Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
14900 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
N0100153
Netamin SZEMKOMPLEX tabletta

Ezeket a kiegészítő termékeket ajánljuk még vásárlásod mellé

Netamin SZEMKOMPLEX tabletta

60 tabletta
1 vélemény
Írj véleményt!
Netamin SZEMKOMPLEX tabletta
 • 12-féle hatóanyag, 2 HAVI ADAG!
 • Lutein, zeaxanthin, A-, B2-, C-, E-vitamin, cink, szelén, réz, kék áfonya, szőlőmag, béta-karotin
 • Hatóanyagai révén hozzájárul a normál látás fenntartásához
 • Védi a szemet a káros hatásoktól

Készleten
4 790 Ft
Egységár: 80 Ft/tabletta
3 db vásárlása esetén 10% kedvezményt kapsz.
Kedvezményes ár darabonként 4 311 Ft. Megtakarítás 1 437 Ft.
Újrahasznosítva
A termék tégelye részben újrafelhasznált műanyagból készült. A termék karbonlábnyoma: 83,9 g
Karbonlábnyom

2 havi adag luteinnel, zeaxanthinnal, A-, B2-, C-, E-vitaminnal, cinkkel, rézzel, szelénnel, béta-karotinnal, szőlőmag-kivonattal és kék áfonya kivonattal!

Miért jó Netamin SZEMKOMPLEX tablettát szedni, ha...

Már szemüveges vagy?

Aktívan tehetsz látásod egészségéért! Minden tápanyagot biztosíthatsz magadnak, amelyekre a szemednek szüksége van, márpedig a Te esetedben ez különösen fontos!

Ha nem viselsz szemüveget?

Megőrizheted szemed egészségét, hiszen jelentősen csökkented annak a veszélyét, hogy a korod előrehaladtával a látásod romlásnak induljon, aktívan tehetsz az olyan betegségek kialakulása ellen, mint a makuladegeneráció, vagy a szürke hályog. Úgy gondolod, hogy ráérsz még szemed egészségével foglalkozni? TÉVEDSZ! A "digitális szembetegségek" korát éljük, egyre többen küzdenek különböző szem-és látásproblémákkal. Te is érintett lehetsz, ha...

 • sok időt töltesz számítógép előtt
 • sok időt töltesz mesterséges fényben (pl. neon)
 • sok időt töltesz erős napfényben (az UV-sugarak a szembe jutva a látás roppant kifinomult rendszerét károsítják és ez ellen még napszemüveggel sem tudsz teljes körű védelmet biztosítani)
 • nem alszol napi legalább 7 órát egybefüggően
 • kevés zöldséget eszel

Mindezek mellett különösen ajánljuk figyelmedbe a Netamin SZEMKOMPLEX tablettát, amennyiben:

 • szemüveges vagy
 • bármiféle szembetegségben szenvedsz
 • magas genetikai kockázattal rendelkezel, tehát a felmenőid között többen küzdenek szembetegséggel, látás-zavarokkal (pl. makula degeneráció, szürkehályog)

Hogyan segít a Netamin SZEMKOMPLEX tabletta?

A legtöbb ember látása az életkor előrehaladtával romlik, amelynek a hátterében olyan gyakori szembetegségek állnak, mint a zöld és a szürke hályog vagy a makuladegeneráció (sárgafoltsorvadás). A tartósan monitor előtt töltött idő, illetve az erőteljes UV-sugárzás ugyancsak szemproblémákat okozhat. Szerencsére a megfelelő tápanyagbevitellel csökkenthetjük a kockázatot és megelőzhetjük a folyamatot, így tovább élvezhetjük az egészséges látás előnyeit. 

űKutatások szerint sokan az elfogyasztott élelmiszerekkel nem biztosítják a megfelelő tápanyagellátást a szemnek, ami azért is jelentős probléma, mert több vegyületet – mint a luteint és zeaxanthint vagy olyan nyomelemeket, mint a réz és a cink, melyek a Netamin SZEMKOMPLEX tablettában megtalálhatóak – nem tud a szervezet előállítani. Ezért is fontos a megfelelő táplálkozásra odafigyelni, és amennyiben szükséges, minőségi étrend-kiegészítővel támogatni a szem egészségét.

Mit tartalmaz a Netamin SZEMKOMPLEX tabletta?

Lutein

A lutein egyike a fő karotionidoknak, antioxidáns tulajdonságokkal. Magas koncentrációban a retinán található sárgafoltban fordul elő, fontos szerepet játszik a szem egészséges működésében. Az elmúlt években az orvosi szakirodalom nagy figyelmet fordított a lutein jótékony hatásaira. Számos kutatás bebizonyította, hogy a szervezetbe juttatott lutein mennyisége és a sárgafoltban található luteinmennyiség között kapcsolat áll fenn. Kutatások azt is megmutatták, hogy a sárgafolt pigmentáltságának javulása (amit a lutein segít) csökkenti az időskori látásromlás esélyeit, a krónikus szembetegségek kockázatát. 1 Tudtad, hogy a szürkehályog vezető oka, míg az időskori makuladegeneráció (AMD) a harmadik leggyakoribb oka a vakságnak?

 A lutein pótlása többek között csökkentheti az időskori makula degeneráció, valamint a szürkehályog kialakulásának esélyét, de számos további szembetegség ellen is véd. 2-3-4 Emellett az erős fénysugárzás káros hatásaival szemben is megvédheti a szemeket.5 A Harvard Egyetem kutatói által végzett vizsgálatok szerint napi 6 mg lutein a makuladegeneráció kockázatát 43%-kal volt képes csökkenteni.6 Az emberi szervezet nem tudja a látáshoz nélkülözhetetlen luteint előállítani, ezért azt külső forrásból, táplálékból vagy kiegészítők útján kell magunkhoz vennünk.

Zeaxanthin

A lutein mellett a zeaxanthin az a másik karotinoid, ami legnagyobb arányban megtalálható a retinában és szemlencsében. A zeaxanthin szemvédő hatását komoly klinikai vizsgálatok igazolják – a leggyakrabban luteinnel kombinálva. A kutatási eredmények alapján a zeaxanthin védi a fotoreceptorokat, kiszűri a fénysugárzás káros elemeit és védi a retinát az oxidatív stresszel szemben.7-8 Egy, az amerikai Massachusetts Eye and Ear Infirmary által végzett kutatás arra jutott, hogy a legtöbb zeaxanthin és lutein tartalmú táplálékot fogyasztó embereknél 43%-kal alacsonyabb a makuladegeneráció kialakulásának az esélye, mint az ezekből a tápanyagokból legkevesebbet fogyasztóknál. 9 

A zeaxanthin antioxidáns tulajdonsága révén fontos szerepet tölthet be egyéb szembetegségek, többek között a szürke hályog és zöld hályog megelőzésében, kiegészítő kezelésében is. 10-11 Az emberi szervezet nem tudja a látáshoz nélkülözhetetlen luteint és zeaxanthint előállítani, ezért azt külső forrásból, táplálékból (zöld leveles zöldségek) vagy kiegészítők útján kell magunkhoz vennünk.

A-vitamin

Az A-vitamint retinolnak is szokták nevezni, ugyanis a szem ideghártyájának (retina) a működéséhez elengedhetetlen. A-vitamin hiánya esetén romlik a szem sötéthez való alkalmazkodása, nő a szemfertőzés kockázata. Az A-vitamin hozzájárul a normál látás fenntartásához.

C-vitamin

A testünk majdnem minden sejtjének szüksége van az antioxidáns hatású C-vitaminra, beleértve a szemet is, ahol koncentrált formában megtalálható minden szövetben. A C-vitamin a szemben lévő erek egészségét is támogatja. Több tanulmány is kapcsolatot mutatott ki a C-vitamin bevitel és a szürke hályog csökkent kockázata között. Az egyik ilyen tanulmányban azoknál a nőknél, akik legalább 10 éven át szedtek C-vitamint, 64 százalékkal alacsonyabb volt a szürke hályog kialakulásának kockázata.12 Egy másik, Japánban végzett 5 éves tanulmány 30 ezer 45-64 év közötti felnőttet vizsgált meg, és a magasabb C-vitamin bevitel összefüggésben állt a szürke hályog kockázat csökkenésével. 13 Egy 2011-ben publikált indiai kutatás szoros kapcsolatot talált a szürke hályog kialakulása és a C-vitamin hiánya között. 14

E-vitamin

Az E-vitamin egy rendkívül erős antioxidáns, ami megköti a szabad gyököket, ezáltal védi a szervezet sejtjeit azok káros hatásaitól. Kutatások arra utalnak, hogy az E-vitamin szerepet játszhat a szürke hályog megelőzésében is

Egy nagyméretű, hosszú távú tanulmány, amely 3000 43-86 éves kor közötti felnőtt részvételével készült, azt mutatta ki, hogy a szürke hályog ötéves kockázata 60%-kal kisebb volt az E- vagy C-vitamin tartalmú kiegészítőt szedők körében. 15 Egy 2008-as kutatás több mint 35 ezer nő táplálkozását vizsgálta meg, és kimutatta, hogy a legtöbb luteint és E-vitamint tartalmazó étrendet követő nők esetében 20%-kal kisebb volt a szürke hályog kockázata, mint az ezen tápanyagokból legkevesebbet fogyasztóké. 16

Szelén

A szelén olyan mikroelem, amire csak kis mennyiségben van szükségünk, de kulcsfontosságú a szervezet komplex antioxidáns védelmében. Része a glutation-peroxidáz nevű antioxidáns enzimnek, amely nagy koncentrációban jelen van a szemlencsében.17 Kutatások alapján ennek az enzimnek az antioxidáns aktivitása szorosan összefügg a szelénium mennyiségével 18-19-20, emellett a szelénium képes gátolni a szaruhártya sejtjeinek oxidatív stressz okozta pusztulását.21 A szelén az E-vitaminnal szinergikusan együtt hat, segíti annak felszívódását, közösen óvják a szem egészségét.

Cink

A testünk szinte minden sejtjében előforduló esszenciális ásványi anyag. A cink hozzájárul a normál látás fenntartásához. A szakértők gyakran ajánlják a cinket az időskori makuladegeneráció folyamatának lassítására. Kutatások egy cink, C-vitamin, E-vitamin, béta-karotin és réz tartalmú kiegészítőt vizsgáltak, amely képes volt lassítani a makuladegeneráció által okozott szemkárosodást. 22

Réz

A réz – bár csak kis mennyiségben van szükség bevitelére – nélkülözhetetlen mikroelem, ami biztosítja testünk egészségét. A megfelelő réz szint fenntartása a szervezetben nagyon fontos, mivel már kis hiánya is kihathat az egészségre és kellemetlen tüneteket okozhat. A réz részt vesz a kötőszövet épségének fenntartásában, ezért a szem egészségét is segíthet megőrizni. A Netamin SZEMKOMPLEX tablettában a réz hozzájárul a cink-réz optimális egyensúly fenntartásához is, ami 10:1 – ennek felborulása komoly problémákat okozhat.

Kék áfonya kivonat

A kék áfonya javítja a szem oxigén- és vérellátását, illetve védi a sejteket a szabad gyökök ellen, melyek roncsolják a kollagén (a szem tömörségét biztosító fehérje) szerkezetét, és szerepet játszanak például a szürke hályog és a makuladegeneráció kialakulásában. 23 Rengeteg aktív hatóanyagot, antioxidánst, vitamint, ásványi anyagot tartalmaz. Kutatások szerint a kék áfonya rendszeres fogyasztása segítheti a megfelelő látást, jelentős védelmet nyújthat zöld hályog kialakulása ellen, segíthet a szürke hályog és a diabéteszes retinopátia megelőzésében.24

Béta-karotin

A béta-karotin az A-vitamin provitaminja, ami azt jelenti, hogy a szervezet maga állítja elő belőle az A-vitamint a májban. Tudományos vizsgálatok szerint a béta-karotin csökkentheti az időskori makuladegeneráció kockázatát,25-26 javíthatja az éjszakai látásélességet.27-28

B2-vitamin

Kutatások azt mutatták, hogy a B2-vitamin, más néven riboflavin hiánya megnövelheti bizonyos szemproblémák kockázatát. A B2-vitamin segíthet megelőzni a szürke hályog, a keratokónusz és a zöld hályog kifejlődését. 29 Összefüggést mutattak ki a riboflavin rendszeres, megfelelő mennyiségű bevitele és a korral járó szembetegségek csökkent kockázata között. 30

Szőlőmag-kivonat

A SZEM-KOMPLEX tablettában standardizált szőlőmag-kivonat található, vagyis garantáltan 95% az antioxidáns (oligomerikus proanthocianidin, OPC) tartalma. A standardizálás rendkívül fontos, hiszen a szőlőmagban a hatásáért felelős hatóanyagok az OPC vegyületek. Kutatások alapján a szőlőmag antioxidáns hatóanyagai hasznosnak bizonyulhatnak a szürke hályog megelőzésében, 31 elősegíthetik a retina sejtjeinek védelmét.32 A szőlőmag kiváló forrása a rezveratrol nevű antioxidánsnak is, ami szintén segítheti a szem egészségének fenntartását és a szembetegségek elleni védelmet.33

Összefoglaló: miért érdemes szedned a Netamin SZEMKOMPLEX tablettát?

 • Komplex szemvitamin 12 különböző hatóanyaggal
 • Ha már szemüveges vagy: megelőzheted látásod további romlását, támogathatod szeme egészségét
 • Ha nem viselsz szemüveget: aktívan hozzájárulhatsz látásod egészségének megőrzéséhez
 • Összetevői révén hozzájárul a normál látás fenntartásához
 • Segíthet védeni a szemet a káros hatásoktól
 • Többek között biztosítja a szem két nagyon fontos antioxidánsát: luteint és zeaxantint
 • Csökkentheti számos szembetegség kialakulásának esélyét
 • Növeli a szem fény és káros UV-sugárzás elleni védekező képességét
 • 40 éves kor felett különösen ajánlott az éles látás és a szemegészség megőrzésének támogatásához

OGYÉI szám: 19747/2017. Ez mit jelent? Azt, hogy a termék a jogszabályi előírásoknak megfelelve be lett jelentve az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnél, mint étrend-kiegészítő készítmény. A Netamin termékek minden esetben magas minőség-biztosítási követelmények mellett, kiváló alapanyagokból készülnek a Te egészségedért.

Extra csomagban is kapható, Ginkgo Bilobával és Omega-3 Koncentrátummal!

Látás egészsége vitamin csomagSzemünknek szüksége van a törődésre: úgy becsülik, hogy a jó látásért legalább 25%-ban a táplálékbevitel felelős. A Netamin SZEMKOMPLEX tablettába amit csak lehet beletettünk, de lehetőségeink végesek – ezért hoztuk létre a még komplexebb Netamin LÁTÁS egészsége vitamincsomagot! 1 doboz SZEMKOMPLEX tabletta, 1 doboz Ginkgo Biloba SZUPER és 1 doboz Omega-3 KONCENTRÁTUM. A csomag összesen 2 hónapra elegendő mennyiséget tartalmaz, amit ráadásul kedvezményes áron vásárolhatsz meg.

Válaszd a Netamin LÁTÁS egészsége vitamincsomagot! Kattints a részletekért>>


 

Hivatkozások

Hivatkozások: 1 Julie A. Mares-Perlman et. al. “The Body of Evidence to Support a Protective Role for Lutein and Zeaxanthin in Delaying Chronic Disease. Overview” 2016. JN The Journal of Nutrition 2 Keyvan Koushan et al. The Role of Lutein in Eye-Related Disease. Nutrients. 2013 May; 5(5): 1823–1839. 3 Ma L, Dou HL, Wu YQ, Huang YM, Huang YB, Xu XR, et al. Lutein and zeaxanthin intake and the risk of agerelated macular degeneration: a systematic review and meta-analysis. Br J Nutr. 2012;107(3):350–9 4 Berendschot, T.T., et al., Lens aging in relation to nutritional determinants and possible risk factors for age-related cataract. Arch Ophthalmol, 2002. 120(12): p. 1732-7. 5 Sasaki M et. al. Biological role of lutein in the light-induced retinal degeneration. J Nutr Biochem. 2012 May;23(5):423-9 6 Johanna M. Seddon et al, 1994, Journal of American Medical Association 272:1413-20. 7 Chucair AJ, Rotstein NP, Sangiovanni JP, During A, Chew EY, Politi LE. Lutein and zeaxanthin protect photoreceptors from apoptosis induced by oxidative stress: relation with docosahexaenoic acid. Invest Ophthalmol Vis Sci. 2007 Nov;48(11):5168-77. 8 Nakajima Y, Shimazawa M, Otsubo K, Ishibashi T, Hara H. Zeaxanthin, a retinal carotenoid, protects retinal cells against oxidative stress. Curr Eye Res. 2009 Apr;34(4):311-8. 9 Seddon JM, et al. Dietary carotenoids, vitamins A, C, and E, and advanced age-related macular degeneration. Eye disease case-control study group. JAMA. 1994 Nov 9;272(18):1413-20. 10 https://www.aoa.org/patients-and-public/caring-for-your-vision/nutrition/nutrition-and-cataracts 11 Neacşu A, Oprean C, Curea M, Tuchilă G, Trifu M. [Neuroprotection with carotenoids in glaucoma]. Oftalmologia. 2003;59(4):70-5. 12 M.P. Valero, A.E. Fletcher, B.L. De Stavola, et al. Vitamin C is associated with reduced risk of cataract in a Mediterranean population J Nutr, 132 (2002), pp. 1299–1306 13 Yoshida M, Takashima Y, Inoue M, Iwasaki M, Otani T, Sasaki S; JPHC Study Group. Prospective study showing that dietary vitamin C reduced the risk of age-related cataracts in a middle-aged Japanese population. Eur J Nutr 2007;46:118-24.) 14 Ravindran RD et al. Inverse association of vitamin C with cataract in older people in India. Ophthalmology. 2011 Oct;118(10):1958-1965.e2 15 Vitamin supplement use and incident cataracts in a population-based study. Archives of Ophthalmology. November 2000. 16 Dietary carotenoids, vitamins C and E, and risk of cataract in women. Archives of Ophthalmology. January 2008. 17 Giblin FJ. Glutathione: a vital lens antioxidant. J Ocul Pharmacol Ther. 2000 Apr;16(2):121–135.) 18 Alfthan G, Aro A, Arvilommi H, Huttunen JK. Selenium metabolism and platelet glutathione peroxidase activity in healthy Finnish men: effects of selenium yeast, selenite, and selenate. Am J Clin Nutr. 1991 Jan;53(1):120–125. 19 Neve J. Human selenium supplementation as assessed by changes in blood selenium concentration and glutathione peroxidase activity. J Trace Elem Med Biol. 1995 Jul;9(2):65–73. 20 Levander OA, Alfthan G, Arvilommi H, et al. Bioavailability of selenium to Finnish men as assessed by platelet glutathione peroxidase activity and other blood parameters. Am J Clin Nutr. 1983 Jun;37(6):887–897 21 Zhu X, Guo K, Lu Y. Selenium effectively inhibits 1,2-dihydroxynaphthalene-induced apoptosis in human lens epithelial cells through activation of PI3-K/Akt pathway. Mol Vis. 2011;17:2019–2027.). 22 http://umm.edu/health/medical/altmed/supplement/zinc 23 Yang W, Guo Y, Liu M, et al. Structure and function of blueberry anthocyanins: A review of recent advances. J Funct Foods. 2022;88:104864. 24 Kalt W, Cassidy A, Howard LR, et al. Recent Research on the Health Benefits of Blueberries and Their Anthocyanins. Adv Nutr. 2020;11(2):224-236 25 Seddon JM, Ajani UA, et al. Dietary carotenoids, vitamins A, C, and E, and advanced age-related macular degeneration. JAMA 1994;272:1413-20. 26 Van Leeuwen R, Boekhoorn S, et al. Dietary intake of antioxidants and risk of age-related macular degeneration. JAMA 2005;294:3101-7 27 Congdon NG, Dreyfuss ML, et al. Responsiveness of dark-adaptation threshold to vitamin A and β-carotene supplementation in pregnant and lactating women in Nepal. Am J Clin Nutr. 2000 Oct;72(4);1004-9. 28 Christian P, West KP Jr, et al. Vitamin A or beta-carotene supplementation reduces but does not eliminate maternal night blindness in Nepal. J Nutr 1998;128:1458-63. 29 Wollensak G, Spoerl E, Seiler T. Riboflavin/ultraviolet-a-induced collagen crosslinking for the treatment of keratoconus. Am J Ophthalmol. 2003 May;135(5):620-7 30 http://www.umm.edu/health/medical/altmed/supplement/vitamin-b2-riboflavin 31 Zhiyan Jia et al. Grape seed proanthocyanidin extract protects human lens epithelial cells from oxidative stress via reducing NF-кB and MAPK protein expression. Mol Vis. 2011; 17: 210–217. 32 Yang H, Lee BK, Kook KH, Jung YS, Ahn J. Protective effect of grape seed extract against oxidative stress-induced cell death in a staurosporine-differentiated retinal ganglion cell line. Curr Eye Res. 2012 Apr;37(4):339-44.) 33 Bola C, Bartlett H, Eperjesi F. Resveratrol and the eye: activity and molecular mechanisms. Graefes Arch Clin Exp Ophthalmol. 2014 May;252(5):699-713.

Adagolás:Felnőtteknek napi 1 tabletta, bő folyadékkal bevéve.

HatóanyagA napi adag tartalmaz (1 tabletta)NRV%
C-vitamin120 mg150%
E-vitamin16 mg133%
B2-vitamin (Riboflavin)2,8 mg200%
A-vitamin800 mcg100%
Cink10 mg100%
Réz1 mg100%
Szelén110 mcg200%
Szőlőmag-kivonat (95% OPC-tartalom)100 mg-
Kék áfonya kivonat (gyümölcsből) (25% antocianin-tartalom)10 mg-
Lutein10 mg-
Béta-karotin6 mg-
Zeaxanthin0,5 mg-

Összetevők:

csomósodást gátlók (dikalcium-foszfát, szilícium-dioxid, zsírsavak magnéziumsói,), aszkorbinsav, emulgeálószerek (mikrokristályos cellulóz, kroszkarmellóz-nátrium) aszkorbinsav, szőlőmag-kivonat, körömvirág-kivonat, béta-karotin, d-alfa-tokoferil-acetát, bevonó (hidroxi-propil-metil-cellulóz, kalcium-karbonát, polietilén-glikol, zsírsavak magnéziumsói, vasoxid-sárga, vasoxid-barna, vasoxid-vörös), nátrium-szelenit, cink-oxid, A-vitamin-acetát, kék áfonya kivonat, rioboflavin, réz-szulfát

Edit

Már több hónapja szedem, szürkehályog műtét után, úgy érzem jót tesz a látásnak és a műtét után gyorsabban regenerálódott a szemem.

Kapcsolódó termékeink

Netamin SZEMKOMPLEX tabletta
4 790 Ft
Netamin Facebook oldal Netamin Tiktok oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér