fbpx
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
25 000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Netamin Alfa-liponsav (ALA) kapszula 200 mg

Ezeket a kiegészítő termékeket ajánljuk még vásárlásod mellé

Netamin Alfa-liponsav (ALA) kapszula 200 mg

30 kapszula - 1 havi adag
Netamin Alfa-liponsav (ALA) kapszula 200 mg
  • Az alfa-liponsav (ALA) csaknem minden emberi sejtben természetesen jelen van
  • Részt vesz az energiatermelésben és védi a sejteket a szabad gyökökkel szemben
  • Egyedülálló az antioxidánsok között: zsírban és vízben is oldódik, ezért a testben mindenhol el tudja végezni a feladatát
  • Kutatásokban többek között vércukorszintre, idegrendszerre, immunrendszerre és testsúlyra gyakorolt hatásait vizsgálták

Készleten
2 990 Ft
Egységár: 100 Ft/kapszula
3 db vásárlása esetén 10% kedvezményt kapsz.
Kedvezményes ár darabonként 2 691 Ft. Megtakarítás 897 Ft.
Újrahasznosítva
A termék tégelye 100%-ban újrafelhasznált műanyagból készült. A termék karbonlábnyoma: 14,8
Karbonlábnyom

Az alfa-liponsav (ALA), vagy más néven tioktánsav, egy kéntartalmú szerves vegyület, ami szerepet játszhat a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelmében és energiatermelésében. Az ALA a nem esszenciális tápanyagok közé tartozik, kis mennyiségben az emberi szervezet is képes előállítani. Bizonyos élelmiszerekben is megtalálható, pl. a spenót, brokkoli, burgonya, paradicsom, kelbimbó, répa és a cékla is tartalmaz egy keveset belőle.

Alfa-liponsav: egy kivételesen sokoldalú tápanyag

Kutatások szerint szervezetünknek az ALA segítségére van szüksége, hogy…:

  • hatékonyan energiává tudja alakítani a szénhidrátokat, fehérjéket és zsírokat.
  • megvédje a sejtjeinket az oxidatív károsodással szemben.
  • újrahasznosítsa az egyéb antioxidánsokat (pl. C- és E-vitamint).

Az ALA a sejtek energiatermelő központjában, a mitokondriumban keletkezik. Kofaktorként részt vesz többek között az egészséges glükózanyagcserében és energiatermelésben is.1 Az egészséges glükózanyagcsere kiemelten fontos az előrehaladott glikációs végtermékek (AGE) kialakulásának megelőzéséhez, melyek tartósan károsíthatják a szöveteket.2 Az ALA erős, univerzális antioxidáns, mert zsír- és vízoldékony vegyületekkel is reakcióba tud lépni, így kettős védelmet nyújt a sejteknek. (A legtöbb antioxidáns csak zsírban, vagy csak vízben oldódik.) 

Emellett egyedülálló képessége, hogy regenerálja és újrahasznosítja önmagát és az egyéb antioxidánsokat, pl. a C- és E-vitamint és a Q10-et.1,3-5 Hatékonyan eltávolítja az oxidatív stresszért felelős nehézfémeket is a véráramból, továbbá kutatások azt mutatták, hogy szerepe van az oxidatív károsodást szenvedett molekulák javításában.1,6 


Az alfa-liponsav lehetséges jótékony hatásai – a kutatások tükrében*

A tudományos kutatásoknak köszönhetően egyre többet tudunk meg az ALA megnövelt bevitelének terápiás hatásairól. A teljesség igénye nélkül szeretnénk négy fő területet kiemelni:

1. Inzulinérzékenység javítása, cukorbetegség szövődményeinek kezelése

Az ALA állatkísérletekben és embereken végzett klinikai vizsgálatokban egyaránt csökkentette a vércukorszintet. Ez annak köszönhető, hogy a szervezetben inzulin-utánzó anyagként viselkedik, így javítja a sejtek inzulinérzékenységét.1 Egy 24 randomizált, kontrollált klinikai vizsgálatot összesítő elemzés azt találta, hogy az ALA szedése csökkenti az éhgyomri vércukorszintet, az inzulinszintet, az inzulinrezisztenciát, a hosszú távú vércukorszintet jelző hemoglobin A1c-t, valamint a vérzsírszinteket is (a HDL koleszterinszint kivételével).7 

Az alfa-liponsavat Németországban több mint 60 éve használják a diabéteszes neuropátia (idegkárosodás) és retinopátia (látóhártya-károsodás) kezelésében.8 Tudományos vizsgálatok szerint valóban segíthet az idegkárosodás okozta fájdalmas tünetek enyhítésében, illetve a szemkárosodás és ebből adódó látásvesztés kockázatának csökkentésében.9-13

2. Agy és idegrendszer védelme

Antioxidáns tulajdonságainak köszönhetően az ALA neuroprotektív vagyis az idegeket és agysejteket védő hatással is rendelkezhet. A legtöbb antioxidánssal ellentétben könnyűszerrel képes áthaladni a vér-agy gáton és bejutni az agyszövetekbe. Számos ígéretes kutatási eredmény született már az ALA memóriára és idegműködésre gyakorolt jótékony hatásairól.

3. Immunrendszer működésének támogatása

A sérülések és fertőzések megnövelik a szabad gyökök szintjét a szervezetben. Ilyenkor az immunrendszer aktivizálódik és speciális sejtek segítségével irányítja a gyógyulási folyamatot. Az antioxidánsok és szabad gyökök egyensúlyának felborulása azonban az immunrendszer zavarához és a gyulladásos folyamatok növekedéséhez vezethet, ami táptalaj a fertőzéses és krónikus betegségeknek is. 

Kutatások azt mutatják, hogy az ALA segíthet az immunrendszer működésének szabályozásában, illetve javíthatja is az immunműködést. Ezt többféle úton érheti el, például a gyulladáskeltő immunsejtek és a TNF-alfa citokin gátlásával, a természetes és étrendi antioxidánsok (pl. glutation, koenzim Q10, C- és E-vitamin) aktivitásának fokozásával és az immunsejtek (pl. természetes ölősejtek) normál funkciójának helyreállításával, javításával.14-17

4. Egészséges testsúly elérése és megőrzése

Az optimális testsúly fenntartása egészségünk egyik alapköve. A túlsúly és elhízás összefüggésbe hozható a magas vérnyomással, a szív- és érrendszeri betegségekkel, a 2-es típusú cukorbetegséggel és az ízületi, mozgásszervi elváltozások kialakulásával. A hasra történő elhízás különösen magas kockázatot hordoz a szövődmények tekintetében. Állatkísérletekben azt mutatták ki, hogy az ALA csökkenti az AMPK (adenozin-monofoszfát-aktivált protein kináz) enzim aktivitását, ami az éhség csökkenésével és nyugalmi állapotban több kalória elégetésével jár.18-21 Egy 12 klinikai vizsgálatot összesítő elemzés megállapította, hogy az ALA szignifikáns mértékben csökkenti a testsúlyt és a testtömeg-indexet (BMI). Az ALA tartalmú kiegészítőt szedő egyének átlagosan 0,69 kg-mal többet fogytak, mint a hatóanyagmentes placebót szedők, egy 14 hetes átlagos időtartam alatt.22 

Egy másik, szintén 12 klinikai vizsgálatot összesítő elemzés azt találta, hogy az alfa-liponsavat szedő emberek átlagosan 1,27 kg-mal többet fogytak, mint a hatóanyagmentes placebót szedők, egy 23 hetes átlagos időtartam alatt.23 *Ez az ismertető nem a Netamin Alfa-liponsav kapszula 200 mg-ra vonatkozik - általában véve mutatja be az Alfa-liponsavról rendelkezésünkre álló tudományos ismereteket. A Netamin Alfa-liponsav kapszula 200 mg nem gyógyhatással rendelkező készítmény. 

OGYÉI szám: 24090/2020. Ez mit jelent? Azt, hogy a termék a jogszabályi előírásoknak megfelelve be lett jelentve az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnél, mint étrend-kiegészítő készítmény. A Netamin termékek minden esetben magas minőség-biztosítási követelmények mellett, kiváló alapanyagokból készülnek a Te egészségedért. A termék hatása egyénileg eltérő lehet és nem garantált.

Hivatkozások

1 Salehi B, Berkay Yılmaz Y, Antika G, et al. Insights on the Use of α-Lipoic Acid for Therapeutic Purposes. Biomolecules. 2019 Aug 9;9(8). pii: E356.
2 Vadakedath S, Kandi V. Role of advanced glycation end products (AGE) in health and disease: an overview. Biochem Physiol. 2018, 7:246.
3 Wollin SD, Jones PJ. Alpha-lipoic acid and cardiovascular disease. J Nutr. 2003 Nov;133(11):3327-30.
4 Packer L, Tritschler HJ, Wessel K. Neuroprotection by the metabolic antioxidant alpha-lipoic acid. Free Radic Biol Med. 1997;22(1-2):359-78.
5 Packer L, Witt EH, Tritschler HJ. alpha-Lipoic acid as a biological antioxidant. Free Radic Biol Med. 1995 Aug;19(2):227-50.
6 Spector A, Huang RR, Yan GZ, et al.Thioredoxin fragment 31-36 is reduced by dihydrolipoamide and reduces oxidized protein. Biochem Biophys Res Commun 1988;150:156-62.
7 Akbari M, Ostadmohammadi V, Lankarani KB, et al. The effects of alpha-lipoic acid supplementation on glucose control and lipid profiles among patients with metabolic diseases: A systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials. Metabolism. 2018 Oct;87:56-69.
8 Shay KP, Moreau RF, Smith EJ, et al. Alpha-lipoic acid as a dietary supplement: molecular mechanisms and therapeutic potential. Biochim Biophys Acta. 2009 Oct;1790(10):1149-60.
9 Foster TS. Efficacy and safety of alpha-lipoic acid supplementation in the treatment of symptomatic diabetic neuropathy. Diabetes Educ. 2007 Jan-Feb;33(1):111-7.
10 Papanas N, Ziegler D. Efficacy of α-lipoic acid in diabetic neuropathy. Expert Opin Pharmacother. 2014 Dec;15(18):2721-31.
11 Kim YS, Kim M, Choi MY, et al. Alpha-lipoic acid reduces retinal cell death in diabetic mice. Biochem Biophys Res Commun. 2018 Sep 10;503(3):1307-1314.
12 Nebbioso M, Pranno F, Pescosolido N. Lipoic acid in animal models and clinical use in diabetic retinopathy.Expert Opin Pharmacother. 2013 Sep;14(13):1829-38.
13 Gorąca A, Huk-Kolega H, Piechota A, et al. Lipoic acid - biological activity and therapeutic potential. Pharmacol Rep. 2011;63(4):849-58.
14 Cave MC, Hurt RT, Frazier TH, et al. Obesity, inflammation, and the potential application of pharmaconutrition. Nutr Clin Pract. 2008 Feb;23(1):16-34.
15 Salinthone S, Yadav V, Bourdette DN, et al. Lipoic acid: a novel therapeutic approach for multiple sclerosis and other chronic inflammatory diseases of the CNS. Endocr Metab Immune Disord Drug Targets. 2008 Jun;8(2):132-42.
16 Thornthwaite JT, Shah H, Shah P, et al. The Natural Killer Cell: A Historical Perspective and the Use of Supplements to Enhance NKC Activity. Journal of Immune Based Therapies. Vaccines and Antimicrobials. 2012;01(03):31.
17 Liu W, Shi LJ, Li SG. The Immunomodulatory Effect of Alpha-Lipoic Acid in Autoimmune Diseases. Biomed Res Int. 2019 Mar 20;2019:8086257.
18 Kim MS, Park JY, Namkoong C, et al. Anti-obesity effects of alpha-lipoic acid mediated by suppression of hypothalamic AMP-activated protein kinase. Nat Med. 2004 Jul;10(7):727-33.
19 Kola B. Role of AMP-activated protein kinase in the control of appetite. J Neuroendocrinol. 2008 Jul;20(7):942-51.
20 Wang Y, Li X, Guo Y, et al. alpha-Lipoic acid increases energy expenditure by enhancing adenosine monophosphate-activated protein kinase-peroxisome proliferator-activated receptor-gamma coactivator-1alpha signaling in the skeletal muscle of aged mice. Metabolism. 2010 Jul;59(7):967-76.
21 Cantó C, Gerhart-Hines Z, Feige JN, et al. AMPK regulates energy expenditure by modulating NAD+ metabolism and SIRT1 activity. Nature. 2009 Apr 23;458(7241):1056-60.
22 Namazi N, Larijani B, Azadbakht L. Alpha-lipoic acid supplement in obesity treatment: A systematic review and meta-analysis of clinical trials. Clin Nutr. 2018 Apr;37(2):419-428.
23 Kucukgoncu S, Zhou E, Lucas KB, et al. Alpha-lipoic acid (ALA) as a supplementation for weight loss: results from a meta-analysis of randomized controlled trials. Obes Rev. 2017 May;18(5):594-601.

Adagolás:Felnőtteknek napi 1 kapszula, lehetőleg két étkezés között.

HatóanyagA napi adag tartalmaz (1 kapszula)
Alfa-liponsav200 mg
Összetevők: alfa-liponsav, cellulóz, csomósodást gátlók (magnézium-sztearát, szilícium-dioxid).

Hamarosan...

Kapcsolódó termékeink

Netamin Alfa-liponsav (ALA) kapszula 200 mg
2 990 Ft
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal