fbpx
Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
N0100121
Netamin Maca Gyökér kivonat kapszula 500 mg

Ezeket a kiegészítő termékeket ajánljuk még vásárlásod mellé
Jelenleg nem rendelhető

Netamin Maca Gyökér kivonat kapszula 500 mg

60 db kapszula
Netamin Maca Gyökér kivonat kapszula 500 mg
  • Maca gyökér 4:1 arányú kivonata: 1 kapszula 2000 mg Maca gyökér pornak felel meg
  • Támogathatja a fizikai és szellemi teljesítményt
  • Támogathatja mind a férfi és női nemi működést, szexuális vágyat

Készleten
3 365 Ft
Egységár: 56 Ft/kapszula
3 db vásárlása esetén 10% kedvezményt kapsz.
Kedvezményes ár darabonként 3 029 Ft. Megtakarítás 1 010 Ft.
Újrahasznosítva
A termék tégelye részben újrafelhasznált műanyagból készült. A termék karbonlábnyoma: 82,3
Karbonlábnyom

Érezted már úgy, hogy semmi energiád nincs? Hogy nem fog az agyad? 

Egy kis pluszra, extra löketre lenne szükséged fizikai, szellemi, sőt, akár szexuális téren is?

Esetleg változókorba léptél és természetes támogatást keresel?

Ha bármelyikre IGEN a válaszod, a MACA GYÖKÉR kivonat kapszula neked való!

Ismerd meg az inkák ősi szuperételét!

Így néz ki a maca gyökérA Maca (Lepidium meyenni, perui zsázsa) egy gyökérzöldség, ami a közép-perui Andokban fejlődik kemény körülmények között, 4000 méter magasság fölött. Ezzel a maca gyökér a világ egyik legmagasabban termő növénye! Már évezredek óta használják: az inkák ősi szuperétele volt, amit az energia, az állóképesség és a termékenység fokozására fogyasztottak. 

A maca gyökeret a perui őslakosok már régóta igen értékes növényként tartják becsben. Rengeteg tápanyaggal (vitaminok, ásványi anyagok, aminosavak, szénhidrátok) megújítja, felfrissíti, új életerővel tölti fel a szervezetet. Úgy gondolják, hogy javítja a szellemi teljesítményt, ezért "perui ginzengnek" is szokás nevezni. 

Már a perui bennszülött lakosok is erős vágyfokozónak tekintették, ráadásul férfiak és nők körében is egyaránt potenciajavító hatást figyeltek meg. Napjainkban is nagy népszerűségnek örvend, mint természetes szexuális teljesítményfokozó.

Értékes tápanyagok valóságos tárháza

Nem túlzás azt állítani, hogy a Maca gyökér valódi tápanyagbomba, ami tényleg méltó a szuperétel elnevezésre. A szárított maca gyökér 13-16% fehérjét, 8,5% élelmi rostot, 19 esszenciális aminosavat, A-, B1-, B2-, B3-, C- és D-vitamint, vasat, magnéziumot, rezet, cinket, nátriumot, káliumot, kalciumot, számos glükozinolátot, 20 szabad zsírsavat, valamint makaén és makamid nevű egyedi vegyületeket tartalmaz. Mindezek mellett a maca azon kevés gyógynövények egyike, melyeket „adaptogén” hatásuk miatt elismernek. Ez azt jelenti, hogy természetes módon elősegíti a szervezet szélsőséges fizikai és szellemi terheléséhez való alkalmazkodást.

Tudományos kutatások a Maca gyökér jótékony hatásairól

A PubMed adatbázisa (biológiai és orvosi vonatkozású tudományos publikációk gyűjteménye) több száz tudományos cikket tartalmaz a Maca gyökérről. Ezek rendkívül széles körben vizsgálják a növény különböző pozitív hatásait: a sportteljesítménytől kezdve az agyi funkción, memórián át egészen a termékenységig. Természetesen ezeket egytől egyig nem részletezzük most, de három fő területet mindenképp érdemes kiemelni:

Energia, vitalizálás

A Maca gyökeret általános vitalizáló szerként, betegségek utáni lábadozás idején használják ma is az andoki indiánok. Az inkák háborúba indulás előtt fogyasztották, hogy erejüket növeljék. A modern tudományos kísérletek megerősítették: a Maca valóban támogatja a fizikai teljesítményt. Egy 2009-ben publikált tanulmányban a Maca kivonat 14 napon át történő szedése jelentős mértékben javította kerékpárosok teljesítményét, vagyis ugyanazt a távot a Maca szedésével rövidebb idő alatt tudták teljesíteni.1 És ez még nem minden! Tanulmányok ígéretes kapcsolatot találtak a maca gyökér és a jobb szellemi teljesítmény között is, mivel a Maca hozzájárul az egészséges mitokondriális energiatermelő folyamatokhoz. Az eddigi eredmények alapján a Maca fogyasztása fokozhatja a szellemi teljesítményt, jó hatással lehet a tanulásra és memóriára, illetve segíthet megőrizni az egészséges kognitív funkciót. 2-3-4

Libidó, szexuális funkció, termékenység

Már a perui őslakosok is tudták, hogy a Maca gyökér kedvezően hat a libidóra, és növelheti a termékenységet emberek és állatok esetében is. Az utóbbi évek tudományos kutatásai alapján valóban igaz lehet, hogy a Maca gyökér férfiaknál és nőknél egyaránt javíthatja a szexuális teljesítményt és szexuális vágyat, támogathatja mind a férfi és női nemi működést, fokozhatja a női termékenységet, segíthet növelni a spermiumok mennyiségét és mozgékonyságát. 

Egy 2010-es szisztematikus áttekintő tanulmány szerint a Maca gyökér jelentős hatással lehet a szexuális funkcióra vagy szexuális vágyra, egészséges menopauzás nők, egészséges felnőtt férfiak, illetve enyhe erekciós diszfunkcióban szenvedő férfiak esetében.5 Egy 2001-ben publikált tanulmány szerint a maca gyökér javítja a spermatermelést és a spermiumok motilitását (mozgékonyságát).6 

Egy 2015-ös tanulmány ugyancsak megerősítette ezt: a maca gyökér 12 hétig történő szedése során növekedést figyeltek meg a spermium koncentrációban és motilitásban .7 A kutatási eredmények arra utalnak, hogy a maca gyökér nők esetében is pozitívan befolyásolhatja a termékenységet, feltehetően a hormonális egyensúly helyreállítása, az ösztrogéndominancia csökkentése és a kedvező ösztrogén/progeszteron egyensúly támogatása révén.8

Hormonális egészség, klimax

A Maca gyökér a hormonháztartásra szabályozó, serkentő és kiegyensúlyozó hatással bírhat, férfiak és nők esetében egyaránt. A maca gyökér a változókorba lépő (premenopauzás), illetve már változókorban lévő (klimax, menopauza) hölgyek legjobb barátja.9-10 Egy 2011-ben publikált szisztematikus áttekintő tanulmány alapján a maca gyökér hasznosnak bizonyulhat a menopauzás tünetek kiegészítő kezelésében is, úgy mint a hőhullámok, szorongás, depresszió és szexuális diszfunkció.11 (Megjegyzés: ezen tulajdonsága miatt került be Klimax gyógynövénykapszula válogatáscsomagunkba is - kattints ide, ha érdekel a csomag!) A Maca gyökeret a hagyományos gyógyászatban gyakran használják a PMS (premenstruációs szindróma) tünetek enyhítésére is.

Fontos tudnivaló a Netamin Maca gyökér kivonat kapszuláról

Termékünk 100% növényi eredetű, beleértve a kapszulahéjat is. Minden egyes kapszula 500 mg-ot tartalmaz maca gyökér 4:1 arányú kivonatából, azaz 2000 mg Maca gyökér pornak megfelelő mennyiséget.

További információk a termék szedéséről és hatóanyag-tartalmáról a "Részletek" fül alatt, vagy ide kattintva olvashatóak.

OGYÉI szám: 20389/2018. Ez mit jelent? Azt, hogy a termék a jogszabályi előírásoknak megfelelve be lett jelentve az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnél mint étrend-kiegészítő készítmény. A Netamin termékek minden esetben magas minőség-biztosítási követelmények mellett, kiváló alapanyagokból készülnek a Te egészségedért. 


Figyelmeztetés: terhesség vagy szoptatás alatt  kérje ki kezelőorvosa tanácsát a termék szedéséről! *A termék hatása egyénileg eltérő lehet és nem garantált!* Természetes színeltérés előfordulhat ebben a termékben. Ahogyan a természetes növényi nyersanyagok sem "egyenszínűek", a kapszuláink tartalmában is megfigyelhetők színbeli eltérések, variációk. Míg sok más gyártó szintetikus festékek és színezékek használatával éri el, hogy minden egyes kapszula egyformán nézzen ki, addig a Netamin termékeivel mi minden erőnkkel törekszünk a lehető legtermészetesebb megoldásokra. Ezért úgy gondoljuk, jobb, ha az összetevőket eredeti, természetes állapotukban hagyjuk - így egészségre gyakorolt pozitív hatásuk sem szenvedhet kárt. 


 

Hivatkozások

Hivatkozások: 1 Stone M, Ibarra A, Roller M, et al. A pilot investigation into the effect of maca supplementation on physical activity and sexual desire in sportsmen. J Ethnopharmacol. 2009 Dec 10;126(3):574-6 2 Guo SS, Gao XF, Gu YR, et al. Preservation of Cognitive Function by Lepidium meyenii (Maca) Is Associated with Improvement of Mitochondrial Activity and Upregulation of Autophagy-Related Proteins in Middle-Aged Mouse Cortex. Evid Based Complement Alternat Med. 2016;2016:4394261. 3 Rubio J, Qiong W, Liu X, et al. Aqueous Extract of Black Maca (Lepidium meyenii) on Memory Impairment Induced by Ovariectomy in Mice. Evid Based Complement Alternat Med. 2011;2011:253958. 4 Gonzales GF, Gasco M, Lozada-Requena I. Role of maca (Lepidium meyenii) consumption on serum interleukin-6 levels and health status in populations living in the Peruvian central Andes over 4000 m of altitude. Plant Foods Hum Nutr. 2013 Dec;68(4):347-51. 5 Shin BC, Lee MS, Yang EJ, et al. Maca (L. meyenii) for improving sexual function: a systematic review. BMC Complement Altern Med. 2010 Aug 6;10:44 6 Gonzales GF, Cordova A, Gonzales C, et al. Lepidium meyenii (Maca) improved semen parameters in adult men. Asian J Androl. 2001 Dec;3(4):301-3. 7 Melnikovova I, Fait T, Kolarova M, et al. Effect of Lepidium meyenii Walp. on Semen Parameters and Serum Hormone Levels in Healthy Adult Men: A Double-Blind, Randomized, Placebo-Controlled Pilot Study. Evid Based Complement Alternat Med. 2015;2015:324369. 8 medcraveonline.com/JNHFE/JNHFE-06-00217.pdf 9 Meissner HO, Kapczynski W, Mscisz A, Lutomski J. Use of gelatinized maca (lepidium peruvianum) in early postmenopausal women. Int J Biomed Sci. 2005 Jun;1(1):33-45. 10 Meissner HO, Mrozikiewicz P, Bobkiewicz-Kozlowska T, et al. Hormone-Balancing Effect of Pre-Gelatinized Organic Maca (Lepidium peruvianum Chacon): (I) Biochemical and Pharmacodynamic Study on Maca using Clinical Laboratory Model on Ovariectomized Rats. Int J Biomed Sci. 2006 Sep;2(3):260-72. 11 Lee MS, Shin BC, Yang EJ, et al. Maca (Lepidium meyenii) for treatment of menopausal symptoms: A systematic review. Maturitas. 2011 Nov;70(3):227-33

Adagolás:Naponta egy kapszula étkezés előtt, bő folyadékkal, szétrágás nélkül lenyelve.

HatóanyagA napi adag tartalmaz (1 kapszula)*NRV%
Maca gyökér kivonat (4:1 arányú kivonat)500 mg-

Összetevők:

maca gyökér kivonat, növényi kapszula, csomósodást gátló (szilícium-dioxid, zsírsavak magnéziumsói), maltodextrin.

Hamarosan...

Kapcsolódó termékeink

Netamin Maca Gyökér kivonat kapszula 500 mg
3 365 Ft
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér