Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
14900 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Videók
A mikrohullámú sütő hatásai

Mikrohullámú sütő hatásai: Káros vagy ártalmatlan? -Videó a cikkben!

A mikrohullámú sütő hatásai befolyásolják-e egészségünket, illetve károsítják-e az ételt és annak tápanyagtartalmát? Tudd meg videónkból!

A mikró ma már a legtöbb háztartásban megtalálható. Rendkívül egyszerű, gyors és kényelmes módja az ételek és italok elkészítésének. Mégis sokakban felmerülhet a kérdés, hogy a mikrohullámú sütő hatásai veszélyt jelentenek-e az egészségre? Ártalmatlan és hasznos? Vagy káros és veszélyes? Videónkban közérthetően körbejárjuk ezt a témát, tudományos információkra támaszkodva, hogy te megfontolt,  megalapozott döntést hozhass.

A mikrohullámú sütő hatásai témakörében alapvetően 5 kérdést vizsgáltunk meg

1. Veszélyes-e a mikrohullámú sugárzás?

Gondolunk itt a működés közben kiszabaduló és az ételben maradó sugárzásra, már ha van ilyen egyáltalán. A „sugárzás” szóról leginkább a radioaktivitás és annak egészségkárosító, életveszélyes hatásai jutnak eszünkbe, pedig egyáltalán nem minden sugárzás veszélyes.

2. Vajon rákkeltővé vagy valami más módon veszélyessé válik-e az étel a mikrohullámtól?

Sokan tartanak tőle, hogy működés közben a mikró károsítja az ételek szerkezetét ezáltal növelve egyes betegségek - például a rák- kockázatát. Valójában az ételekben bekövetkezett kémiai és fizikai változások a generált hőre vezethetőek vissza és nem konkrétan a mikrohullámokra.

3. Sérül-e az ételek tápanyagtartalma a mikrózástól?

Az előző kérdéshez hasonlóan a válasz itt is a hőkezeléshez kapcsolódik, mely bizonyos fokig hatással van az ételek tápanyagtartalmára, de a kutatások szerint a mikrohullámú sütő csak kismértékben csökkenti azt.

4. A mikrohullámú sütő hatásai kiterjednek-e a műanyag edényekre, melyekben mikrózunk?Kölcsönhatásba lép-e velük a mikrohullám, és ha igen, veszélyes-e ez az egészségünkre?

Kutatások szerint a válasz sajnos igen, káros anyagok oldódnak ki belőlük és az ételbe kerülnek a mikrohullámú sütő használata során. Ezen anyagok pedig befolyásolhatják a hormonrendszert és kapcsolatba hozhatók a daganatos betegségek, pajzsmirigyzavarok és az elhízás kialakulásával is.

5. Mit tehetünk, hogy megóvjuk magunkat a sugárzások káros mellékhatásaitól?

Ha ügyelünk mikrónk műszaki állapotára, és betartunk néhány alapszabályt, akkor az veszélyek jelentős részét sikeresen elháríthatjuk.

A kérdésekre adott válaszok részletes kifejtését videónkban megnézheted, melyben egyéb érdekes információkat is megoszt, vezető életmódtanácsadónk Benkovics Péter, például arról, hogyan ellenőrízheted mobilod segítségével, hogy a mikrohullámú sütőd jól árnyékolt-e.

Kapcsolódó termékek
Ezt láttad már?
Amit a méregtelenítésről tudni érdemes - Videók a cikkben!
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér