Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
14900 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
N0100115
Netamin L-theanine kapszula

Ezeket a kiegészítő termékeket ajánljuk még vásárlásod mellé

Netamin L-theanine kapszula

60 kapszula
0 vélemény
Írj véleményt!
Netamin L-theanine kapszula
 • Új megjelenés, változatlan összetétel! Megújuló csomagolásainkról itt olvashatsz bővebben >>
 • Kutatások alapján az L-theanine aminosav:
 • ...javíthatja a koncentrációt és a tanulási képességet
 • ...segíthet megnyugodni, ellazulni, úgy hogy közben nem okoz bágyadtságot
 • ...támogathatja az éber relaxáció állapotát
 • Űzd el az elmédben uralkodó káoszt! Kerülj nyugodt és fókuszált állapotba!

Készleten
3 490 Ft
Egységár: 58 Ft/kapszula
3 db vásárlása esetén 10% kedvezményt kapsz.
Kedvezményes ár darabonként 3 141 Ft. Megtakarítás 1 047 Ft.
Újrahasznosítva
A termék tégelye részben újrafelhasznált műanyagból készült. A termék karbonlábnyoma: 19,6 g
Karbonlábnyom

Tele vagy teendővel, sok a munka vagy a tanulnivaló?
Eleged van a feszültségből és a szellemi kimerültségből?
Koncentrálni szeretnél és eredményeket elérni?

A Netamin L-theanine kapszula segít a nyugodt, fókuszált állapot elérésében és a mentális stressz csökkentésében!

A tea őshazája Kína, ahol több évezrede fogyasztják a test és a szellem nyugtatására, a mindennapi gondok okozta feszültség enyhítésére. A buddhista szerzetesek a tea segítségével érik el a „Zen” állapotot, vagyis a meditációhoz szükséges rendkívül fókuszált, éber, de mégis nyugodt tudatot.

A modern tudománynak köszönhetően ma már tudjuk, hogy a tea (Camellia sinensis) leveleiben egy egyedülálló aminosav található, mégpedig az L-theanine (más néven teanin, L-teanin). Kutatások szerint ez a hatóanyag nyugtató, stresszoldó hatással bírhat, kedvezően hathat a mentális éberségre, figyelemre és a koncentrációra.1

Indulhat a belső rendrakás? Érd el a ZEN állapotot természetes segítséggel!

Az L-theanine segítségével véget vethetsz az állandóan pörgő, cikázó gondolatoknak, a folyamatos „agyalásnak” és feszültségnek, ami miatt akár aludni sem tudsz rendesen. A nyugodt éberségnek köszönhetően a fizikai vagy szellemi, monoton vagy kreatív munkavégzés is jobban fog menni.

A Netamin L-theanine kapszula hatékonyan növeli a szervezet teanin-szintjét. Míg egy csésze (2 dl) fekete teában nagyjából 24 mg, egy csésze zöld teában pedig 8 mg L-theanine található, addig a Netamin L-theanine kapszula napi 250-500 mg L-theanine-t biztosít – könnyen bevehető növényi kapszulában!


L-theanine: mit mondanak róla a tudományos kutatások?*

Az L-theanine EEG (elektroenkefalográfia) segítségével végzett vizsgálatok alapján közvetlen hatással van az emberi agy működésére.2 Egyes bizonyítékok szerint az L-theanine növelheti az agyban a GABA, a szerotonin és a dopamin szintjét3 – ezek ingerületátvivő anyagok, melyek az érzelmeket, hangulatot, koncentrációt, éberséget, alvást és az energiatermelést szabályozzák, valamint egyéb kognitív képességeket is.4 Emellett az L-theanine feltehetően csökkentheti a stresszhez és szorongáshoz köthető kémiai anyagok szintjét, valamint elősegítheti az alfa agyhullámok keletkezését is.5 Az alfa hullámok az éber relaxáció állapotával hozhatók összefüggésbe, ami előnyös tanuláshoz, kreatív problémamegoldáshoz, művészetekhez, meditációhoz. Az alfa agyhullámok az alvás REM fázisában is jelen vannak.

Az L-theanine egyik legfőbb előnye, hogy nem okoz álmosságot vagy bágyadtságot, hanem egyfajta nyugodt éberség elérésében segíthet.2 Nappal a jobb szellemi teljesítményt és koncentrációt, illetve a relaxációt, míg éjszaka a jó minőségű és pihentető alvást támogathatja.6,7 Ennek köszönhetően az L-theanine kiváló választás azok számára, akik szeretnék az idegeiket lenyugtatni, mentális fókuszukat javítani, anélkül hogy napközben álmossá és fáradttá válnának.

Az L-theanine rendszeres alkalmazását gyakran javasolják alvászavarok, stressz, szorongás, idegesség és nyugtalanság esetén. Az eddigi tudományos vizsgálatok arra utalnak, hogy a szinte kizárólag csak a teában előforduló anyag, az L-theanine valóban hatásos lehet ezeken a területeken, továbbá hozzájárulhat a kognitív funkciók javításához és az agysejtek védelméhez is.

 • Nyugtató hatással lehet az idegrendszerre
  Kutatások alapján az L-theanine nyugtató hatást fejt ki, mivel képes lehet az agyi aktivitást kedvező irányban befolyásolni. Egy vizsgálatban alacsony, illetve magas szorongást mutató embereknek adtak L-theaninet, majd a fogyasztást követő 60 percben megmérték a kísérleti alanyok agyhullámait. Az eredmények alapján a kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy az L-theanine szedése kb. 40 perc alatt jelentősen megnöveli az alfa agyhullámokat, melyek összefüggenek a relaxációval és a nyugodt, de mégis éber tudatállapottal. A kutatók azt is megfigyelték, hogy a magas szorongást mutató embereknél erősebb volt ez a hatás.8 Emellett az L-theanine hatással lehet a gamma-aminovajsav (GABA) nevű ingerületátvivő anyag termelésére is, ez pedig két másik ingerületátvivő anyag, a dopamin és a szerotonin szintjét is befolyásolhatja.7 Ez szintén segítheti a relaxációt.
  Egy 2019-ben publikált szisztematikus áttekintő tanulmány az eddigi klinikai vizsgálatok alapján arra jutott, hogy napi 200-400 mg L-theanine szedése segítheti a stressz és a szorongás csökkentését a stresszes helyzetekben lévő embereknél.9
 • Hozzájárulhat a jobb alváshoz
  Habár az L-theanine önmagában nem okoz álmosságot vagy bágyadtságot (éppen ezért napközben is nyugodtan fogyasztható), kutatások szerint segítheti az elalvás előtti relaxációt, a könnyebb elalvást és a mélyebb alvást. Egy 2019-es tanulmányban az L-theaninet szedő emberek jobb alvásminőségről számoltak be.10 A vizsgálatban résztvevő alanyok generalizált szorongásos zavarban szenvedtek és antidepresszánsokat is szedtek a betegségükre. Egy másik, 2019-ben publikált tanulmány ezzel szemben egészséges embereken vizsgálta meg az L-theanine hatását (napi 200 mg, 4 héten át): a hatóanyag nagyobb mértékben csökkentette az alvásproblémákat, mint a hatóanyagmentes placebo.11
 • Javíthatja a szellemi teljesítményt
  Az L-theanine számos tudományos kutatás szerint pozitív hatással lehet a kognitív funkciókra. Állatkísérletekben az L-theaninet fogyasztó állatok memóriája és tanulási képessége is jelentősen jobb volt, mint a hatóanyagot nem szedő kontroll alanyoké.12,13 Az L-theanine feltehetően védelmet nyújthat a krónikus stressz által kiváltott kognitív károsodás ellen. Egy 2016-os áttekintő tanulmányban a szerzők az addig publikált vizsgálatok eredményei alapján arra jutottak, hogy az L-theanine jótékony hatással lehet a mentális egészségre.14 Fogyasztása a nyelvi képességekre, végrehajtó funkciókra, koncentrálóképességre, és a reakcióidőre is pozitívan hathat.11,15
 • Segítheti az ideg- és agysejtek védelmét
  Az utóbbi évek kutatási felfedezték, hogy az L-theaninenek neuroprotektív hatása van, vagyis segíthet megvédeni az idegsejteket a pusztulástól. Állatkísérletekben kimutatták, hogy az L-theanine védelmező hatással bírhat az úgynevezett glutamát excitotoxicitás ellen, amelynek szerepe van olyan neurodegeneratív betegségek kialakulásában, mint az Alzheimer-kór, Parkinson-kór, Huntington-kór és az amiotrófiás laterálszklerózis (ALS).16-20 Az L-theanine emellett az alumínium által kiváltott agysejt-károsodás ellen is védhet – a mérgező nehézfémeknek való kitettség ugyancsak gyakori okozója a neurodegeneratív betegségeknek és a kognitív hanyatlásnak.21-23

Összefoglalva: milyen esetekben ajánlott az L-theanine alkalmazása?

 • Erős, hosszan tartó mentális stressz (pl. munkahelyi stressz)
 • Koncentrációhiány, szellemi fáradtság
 • Túl sok felelősség, felhalmozódó feladatok miatti szorongás
 • Nyugtalanság, idegesség
 • Alvászavarok (pl. elalvási probléma, álmatlanság, éjszakai felébredés)
 • Memóriazavarok
 • Szellemi teljesítmény javításához
 • Időskori szellemi hanyatlás megelőzésére

*Ez az ismertető nem a Netamin L-theanine  kapszulára vonatkozik - általában véve mutatja be az L-theanine rendelkezésünkre álló tudományos ismereteket. A Netamin L-theanine kapszula nem gyógyhatással rendelkező készítmény.


A Netamin L-theanine kapszula 250 mg hatóanyagot tartalmaz. Napi 1 kapszula szedése javasolt, ha szükséges, a napi adag 2 kapszulára emelhető.

OGYÉI szám: 23540/2020. Ez mit jelent? Azt, hogy a termék a jogszabályi előírásoknak megfelelve be lett jelentve az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnél mint étrend-kiegészítő készítmény. A Netamin termékek minden esetben magas minőség-biztosítási követelmények mellett, kiváló alapanyagokból készülnek a Te egészségedért.

Figyelmeztetések: Terhesség, vagy szoptatás alatt kérje ki kezelőorvosa tanácsát a termék szedéséről.

 

Hivatkozások

1 Einöther SJ, Martens VE. Acute effects of tea consumption on attention and mood. Am J Clin Nutr. 2013 Dec;98(6 Suppl):1700S-1708S.
2 Nobre AC, Rao A, Owen GN. L-theanine, a natural constituent in tea, and its effect on mental state. Asia Pac J Clin Nutr. 2008;17 Suppl 1:167-8.
3 Nathan PJ, Lu K, Gray M, et al. The neuropharmacology of L-theanine(N-ethyl-L-glutamine): a possible neuroprotective and cognitive enhancing agent. J Herb Pharmacother. 2006;6(2):21-30.
4 Sheffler ZM, Pillarisetty LS. Physiology, Neurotransmitters. StatPearls [Internet]. Treasure Island (FL): StatPearls Publishing; 2019-. 2019 Jun 4.
5 Chatterjee S, Chatterjee A, Bandyopadhyay SK. L-Theanine: A prospective natural medicine. Int J Pharm Sci Rev Res 2016;41:95-103.
6 Hidese S, Ogawa S, Ota M, et al. Effects of L-Theanine Administration on Stress-Related Symptoms and Cognitive Functions in Healthy Adults: A Randomized Controlled Trial. Nutrients. 2019 Oct 3;11(10). pii: E2362.
7 Mason R. 200 mg of Zen: L-theanine boosts alpha waves, promotes alert relaxation. Alternat Complement Ther. 2001;7(2):91-95.
8 Juneja LR, Chu DC, Okubo T, et al. l-theanine—A unique amino acid of green tea and its relaxation effect in humans. Trends Food Sci. Technol. 1999;10(6):199–204.
9 Williams JL, Everett JM, D'Cunha NM, et al. The Effects of Green Tea Amino Acid L-Theanine Consumption on the Ability to Manage Stress and Anxiety Levels: a Systematic Review. Plant Foods Hum Nutr. 2019 Nov 22.
10 Sarris J, Byrne GJ, Cribb L, et al. L-theanine in the adjunctive treatment of generalized anxiety disorder: A double-blind, randomised, placebo-controlled trial. J Psychiatr Res. 2019 Mar;110:31-37.
11 Hidese S, Ogawa S, Ota M, et al. Effects of L-Theanine Administration on Stress-Related Symptoms and Cognitive Functions in Healthy Adults: A Randomized Controlled Trial. Nutrients. 2019 Oct 3;11(10).
12 Ajarem J, Rashedi GA, Mohany M, et al. Neurobehavioral changes in mice offspring exposed to green tea during fetal and early postnatal development. Behav Brain Funct. 2017 Jun 1;13(1):10.
13 Tian X, Sun L, Gou L, et al. Protective effect of l-theanine on chronic restraint stress-induced cognitive impairments in mice. Brain Res. 2013 Mar 29;1503:24-32.
14 Williams J, Kellett J, Roach PD, et al. L-theanine as a functional food additive: its role in disease prevention and health promotion. Beverages 2016;2(2):13.
15 Higashiyama A, Htay HH, Ozeki M, et al. Effects of l-theanine on attention and reaction time response. J Funct Foods. 2011;3(3):171–8.
16 Di X, Yan J, Zhao Y, et al. L-theanine protects the APP (Swedish mutation) transgenic SH-SY5Y cell against glutamate-induced excitotoxicity via inhibition of the NMDA receptor pathway. Neuroscience. 2010;168(3):778-86.
17 Kim TI, Lee YK, Park SG, et al. l-Theanine, an amino acid in green tea, attenuates beta-amyloid-induced cognitive dysfunction and neurotoxicity: reduction in oxidative damage and inactivation of ERK/p38 kinase and NF-kappaB pathways. Free Radic Biol Med. 2009;47(11):1601-10.
18 Wu Z, Zhu Y, Cao X, et al. Mitochondrial toxic effects of Abeta through mitofusins in the early pathogenesis of Alzheimer’s disease. Mol Neurobiol . 2014;50(3):986-96.
19 Cho HS, Kim S, Lee SY, et al. Protective effect of the green tea component, L-theanine on environmental toxins-induced neuronal cell death. Neurotoxicology. 2008;29(4):656-62.
20 Thangarajan S, Deivasigamani A, Natarajan SS, et al. Neuroprotective activity of L-theanine on 3-nitropropionic acid-induced neurotoxicity in rat striatum. Int J Neurosci. 2014;124(9):673-84.
21 Sumathi T, Shobana C, Thangarajeswari M, et al. Protective effect of L-Theanine against aluminium induced neurotoxicity in cerebral cortex, hippocampus and cerebellum of rat brain - histopathological, and biochemical approach. Drug Chem Toxicol. 2015;38(1):22-31.
22 Exley C. Why industry propaganda and political interference cannot disguise the inevitable role played by human exposure to aluminum in neurodegenerative diseases, including Alzheimer’s disease. Front Neurol. 2014;5:212.
23 Kandimalla R, Vallamkondu J, Corgiat EB, et al. Understanding Aspects of aluminum exposure in Alzheimer’s disease development. Brain Pathol. 2015.

Adagolás:Felnőtteknek napi 1 kapszula, bő folyadékkal. Ha szükséges, a napi adag maximum 2 kapszulára emelhető.

HatóanyagA napi adag tartalmaz (1 kapszula)A napi adag tartalmaz (2 kapszula)
L-theanine250 mg500 mg
Összetevők: L-theanine, növényi kapszula, térfogatnövelő szer (mikrokristályos cellulóz), csomósodást gátló (zsírsavak magnéziumsói

Még senki nem írt véleményt erről a termékről. Legyél te az első!

Kapcsolódó termékeink

Netamin L-theanine kapszula
3 490 Ft
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér