fbpx
Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
15000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
N0100111
Netamin Kurkumin FORTE kapszula piperinnel és gyömbérrel

Ezeket a kiegészítő termékeket ajánljuk még vásárlásod mellé

Netamin Kurkumin FORTE kapszula piperinnel és gyömbérrel

60 kapszula = 2 HAVI ADAG
Netamin Kurkumin FORTE kapszula piperinnel és gyömbérrel
  • Extra erős, színtiszta kurkuma kivonat (95% kurkuminra standardizált)
  • Piperinnel és gyömbérrel a jobb felszívódásért
  • A kurkuma támogatja az ízületek egészségét
  • A gyömbér támogatja az emésztést, segíti az ízületi mozgékonyság fenntartását

Készleten
5 490 Ft
Egységár: 92 Ft/kapszula
3 db vásárlása esetén 10% kedvezményt kapsz.
Kedvezményes ár darabonként 4 941 Ft. Megtakarítás 1 647 Ft.
Újrahasznosítva
A termék tégelye 100%-ban újrafelhasznált műanyagból készült. A termék karbonlábnyoma: 13,7
Karbonlábnyom

Kurkuma + fekete bors + gyömbér 3 fantasztikus gyógynövény növényi kapszulában!


A kurkuma a világ egyik leghasznosabb, legtöbb gyógyhatással rendelkező növénye. Emellett az orvostudomány egyik legtöbbet kutatott gyógynövénye is” Chris Kilham botanikus, orvosi kutató1

A kurkuma aktív hatóanyaga a kurkumin, ennek köszönhetően tudja a kurkuma olyan sokrétű módon támogatni egészségünket. A Netamin Kurkumin FORTE kivételesen koncentrált formában tartalmazza ezt a hatóanyagot gyömbérrel és piperinnel (feketebors-kivonat) kiegészítve.

Ennek a 100%-ig növényi terméknek ez a 2 fő különlegessége: erős, standardizált kurkuma-kivonat a felszívódását támogató piperinnel és gyömbérrel.

 

Mit jelent az és miért fontos, hogy standardizált kivonat?

A standardizáció azt jelenti, hogy az adott hatóanyag mennyisége mindig garantált és ellenőrzött. A sima kurkuma porok kb. 3% aktív hatóanyagot, azaz kurkumint tartalmaznak. A Netamin Kurkumin FORTE 95% kurkuminra standardizált, vagyis állandóan 95%-os a hatóanyag tartalma.

Miért olyan fontos a jó felszívódás?

A Netamin Kurkumin FORTE piperint (feketebors-kivonatot) és gyömbért is tartalmaz, melyekkel a kurkumin bizonyítottan szinergiában (együttműködésben) hatnak. Vizsgálatok szerint a feketeborsban lévő piperin drámai módon, akár 2000 százalékkal képes növelni a kurkumin biológiai hasznosulását.2 A gyömbér a kurkumával egy családba tartozó gyógynövény. Csípős hatóanyagai, a gingerolok szintén fokozzák a kurkumin felszívódását a feketebors-kivonathoz hasonlóan. 3-4 Emellett a gingerolok maguk is hasonló hatásúak, mint a kurkumin, ezért együttes használatukkal tovább fokozhatóak a pozitív tulajdonságaik.

A Netamin Kurkumin FORTE hatónyagainak köszönhetően az alábbi területeken nyújt segítséget:

Gyulladás és oxidatív stressz csökkentése

A Netamin Kurkumin FORTE-ben található kurkumin vegyületről és gyömbérről vizsgálatokban kimutatták, hogy hatékony gyulladásgátlók, és védik a test sejtjeit az oxidatív károsodástól. 5-6 Mindkét folyamatnak – a gyulladásnak és az oxidatív sejtkárosodásnak is – szerepe van különböző krónikus betegségek, köztük a 2-es típusú cukorbetegség, az Alzheimer-kór, a szív- és érrendszeri betegségek vagy a szabályozatlan sejtburjánzás kialakulásában.

Ízületek védelme

A kurkuma hozzájárul az ízületek egészségéhez, segít csökkenteni a gyulladást az ízületekben és izmokban. Egy 2010-es kutatásban kurkuma alapú étrend-kiegészítőt kapott 100, térdízület-gyulladásban szenvedő ember. Nem csak a fájdalom csökkenéséről számoltak be, de könnyebben is mozgatták térdüket. Egy 2006-os kutatás szerint az ízületi gyulladás kialakulásának megakadályozásában is segítség lehet a kurkuma. 8 Az ízületek védelméről a gyömbér is gondoskodik, mivel segíti az ízületi mozgékonyság fenntartását, a reggeli ízületi merevség csökkentését. 

(Megjegyzés: ezen tulajdonsága miatt került be PORC-ÍZÜLET vitamincsomagunkba is, kedvezményes áron - kattints ide, ha érdekel a csomag!)

Emésztőrendszer egészsége

Habár számos különböző emésztőrendszeri betegség okozhat kellemetlen tüneteket – pl. irritábilis bél szindróma (IBS), gyulladásos bélbetegségek (IBD), Crohn-betegség – egyvalami közös bennük: a béltraktus krónikus gyulladása. Mivel a kurkuma hatóanyaga, a kurkumin rendkívül hatékony gyulladásgátló, így nem meglepő, hogy az eddigi kutatások során ígéretes eredményeket mutat az emésztőrendszeri betegségek kiegészítő kezelésében.9-10 

A kurkuma emellett májvédőként is ismert, javíthatja a májfunkciót, illetve az epe áramlását is elősegíti. A Netamin Kurkumin FORTE másik összetevőjéről, a gyömbérről ugyancsak kimutatták már, hogy javítja az emésztést, enyhíti az emésztési problémákat (bélgörcsök, hasmenés, fájdalmas bélösszehúzódások, gázképződés), és segít fenntartani az emésztőrendszer normál funkcióját. 11-12

Összefoglalva - mit érdemes tudni a Netamin Kurkumin FORTE kapszuláról?

A Netamin Kurkumin FORTE magas hatóanyag-tartalommal és kiemelten jó biológiai hasznosulással rendelkezik. A napi adagban (1 kapszula) 300 mg 95% kurkuminra standardizált kurkuma-kivonat található, kiegészítve piperinnel és gyömbérrel a jobb felszívódás, illetve a szinergikus hatás érdekében.

1 doboz 2 hónapra elegendő adagot tartalmaz.

Kiknek ajánlott a Netamin Kurkumin FORTE szedése?

A kurkuma kutatások, tapasztalatok alapján elsősorban azoknak ajánlott, akiknek… 

• ízületi gyulladás, egyéb ízületi bántalmak nehezítik mindennapjaikat 

• rendszeres életükben a sport és óvni szeretnék izmaikat, ízületeiket 

• sérülés, vagy egyéb miatt (pl. ülőmunka) hát-, térdfájdalmaik vannak 

• emésztőrendszeri, bélrendszeri panaszaik vannak 

• étvágytalansággal küzdenek 

• epéjük, májuk fokozott terhelésnek van kitéve 

• krónikus gyulladás áll fenn szervezetükben 

 

További ismeretek a témában videónkban!

 

OGYÉI szám: 20381/2018. Ez mit jelent? Azt, hogy a termék a jogszabályi előírásoknak megfelelve be lett jelentve az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnél, mint étrend-kiegészítő készítmény. A Netamin termékek minden esetben magas minőség-biztosítási követelmények mellett, kiváló alapanyagokból készülnek a Te egészségedért. 


Termék szedésével kapcsolatos figyelmeztetés: A készítmény fogyasztása szoptatós anyáknak nem ajánlott és terhesség alatt nem szedhető az esetleges méhösszehúzó hatása miatt. Epehajtó hatása miatt epeköves betegeknek nem javasolt. Véralvadást gátló gyógyszereket szedőknél fokozhatja a vérzések kockázatát. 


Természetes színeltérés előfordulhat ebben a termékben. Ahogyan a természetes növényi nyersanyagok sem "egyenszínűek", a kapszuláink tartalmában is megfigyelhetők színbeli eltérések, variációk. Míg sok más gyártó szintetikus festékek és színezékek használatával éri el, hogy minden egyes kapszula egyformán nézzen ki, addig a Netamin termékeivel mi minden erőnkkel törekszünk a lehető legtermészetesebb megoldásokra. Ezért úgy gondoljuk, jobb, ha az összetevőket eredeti, természetes állapotukban hagyjuk - így egészségre gyakorolt pozitív hatásuk sem szenvedhet kárt. 


 

Hivatkozások

Hivatkozások: 1 Vyas K. The Cure is in the Roots: Turmeric. J Nutr Disorders Ther 2015, 5:163. 2 Shoba G, et al. Influence of piperine on the pharmacokinetics of curcumin in animals and human volunteers. Planta Med. 1998 May;64(4):353-6 3 Ravindran, P. N. Turmeric - The Golden Spice of Life. [ed.] P. N. Ravindran, K. Nirmal Babu and K. Sivaraman. Turmeric: The Genus Curcuma. Boca Raton: CRC Press: Taylor & Francis Group, LLC, 2007, 1, pp. 1-14. ISBN-13: 978-0-8493-7034-2. 4 Tatiraju DV, Bagade VB, Karambelkar PJ, Jadhav VM, Kadam V. Natural Bioenhancers: An overview. Journal of Pharmacognosy and Phytochemistry, 2013; 2(3): 55-60. 5 Menon VP, Sudheer AR. Antioxidant and anti-inflammatory properties of curcumin. Adv Exp Med Biol. 2007;595:105-25. 6 Mashhadi NS, Ghiasvand R, Askari G, Hariri M, Darvishi L, Mofid MR. Anti-oxidative and anti-inflammatory effects of ginger in health and physical activity: review of current evidence. Int J Prev Med. 2013 Apr;4(Suppl 1):S36-42.) 7 Belcaro G., Cesarone M.R., Dugall M. et al. Efficancy and safety of Meriva(R), a curcumin-phosphatidylcholine complex, during extended administration in osteoarthritis patients. Alternative Med Rev: J Clin Therapeutic. 2010;15(4):337–344. 8 Funk JL, Oyarzo JN, Frye JB, Chen G, Lantz RC, Jolad SD, et al. Turmeric extracts containing curcuminoids prevent experimental rheumatoid arthritis. J Nat Prod. 2006 Mar;69(3):351-5. 9 Rajasekaran SA. Therapeutic potential of curcumin in gastrointestinal diseases. World J Gastrointest Pathophysiol. 2011 Feb 15;2(1):1-14. 10 Thavorn K, Mamdani MM, Straus SE. Efficacy of turmeric in the treatment of digestive disorders: a systematic review and meta-analysis protocol. Syst Rev. 2014 Jun 28;3:71. 11 Bode AM, Dong Z. The Amazing and Mighty Ginger. In: Benzie IFF, Wachtel-Galor S, editors. Herbal Medicine: Biomolecular and Clinical Aspects. 2nd edition. Boca Raton (FL): CRC Press/Taylor & Francis; 2011. Chapter 7. 12 Ghayur MN, Gilani AH. Pharmacological basis for the medicinal use of ginger in gastrointestinal disorders. Dig Dis Sci. 2005 Oct;50(10):1889-97.

Adagolás:Felnőtteknek napi 1 kapszula, lehetőleg étkezés előtt, vagy közben.
Egyéb figyelmeztetések a termék szedésével kapcsolatban: A készítmény fogyasztása várandósoknak és szoptatós anyáknak nem ajánlott. Epehajtó hatása miatt epeköves betegeknek nem javasolt. Véralvadást gátló gyógyszereket szedőknél fokozhatja a vérzések kockázatát. Terhesség alatt nem szedhető az esetleges méhösszehúzó hatása miatt.

HatóanyagA napi adag tartalmaz (1 kapszula)
Kurkuma-kivonat – 95% standardizált kivonat (Curcuma Longa L. gyökértörzsből) - ebből kurkumin232 mg 220 mg
Gyömbér (Zingiber officinale)50 mg
Feketebors-kivonat – 95% standardizált kivonat (Piper Nigrum) - ebből piperin5 mg 4,75 mg

Összetevők:

kurkuma-kivonat (kurkuma gyökértörzsből), hidroxipropil-metil-cellulóz (kapszula), gyömbér őrlemény, feketebors-kivonat, csomósodást gátló (szilícium-dioxid).

Hamarosan...

Kapcsolódó termékeink

Netamin Kurkumin FORTE kapszula piperinnel és gyömbérrel
5 490 Ft
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér