fbpx
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
1000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
N0100111
Netamin Kurkumin FORTE kapszula piperinnel és gyömbérrel

Ezeket a kiegészítő termékeket ajánljuk még vásárlásod mellé

Netamin Kurkumin FORTE kapszula piperinnel és gyömbérrel

60 kapszula = 2 HAVI ADAG
Netamin Kurkumin FORTE kapszula piperinnel és gyömbérrel
  • Extra erős, színtiszta kurkuma kivonat (95% kurkuminra standardizált)
  • Piperinnel és gyömbérrel a jobb felszívódásért
  • A kurkuma támogatja az ízületek egészségét
  • A gyömbér támogatja az emésztést, segíti az ízületi mozgékonyság fenntartását

Készleten
5 490 Ft
Egységár: 92 Ft/kapszula
3 db vásárlása esetén 10% kedvezményt kapsz.
Kedvezményes ár darabonként 4 941 Ft. Megtakarítás 1 647 Ft.
Újrahasznosítva
A termék tégelye 100%-ban újrafelhasznált műanyagból készült. A termék karbonlábnyoma: 13,7
Karbonlábnyom

Kurkuma + fekete bors + gyömbér 3 fantasztikus gyógynövény növényi kapszulában!


A kurkuma a világ egyik leghasznosabb, legtöbb gyógyhatással rendelkező növénye. Emellett az orvostudomány egyik legtöbbet kutatott gyógynövénye is” Chris Kilham botanikus, orvosi kutató1

A kurkuma aktív hatóanyaga a kurkumin, ennek köszönhetően tudja a kurkuma olyan sokrétű módon támogatni egészségünket. A Netamin Kurkumin FORTE kivételesen koncentrált formában tartalmazza ezt a hatóanyagot gyömbérrel és piperinnel (feketebors-kivonat) kiegészítve.

Ennek a 100%-ig növényi terméknek ez a 2 fő különlegessége: erős, standardizált kurkuma-kivonat a felszívódását támogató piperinnel és gyömbérrel.

 

Mit jelent az és miért fontos, hogy standardizált kivonat?

A standardizáció azt jelenti, hogy az adott hatóanyag mennyisége mindig garantált és ellenőrzött. A sima kurkuma porok kb. 3% aktív hatóanyagot, azaz kurkumint tartalmaznak. A Netamin Kurkumin FORTE 95% kurkuminra standardizált, vagyis állandóan 95%-os a hatóanyag tartalma.

Miért olyan fontos a jó felszívódás?

A Netamin Kurkumin FORTE piperint (feketebors-kivonatot) és gyömbért is tartalmaz, melyekkel a kurkumin bizonyítottan szinergiában (együttműködésben) hatnak. Vizsgálatok szerint a feketeborsban lévő piperin drámai módon, akár 2000 százalékkal képes növelni a kurkumin biológiai hasznosulását.2 A gyömbér a kurkumával egy családba tartozó gyógynövény. Csípős hatóanyagai, a gingerolok szintén fokozzák a kurkumin felszívódását a feketebors-kivonathoz hasonlóan. 3-4 Emellett a gingerolok maguk is hasonló hatásúak, mint a kurkumin, ezért együttes használatukkal tovább fokozhatóak a pozitív tulajdonságaik.

A Netamin Kurkumin FORTE hatónyagainak köszönhetően az alábbi területeken nyújt segítséget:

Gyulladás és oxidatív stressz csökkentése

A Netamin Kurkumin FORTE-ben található kurkumin vegyületről és gyömbérről vizsgálatokban kimutatták, hogy hatékony gyulladásgátlók, és védik a test sejtjeit az oxidatív károsodástól. 5-6 Mindkét folyamatnak – a gyulladásnak és az oxidatív sejtkárosodásnak is – szerepe van különböző krónikus betegségek, köztük a 2-es típusú cukorbetegség, az Alzheimer-kór, a szív- és érrendszeri betegségek vagy a szabályozatlan sejtburjánzás kialakulásában.

Ízületek védelme

A kurkuma hozzájárul az ízületek egészségéhez, segít csökkenteni a gyulladást az ízületekben és izmokban. Egy 2010-es kutatásban kurkuma alapú étrend-kiegészítőt kapott 100, térdízület-gyulladásban szenvedő ember. Nem csak a fájdalom csökkenéséről számoltak be, de könnyebben is mozgatták térdüket. Egy 2006-os kutatás szerint az ízületi gyulladás kialakulásának megakadályozásában is segítség lehet a kurkuma. 8 Az ízületek védelméről a gyömbér is gondoskodik, mivel segíti az ízületi mozgékonyság fenntartását, a reggeli ízületi merevség csökkentését. 

(Megjegyzés: ezen tulajdonsága miatt került be PORC-ÍZÜLET vitamincsomagunkba is, kedvezményes áron - kattints ide, ha érdekel a csomag!)

Emésztőrendszer egészsége

Habár számos különböző emésztőrendszeri betegség okozhat kellemetlen tüneteket – pl. irritábilis bél szindróma (IBS), gyulladásos bélbetegségek (IBD), Crohn-betegség – egyvalami közös bennük: a béltraktus krónikus gyulladása. Mivel a kurkuma hatóanyaga, a kurkumin rendkívül hatékony gyulladásgátló, így nem meglepő, hogy az eddigi kutatások során ígéretes eredményeket mutat az emésztőrendszeri betegségek kiegészítő kezelésében.9-10 

A kurkuma emellett májvédőként is ismert, javíthatja a májfunkciót, illetve az epe áramlását is elősegíti. A Netamin Kurkumin FORTE másik összetevőjéről, a gyömbérről ugyancsak kimutatták már, hogy javítja az emésztést, enyhíti az emésztési problémákat (bélgörcsök, hasmenés, fájdalmas bélösszehúzódások, gázképződés), és segít fenntartani az emésztőrendszer normál funkcióját. 11-12

Összefoglalva - mit érdemes tudni a Netamin Kurkumin FORTE kapszuláról?

A Netamin Kurkumin FORTE magas hatóanyag-tartalommal és kiemelten jó biológiai hasznosulással rendelkezik. A napi adagban (1 kapszula) 300 mg 95% kurkuminra standardizált kurkuma-kivonat található, kiegészítve piperinnel és gyömbérrel a jobb felszívódás, illetve a szinergikus hatás érdekében.

1 doboz 2 hónapra elegendő adagot tartalmaz.

Kiknek ajánlott a Netamin Kurkumin FORTE szedése?

A kurkuma kutatások, tapasztalatok alapján elsősorban azoknak ajánlott, akiknek… 

• ízületi gyulladás, egyéb ízületi bántalmak nehezítik mindennapjaikat 

• rendszeres életükben a sport és óvni szeretnék izmaikat, ízületeiket 

• sérülés, vagy egyéb miatt (pl. ülőmunka) hát-, térdfájdalmaik vannak 

• emésztőrendszeri, bélrendszeri panaszaik vannak 

• étvágytalansággal küzdenek 

• epéjük, májuk fokozott terhelésnek van kitéve 

• krónikus gyulladás áll fenn szervezetükben 

 

További ismeretek a témában videónkban!

 

OGYÉI szám: 20381/2018. Ez mit jelent? Azt, hogy a termék a jogszabályi előírásoknak megfelelve be lett jelentve az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnél, mint étrend-kiegészítő készítmény. A Netamin termékek minden esetben magas minőség-biztosítási követelmények mellett, kiváló alapanyagokból készülnek a Te egészségedért. 


Termék szedésével kapcsolatos figyelmeztetés: A készítmény fogyasztása szoptatós anyáknak nem ajánlott és terhesség alatt nem szedhető az esetleges méhösszehúzó hatása miatt. Epehajtó hatása miatt epeköves betegeknek nem javasolt. Véralvadást gátló gyógyszereket szedőknél fokozhatja a vérzések kockázatát. 


Természetes színeltérés előfordulhat ebben a termékben. Ahogyan a természetes növényi nyersanyagok sem "egyenszínűek", a kapszuláink tartalmában is megfigyelhetők színbeli eltérések, variációk. Míg sok más gyártó szintetikus festékek és színezékek használatával éri el, hogy minden egyes kapszula egyformán nézzen ki, addig a Netamin termékeivel mi minden erőnkkel törekszünk a lehető legtermészetesebb megoldásokra. Ezért úgy gondoljuk, jobb, ha az összetevőket eredeti, természetes állapotukban hagyjuk - így egészségre gyakorolt pozitív hatásuk sem szenvedhet kárt. 


 

Hivatkozások

Hivatkozások: 1 Vyas K. The Cure is in the Roots: Turmeric. J Nutr Disorders Ther 2015, 5:163. 2 Shoba G, et al. Influence of piperine on the pharmacokinetics of curcumin in animals and human volunteers. Planta Med. 1998 May;64(4):353-6 3 Ravindran, P. N. Turmeric - The Golden Spice of Life. [ed.] P. N. Ravindran, K. Nirmal Babu and K. Sivaraman. Turmeric: The Genus Curcuma. Boca Raton: CRC Press: Taylor & Francis Group, LLC, 2007, 1, pp. 1-14. ISBN-13: 978-0-8493-7034-2. 4 Tatiraju DV, Bagade VB, Karambelkar PJ, Jadhav VM, Kadam V. Natural Bioenhancers: An overview. Journal of Pharmacognosy and Phytochemistry, 2013; 2(3): 55-60. 5 Menon VP, Sudheer AR. Antioxidant and anti-inflammatory properties of curcumin. Adv Exp Med Biol. 2007;595:105-25. 6 Mashhadi NS, Ghiasvand R, Askari G, Hariri M, Darvishi L, Mofid MR. Anti-oxidative and anti-inflammatory effects of ginger in health and physical activity: review of current evidence. Int J Prev Med. 2013 Apr;4(Suppl 1):S36-42.) 7 Belcaro G., Cesarone M.R., Dugall M. et al. Efficancy and safety of Meriva(R), a curcumin-phosphatidylcholine complex, during extended administration in osteoarthritis patients. Alternative Med Rev: J Clin Therapeutic. 2010;15(4):337–344. 8 Funk JL, Oyarzo JN, Frye JB, Chen G, Lantz RC, Jolad SD, et al. Turmeric extracts containing curcuminoids prevent experimental rheumatoid arthritis. J Nat Prod. 2006 Mar;69(3):351-5. 9 Rajasekaran SA. Therapeutic potential of curcumin in gastrointestinal diseases. World J Gastrointest Pathophysiol. 2011 Feb 15;2(1):1-14. 10 Thavorn K, Mamdani MM, Straus SE. Efficacy of turmeric in the treatment of digestive disorders: a systematic review and meta-analysis protocol. Syst Rev. 2014 Jun 28;3:71. 11 Bode AM, Dong Z. The Amazing and Mighty Ginger. In: Benzie IFF, Wachtel-Galor S, editors. Herbal Medicine: Biomolecular and Clinical Aspects. 2nd edition. Boca Raton (FL): CRC Press/Taylor & Francis; 2011. Chapter 7. 12 Ghayur MN, Gilani AH. Pharmacological basis for the medicinal use of ginger in gastrointestinal disorders. Dig Dis Sci. 2005 Oct;50(10):1889-97.

Adagolás:Felnőtteknek napi 1 kapszula, lehetőleg étkezés előtt, vagy közben.
Egyéb figyelmeztetések a termék szedésével kapcsolatban: A készítmény fogyasztása várandósoknak és szoptatós anyáknak nem ajánlott. Epehajtó hatása miatt epeköves betegeknek nem javasolt. Véralvadást gátló gyógyszereket szedőknél fokozhatja a vérzések kockázatát. Terhesség alatt nem szedhető az esetleges méhösszehúzó hatása miatt.

HatóanyagA napi adag tartalmaz (1 kapszula)
Kurkuma-kivonat – 95% standardizált kivonat (Curcuma Longa L. gyökértörzsből) - ebből kurkumin232 mg 220 mg
Gyömbér (Zingiber officinale)50 mg
Feketebors-kivonat – 95% standardizált kivonat (Piper Nigrum) - ebből piperin5 mg 4,75 mg

Összetevők:

kurkuma-kivonat (kurkuma gyökértörzsből), hidroxipropil-metil-cellulóz (kapszula), gyömbér őrlemény, feketebors-kivonat, csomósodást gátló (szilícium-dioxid).

Hamarosan...

Kapcsolódó termékeink

Netamin Kurkumin FORTE kapszula piperinnel és gyömbérrel
5 490 Ft
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér