Loading...
18000 Ft felett ingyenes szállítás!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
N0100276
Új termék
Netamin Étvágy Kontroll Komplex tabletta

Ezeket a kiegészítő termékeket ajánljuk még vásárlásod mellé

Netamin Étvágy Kontroll Komplex tabletta

30 db tabletta
0 vélemény
Írj véleményt!
Új termék
Netamin Étvágy Kontroll Komplex tabletta
  • Étvágyszabályozó és anyagcsere támogató hatóanyagok kombinációja
  • 11-féle természetes, tudományosan vizsgált összetevő: gyógynövény-kivonatok, kolin, B-vitaminok és cink
  • Hatóanyagai közül:
  • … a Gymnema sylvestre cukorblokkoló, amely csökkentheti az édes iránti vágyat, fékezheti az étvágyat és segíthet egyensúlyban tartani a vércukorszintet
  • … a kolin részt vesz a normál zsíranyagcserében
  • … a cink részt vesz a zsírsavak és szénhidrátok normál anyagcseréjében
  • … a B6- és B12-vitamin részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban
  • … a Garcinia cambogia, Yerba maté, sáfrány, keserű narancs és kapszaicin kutatások alapján segíthet az étvágy kontrollban

Készleten
9 490 Ft
Egységár: 316 Ft/tabletta
Szerezhető hűségpont: 949
Pontgyűjtéshez és beváltáshoz jelentkezz be vagy regisztrálj!
3 db vásárlása esetén 10% kedvezményt kapsz.
Kedvezményes ár darabonként 8 541 Ft. Megtakarítás 2 847 Ft.

URALD az étvágyad, FÉKEZD az édesség iránti vágyad és ÉRD EL a legjobb formádat!

A Netamin Étvágy Kontroll Komplex tabletta egy tudományos alapokon nyugvó, 11 természetes hatóanyagot kombináló készítmény, amely hatékony támogatást nyújt az étvágy és édesség iránti vágy megfékezéséhez és így a testsúlycsökkentő törekvésekhez. Kiemelt összetevője a Gymnema sylvestre nevű gyógynövény, melyről kutatások bizonyították, hogy csökkentheti az édes iránti vágyat, fékezheti az étvágyat és segíthet egyensúlyban tartani a vércukorszintet.1-10 A termék emellett további gyógynövény kivonatokat is tartalmaz – Garcinia cambogia, Yerba maté, sáfrány, keserű narancs, zöld tea és kapszaicin –, melyek hiteles szakirodalmi adatok alapján az étvágy kontrollra és testsúly-, illetve testzsírcsökkentésre fejthetnek ki pozitív hatást.11-20 A normál zsíranyagcserét támogató kolin és cink, valamint az energiatermelő anyagcsere-folyamatokat támogató B6- és B12-vitamin is megtalálható benne.

Olvass tovább, ha részletesebben is érdekelnek a termék összetevői és ezek élettani hatásai!

Nem a te hibád, ha nem tudod megállni. De van kiút.

Ha valaha is érezted már, hogy „nem bírom tovább”, hogy muszáj valamit enned – akkor pontosan tudod, milyen az, amikor az étel szinte uralja a gondolataidat. Nem gyengeség ez, nem jellemhiba. A falásrohamok és a hízás mögött összetett biológiai és hormonális folyamatok állnak. Sőt, a lelassuló fogyás és a visszahízás esetén sincs ez másképp. A tested próbál védekezni, túlélni – csak épp nem tudja, hogy a mai világban az étel már nem ritka kincs, hanem minden sarkon ott vár.

A túlsúly nem egyszerűen „akaraterő kérdése”. Ezt ma már tudományos bizonyítékok igazolják.

A modern orvostudomány a túlsúlyt és az elhízást ma már krónikus anyagcserezavarnak tekinti, amit többek között hormonális egyensúlytalanság, gyulladás, stressz és az agy éhségközpontjának túlaktiválódása is fenntarthat.21-24 Nem csupán esztétikai vagy életmódbeli kérdés, hanem egy krónikus betegség, ami nem akarathiány vagy kizárólag életmódbeli „hiba” következménye – biológiai, pszichés és környezeti tényezők komplex együtt hatásának az eredménye.

A leptin és a ghrelin hormonok – melyek az éhség és jóllakottság fő szabályozói – könnyen felborulnak alváshiány, krónikus stressz, rossz étrend vagy inzulinrezisztencia hatására. Ilyenkor az agyunk téves jeleket küld a szervezetünk számára, és emiatt éhesnek érezzük magunkat akkor is, amikor testünk valójában már bőven elegendő energiához (azaz kalóriához) jutott. Kutatások sora igazolja, hogy a túlsúlyos embereknél jellemzően magas a jóllakottságérzetet jelző leptin szintje, de az agyuk nem kapja meg a leptin jelzését – ezt nevezzük leptinrezisztenciának, ami túlevéshez és további hízáshoz vezet.25-27 Az éhségérzetet kiváltó ghrelin hormon szintje fogyás hatására nő, ami viszont azért probléma, mert ez jelentősen hozzájárul a fogyás utáni visszahízáshoz.28

Ez a falásrohamok és hízás ördögi köre:

  • gyakori éhség, falásroham, édességvágy gyötör – ami gyakran összefügg a stresszel, negatív érzelmekkel vagy fáradtsággal is,
  • a gyors szénhidrátok (édességek, cukorkák, fehér lisztes péksütik, chipsek, gyorséttermi ételek) átmeneti enyhülést, boldogságérzetet hoznak,
  • a vércukorszint gyorsan megemelkedik, majd hirtelen lezuhan,
  • a túlevést gyakran bűntudat, frusztráció, szorongás is követi,
  • ezt pedig menetrendszerűen követi is az újabb sóvárgás és túlzott cukor- és kalóriabevitel.

Közben az anyagcsere lelassul, a zsírraktárak aktiválódnak és minden kiló leadása egyre nehezebb feladatnak tűnik. Még ha sikerül is megszabadulni a plusz kilóktól, a szervezet ellenáll: fokozott éhségérzet, csökkent teltségérzet és anyagcsere-változások révén nehezítheti meg a dolgunkat.29-31

TÖRJ ki az ördögi körből, vess véget a falásrohamoknak és cukorfüggőségnek!

A súlyfelesleg negatív hatással lehet a fizikai állapotra, a lelki és mentális egészségre, és bizonyítottan jelentős mértékben növelheti több mint 200 egészségügyi szövődmény kockázatát.32 Testileg és lelkileg is terhet ró ránk, megbetegíthet és az önbecsülést, önértékelést is erősen megtépázhatja.

DE van tudományosan alátámasztott kiút az ördögi körből! Az egészséges testsúly elérésével és fenntartásával nemcsak szép, esztétikus alakra tehetsz szert, hanem jelentősen csökkentheted többek között a 2-es típusú cukorbetegség, szív- és érrendszeri betegségek, hormonális zavarok, daganatos betegségek, depresszió és szorongásos zavarok kockázatát is.

A Netamin Étvágy Kontroll Komplex tabletta a megfelelő étrend mellett segíti az étvágy és édesség iránti vágy csökkentését, a vércukorszint stabilizálását és az anyagcsere-folyamatok normalizálását.

Ismerd meg részletesen a Netamin Étvágy Kontroll Komplex összetevőit!*

A Gymnema sylvestre hatása

A Gymnema sylvestre egy Ázsiában, Indiában és Ausztráliában is őshonos, sűrű levelű, szőlőhöz hasonló kúszónövény. Gyógyászati felhasználása több ezer évre nyúlik vissza: a legkorábbi ismert említése az ősi indiai ájurvédikus orvoslás szövegeiben található.33 Hindi neve gurmar, ami szó szerint lefordítva „cukorpusztítót” jelent – mivel a növény leveleinek rágása elnyomja az édes ízt, illetve több mint 2000 éve alkalmazzák a cukorbetegség (korabeli nevén „madhumeha”) kezelésére.34 A modern orvostudományi kutatások alapján a Gymnema sylvestre gimneminsavat tartalmaz, amely blokkolja a nyelv édes ízre érzékeny receptorait, így csökkenti az édes íz érzékelését és az édesség iránti vágyat.6-8,35 Vizsgálatok szerint a növény emellett gátolja a glükózfelszívódást a bélben, serkenti az inzulin termelését és gátolhatja a zsír felszívódását is.2,7,36,37

Kutatások kimutatták, hogy a Gymnema sylvestre szedése csökkenti a magas cukortartalmú ételek élvezeti értékét és fogyasztását, különösen édesszájú egyéneknél.1-4,6-10 Egy 14 napig tartó kutatásban a cukros üdítőitalok fogyasztását 42%-kal, a cukorsóvárgást 28%-kal csökkentette.38 Más kutatásokban a csokoládéfogyasztást 21%-kal, az édességek iránti vágyat 23%-kal csökkentette.8,9 Elhízott embereknél a Gymnema sylvestre kivonat 5-6%-kal csökkentette a testsúlyt és csökkentette a táplálékbevitelt.39 Több kutatás is igazolta, hogy az éhgyomri és étkezés utáni vércukorszint csökkentését is segítheti.5-7

A Gymnema sylvestre gyógynövényre vonatkozó, az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) értékelése alatt álló állítások: cukorblokkoló, amely csökkentheti az édes iránti vágyat, fékezheti az étvágyat, az étvágy és kalóriabevitel csökkentésével segítheti a testsúly-kontroll programokat, valamint segíthet egyensúlyban tartani a vércukorszintet.

A Garcinia cambogia hatása

A Garcinia cambogia egy Indiában és Dél-Ázsiában őshonos, kicsi, tök alakú, trópusi gyümölcs. Fő hatóanyaga a hidroxi-citromsav (HCA), amely modern kutatások alapján többféle módon támogatja a fogyást. A Garcinia cambogia kivonata, valamint a benne található HCA: 1. fokozza a zsíroxidációt (a zsír energiává alakítását), 2. gátolja a szervezetben az ATP-citrát liáz nevű, zsírsavak előállításához szükséges enzimet, 3. a szerotonin szint növelésével fokozza a teltségérzetet, csökkenti az étvágyat és így segíthet mérsékelni a kalóriabevitelt.16-18,40-43 Számos vizsgálat alátámasztotta, hogy megfelelő étrend és életmód mellett támogathatja a testsúlycsökkentő programok eredményeit. Egy 20 vizsgálatot összefoglaló tanulmány szerint Garcinia cambogia segítségével átlagosan 2-6 kg-os fogyás érhető el 2-4 hónap alatt, de akár 14 kg súlyfelesleg is leadható 6 hónap alatt.44 Egy 2006-os vizsgálatban a hidroxi-citromsav szedésével a résztvevők testsúlya 8 hét alatt átlagosan 5,4%-kal csökkent és jelentősen csökkent a táplálékbevitelük.45

A Yerba maté hatása

A yerba maté (Ilex paraguariensis) egy Dél-Amerikában őshonos, örökzöld növény, amelynek szárított leveleiből készül a jellegzetes maté tea. Hagyományosan Argentína, Paraguay, Uruguay és Brazília területén termesztik és fogyasztják, ahol az emberek szent növényként tartották számon. Kutatásokban a növény leveleiből készült yerba maté kivonat étvágycsökkentő, fogyást és zsírégetést támogató, és vércukorszint kiegyensúlyozó hatását is vizsgálták.12,13,46-51 A yerba maté a gyomorürülés lassítása és teltségérzet növelése révén csökkentheti az étvágyat és a táplálékbevitelt, amit olyan gyomor-bélrendszeri hormonokra gyakorolt hatásával érhet el, mint például a GLP-1 és a ghrelin.51-53 Egy 2019-es, 22 korábbi klinikai vizsgálat eredményeit összegző tanulmány alapján a yerba maté statisztikailag szignifikáns mértékben csökkenti a testsúlyt, testtömeg-indexet és derékbőséget is, különösen energiaszegény, diétás étrend kiegészítéseként.47 Emellett kutatásokban a yerba maté a vércukorszint csökkentését és inzulinérzékenység fokozását is segítette.50

A sáfrány kivonat hatása

A sáfrány (Crocus sativus) virágában található bibéből készül a világ legdrágább fűszere. Azonban nemcsak fűszerként értékes a sáfrány, hanem gyógynövényként is! A sáfrányvirágot több ezer éve használják különféle gyógyászati célokra, pl. emésztés segítése, sebgyógyítás, görcsoldás.54 A modern orvostudományi kutatások azonban új hatását fedezték fel: a sáfrány hatóanyagaival (krocin, krocetin, szafranál) igazoltan csökkenthető az étvágy, növelhető a teltségérzet és csökkenthető a zsírfelszívódás.11,55-59 Vizsgálatok szerint a sáfrány növelheti az étvágyat szabályozó szerotonin szintjét, teltségérzetet okoz és enyhíti a szénhidrátok iránti vágyat és sóvárgást, így csökkentve a kényszeres nassolást.11,55-60 Egy 2010-es klinikai vizsgálatban a sáfrány kivonat akár 84%-kal csökkentette az étvágyat, akár 78%-kal csökkentette a cukor iránti vágyat és akár 55%-kal csökkentette a nassolások számát.57 8 hét alatt akár 4,9 kg-os fogyás volt az eredmény (átlagosan 1,65 kg testsúly- és 1,41 kg zsírtömegcsökkenés), és minden résztevő fogyni tudott a sáfrányt szedő csoportban. Egy másik kutatásban edzéssel kombinálva a sáfrány kivonat szedésével 8 hét alatt kb. 3,5 kg fogyást és 4,6%-os testzsírcsökkenést értek el.58

A keserű narancs hatása

A keserű narancs (Citrus aurantium), más néven szevillai narancs, egy citrusféle, amely Délkelet-Ázsiából származik, a pomeló és a mandarin keresztezéséből jött létre. Évezredek óta termesztik és használják gyógyászati célokra is. Évtizedek óta népszerű hatóanyag a fogyni vágyók körében, mivel a keserű narancs kivonat fő összetevője, a szinefrin (más néven p-szinefrin) kutatások alapján jelentős mértékben serkentheti a kalóriaégetést (termogenezis), támogathatja a zsírsejtek lebontásának természetes folyamatát (lipolízis), gátolhatja a zsírszövet kialakulását (adipogenezis) és segíthet elnyomni az étvágyat is.14,15,61-66 Egy 2017-es klinikai vizsgálatban a keserű narancs kivonat hatékonyan támogatta az étvágy feletti kontrollt és növelte az energiaszintet, míg egy másik vizsgálatban a keserű narancs kivonatot és hidroxi-citromsavat is tartalmazó készítmény diéta és edzés melletti szedésével 10 hét alatt 6,59 kg fogyást értek el, míg csak diéta és edzés segítségével 3,45 kg fogyást.14,15

A zöld tea kivonat hatása

A zöld teát több mint 5000 éve ismeri az emberiség, pozitív egészségügyi hatásait számos kutatás és vizsgálat igazolta: többek között bizonyítottan segíthet a fogyásban, zsírégetésben is.20 Legfontosabb aktív hatóanyagai a katechinek, közülük is a leggyakoribb az epigallokatechin-gallát (EGCG), amely 200-szor erősebb antioxidáns, mint a C- és E-vitamin, és kétszer erősebb a rezveratrolnál is.67,68 Az EGCG-ben gazdag zöld tea kivonat kutatások alapján az AMPK enzim aktiválásával fokozza a zsírbontást és csökkenti a zsírok előállítását a zsírszövetekben és a májban; csökkentheti a kalóriák felszívódását; fokozhatja a termogenezist (amely során a szervezet hőtermelés révén energiát használ fel) és a zsíroxidációt.20,69-72 Egy 2009-es tanulmány 11 vizsgálat alapján megállapította: a zöld tea a testsúlycsökkentést és a fogyás utáni testsúlyfenntartást is támogatja.73 Egy 2024-es tanulmány 59 kutatás összegzéséből arra jutott, hogy a zöld tea kivonat a testsúlyt, testtömeg-indexet és testzsírt is jelentősen csökkenti.20 Egy 2025-ös tanulmány a 2016-2024-ig megjelent vizsgálatokat összegezte: ezek 79%-a azt mutatta, hogy a zöld tea hatékonyan segíti a testsúly és testtömeg-index csökkentését.74

A kapszaicin hatása

A kapszaicin egy természetes növényi vegyület (alkaloid), amely a csípős paprikafélékben fordul elő – ez a csípős érzetet kiváltó anyag. Hatásait az elmúlt évek során számos területen vizsgálták: ismert, hogy az úgynevezett TRPV1 receptorokat aktiválja a szervezetben, melyek az anyagcserében és a kalóriaégető termogenezisben is részt vesznek.75-78 Kutatások alapján a szervezet hőtermelését serkenti, így képes növelni az energiafelhasználást és zsírégetést, emellett pedig az étvágyat is csökkentheti, az étvágyelnyomó GLP-1 hormon növelésével és az éhséget fokozó ghrelin hormon csökkentésével.19,79-83 Javítja a zsíranyagcserét, csökkenti a koleszterinszintet és zsírraktározást, aktiválja a barna zsírszövetet, növelve annak energiafelhasználását.80,84,85 Egy 2023-as tanulmány a 15 legjobb minőségű klinikai vizsgálat összegzéséből megállapította: a kapszaicin a testsúlyt (átlag: -0,51 kg), a testtömeg-indexet (átlag: -0,25 kg/m²) és a derékbőséget (átlag: -1,12 cm) is jelentősen csökkentheti.19 Egyes vizsgálatokban 1,1-2,2 kg-os átlagos súlycsökkenést is elértek használatával.

A kolin, cink, B6- és B12-vitamin hatása

A kolin egy esszenciális tápanyag, vagyis létfontosságú szervezetünk egészséges működéséhez. Bár testünk képes kis mennyiségben előállítani, ez a szükségesnél jóval kevesebb, ezért étrendünk és étrend-kiegészítés útján kell bevinnünk. Vízben oldódó, B-vitamin-szerű anyag, amely a sejteket borító hártya egyik alapvető építőköve, hozzájárul a normál májműködés fenntartásához és részt vesz a normál zsíranyagcserében is.

A cink esszenciális nyomelem, jelenlegi ismereteink alapján az emberi szervezet több mint 300 enzimjében van jelen és elengedhetetlen ezek normál működéséhez.86 Testünk nem képes nagyobb mennyiségben tárolni, ezért fontos, hogy rendszeresen bevigyük étrend és étrend-kiegészítés útján. A cink többek között részt vesz a szénhidrátok és zsírsavak normál anyagcseréjében, hozzájárul a bőr normál állapotának fenntartásához.

A B6- és B12-vitamin rendkívül fontos tagjai a létfontosságú B-vitaminok családjának. Részt vesznek a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban és hozzájárulnak a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez. Az idegrendszer normál működését is támogatják, ezért fokozott stressz, feszültség, idegesség esetén kiemelten hasznosak, így közvetett módon a stresszevés leküzdésében is segíthetnek. Egyes kutatások összefüggést találtak a B6- és B12-vitamin alacsony szintje és az elhízás között, illetve kimutatták, hogy pótlásuk segítheti a fogyókúrás diéták hatékonyságát.87-89

* Ez az ismertető nem a Netamin Étvágy Kontroll Komplex tablettára vonatkozik - általában véve mutatja be a termékben található hatóanyagokról rendelkezésünkre álló tudományos ismereteket. A Netamin Étvágy Kontroll Komplex tabletta nem gyógyhatással rendelkező készítmény.

OGYÉI szám: 39058/2025. Ez mit jelent? Azt, hogy a termék a jogszabályi előírásoknak megfelelve be lett jelentve az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnél, mint étrend-kiegészítő készítmény. A Netamin termékek minden esetben magas minőség-biztosítási követelmények mellett, kiváló alapanyagokból készülnek a Te egészségedért. 

Hivatkozások

1 Ulbricht C, Abrams TR, Basch E, et al. An evidence-based systematic review of gymnema (Gymnema sylvestre R. Br.) by the Natural Standard Research Collaboration. J Diet Suppl. 2011;8(3):311-330.
2 Pothuraju R, Sharma RK, Chagalamarri J, Jangra S, Kumar Kavadi P. A systematic review of Gymnema sylvestre in obesity and diabetes management. J Sci Food Agric. 2014;94(5):834-840.
3 Turner S, Diako C, Kruger R, et al. The Effect of a 14-Day gymnema sylvestre Intervention to Reduce Sugar Cravings in Adults. Nutrients. 2022;14(24):5287.
4 Bandala C, Carro-Rodríguez J, Cárdenas-Rodríguez N, et al. Comparative Effects of Gymnema sylvestre and Berberine on Adipokines, Body Composition, and Metabolic Parameters in Obese Patients: A Randomized Study. Nutrients. 2024;16(14):2284.
5 Devangan S, Varghese B, Johny E, Gurram S, Adela R. The effect of Gymnema sylvestre supplementation on glycemic control in type 2 diabetes patients: A systematic review and meta-analysis. Phytother Res. 2021;35(12):6802-6812.
6 Tiwari P, Mishra BN, Sangwan NS. Phytochemical and pharmacological properties of Gymnema sylvestre: an important medicinal plant. Biomed Res Int. 2014;2014:830285.
7 Khan F, Sarker MMR, Ming LC, et al. Comprehensive Review on Phytochemicals, Pharmacological and Clinical Potentials of Gymnema sylvestre. Front Pharmacol. 2019;10:1223.
8 Turner S, Diako C, Kruger R, et al. Consuming Gymnema sylvestre Reduces the Desire for High-Sugar Sweet Foods. Nutrients. 2020;12(4):1046.
9 Turner S, Diako C, Kruger R, et al. The Effect of a 14-Day gymnema sylvestre Intervention to Reduce Sugar Cravings in Adults. Nutrients. 2022;14(24):5287.
10 Nelson I, Kruger R, Hsiao D, Stice E, Ali A. The Effect of Gymnema Sylvestre on Motivation to Consume Sweet Foods-A Qualitative Investigation. Nutrients. 2025;17(17):2718.
11 Mashmoul M, Azlan A, Khaza'ai H, Yusof BN, Noor SM. Saffron: A Natural Potent Antioxidant as a Promising Anti-Obesity Drug. Antioxidants (Basel). 2013;2(4):293-308.
12 Kim SY, Oh MR, Kim MG, Chae HJ, Chae SW. Anti-obesity effects of Yerba Mate (Ilex Paraguariensis): a randomized, double-blind, placebo-controlled clinical trial. BMC Complement Altern Med. 2015;15:338.
13 Gambero A, Ribeiro ML. The positive effects of yerba maté (Ilex paraguariensis) in obesity. Nutrients. 2015;7(2):730-750.
14 Kaats GR, Leckie RB, Mrvichin N, Stohs SJ. Increased eating control and energy levels associated with consumption of bitter orange (p-synephrine) extract: A randomized placebo-controlled study. Nutr Diet Suppl. 2017;9:29.
15 Stohs SJ, Preuss HG, Shara M. A review of the human clinical studies involving Citrus aurantium (bitter orange) extract and its primary protoalkaloid p-synephrine. Int J Med Sci. 2012;9(7):527-538.
16 Golzarand M, Omidian M, Toolabi K. Effect of Garcinia cambogia supplement on obesity indices: A systematic review and dose-response meta-analysis. Complement Ther Med. 2020;52:102451.
17 Onakpoya I, Hung SK, Perry R, Wider B, Ernst E. The Use of Garcinia Extract (Hydroxycitric Acid) as a Weight loss Supplement: A Systematic Review and Meta-Analysis of Randomised Clinical Trials. J Obes. 2011;2011:509038.
18 Noreen S, Khan Naizi M, Tufail T, Hassan F, Awuchi CG. Nutraceutical, functional, and therapeutic properties of Garcinia Cambogia: a review. Int J Food Prop. 2023;26(1):729–738.
19 Zhang W, Zhang Q, Wang L, et al. The effects of capsaicin intake on weight loss among overweight and obese subjects: a systematic review and meta-analysis of randomised controlled trials. Br J Nutr. 2023;130(9):1645-1656.
20 Asbaghi O, Rezaei Kelishadi M, Larky DA, et al. The effects of green tea extract supplementation on body composition, obesity-related hormones and oxidative stress markers: a grade-assessed systematic review and dose-response meta-analysis of randomised controlled trials. Br J Nutr. 2024;131(7):1125-1157.
21 Aktar N, Qureshi NK, Ferdous HS. Obesity: A review of pathogenesis and management strategies in adult. Delta Med Coll J 2017;5(1):35–48.
22 Pucci A, Batterham RL. Endocrinology of the Gut and the Regulation of Body Weight and Metabolism. In: Feingold KR, Ahmed SF, Anawalt B, et al., eds. Endotext. South Dartmouth (MA): MDText.com, Inc.; April 25, 2020.
23 Blüher M. Obesity: global epidemiology and pathogenesis. Nat Rev Endocrinol. 2019;15(5):288-298.
24 Masood B, Moorthy M. Causes of obesity: a review. Clin Med (Lond). 2023;23(4):284-291.
25 Klok MD, Jakobsdottir S, Drent ML. The role of leptin and ghrelin in the regulation of food intake and body weight in humans: a review. Obes Rev. 2007;8(1):21-34.
26 Skoracka K, Hryhorowicz S, Schulz P, et al. The role of leptin and ghrelin in the regulation of appetite in obesity. Peptides. 2025;186:171367.
27 Obradovic M, Sudar-Milovanovic E, Soskic S, et al. Leptin and Obesity: Role and Clinical Implication. Front Endocrinol (Lausanne). 2021;12:585887.
28 Karczewska-Kupczewska M, Stefanowicz M, Nikołajuk A, Strączkowski M. Weight-Reducing Dietary Intervention Increases the Ability of Hyperinsulinemia to Suppress Serum Ghrelin Concentration in Individuals with Obesity. J Nutr. 2024;154(5):1631-1639.
29 Melby CL, Paris HL, Foright RM, Peth J. Attenuating the Biologic Drive for Weight Regain Following Weight Loss: Must What Goes Down Always Go Back Up?. Nutrients. 2017;9(5):468.
30 Hall KD, Kahan S. Maintenance of Lost Weight and Long-Term Management of Obesity. Med Clin North Am. 2018;102(1):183-197.
31 Maclean PS, Bergouignan A, Cornier MA, Jackman MR. Biology's response to dieting: the impetus for weight regain. Am J Physiol Regul Integr Comp Physiol. 2011;301(3):R581-R600.
32 MedSci KKF, Schnecke V, Haase CL, et al. Weight change and risk of obesity-related complications: A retrospective population-based cohort study of a UK primary care database. Diabetes Obes Metab. 2023;25(9):2669-2679. 
33 Tripathi A, Pandey A, Khan A. Gymnema sylvestre: A medicinal plant with versatile therapeutic applications. J Nur Res Prac. 2024;8(3):1-7.
34 Sharma S, Sanuber S, Tanti KS, Sen S, Perween S. From ayurveda to evidence-based medicine: A translational review of gymnema sylvestre. Int J Pharm Chem Anal. 2025;12(2):110-115.
35 Laha S, Paul S. Gymnema sylvestre (Gurmar): A Potent Herb with Anti-Diabetic and Antioxidant Potential. Pharmacog J. 2019;11(2):201–206.
36 Santos TFD, Souza GH, Silva BP, et al. An in vitro, in vivo and in silico assessment of fat absorption inhibition by a gymnemic acid rich extract of Gymnema sylvestre leaves. J Ethnopharmacol. 2025;352:120179.
37 Kim HJ, Kim S, Lee AY, et al. The Effects of Gymnema sylvestre in High-Fat Diet-Induced Metabolic Disorders. Am J Chin Med. 2017;45(4):813-832.
38 Wh H, R K, C D, I N, E S, A A. The effect of a 14-day Gymnema sylvestre intervention to reduce sugar intake in people self-identifying with a sweet tooth. Appetite. 2025;207:107871.
39 Preuss HG, Bagchi D, Bagchi M, Rao CV, Dey DK, Satyanarayana S. Effects of a natural extract of (-)-hydroxycitric acid (HCA-SX) and a combination of HCA-SX plus niacin-bound chromium and Gymnema sylvestre extract on weight loss. Diabetes Obes Metab. 2004;6(3):171-180.
40 Semwal RB, Semwal DK, Vermaak I, Viljoen A. A comprehensive scientific overview of Garcinia cambogia. Fitoterapia. 2015;102:134-148.
41 Fassina P, Scherer Adami F, Terezinha Zani V, et al. THE EFFECT OF GARCINIA CAMBOGIA AS COADJUVANT IN THE WEIGHT LOSS PROCESS. Nutr Hosp. 2015;32(6):2400-2408.
42 Tomar M, Rao RP, Dorairaj P, et al. A clinical and computational study on anti-obesity effects of hydroxycitric acid. RSC Adv. 2019;9(32):18578-18588.
43 Haber SL, Awwad O, Phillips A, Park AE, Pham TM. Garcinia cambogia for weight loss. Am J Health Syst Pharm. 2018;75(2):17-22.
44 Andueza N, Giner RM, Portillo MP. Risks Associated with the Use of Garcinia as a Nutritional Complement to Lose Weight. Nutrients. 2021;13(2):450.
45 Preuss HG, Rao CV, Garis R, et al. An overview of the safety and efficacy of a novel, natural(-)-hydroxycitric acid extract (HCA-SX) for weight management. J Med. 2004;35(1-6):33-48.
46 Riachi LG, Bastos de Maria CAB. Yerba Mate: An Overview of Physiological Effects in Humans. J Funct Foods. 2017;38:308–320.
47 Luís Â, Domingues FC, Amaral LM. The anti-obesity potential of Ilex paraguariensis: results from a meta-analysis. Braz J Pharm Sci. 2019;55:e17615.
48 Sirotkin AV. Can Yerba Maté (Ilex paraguariensis A.-St.-Hil) and Its Constituents Affect Health and Obesity?. J Cell Signal. 2024;5(2):87-90.
49 José MFB, Machado RP, Araujo PAB, Speretta GF. Physiological effects of yerba maté (Ilex paraguariensis): a systematic review. Nutr Rev. 2023;81(9):1163-1179.
50 Li D, Yue L, Peng X, et al. Yerba Maté and its impact on glycemic control and metabolic health: a systematic review and meta-analysis. Front Endocrinol (Lausanne). 2025;16:1641592.
51 Gawron-Gzella A, Chanaj-Kaczmarek J, Cielecka-Piontek J. Yerba Mate-A Long but Current History. Nutrients. 2021;13(11):3706.
52 Alkhatib A, Atcheson R. Yerba Maté (Ilex paraguariensis) Metabolic, Satiety, and Mood State Effects at Rest and during Prolonged Exercise. Nutrients. 2017;9(8):882.
53 Bravo L, Martínez-López S, Sierra-Cinos JL, Mateos R, Sarriá B. Yerba Mate (Ilex paraguariensis St. Hill.) Tea May Have Cardiometabolic Beneficial Effects in Healthy and At-Risk Subjects: A Randomized, Controlled, Blind, Crossover Trial in Nonhabitual Consumers. Mol Nutr Food Res. 2025;69(15):e70065.
54 José Bagur M, Alonso Salinas GL, Jiménez-Monreal AM, et al. Saffron: An Old Medicinal Plant and a Potential Novel Functional Food. Molecules. 2017;23(1):30.
55 Abedimanesh N, Bathaie SZ, Abedimanesh S, Motlagh B, Separham A, Ostadrahimi A. Saffron and crocin improved appetite, dietary intakes and body composition in patients with coronary artery disease. J Cardiovasc Thorac Res. 2017;9(4):200-208.
56 Kotanidou EP, Tsinopoulou VR, Giza S, et al. The Effect of Saffron Kozanis (Crocus sativus L.) Supplementation on Weight Management, Glycemic Markers and Lipid Profile in Adolescents with Obesity: A Double-Blinded Randomized Placebo-Controlled Trial. Children (Basel). 2023;10(11):1814.
57 Gout B, Bourges C, Paineau-Dubreuil S. Satiereal, a Crocus sativus L extract, reduces snacking and increases satiety in a randomized placebo-controlled study of mildly overweight, healthy women. Nutr Res. 2010;30(5):305-313.
58 Rajabi A, Khajehlandi M, Siahkuhian M, Akbarnejad A, Khoramipour K, Suzuki K. Effect of 8 Weeks Aerobic Training and Saffron Supplementation on Inflammation and Metabolism in Middle-Aged Obese Women with Type 2 Diabetes Mellitus. Sports (Basel). 2022;10(11):167.
59 Razavi BM, Hosseinzadeh H. Saffron: a promising natural medicine in the treatment of metabolic syndrome. J Sci Food Agric. 2017;97(6):1679-1685.
60 Namkung J, Kim H, Park S. Peripheral Serotonin: a New Player in Systemic Energy Homeostasis. Mol Cells. 2015;38(12):1023-1028.
61 Suntar I, Khan H, Patel S, Celano R, Rastrelli L. An Overview on Citrus aurantium L.: Its Functions as Food Ingredient and Therapeutic Agent. Oxid Med Cell Longev. 2018;2018:7864269.
62 Ammatalli NKR, Kuricheti SSSK, Veeramachaneni S, Koo YK, Ramanathan G, Yalamanchi A. A combination of Citrus aurantifolia fruit rind and Theobroma cacao seed extracts supplementation enhances metabolic rates in overweight subjects: a randomized, placebo-controlled, cross-over study. Food Nutr Res. 2024;68:10.29219/fnr.v68.10745.
63 Park J, Kim HL, Jung Y, Ahn KS, Kwak HJ, Um JY. Bitter Orange (Citrus aurantium Linné) Improves Obesity by Regulating Adipogenesis and Thermogenesis through AMPK Activation. Nutrients. 2019;11(9):1988.
64 Chadalavada A, Koo YK, Kim S, Veeramachaneni S, Ramanathan G, Yalamanchi A. A thermogenic botanical composition containing Citrus aurantifolia fruit rind and Theobroma cacao seed extracts improves body composition in overweight adults: a clinical investigation. Food Nutr Res. 2025;69:10.29219/fnr.v69.12159.
65 Preuss HG, DiFerdinando D, Bagchi M, Bagchi D. Citrus aurantium as a thermogenic, weight-reduction replacement for ephedra: an overview. J Med. 2002;33(1-4):247-264.
66 Haaz S, Fontaine KR, Cutter G, Limdi N, Perumean-Chaney S, Allison DB. Citrus aurantium and synephrine alkaloids in the treatment of overweight and obesity: an update. Obes Rev. 2006;7(1):79-88.
67 Gramza A, Korczak J, Amarowicz R. Tea polyphenols–their antioxidant properties and biological activity–A review. Pol J Food Nutr Sci. 2005;14(3):219–235.
68 Lin YL, Lin JK. (-)-Epigallocatechin-3-gallate blocks the induction of nitric oxide synthase by down-regulating lipopolysaccharide-induced activity of transcription factor nuclear factor-kappaB. Mol Pharmacol. 1997;52(3):465-472.
69 Yang CS, Zhang J, Zhang L, Huang J, Wang Y. Mechanisms of body weight reduction and metabolic syndrome alleviation by tea. Mol Nutr Food Res. 2016;60(1):160-174.
70 Rothenberg DO, Zhou C, Zhang L. A Review on the Weight-Loss Effects of Oxidized Tea Polyphenols. Molecules. 2018;23(5):1176.
71 Westerterp-Plantenga MS. Green tea catechins, caffeine and body-weight regulation. Physiol Behav. 2010;100(1):42-46.
72 Suzuki T, Pervin M, Goto S, Isemura M, Nakamura Y. Beneficial Effects of Tea and the Green Tea Catechin Epigallocatechin-3-gallate on Obesity. Molecules. 2016;21(10):1305.
73 Hursel R, Viechtbauer W, Westerterp-Plantenga MS. The effects of green tea on weight loss and weight maintenance: a meta-analysis. Int J Obes (Lond). 2009;33(9):956-961.
74 Au-Doung PL, Mak KK, To KK. Green tea supplementation in adults with obesity: a systematic review of clinical studies. Discov Food. 2025;5:332.
75 Wang F, Xue Y, Fu L, et al. Extraction, purification, bioactivity and pharmacological effects of capsaicin: a review. Crit Rev Food Sci Nutr. 2022;62(19):5322-5348.
76 Reyes-Escogido Mde L, Gonzalez-Mondragon EG, Vazquez-Tzompantzi E. Chemical and pharmacological aspects of capsaicin. Molecules. 2011;16(2):1253-1270.
77 Lu M, Chen C, Lan Y, et al. Capsaicin-the major bioactive ingredient of chili peppers: bio-efficacy and delivery systems. Food Funct. 2020;11(4):2848-2860.
78 Srinivasan K. Biological Activities of Red Pepper (Capsicum annuum) and Its Pungent Principle Capsaicin: A Review. Crit Rev Food Sci Nutr. 2016;56(9):1488-1500.
79 Panchal SK, Bliss E, Brown L. Capsaicin in Metabolic Syndrome. Nutrients. 2018;10(5):630.
80 Zheng J, Zheng S, Feng Q, Zhang Q, Xiao X. Dietary capsaicin and its anti-obesity potency: from mechanism to clinical implications. Biosci Rep. 2017;37(3):BSR20170286.
81 Bartecki K, Bury A, Kraciuk N, et al. Weight Loss but Spiced Up? Review of Capsaicin and Its Role in Overweight and Obesity Treatment. Int J Innov Technol Soc Sci. 2025;3(47).
82 Jang HH, Lee J, Lee SH, Lee YM. Effects of Capsicum annuum supplementation on the components of metabolic syndrome: a systematic review and meta-analysis. Sci Rep. 2020;10(1):20912.
83 Sirotkin AV. Peppers and their constituents against obesity. Biol Futur. 2023;74(3):247-252.
84 Basith S, Cui M, Hong S, Choi S. Harnessing the Therapeutic Potential of Capsaicin and Its Analogues in Pain and Other Diseases. Molecules. 2016;21(8):966.
85 Peng Z, Zhang W, Zhang X, et al. Recent advances in analysis of capsaicin and its effects on metabolic pathways by mass spectrometry. Front Nutr. 2023;10:1227517.
86 Frassinetti S, Bronzetti G, Caltavuturo L, Cini M, Croce CD. The role of zinc in life: a review. J Environ Pathol Toxicol Oncol. 2006;25(3):597-610.
87 Zhu J, Chen C, Lu L, Shikany JM, D'Alton ME, Kahe K. Folate, Vitamin B6, and Vitamin B12 Status in Association With Metabolic Syndrome Incidence. JAMA Netw Open. 2023;6(1):e2250621.
88 Fu Y, Zhu Z, Huang Z, et al. Association between Vitamin B and Obesity in Middle-Aged and Older Chinese Adults. Nutrients. 2023;15(3):483.
89 Sana K, Boukhayatia F, Abbassi HA. Impact of B vitamin intake on weight loss outcomes in obese patients. Endocr Abstr. 2025;110:EP945.
 

Adagolás: 
napi 1 tabletta szedése javasolt, bő folyadékkal, étkezés előtt.

Figyelmeztetések:  
Más, zöld teát tartalmazó termékekkel nem fogyasztható egy napon. Terhes vagy szoptató nők és 18 év alatti gyermekek nem fogyaszthatják. Nem fogyasztható éhgyomorra. Az epigallokatekin-3-gallát napi fogyasztása nem érheti el, illetve haladhatja meg a napi 800 mg-ot. Vércukorszint-csökkentő gyógyszerek szedése esetén konzultáljon orvosával a termék szedéséről.

HatóanyagA napi adag tartalmaz (1 tabletta)NRV%*
Gymnema sylvestre kivonat
- ebből gimneminsav (25%)
400 mg
100 mg
**
Sáfrány-kivonat176,5 mg**
Yerba maté kivonat (10:1 arányú)150 mg**
Kolin85 mg**
Keserű narancs kivonat
- ebből szinefrin (6%)
50 mg
3 mg
**
Garcinia cambogia kivonat
- ebből hidroxi-citromsav (HCA) (65%)
10 mg
6,5 mg
**
Zöld tea kivonat
- ebből epigallokatekin-3-gallát (EGCG) (60%)
10 mg
6 mg
**
Cink (cink-citrát szerves formában)10 mg100%
B6-vitamin1,4 mg100%
Kapszaicin1 mg**
B12-vitamin (metilkobalamin formában)2,5 μg100%

Összetevők: 

Gymnema sylvestre levél kivonat, tömegnövelő szer (mikrokristályos cellulóz), DL-kolin-bitararát, sáfrányvirág kivonat (Crocus sativus), yerba maté levél kivonat (Ilex paraguariensis), bevonat (sűrítőanyag: hidroxipropil-metil-cellulóz, színezék: vas-oxidok, stabilizátor: polietilénglikol, csomósodást gátló anyag: zsírsavak magnéziumsói), keserű narancs gyümölcs kivonat (Citrus aurantium), térogatnövelő szer (térhálós cellulózgumi), cink-citrát, csomósodást gátló anyagok (zsírsavak magnéziumsói, szilícium dioxid), paprika gyümölcs kivonat (Capsicum annuum), zöld tea levél kivonat (Camellia sinensis), Garcinia cambogia gyümölcs kivonat, B6-vitamin (piridoxin-hidroklorid), B12-vitamin (metilkobalamin).

Még senki nem írt véleményt erről a termékről. Legyél te az első!

Kapcsolódó termékeink

Netamin Étvágy Kontroll Komplex tabletta
9 490 Ft
Netamin Facebook oldal Netamin Tiktok oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér