fbpx
Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
N0100165
Netamin Szerves SZELÉN tabletta 100 mcg

Ezeket a kiegészítő termékeket ajánljuk még vásárlásod mellé

Netamin Szerves SZELÉN tabletta 100 mcg

60 tabletta
Netamin Szerves SZELÉN tabletta 100 mcg
  • 100 mcg szerves szelén (L-szelenometionin), 2 havi adag! A szelén többek között..:
  • hozzájárul a pajzsmirigy normál működéséhez
  • hozzájárul a haj, a bőr és a köröm normál állapotának fenntartásához
  • részt vesz a normál spermaképződésben

Készleten
2 370 Ft
Egységár: 40 Ft/tabletta
3 db vásárlása esetén 10% kedvezményt kapsz.
Kedvezményes ár darabonként 2 133 Ft. Megtakarítás 711 Ft.
Újrahasznosítva
A termék tégelye részben újrafelhasznált műanyagból készült. A termék karbonlábnyoma: 79,8
Karbonlábnyom

Szelén – az emberi élet nélkülözhetetlen nyomeleme

A szelén az esszenciális tápanyagok közé tartozik, ami azt jelenti, hogy az emberi szervezet nem képes maga előállítani, így kívülről kell bejuttatnunk. Több mint két tucat szelenoprotein alkotóeleme, amelyek nagyon fontos szerepet játszanak a szaporodásban, a pajzsmirigy-hormonok termelésében, a DNS-szintézisben, illetve a sejtek oxidatív károkkal és fertőzésekkel szembeni védelmében.1

A szelén jótékony hatásai*

• hozzájárul az immunrendszer egészséges működéséhez 

• hozzájárul a pajzsmirigy normál működéséhez 

• hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez 

• részt vesz a normál spermaképződésben 

• hozzájárul a haj és a köröm normál állapotának fenntartásához 

*Az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság (EFSA) által tudományosan bizonyított, és az Európai Bizottság (EC) által engedélyezett állítások. 

A szelén hiányának okai

Ideális esetben a táplálkozásunk során kellene felvennünk a szükséges mennyiségű szelént. A szelén olyan ételekben található meg, mint a halak, diófélék vagy teljes kiőrlésű lisztek. A növényi és állati eredetű táplálékok szeléntartalma attól függ, hogy a talajban mennyi a szelén. Mivel Európa és Magyarország termőföldjei szelénben szegények, így a magyar emberek általában szelénhiányosak. 

Egyoldalú, vegetáriánus, fehérje szegény étkezés esetén ugyancsak gyakori a szelén hiánya, valamint a dohányzás is megfosztja a szervezetet a szeléntől. A szervezet szelén szintje az életkorral fokozatosan csökken. 60 éves korunkra 7%-kal, 75 éves kor felett pedig már 24%-kal zuhan vissza a szelénszint.2 Mindezen okokból a természetes források mellett egészségünk megőrzése érdekében javasolt a szelén tartalmú étrend-kiegészítők alkalmazása.

A szelénhiány következményei

Szelén hiányában vérszegénység, általános fáradtság léphet fel, gyengülhet az immunrendszerünk, a haj és a köröm töredezetté válik. A szelénhiány szív- és érrendszeri betegségek kialakulásához is hozzájárulhat.3 Több európai országban (beleértve Magyarországot is) összefüggést mutattak ki az alacsony szelén szint és a pajzsmirigy betegségeinek magas előfordulási gyakorisága között.4-5 A szelén megfelelő szintje a férfiak számára is kiemelten fontos, mivel az egészséges spermiumok képződéséhez és a prosztata egészségének fenntartásához is szüksége van a szervezetnek szelénre.

2005-ös felmérések alapján az influenzajárvány Európa azon országaiban volt különösen nagymértékű, ahol alacsony szelénszint jellemző.6

Tudnivalók a Netamin Szerves szelénről

1 tabletta 100 mcg szelént tartalmaz, ami az ajánlott napi bevitel 182%-ának felel meg.

Három fontos tudnivaló ezzel kapcsolatban:

  1. Kutatásokban – pl. szív- és érrendszer, immunrendszer támogatásához,autoimmun állapotok esetén, prosztata védelmére – leggyakrabban napi 100-200 mcg szelént alkalmaztak.
  2. Szakértők a szelénhiányos régiókban (ide tartozik Magyarország is) napi 100 mcg-os szelénpótlást javasolnak.
  3. A szelén könnyen túladagolható, ezért érdemes a 200 mcg/nap feletti dózisokat elkerülni – ez hosszú távon túl magas szelénszintet, egészségügyi gondokat is okozhat.

Miért jobb szerves kötésű szelént választani?

A szelén két formában létezik: szervetlen (szelenát és szelenit) és szerves (szelenometionin és szelenocisztein). A szervezet a szerves anyagokat sokkal jobban tudja hasznosítani, éppen ezért a szerves kötésű ásványi anyagok felszívódása jobb, kímélik az emésztőrendszert, nem okoznak gyomorbántalmakat. A Netamin Szerves Szelén tabletta a szelént szerves kötésben tartalmazza! Egy klinikai kutatás alapján a Netamin Szerves Szelén tablettában található forma, az L-szelenometion felszívódásának mértéke 19%-kal magasabb, mint a szervetlen szelenité.7 

OGYÉI szám: 19690/2017. Ez mit jelent? Azt, hogy a termék a jogszabályi előírásoknak megfelelve be lett jelentve az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnél, mint étrend-kiegészítő készítmény. A Netamin termékek minden esetben magas minőség-biztosítási követelmények mellett, kiváló alapanyagokból készülnek a Te egészségedért. 

Termék szedésével kapcsolatos figyelmeztetés: terhesség vagy szoptatás alatt kérje ki kezelőorvosa véleményét a termék szedése előtt!

Természetes támogatás a szervezetednek - Netamin Szerves Szelén tabletta 100 mcg-os hatóanyag-tartalommal - 60 tabletta, 2 havi adag!


 

Hivatkozások

Hivatkozások: 1 https://ods.od.nih.gov/factsheets/Selenium-HealthProfessional/ 2 Contreras, F. (2016). Look Younger, Live Longer: 10 Steps to Reverse Aging and Live a Vibrant Life. Lake Mary, Florida: Siloam. Nève J. Selenium as a risk factor for cardiovascular diseases. J Cardiovasc Risk. 1996 Feb;3(1):42-7. 3 Rayman, M. P.: The importance of selenium to human health. Lancet, 2000, 356, 233–241. 4 Duntas, L. H.: Selenium and the thyroid: a close-knit connection. J. Clin. Endocrinol. Metab., 2010, 95, 5180–5188. 5 Chiu-Ugalde, J., Wirth, E. K., Klein, M. O., et al.: Thyroid function is maintained despite increased oxidative stress in mice lacking selenoprotein biosynthesis in thyroid epithelial cells. Antioxid. Redox Signal., 2012, 17, 902–913. 6 http://www.369.com.cn/En/qinliugan.htm 7 Burk RF, Norsworthy BK, Hill KE, Motley AK, Byrne DW. Effects of chemical form of selenium on plasma biomarkers in a high-dose human supplementation trial. Cancer Epidemiol Biomarkers Prev. 2006 Apr;15(4):804-10.

Adagolás:Felnőtteknek napi 1 tabletta szedése javasolt. A tablettát bő vízzel nyelje le!

HatóanyagA napi adag tartalmaz (1 tabletta)NRV%*
Szelén (szerves kötésben - L-szelenometionin)100 mcg182%

Összetevők:

csomósodást gátlók (dikalcium-foszfát, zsírsavak magnéziumsói, szilícium-dioxid), tömegnövelő szer (mikrokristályos cellulóz), L-szelenometionin, bevonat (hidroxi-propil-metil-cellulóz, titán-dioxid, polietilén-glikol, talkum)

Hamarosan...

Kapcsolódó termékeink

Netamin Szerves SZELÉN tabletta 100 mcg
2 370 Ft
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér