fbpx
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
25 000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Netamin SZEMKOMPLEX tabletta

Ezeket a kiegészítő termékeket ajánljuk még vásárlásod mellé

Netamin SZEMKOMPLEX tabletta

60 tabletta
Netamin SZEMKOMPLEX tabletta
 • 12-féle hatóanyag, 2 HAVI ADAG!
 • Lutein, zeaxanthin, A-, B2-, C-, E-vitamin, cink, szelén, réz, kék áfonya, szőlőmag, béta-karotin
 • Hatóanyagai révén hozzájárul a normál látás fenntartásához
 • Védi a szemet a káros hatásoktól

Készleten
3 990 Ft
Egységár: 67 Ft/tabletta
3 db vásárlása esetén 10% kedvezményt kapsz.
Kedvezményes ár darabonként 3 591 Ft. Megtakarítás 1 197 Ft.
Újrahasznosítva
A termék tégelye részben újrafelhasznált műanyagból készült. A termék karbonlábnyoma: 83,9
Karbonlábnyom

2 havi adag luteinnel, zeaxanthinnal, A-, B2-, C-, E-vitaminnal, cinkkel, rézzel, szelénnel, béta-karotinnal, szőlőmag-kivonattal és kék áfonya kivonattal!

Miért jó Netamin SZEMKOMPLEX tablettát szedni, ha...

Már szemüveges vagy?

Aktívan tehetsz látásod egészségéért! Minden tápanyagot biztosíthatsz magadnak, amelyekre a szemednek szüksége van, márpedig a Te esetedben ez különösen fontos!

Ha nem viselsz szemüveget?

Megőrizheted szemed egészségét, hiszen jelentősen csökkented annak a veszélyét, hogy a korod előrehaladtával a látásod romlásnak induljon, aktívan tehetsz az olyan betegségek kialakulása ellen, mint a makuladegeneráció, vagy a szürke hályog. Úgy gondolod, hogy ráérsz még szemed egészségével foglalkozni? TÉVEDSZ! A "digitális szembetegségek" korát éljük, egyre többen küzdenek különböző szem-és látásproblémákkal. Te is érintett lehetsz, ha...

 • sok időt töltesz számítógép előtt
 • sok időt töltesz mesterséges fényben (pl. neon)
 • sok időt töltesz erős napfényben (az UV-sugarak a szembe jutva a látás roppant kifinomult rendszerét károsítják és ez ellen még napszemüveggel sem tudsz teljes körű védelmet biztosítani)
 • nem alszol napi legalább 7 órát egybefüggően
 • kevés zöldséget eszel

Mindezek mellett különösen ajánljuk figyelmedbe a Netamin SZEMKOMPLEX tablettát, amennyiben:

 • szemüveges vagy
 • bármiféle szembetegségben szenvedsz
 • magas genetikai kockázattal rendelkezel, tehát a felmenőid között többen küzdenek szembetegséggel, látás-zavarokkal (pl. makula degeneráció, szürkehályog)

Hogyan segít a Netamin SZEMKOMPLEX tabletta?

A legtöbb ember látása az életkor előrehaladtával romlik, amelynek a hátterében olyan gyakori szembetegségek állnak, mint a zöld és a szürke hályog vagy a makuladegeneráció (sárgafoltsorvadás). A tartósan monitor előtt töltött idő, illetve az erőteljes UV-sugárzás ugyancsak szemproblémákat okozhat. Szerencsére a megfelelő tápanyagbevitellel csökkenthetjük a kockázatot és megelőzhetjük a folyamatot, így tovább élvezhetjük az egészséges látás előnyeit. 

űKutatások szerint sokan az elfogyasztott élelmiszerekkel nem biztosítják a megfelelő tápanyagellátást a szemnek, ami azért is jelentős probléma, mert több vegyületet – mint a luteint és zeaxanthint vagy olyan nyomelemeket, mint a réz és a cink, melyek a Netamin SZEMKOMPLEX tablettában megtalálhatóak – nem tud a szervezet előállítani. Ezért is fontos a megfelelő táplálkozásra odafigyelni, és amennyiben szükséges, minőségi étrend-kiegészítővel támogatni a szem egészségét.

Mit tartalmaz a Netamin SZEMKOMPLEX tabletta?

Lutein

A lutein egyike a fő karotionidoknak, antioxidáns tulajdonságokkal. Magas koncentrációban a retinán található sárgafoltban fordul elő, fontos szerepet játszik a szem egészséges működésében. Az elmúlt években az orvosi szakirodalom nagy figyelmet fordított a lutein jótékony hatásaira. Számos kutatás bebizonyította, hogy a szervezetbe juttatott lutein mennyisége és a sárgafoltban található luteinmennyiség között kapcsolat áll fenn. Kutatások azt is megmutatták, hogy a sárgafolt pigmentáltságának javulása (amit a lutein segít) csökkenti az időskori látásromlás esélyeit, a krónikus szembetegségek kockázatát. 1 Tudtad, hogy a szürkehályog vezető oka, míg az időskori makuladegeneráció (AMD) a harmadik leggyakoribb oka a vakságnak?

 A lutein pótlása többek között csökkentheti az időskori makula degeneráció, valamint a szürkehályog kialakulásának esélyét, de számos további szembetegség ellen is véd. 2-3-4 Emellett az erős fénysugárzás káros hatásaival szemben is megvédheti a szemeket.5 A Harvard Egyetem kutatói által végzett vizsgálatok szerint napi 6 mg lutein a makuladegeneráció kockázatát 43%-kal volt képes csökkenteni.6 Az emberi szervezet nem tudja a látáshoz nélkülözhetetlen luteint előállítani, ezért azt külső forrásból, táplálékból vagy kiegészítők útján kell magunkhoz vennünk.

Zeaxanthin

A lutein mellett a zeaxanthin az a másik karotinoid, ami legnagyobb arányban megtalálható a retinában és szemlencsében. A zeaxanthin szemvédő hatását komoly klinikai vizsgálatok igazolják – a leggyakrabban luteinnel kombinálva. A kutatási eredmények alapján a zeaxanthin védi a fotoreceptorokat, kiszűri a fénysugárzás káros elemeit és védi a retinát az oxidatív stresszel szemben.7-8 Egy, az amerikai Massachusetts Eye and Ear Infirmary által végzett kutatás arra jutott, hogy a legtöbb zeaxanthin és lutein tartalmú táplálékot fogyasztó embereknél 43%-kal alacsonyabb a makuladegeneráció kialakulásának az esélye, mint az ezekből a tápanyagokból legkevesebbet fogyasztóknál. 9 

A zeaxanthin antioxidáns tulajdonsága révén fontos szerepet tölthet be egyéb szembetegségek, többek között a szürke hályog és zöld hályog megelőzésében, kiegészítő kezelésében is. 10-11 Az emberi szervezet nem tudja a látáshoz nélkülözhetetlen luteint és zeaxanthint előállítani, ezért azt külső forrásból, táplálékból (zöld leveles zöldségek) vagy kiegészítők útján kell magunkhoz vennünk.

A-vitamin

Az A-vitamint retinolnak is szokták nevezni, ugyanis a szem ideghártyájának (retina) a működéséhez elengedhetetlen. A-vitamin hiánya esetén romlik a szem sötéthez való alkalmazkodása, nő a szemfertőzés kockázata. Az A-vitamin hozzájárul a normál látás fenntartásához.

C-vitamin

A testünk majdnem minden sejtjének szüksége van az antioxidáns hatású C-vitaminra, beleértve a szemet is, ahol koncentrált formában megtalálható minden szövetben. A C-vitamin a szemben lévő erek egészségét is támogatja. Több tanulmány is kapcsolatot mutatott ki a C-vitamin bevitel és a szürke hályog csökkent kockázata között. Az egyik ilyen tanulmányban azoknál a nőknél, akik legalább 10 éven át szedtek C-vitamint, 64 százalékkal alacsonyabb volt a szürke hályog kialakulásának kockázata.12 Egy másik, Japánban végzett 5 éves tanulmány 30 ezer 45-64 év közötti felnőttet vizsgált meg, és a magasabb C-vitamin bevitel összefüggésben állt a szürke hályog kockázat csökkenésével. 13 Egy 2011-ben publikált indiai kutatás szoros kapcsolatot talált a szürke hályog kialakulása és a C-vitamin hiánya között. 14

E-vitamin

Az E-vitamin egy rendkívül erős antioxidáns, ami megköti a szabad gyököket, ezáltal védi a szervezet sejtjeit azok káros hatásaitól. Kutatások arra utalnak, hogy az E-vitamin szerepet játszhat a szürke hályog megelőzésében is

Egy nagyméretű, hosszú távú tanulmány, amely 3000 43-86 éves kor közötti felnőtt részvételével készült, azt mutatta ki, hogy a szürke hályog ötéves kockázata 60%-kal kisebb volt az E- vagy C-vitamin tartalmú kiegészítőt szedők körében. 15 Egy 2008-as kutatás több mint 35 ezer nő táplálkozását vizsgálta meg, és kimutatta, hogy a legtöbb luteint és E-vitamint tartalmazó étrendet követő nők esetében 20%-kal kisebb volt a szürke hályog kockázata, mint az ezen tápanyagokból legkevesebbet fogyasztóké. 16

Szelén

A szelén olyan mikroelem, amire csak kis mennyiségben van szükségünk, de kulcsfontosságú a szervezet komplex antioxidáns védelmében. Része a glutation-peroxidáz nevű antioxidáns enzimnek, amely nagy koncentrációban jelen van a szemlencsében.17 Kutatások alapján ennek az enzimnek az antioxidáns aktivitása szorosan összefügg a szelénium mennyiségével 18-19-20, emellett a szelénium képes gátolni a szaruhártya sejtjeinek oxidatív stressz okozta pusztulását.21 A szelén az E-vitaminnal szinergikusan együtt hat, segíti annak felszívódását, közösen óvják a szem egészségét.

Cink

A testünk szinte minden sejtjében előforduló esszenciális ásványi anyag. A cink hozzájárul a normál látás fenntartásához. A szakértők gyakran ajánlják a cinket az időskori makuladegeneráció folyamatának lassítására. Kutatások egy cink, C-vitamin, E-vitamin, béta-karotin és réz tartalmú kiegészítőt vizsgáltak, amely képes volt lassítani a makuladegeneráció által okozott szemkárosodást. 22

Réz

A réz – bár csak kis mennyiségben van szükség bevitelére – nélkülözhetetlen mikroelem, ami biztosítja testünk egészségét. A megfelelő réz szint fenntartása a szervezetben nagyon fontos, mivel már kis hiánya is kihathat az egészségre és kellemetlen tüneteket okozhat. A réz részt vesz a kötőszövet épségének fenntartásában, ezért a szem egészségét is segíthet megőrizni. A Netamin SZEMKOMPLEX tablettában a réz hozzájárul a cink-réz optimális egyensúly fenntartásához is, ami 10:1 – ennek felborulása komoly problémákat okozhat.

Kék áfonya kivonat

A kék áfonya javítja a szem oxigén- és vérellátását, illetve védi a sejteket a szabad gyökök ellen, melyek roncsolják a kollagén (a szem tömörségét biztosító fehérje) szerkezetét, és szerepet játszanak például a szürke hályog és a makuladegeneráció kialakulásában. 23 Rengeteg aktív hatóanyagot, antioxidánst, vitamint, ásványi anyagot tartalmaz. Kutatások szerint a kék áfonya rendszeres fogyasztása segítheti a megfelelő látást, jelentős védelmet nyújthat zöld hályog kialakulása ellen, segíthet a szürke hályog és a diabéteszes retinopátia megelőzésében.24

Béta-karotin

A béta-karotin az A-vitamin provitaminja, ami azt jelenti, hogy a szervezet maga állítja elő belőle az A-vitamint a májban. Tudományos vizsgálatok szerint a béta-karotin csökkentheti az időskori makuladegeneráció kockázatát,25-26 javíthatja az éjszakai látásélességet.27-28

B2-vitamin

Kutatások azt mutatták, hogy a B2-vitamin, más néven riboflavin hiánya megnövelheti bizonyos szemproblémák kockázatát. A B2-vitamin segíthet megelőzni a szürke hályog, a keratokónusz és a zöld hályog kifejlődését. 29 Összefüggést mutattak ki a riboflavin rendszeres, megfelelő mennyiségű bevitele és a korral járó szembetegségek csökkent kockázata között. 30

Szőlőmag-kivonat

A SZEM-KOMPLEX tablettában standardizált szőlőmag-kivonat található, vagyis garantáltan 95% az antioxidáns (oligomerikus proanthocianidin, OPC) tartalma. A standardizálás rendkívül fontos, hiszen a szőlőmagban a hatásáért felelős hatóanyagok az OPC vegyületek. Kutatások alapján a szőlőmag antioxidáns hatóanyagai hasznosnak bizonyulhatnak a szürke hályog megelőzésében, 31 elősegíthetik a retina sejtjeinek védelmét.32 A szőlőmag kiváló forrása a rezveratrol nevű antioxidánsnak is, ami szintén segítheti a szem egészségének fenntartását és a szembetegségek elleni védelmet.33

Összefoglaló: miért érdemes szedned a Netamin SZEMKOMPLEX tablettát?

 • Komplex szemvitamin 12 különböző hatóanyaggal
 • Ha már szemüveges vagy: megelőzheted látásod további romlását, támogathatod szeme egészségét
 • Ha nem viselsz szemüveget: aktívan hozzájárulhatsz látásod egészségének megőrzéséhez
 • Összetevői révén hozzájárul a normál látás fenntartásához
 • Segíthet védeni a szemet a káros hatásoktól
 • Többek között biztosítja a szem két nagyon fontos antioxidánsát: luteint és zeaxantint
 • Csökkentheti számos szembetegség kialakulásának esélyét
 • Növeli a szem fény és káros UV-sugárzás elleni védekező képességét
 • 40 éves kor felett különösen ajánlott az éles látás és a szemegészség megőrzésének támogatásához

OGYÉI szám: 19747/2017. Ez mit jelent? Azt, hogy a termék a jogszabályi előírásoknak megfelelve be lett jelentve az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnél, mint étrend-kiegészítő készítmény. A Netamin termékek minden esetben magas minőség-biztosítási követelmények mellett, kiváló alapanyagokból készülnek a Te egészségedért.

Extra csomagban is kapható, Ginkgo Bilobával és Omega-3 Koncentrátummal!

Látás egészsége vitamin csomagSzemünknek szüksége van a törődésre: úgy becsülik, hogy a jó látásért legalább 25%-ban a táplálékbevitel felelős. A Netamin SZEMKOMPLEX tablettába amit csak lehet beletettünk, de lehetőségeink végesek – ezért hoztuk létre a még komplexebb Netamin LÁTÁS egészsége vitamincsomagot! 1 doboz SZEMKOMPLEX tabletta, 1 doboz Ginkgo Biloba SZUPER és 1 doboz Omega-3 KONCENTRÁTUM. A csomag összesen 2 hónapra elegendő mennyiséget tartalmaz, amit ráadásul kedvezményes áron vásárolhatsz meg.

Válaszd a Netamin LÁTÁS egészsége vitamincsomagot! Kattints a részletekért>>


 

Hivatkozások

Hivatkozások: 1 Julie A. Mares-Perlman et. al. “The Body of Evidence to Support a Protective Role for Lutein and Zeaxanthin in Delaying Chronic Disease. Overview” 2016. JN The Journal of Nutrition 2 Keyvan Koushan et al. The Role of Lutein in Eye-Related Disease. Nutrients. 2013 May; 5(5): 1823–1839. 3 Ma L, Dou HL, Wu YQ, Huang YM, Huang YB, Xu XR, et al. Lutein and zeaxanthin intake and the risk of agerelated macular degeneration: a systematic review and meta-analysis. Br J Nutr. 2012;107(3):350–9 4 Berendschot, T.T., et al., Lens aging in relation to nutritional determinants and possible risk factors for age-related cataract. Arch Ophthalmol, 2002. 120(12): p. 1732-7. 5 Sasaki M et. al. Biological role of lutein in the light-induced retinal degeneration. J Nutr Biochem. 2012 May;23(5):423-9 6 Johanna M. Seddon et al, 1994, Journal of American Medical Association 272:1413-20. 7 Chucair AJ, Rotstein NP, Sangiovanni JP, During A, Chew EY, Politi LE. Lutein and zeaxanthin protect photoreceptors from apoptosis induced by oxidative stress: relation with docosahexaenoic acid. Invest Ophthalmol Vis Sci. 2007 Nov;48(11):5168-77. 8 Nakajima Y, Shimazawa M, Otsubo K, Ishibashi T, Hara H. Zeaxanthin, a retinal carotenoid, protects retinal cells against oxidative stress. Curr Eye Res. 2009 Apr;34(4):311-8. 9 Seddon JM, et al. Dietary carotenoids, vitamins A, C, and E, and advanced age-related macular degeneration. Eye disease case-control study group. JAMA. 1994 Nov 9;272(18):1413-20. 10 https://www.aoa.org/patients-and-public/caring-for-your-vision/nutrition/nutrition-and-cataracts 11 Neacşu A, Oprean C, Curea M, Tuchilă G, Trifu M. [Neuroprotection with carotenoids in glaucoma]. Oftalmologia. 2003;59(4):70-5. 12 M.P. Valero, A.E. Fletcher, B.L. De Stavola, et al. Vitamin C is associated with reduced risk of cataract in a Mediterranean population J Nutr, 132 (2002), pp. 1299–1306 13 Yoshida M, Takashima Y, Inoue M, Iwasaki M, Otani T, Sasaki S; JPHC Study Group. Prospective study showing that dietary vitamin C reduced the risk of age-related cataracts in a middle-aged Japanese population. Eur J Nutr 2007;46:118-24.) 14 Ravindran RD et al. Inverse association of vitamin C with cataract in older people in India. Ophthalmology. 2011 Oct;118(10):1958-1965.e2 15 Vitamin supplement use and incident cataracts in a population-based study. Archives of Ophthalmology. November 2000. 16 Dietary carotenoids, vitamins C and E, and risk of cataract in women. Archives of Ophthalmology. January 2008. 17 Giblin FJ. Glutathione: a vital lens antioxidant. J Ocul Pharmacol Ther. 2000 Apr;16(2):121–135.) 18 Alfthan G, Aro A, Arvilommi H, Huttunen JK. Selenium metabolism and platelet glutathione peroxidase activity in healthy Finnish men: effects of selenium yeast, selenite, and selenate. Am J Clin Nutr. 1991 Jan;53(1):120–125. 19 Neve J. Human selenium supplementation as assessed by changes in blood selenium concentration and glutathione peroxidase activity. J Trace Elem Med Biol. 1995 Jul;9(2):65–73. 20 Levander OA, Alfthan G, Arvilommi H, et al. Bioavailability of selenium to Finnish men as assessed by platelet glutathione peroxidase activity and other blood parameters. Am J Clin Nutr. 1983 Jun;37(6):887–897 21 Zhu X, Guo K, Lu Y. Selenium effectively inhibits 1,2-dihydroxynaphthalene-induced apoptosis in human lens epithelial cells through activation of PI3-K/Akt pathway. Mol Vis. 2011;17:2019–2027.). 22 http://umm.edu/health/medical/altmed/supplement/zinc 23 Yang W, Guo Y, Liu M, et al. Structure and function of blueberry anthocyanins: A review of recent advances. J Funct Foods. 2022;88:104864. 24 Kalt W, Cassidy A, Howard LR, et al. Recent Research on the Health Benefits of Blueberries and Their Anthocyanins. Adv Nutr. 2020;11(2):224-236 25 Seddon JM, Ajani UA, et al. Dietary carotenoids, vitamins A, C, and E, and advanced age-related macular degeneration. JAMA 1994;272:1413-20. 26 Van Leeuwen R, Boekhoorn S, et al. Dietary intake of antioxidants and risk of age-related macular degeneration. JAMA 2005;294:3101-7 27 Congdon NG, Dreyfuss ML, et al. Responsiveness of dark-adaptation threshold to vitamin A and β-carotene supplementation in pregnant and lactating women in Nepal. Am J Clin Nutr. 2000 Oct;72(4);1004-9. 28 Christian P, West KP Jr, et al. Vitamin A or beta-carotene supplementation reduces but does not eliminate maternal night blindness in Nepal. J Nutr 1998;128:1458-63. 29 Wollensak G, Spoerl E, Seiler T. Riboflavin/ultraviolet-a-induced collagen crosslinking for the treatment of keratoconus. Am J Ophthalmol. 2003 May;135(5):620-7 30 http://www.umm.edu/health/medical/altmed/supplement/vitamin-b2-riboflavin 31 Zhiyan Jia et al. Grape seed proanthocyanidin extract protects human lens epithelial cells from oxidative stress via reducing NF-кB and MAPK protein expression. Mol Vis. 2011; 17: 210–217. 32 Yang H, Lee BK, Kook KH, Jung YS, Ahn J. Protective effect of grape seed extract against oxidative stress-induced cell death in a staurosporine-differentiated retinal ganglion cell line. Curr Eye Res. 2012 Apr;37(4):339-44.) 33 Bola C, Bartlett H, Eperjesi F. Resveratrol and the eye: activity and molecular mechanisms. Graefes Arch Clin Exp Ophthalmol. 2014 May;252(5):699-713.

Adagolás:Felnőtteknek napi 1 tabletta, bő folyadékkal bevéve.

HatóanyagA napi adag tartalmaz (1 tabletta)NRV%
C-vitamin120 mg150%
E-vitamin16 mg133%
B2-vitamin (Riboflavin)2,8 mg200%
A-vitamin800 mcg100%
Cink10 mg100%
Réz1 mg100%
Szelén110 mcg200%
Szőlőmag-kivonat (95% OPC-tartalom)100 mg-
Kék áfonya kivonat (gyümölcsből) (25% antocianin-tartalom)10 mg-
Lutein10 mg-
Béta-karotin6 mg-
Zeaxanthin0,5 mg-

Összetevők:

csomósodást gátlók (dikalcium-foszfát, szilícium-dioxid, zsírsavak magnéziumsói,), aszkorbinsav, emulgeálószerek (mikrokristályos cellulóz, kroszkarmellóz-nátrium) aszkorbinsav, szőlőmag-kivonat, körömvirág-kivonat, béta-karotin, d-alfa-tokoferil-acetát, bevonó (hidroxi-propil-metil-cellulóz, kalcium-karbonát, polietilén-glikol, zsírsavak magnéziumsói, vasoxid-sárga, vasoxid-barna, vasoxid-vörös), nátrium-szelenit, cink-oxid, A-vitamin-acetát, kék áfonya kivonat, rioboflavin, réz-szulfát

Hamarosan...

Kapcsolódó termékeink

Netamin SZEMKOMPLEX tabletta
3 990 Ft
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal