fbpx
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
1000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
N0100231
Új termék
Netamin OVO-Kollagén Mátrix kapszula

Ezeket a kiegészítő termékeket ajánljuk még vásárlásod mellé
1 299 - 9 370 Ft

Netamin OVO-Kollagén Mátrix kapszula

60 kapszula
Új termék
Netamin OVO-Kollagén Mátrix kapszula
 • Kollagénben gazdag tojáshéj membrán + bambusz kivonat, C-vitamin, A-vitamin, szerves réz
 • Vegetáriánus termék!
 • Kollagéntámogató mátrix: a kollagénszint növelését elősegítő és a kollagén lebomlását gátló természetes hatóanyagokkal
 • A tojáshéj membrán a kollagén, hialuronsav, elasztin, glüközamin és kondroitin-szulfát gazdag forrása
 • Kutatásokban a tojáshéj membrán:
 • ...serkentette a kollagén és hialuronsav saját termelését
 • ...javította a bőr, haj, körmök állapotát, csökkentette a ráncokat, növelte a bőr rugalmasságát
 • ...csökkentette az ízületi fájdalmat, merevséget és gyulladást, segítette a porcregenerációt

Kollagéntámogató mátrix tojáshéj membránnal, bambusz kivonattal, C-vitaminnal, A-vitaminnal és szerves rézzel. A termék összetevőit gondos szakértelemmel állítottuk össze, úgy, hogy a megfelelő kollagénszintet három különböző úton is támogatják:

 • a kollagén külső pótlása
 •  a szervezet saját kollagéntermelésének serkentése
 • a kollagén belső bomlásának gátlása

Csak napi 2 kapszula: mindössze ennyit kell beszedned a kollagénszint hatékony és tudományosan bizonyított módon történő támogatásáért! Gyorsan, könnyedén, bármilyen mellékíz nélkül!


Készleten
4 990 Ft
Egységár: 83 Ft/kapszula
3 db vásárlása esetén 10% kedvezményt kapsz.
Kedvezményes ár darabonként 4 491 Ft. Megtakarítás 1 497 Ft.

Miért olyan fontos a kollagénpótlás mindenki számára?

A kollagén testünkben a legnagyobb mennyiségben előforduló fehérje, körülbelül 25-30%-a az összes fehérjének. Elnevezése a görög kólla szóból ered, mely ragasztót jelent, és ez kitűnően szemlélteti is a funkcióját: szó szerint „ragasztóként” működik és összetartja a testünk sejtjeit és szöveteit, segít megtartani alakjukat, rugalmasságukat és erejüket.

A kollagén alapvető szerepet játszik a bőr, a haj, a körmök, a csontok, az ízületet alkotó képletek (porcok, szalagok, ízületi tokok, az ízületet mozgató inak, izmok), az erek és egyéb kötőszövetek szerkezetében és funkciójában. A bőr száraz tömegének 75%-a, az ízületi porcoknak 70%-a, a szalagoknak 80%-a, az inaknak 80%-a és a csontoknak 35%-a kollagén.

Sajnos a kollagén egyik legádázabb ellensége maga az idő: szervezetünk kollagéntermelése 25 éves kortól kezdve évente kb. 1-1,5%-kal csökken.1 De olyan tényezők is pusztítják a kollagént, mint az UV sugárzás, dohányzás, stressz, környezetszennyezés, vagy a nem megfelelő táplálkozás. Nőknél a változókor is együtt jár az erőteljes kollagénvesztéssel, az ösztrogénszint csökkenésének egyik következményeként. Testünk kollagéntermelését befolyásolják genetikai adottságaink is – ezeken változtatni nyilván nem tudunk, de negatív hatásai ellen nagyon is sokat tehetünk!

És ez nem is minden! Az életkor előrehaladtával nemcsak a kollagén, de az elasztin, a hialuronsav, a glükozamin és a kondroitin termelődése is csökken. Ez nagy baj, hiszen ezek is elengedhetetlenek a bőr, ízületek és egyéb kötőszövetek egészségének megőrzéséhez, hiányuk az öregedés fizikai jeleihez (pl. ráncok, bőrszárazság, pigmentfoltok) és előbb-utóbb mozgásszervi problémákhoz, például ízületi fájdalmakhoz, ízületi gyulladáshoz, porckopáshoz, csontritkuláshoz vezet.

Miért éppen tojáshéj membrán?

A tojáshéj membrán egy védőréteg a tojáshéj és a fehérje között, amely védelmet biztosít a tojás számára a baktériumok ellen. 100%-ban természetes és kémiai anyagoktól mentes összetevő, amit ehhez a termékhez speciális, rendkívül gyengéd, környezetbarát eljárással nyernek ki – kizárólag víz használatával! A tojáshéj membrán az egyetlen vegetáriánus kollagénforrás, ami azért is fontos, mert a vegetáriánus étrend alapvetően nem tartalmaz kollagénben gazdag ételeket.

Más kollagén készítményekkel szemben fontos különbség, hogy a tojáshéj membrán nem kizárólag kollagént tartalmaz, tápanyagok széles tárháza rejtőzik benne, és mi ezeket egytől egyik megőrizzük a Netamin OVO-Kollagén Mátrix kapszulában! A kíméletes eljárásnak köszönhetően a lehető legtisztább, értékes tápanyagokban elképesztően gazdag tojáshéj membrán port kapunk.

Kollagén, elasztin, glükozamin és egyéb tápanyagok tárháza

A tojáshéj membrán tökéletes forrása olyan természetes anyagoknak, melyek elengedhetetlen alkotórészei az egészséges ízületeknek, bőrnek, hajnak, körmöknek, csontoknak és egyéb kötőszöveteknek: kollagén, elasztin, glükozamin, kondroitin-szulfát, hialuronsav és egyéb glükozaminoglikánok is találhatóak benne.2,3 Emellett több mint 400 bioaktív fehérjét is tartalmaz, szerteágazó egészségtámogató hatásokkal.

A tojáshéj membrán egyedülálló módon természetes forrása egyszerre 3-féle kollagéntípusnak is:

 • I-es típusú kollagén – Az emberi test több mint 90%-a ilyen típusú kollagén. Főleg a bőrben, csontokban, inakban és szalagokban található meg.
 • V-ös típusú kollagén – A szem szaruhártyájában, bőrben, hajban, csontokban, izmokban és különböző szervekben (pl. májban, tüdőben) fordul elő.
 •  X-es típusú kollagén – Segíti az ízületi porc felépítését és a csontnövekedést. Kritikus az erős, egészséges ízületek fenntartásához.

100%-ban fenntartható kiegészítő

A tojásfehérje membrán egy fenntartható kollagénforrás, gyártása a hulladék újrahasznosítására épülő körforgásos gazdaságot támogatja. A tojáshéj ugyanis a tojásfeldolgozó ipar melléktermékeként jellemzően hulladéklerakókban végzi, ahol lebomlása során olyan szennyező és kellemetlen szagot okozó vegyületek képződnek, mint az ammónia, a hidrogén-szulfid és az aminok. Környezeti és gazdasági szempontból egyaránt nagyon sok előnnyel jár tehát az, ha ezt a biohulladékot mi inkább hasznosítjuk és az emberi egészséget hatékonyan segítő készítményeket állítunk elő belőle.

A hatékony napi adag mindössze 300 mg

A tojáshéj membrán kollagénszintre, bőrre, hajra, körmökre, ízületekre gyakorolt pozitív hatásait mára vizsgálatok sora bizonyította. A publikált kutatások alapján mindössze napi 300 mg tojáshéj membrán elfogyasztása elegendő az egészséges kollagénszint támogatásához és a lehetséges jótékony hatások maximális kihasználásához. Ez jelentősen alacsonyabb napi dózist, és a kapszulázott formának köszönhetően mellékíz nélküli, gyorsabb, kényelmesebb és könnyebb bevitelt is jelent, mint sok más kollagénforrás esetén (melyekből akár napi 5-15 gramm bevitelére is szükség lehet).

Mit mond a tojáshéj membránról, mint kiegészítőről, jelenleg a tudomány?*

A tojáshéj membránnal nagy számban készültek laboratóriumi, állat- és klinikai vizsgálatok is.4-14 Íme, néhány rendkívül ígéretes kutatási eredmény, amit napi 300 mg tojáshéj membrán legalább 2-3 hónapig tartó bevitelével értek el:

 • serkentette a kollagént és elasztint is termelő speciális sejtek, a fibroblasztok aktivitását
 • 450%-kal növelte a kollagéntermelést
 • 250%-kal növelte a hialuronsav-termelést
 • 44%-kal csökkentette a látható ráncokat
 • 27%-kal csökkentette a bőrfáradtságot
 • 10%-kal csökkentette a pigmentfoltokat (öregségi foltokat) – a tirozináz nevű enzim gátlásával segíti az egyenletes bőrtónust
 • 26%-kal növelte a bőr rugalmasságát
 • 35%-kal javította a bőrgát (bőr barrier) védőfunkcióját – a bőrgát feladata, hogy a nedvességet és a tápanyagokat bent tartsa, míg a káros környezeti hatásokat (pl. allergéneket, baktériumokat, kémiai anyagokat) és egyéb stresszorokat kint
 • egy vizsgálatban a résztvevők 67%-a pozitív változást tapasztalt a haj állapotában és 50%-a pozitív változást tapasztalt a körmök állapotában
 • már 5 nap alatt jelentős mértékben csökkentette az ízületi fájdalmat
 • porckopásos, ízületi gyulladásos betegeknél a fájdalmat 49%-kal, a merevséget 43%-kal csökkentette, az ízületi funkciót 39%-kal javította
 • porckopásos, idős betegeknél (átlagéletkor: 73,5) az ízületi merevséget több mint 58%-kal csökkentette 
 • futóknál és crossfit sportolóknál is jelentős pozitív hatással volt az ízületi fájdalomra, az ízületi merevségre és az ízületi funkcióra
 • időseknél 46%-kal, sportolóknál 37%-kal javította az inak rugalmasságát
 • jelentősen csökkentette az ízületek gyulladását
 • segítette a porcok regenerálódását, csökkentette a porcvesztést
 • segítette az ízületi folyadékban a glükozaminoglikánok termelését, ezzel helyreállítva a sérült ízületet
 • 80%-kal felgyorsította az izmok regenerálódását és jelentősen javította a sportteljesítményt
 • a kollagént és hialuronsavat lebontó enzimeket is gátolta, ezzel segítve a szervezetben a kollagén rostok és hialuronsav védelmét, megőrzését

Bambusz kivonat, C-vitamin, A-vitamin és réz: hogyan támogatják a kollagénszintet?*

Bambusz kivonat 75% szilícium-dioxid tartalommal

A babmbusz kivonat a szilícium leggazdagabb természetes forrása. A szilícium az oxigén után a második leggyakoribb elem a Földön, az emberi szervezet számára létfontosságú nyomelem: bár testünkben csak 1-2 gramm található belőle, de jelen van szinte minden sejtünkben.15

Kutatások alapján a szilícium fontos szerepet játszik a kollagén, az elasztin és a glükozaminoglikánok  (GAG) képződésében, melyek a kötőszövetek legfőbb szerkezeti alkotóelemei.16,17 Emellett a haj legfőbb alkotóelemének, a keratin nevű speciális fehérjének a termelését is támogatja. A bambusz kivonat antioxidánsok forrása is, melyek a már felépült kollagén és elasztin rostokat védik a szabad gyökök károsító hatásaitól.

30 éves kortól testünk szilíciumtartalma csökken, amiben szerepet játszhat az, hogy az életkor előrehaladtával a szilícium felszívódása romlik a szervezetben, valamint étrendi bevitele is általában csökken.17 Az átlagos, nyugati típusú étrend naponta kb. 19-31 mg szilíciumot biztosít.18 Az ételekből azonban jellemzően gyenge a szilícium hasznosulása, a bambuszban található szerves szilícium viszont bizonyítottan kiválóan hasznosul a szervezetben.17

Egy 2005-ös vizsgálatban napi 10 mg szilícium 20 héten át történő szedése javította a napkárosodott bőr állapotát (csökkent az érdessége és nőtt a rugalmassága), és csökkentette a haj és a körmök töredezettségét.16 Egy 2007-es vizsgálatban ugyancsak napi 10 mg szilícium 9 hónapon át történő szedése jelentősen lassította a haj minőségének romlását (pl. szakítószilárdság, törékenység), illetve jelentősen növelte a haj vastagságát.16

C-vitamin

A C-vitamin egy alapvető tápanyag, amelyet naponta kell bevinnünk, mivel a szervezet nem képes előállítani és raktározni sem. Legfőképpen immunerősítő hatásáról közismert, azonban a normál kollagénképződéshez is elengedhetetlen. Serkenti a kollagén előállítását, stabilizálja a kollagén rostokat, valamint erős antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatásával gátolja a kollagént lebontó enzimeket, így csökkenti a kollagén degradációját (lebomlását).19-23

A-vitamin

Az A-vitamin hozzájárul a bőr normál állapotának fenntartásához: serkenti a kollagén rostokat előállító sejteket (stimulálja az úgynevezett fibroblasztok aktivitását és növeli a számukat is), és javítja a bőr rugalmasságát (eltávolítja a károsodott elasztin rostokat).24,25 Mindemellett antioxidáns hatásával a bőrsejtek, illetve a kollagén és elasztin rostok oxidatív stresszel szembeni védelméhez is hozzájárul, gátolja a kollagént és elasztint lebontó enzimek aktivitását.

Szerves réz

A réz egy esszenciális nyomelem, az emberi szervezetnek, bár kis mennyiségben, de feltétlenül szüksége van rá az egészséges működéshez. Számos, többek között a kollagén és az elasztin termeléséhez szükséges enzimeket is aktivál, ennek köszönhetően hozzájárul a bőr, csontok, ízületi porcok és egyéb kötőszövetek normál állapotának fenntartásához.23, 26-29 Emellett a réz antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik, vagyis hozzájárul a romboló szabad gyökök elleni védelemhez és így segít megakadályozni a kollagén és elasztin lebomlását a szervezetben. A réz szerves kötésű formában jobban hasznosul a szervezetben, mint a szervetlen réz vegyületek.

* Ez az ismertető nem a Netamin OVO-Kollagén Mátrix kapszulára vonatkozik - általában véve mutatja be a tojáshéj membránról, bambusz kivonatról, C-vitaminról, A-vitaminról és rézről rendelkezésünkre álló tudományos ismereteket. A Netamin OVO-Kollagén Mátrix kapszula nem gyógyhatással rendelkező készítmény.

FIGYELMEZTETÉSEK: Tojásallergia esetén alapvetően nem javasolt a termék használata.

OGYÉI szám: 32916/2023. Ez mit jelent? Azt, hogy a termék a jogszabályi előírásoknak megfelelve be lett jelentve az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnél mint étrend-kiegészítő készítmény. A Netamin termékek minden esetben magas minőség-biztosítási követelmények mellett, kiváló alapanyagokból készülnek a Te egészségedért. 

Hivatkozások

1 Reilly DM, Lozano J. Skin collagen through the lifestages: importance for skin health and beauty. Plast Aesthet Res. 2021;8:2.
2 Shi Y, Zhou K, Li D, Guyonnet V, Hincke MT, Mine Y. Avian Eggshell Membrane as a Novel Biomaterial: A Review. Foods. 2021;10(9):2178.
3 Mensah RA, Salim K, Peszko K, Diop S, Wong TH, Chau DY. The chicken eggshell membrane: a versatile, sustainable, biological material for translational biomedical applications. Biomed Mater. 2023;18(4):10.1088/1748-605X/acd316.
4 Sim W-J, Ahn J, Lim W, Son DJ, Lee E, Lim T-G.Anti-skin aging activity of eggshell membrane administration and its underlying mechanism. Mol Cell Toxicol. 2023;19(1):165–176.
5 Aguirre A, Gil-Quintana E, Fenaux M, Erdozain S, Sarria I. Beneficial Effects of Oral Supplementation With Ovoderm on Human Skin Physiology: Two Pilot Studies. J Diet Suppl. 2017;14(6):706-714.
6 Aguirre A, Gil-Quintana E, Nuez M. Ovoderm® an effective treatment to improve skin condition in patients with altered skin barrier function. J Skin 20182(1):11-14.
7 Aguirre A, Gil-Quintana E, La Nuez M. Supplementation with Ovoderm® Reduces the Clinical Signs of Skin Aging. A Double-Blind, Placebo-Controlled Study. Clin Res Dermatol Open Access. 2018;5(2): 1-8.
8 Garcia-Tabar I, Gil Quintana E, Aguirre González A, et al. Suplementación con membrana de cáscara de huevo para tratar el dolor y la rigidez articular. Arch Med Deporte. 2015;32(5):314-334.
9 Garcia-Tabar I, Gill Quintana E, Aguirre González A, et al. Eggshell membrane in the treatment of pain and stiffness associated with joint and connective tissue disorders. Results from a clinical pilot study in humans. Int J Sport Nutr Exerc Metab. 2016;26:S8.
10 Aguirre A, Quintana EG, Fenaux M, Erdozain S, Nuez ML. Effects of 50 Days Ovomet® Supplementation on Biomechanical Parameters and Subjective Pain Perception among Old Institutionalized Patients. A Preliminary Study. J Osteopor Phys Act. 2017;5(1):198.
11 Aguirre A, Quintana EG, Fenaux M, Erdozain S, Nuez ML. Effects of 50 Days Eggshell Membrane Ovomet® Supplementation on Biomechanics Parameters and Subjective Pain Perception Among Crossfit Athletes. A Preliminary Study. J Trauma Treat. 2017;6(2):371.
12 Blasco JMI, Aguirre A, Gil-Quintana E, Fenaux M. The effect of daily administration of 300 mg of ovomet® for treatment of arthritis in elderly patients. Int J Clin Rheumatol. 2016;11(5):077-081.
13 Gil-Quintana E, Fenaux M, Nuez ML, Molero A, Aguirre A. Short-Term Effects of Ovomet®, Eggshell Membrane, in Joint Pain: A Double-Blind and Placebo Study. J Osteopor Phys Act. 2018;6(1):211.
14 López-Jornet P, Camacho-Alonso F, Molina-Miñano F, GómezGarcía F, Vicente-Ortega V. Composition and possible uses of the eggshell membrane. Acta Stomatol Croat. 2014;48(4):290-297.
15 Jugdaohsingh R. Silicon and bone health. J Nutr Health Aging. 2007;11(2):99-110.
16 Araújo LA, Addor F, Campos PM. Use of silicon for skin and hair care: an approach of chemical forms available and efficacy. An Bras Dermatol. 2016;91(3):331-335.
17 Petersen Vitello Kalil CL, Campos V, Cignachi S, Favaro Izidoro J, Prieto Herman Reinehr C, Chaves C. Evaluation of cutaneous rejuvenation associated with the use of ortho-silicic acid stabilized by hydrolyzed marine collagen. J Cosmet Dermatol. 2018;17(5):814-820.
18 Prescha A, Zabłocka-Słowińska K, Grajeta H. Dietary Silicon and Its Impact on Plasma Silicon Levels in the Polish Population. Nutrients. 2019;11(5):980.
19 Al-Niaimi F, Chiang NYZ. Topical Vitamin C and the Skin: Mechanisms of Action and Clinical Applications. J Clin Aesthet Dermatol. 2017;10(7):14-17.
20 Boo YC. Ascorbic Acid (Vitamin C) as a Cosmeceutical to Increase Dermal Collagen for Skin Antiaging Purposes: Emerging Combination Therapies. Antioxidants (Basel). 2022;11(9):1663.
21 DePhillipo NN, Aman ZS, Kennedy MI, Begley JP, Moatshe G, LaPrade RF. Efficacy of Vitamin C Supplementation on Collagen Synthesis and Oxidative Stress After Musculoskeletal Injuries: A Systematic Review. Orthop J Sports Med. 2018;6(10):2325967118804544.
22 Wang K, Jiang H, Li W, Qiang M, Dong T, Li H. Role of Vitamin C in Skin Diseases. Front Physiol. 2018;9:819.
23 Souyoul SA, Saussy KP, Lupo MP. Nutraceuticals: A Review. Dermatol Ther (Heidelb). 2018;8(1):5-16.
24 Zasada M, Budzisz E. Retinoids: active molecules influencing skin structure formation in cosmetic and dermatological treatments. Postepy Dermatol Alergol. 2019;36(4):392-397.
25 Muzumdar S, Ferenczi K. Nutrition and youthful skin. Clin Dermatol. 2021;39(5):796-808.
26 Borkow G. Using Copper to Improve the Well-Being of the Skin. Curr Chem Biol. 2014;8(2):89-102.
27 Rodriguez-Pascual F, Rosell-Garcia T. Lysyl Oxidases: Functions and Disorders. J Glaucoma. 2018;27 Suppl 1:S15-S19.
28 Altobelli GG, Van Noorden S, Balato A, Cimini V. Copper/Zinc Superoxide Dismutase in Human Skin: Current Knowledge. Front Med (Lausanne). 2020;7:183.
29 Ahsanuddin S, Lam M, Baron ED. Skin aging and oxidative stress. Mol Sci. 2016;3(2):187-195.

Felnőtteknek napi 2 kapszula, étkezés közben, bő folyadékkal.

HatóanyagA napi adag tartalmaz (2 kapszula)NRV% (2 kapszula)
C-vitamin463 mg579%
Tojáshéj membrán por (22% kollagén) 300 mg-
Bambusz-kivonat (75% szilícium-dioxid tartalommal)29 mg-
Réz (réz-glükonátból)1 mg100%
A-vitamin (retinol) 800 mcg100%

Összetevők: 

L-aszkorbinsav, tojáshéj membrán por 22% kollagén, növényi kapszula (hidroxipropil-metil-cellulóz), bambusz-kivonat  75% szilícium-dioxid tartalommal, réz-glükonát, A-vitamin (retinol)

Hamarosan...

Kapcsolódó termékeink

Netamin OVO-Kollagén Mátrix kapszula
4 990 Ft
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér