 mg szilíciumot biztosít.18 Az ételekből azonban jellemzően gyenge a szilícium hasznosulása, a bambuszban található szerves szilícium viszont bizonyítottan kiválóan hasznosul a szervezetben.17

Egy 2005-ös vizsgálatban napi 10 mg szilícium 20 héten át történő szedése javította a napkárosodott bőr állapotát (csökkent az érdessége és nőtt a rugalmassága), és csökkentette a haj és a körmök töredezettségét.16 Egy 2007-es vizsgálatban ugyancsak napi 10 mg szilícium 9 hónapon át történő szedése jelentősen lassította a haj minőségének romlását (pl. szakítószilárdság, törékenység), illetve jelentősen növelte a haj vastagságát.16

C-vitamin

A C-vitamin egy alapvető tápanyag, amelyet naponta kell bevinnünk, mivel a szervezet nem képes előállítani és raktározni sem. Legfőképpen immunerősítő hatásáról közismert, azonban a normál kollagénképződéshez is elengedhetetlen. Serkenti a kollagén előállítását, stabilizálja a kollagén rostokat, valamint erős antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatásával gátolja a kollagént lebontó enzimeket, így csökkenti a kollagén degradációját (lebomlását).19-23

A-vitamin

Az A-vitamin hozzájárul a bőr normál állapotának fenntartásához: serkenti a kollagén rostokat előállító sejteket (stimulálja az úgynevezett fibroblasztok aktivitását és növeli a számukat is), és javítja a bőr rugalmasságát (eltávolítja a károsodott elasztin rostokat).24,25 Mindemellett antioxidáns hatásával a bőrsejtek, illetve a kollagén és elasztin rostok oxidatív stresszel szembeni védelméhez is hozzájárul, gátolja a kollagént és elasztint lebontó enzimek aktivitását.

Szerves réz

A réz egy esszenciális nyomelem, az emberi szervezetnek, bár kis mennyiségben, de feltétlenül szüksége van rá az egészséges működéshez. Számos, többek között a kollagén és az elasztin termeléséhez szükséges enzimeket is aktivál, ennek köszönhetően hozzájárul a bőr, csontok, ízületi porcok és egyéb kötőszövetek normál állapotának fenntartásához.23, 26-29 Emellett a réz antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik, vagyis hozzájárul a romboló szabad gyökök elleni védelemhez és így segít megakadályozni a kollagén és elasztin lebomlását a szervezetben. A réz szerves kötésű formában jobban hasznosul a szervezetben, mint a szervetlen réz vegyületek.

Nézd meg videónkat is a témában!

* Ez az ismertető nem a Netamin OVO-Kollagén Mátrix kapszulára vonatkozik - általában véve mutatja be a tojáshéj membránról, bambusz kivonatról, C-vitaminról, A-vitaminról és rézről rendelkezésünkre álló tudományos ismereteket. A Netamin OVO-Kollagén Mátrix kapszula nem gyógyhatással rendelkező készítmény.

FIGYELMEZTETÉSEK: Tojásallergia esetén alapvetően nem javasolt a termék használata.

OGYÉI szám: 32916/2023. Ez mit jelent? Azt, hogy a termék a jogszabályi előírásoknak megfelelve be lett jelentve az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnél mint étrend-kiegészítő készítmény. A Netamin termékek minden esetben magas minőség-biztosítási követelmények mellett, kiváló alapanyagokból készülnek a Te egészségedért. 

Hivatkozások

1 Reilly DM, Lozano J. Skin collagen through the lifestages: importance for skin health and beauty. Plast Aesthet Res. 2021;8:2.
2 Shi Y, Zhou K, Li D, Guyonnet V, Hincke MT, Mine Y. Avian Eggshell Membrane as a Novel Biomaterial: A Review. Foods. 2021;10(9):2178.
3 Mensah RA, Salim K, Peszko K, Diop S, Wong TH, Chau DY. The chicken eggshell membrane: a versatile, sustainable, biological material for translational biomedical applications. Biomed Mater. 2023;18(4):10.1088/1748-605X/acd316.
4 Sim W-J, Ahn J, Lim W, Son DJ, Lee E, Lim T-G.Anti-skin aging activity of eggshell membrane administration and its underlying mechanism. Mol Cell Toxicol. 2023;19(1):165–176.
5 Aguirre A, Gil-Quintana E, Fenaux M, Erdozain S, Sarria I. Beneficial Effects of Oral Supplementation With Ovoderm on Human Skin Physiology: Two Pilot Studies. J Diet Suppl. 2017;14(6):706-714.
6 Aguirre A, Gil-Quintana E, Nuez M. Ovoderm® an effective treatment to improve skin condition in patients with altered skin barrier function. J Skin 20182(1):11-14.
7 Aguirre A, Gil-Quintana E, La Nuez M. Supplementation with Ovoderm® Reduces the Clinical Signs of Skin Aging. A Double-Blind, Placebo-Controlled Study. Clin Res Dermatol Open Access. 2018;5(2): 1-8.
8 Garcia-Tabar I, Gil Quintana E, Aguirre González A, et al. Suplementación con membrana de cáscara de huevo para tratar el dolor y la rigidez articular. Arch Med Deporte. 2015;32(5):314-334.
9 Garcia-Tabar I, Gill Quintana E, Aguirre González A, et al. Eggshell membrane in the treatment of pain and stiffness associated with joint and connective tissue disorders. Results from a clinical pilot study in humans. Int J Sport Nutr Exerc Metab. 2016;26:S8.
10 Aguirre A, Quintana EG, Fenaux M, Erdozain S, Nuez ML. Effects of 50 Days Ovomet® Supplementation on Biomechanical Parameters and Subjective Pain Perception among Old Institutionalized Patients. A Preliminary Study. J Osteopor Phys Act. 2017;5(1):198.
11 Aguirre A, Quintana EG, Fenaux M, Erdozain S, Nuez ML. Effects of 50 Days Eggshell Membrane Ovomet® Supplementation on Biomechanics Parameters and Subjective Pain Perception Among Crossfit Athletes. A Preliminary Study. J Trauma Treat. 2017;6(2):371.
12 Blasco JMI, Aguirre A, Gil-Quintana E, Fenaux M. The effect of daily administration of 300 mg of ovomet® for treatment of arthritis in elderly patients. Int J Clin Rheumatol. 2016;11(5):077-081.
13 Gil-Quintana E, Fenaux M, Nuez ML, Molero A, Aguirre A. Short-Term Effects of Ovomet®, Eggshell Membrane, in Joint Pain: A Double-Blind and Placebo Study. J Osteopor Phys Act. 2018;6(1):211.
14 López-Jornet P, Camacho-Alonso F, Molina-Miñano F, GómezGarcía F, Vicente-Ortega V. Composition and possible uses of the eggshell membrane. Acta Stomatol Croat. 2014;48(4):290-297.
15 Jugdaohsingh R. Silicon and bone health. J Nutr Health Aging. 2007;11(2):99-110.
16 Araújo LA, Addor F, Campos PM. Use of silicon for skin and hair care: an approach of chemical forms available and efficacy. An Bras Dermatol. 2016;91(3):331-335.
17 Petersen Vitello Kalil CL, Campos V, Cignachi S, Favaro Izidoro J, Prieto Herman Reinehr C, Chaves C. Evaluation of cutaneous rejuvenation associated with the use of ortho-silicic acid stabilized by hydrolyzed marine collagen. J Cosmet Dermatol. 2018;17(5):814-820.
18 Prescha A, Zabłocka-Słowińska K, Grajeta H. Dietary Silicon and Its Impact on Plasma Silicon Levels in the Polish Population. Nutrients. 2019;11(5):980.
19 Al-Niaimi F, Chiang NYZ. Topical Vitamin C and the Skin: Mechanisms of Action and Clinical Applications. J Clin Aesthet Dermatol. 2017;10(7):14-17.
20 Boo YC. Ascorbic Acid (Vitamin C) as a Cosmeceutical to Increase Dermal Collagen for Skin Antiaging Purposes: Emerging Combination Therapies. Antioxidants (Basel). 2022;11(9):1663.
21 DePhillipo NN, Aman ZS, Kennedy MI, Begley JP, Moatshe G, LaPrade RF. Efficacy of Vitamin C Supplementation on Collagen Synthesis and Oxidative Stress After Musculoskeletal Injuries: A Systematic Review. Orthop J Sports Med. 2018;6(10):2325967118804544.
22 Wang K, Jiang H, Li W, Qiang M, Dong T, Li H. Role of Vitamin C in Skin Diseases. Front Physiol. 2018;9:819.
23 Souyoul SA, Saussy KP, Lupo MP. Nutraceuticals: A Review. Dermatol Ther (Heidelb). 2018;8(1):5-16.
24 Zasada M, Budzisz E. Retinoids: active molecules influencing skin structure formation in cosmetic and dermatological treatments. Postepy Dermatol Alergol. 2019;36(4):392-397.
25 Muzumdar S, Ferenczi K. Nutrition and youthful skin. Clin Dermatol. 2021;39(5):796-808.
26 Borkow G. Using Copper to Improve the Well-Being of the Skin. Curr Chem Biol. 2014;8(2):89-102.
27 Rodriguez-Pascual F, Rosell-Garcia T. Lysyl Oxidases: Functions and Disorders. J Glaucoma. 2018;27 Suppl 1:S15-S19.
28 Altobelli GG, Van Noorden S, Balato A, Cimini V. Copper/Zinc Superoxide Dismutase in Human Skin: Current Knowledge. Front Med (Lausanne). 2020;7:183.
29 Ahsanuddin S, Lam M, Baron ED. Skin aging and oxidative stress. Mol Sci. 2016;3(2):187-195.

Felnőtteknek napi 2 kapszula, étkezés közben, bő folyadékkal.

HatóanyagA napi adag tartalmaz (2 kapszula)NRV% (2 kapszula)
C-vitamin463 mg579%
Tojáshéj membrán por (22% kollagén) 300 mg-
Bambusz-kivonat (75% szilícium-dioxid tartalommal)29 mg-
Réz (réz-glükonátból)1 mg100%
A-vitamin (retinol) 800 mcg100%

Összetevők: 

L-aszkorbinsav, tojáshéj membrán por 22% kollagén, növényi kapszula (hidroxipropil-metil-cellulóz), bambusz-kivonat  75% szilícium-dioxid tartalommal, réz-glükonát, A-vitamin (retinol)

Hamarosan...

Kapcsolódó termékeink

Netamin OVO-Kollagén Mátrix kapszula
4 990 Ft
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér