fbpx
Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Idegrendszer, memória
Mio-inozitol és mentális egészség

Mio-inozitol és mentális egészség - Videó a cikkben!

Milyen hatással van a mio-inozitol a mentális egészségünkre? Tényleg segíthet depresszió vagy pánikbetegség tüneteinek enyhítésében? Nézd meg videónkat a témában!

A mio-inozitol az inozitol nevű természetes szénhidrát egyik formája. Korábban a B-vitaminok közé sorolták és B8-vitamin néven vált ismertté, de valójában nem vitamin, mivel szervezetünk a glükózból képes előállítani. Az inozitolnak nagy szerepe van az inzulinszint szabályozásában és elengedhetetlen az agy és az idegrendszer megfelelő működéséhez.

A mio-inozitol az agyunkban található meg legmagasabb koncentrációban, nagy szerepe van az agyat és idegrendszert felépítő idegsejtek kommunikációjában. Az idegsejtek az úgynevezett neurotranszmitterek, más néven ingerületátvivő anyagok segítségével kommunikálnak. Minden fontos neurotranszmitternek szüksége van mio-inozitolra, ilyen például a szerotonin és a dopamin. Az előbbi a hangulatot, utóbbi a motivációt szabályozza és mindkettőnek fontos szerepe van az alvásminőségben is.

Kutatások szerint a mio-inozitol segíthet depresszió esetén, bipoláris zavarban szenvedőknek, melyet szélsőséges hangulati ingadozások jellemeznek. Másik vizsgálatban pánikbetegek körében a mio-inozitol szedése csökkentette a heti pánikrohamok számát, de bulimia és evés zavarok esetén is pozitív javulást értek el a tünetek enyhítésében.

Ezekről a témákról részletesen beszél videónkban Benkovics Péter vezető életmódtanácsadónk és hasznos információkat tudhatsz meg az mio-inozitol pótlásáról is.

Kapcsolódó termékek
Ezt láttad már?
Netamin Mio-Inozitol por
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér