fbpx
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
25 000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Videók
A mikrohullámú sütő hatásai

Mikrohullámú sütő hatásai: Káros vagy ártalmatlan? -Videó a cikkben!

A mikrohullámú sütő hatásai befolyásolják-e egészségünket, illetve károsítják-e az ételt és annak tápanyagtartalmát? Tudd meg videónkból!

A mikró ma már a legtöbb háztartásban megtalálható. Rendkívül egyszerű, gyors és kényelmes módja az ételek és italok elkészítésének. Mégis sokakban felmerülhet a kérdés, hogy a mikrohullámú sütő hatásai veszélyt jelentenek-e az egészségre? Ártalmatlan és hasznos? Vagy káros és veszélyes? Videónkban közérthetően körbejárjuk ezt a témát, tudományos információkra támaszkodva, hogy te megfontolt,  megalapozott döntést hozhass.

A mikrohullámú sütő hatásai témakörében alapvetően 5 kérdést vizsgáltunk meg

1. Veszélyes-e a mikrohullámú sugárzás?

Gondolunk itt a működés közben kiszabaduló és az ételben maradó sugárzásra, már ha van ilyen egyáltalán. A „sugárzás” szóról leginkább a radioaktivitás és annak egészségkárosító, életveszélyes hatásai jutnak eszünkbe, pedig egyáltalán nem minden sugárzás veszélyes.

2. Vajon rákkeltővé vagy valami más módon veszélyessé válik-e az étel a mikrohullámtól?

Sokan tartanak tőle, hogy működés közben a mikró károsítja az ételek szerkezetét ezáltal növelve egyes betegségek - például a rák- kockázatát. Valójában az ételekben bekövetkezett kémiai és fizikai változások a generált hőre vezethetőek vissza és nem konkrétan a mikrohullámokra.

3. Sérül-e az ételek tápanyagtartalma a mikrózástól?

Az előző kérdéshez hasonlóan a válasz itt is a hőkezeléshez kapcsolódik, mely bizonyos fokig hatással van az ételek tápanyagtartalmára, de a kutatások szerint a mikrohullámú sütő csak kismértékben csökkenti azt.

4. A mikrohullámú sütő hatásai kiterjednek-e a műanyag edényekre, melyekben mikrózunk?Kölcsönhatásba lép-e velük a mikrohullám, és ha igen, veszélyes-e ez az egészségünkre?

Kutatások szerint a válasz sajnos igen, káros anyagok oldódnak ki belőlük és az ételbe kerülnek a mikrohullámú sütő használata során. Ezen anyagok pedig befolyásolhatják a hormonrendszert és kapcsolatba hozhatók a daganatos betegségek, pajzsmirigyzavarok és az elhízás kialakulásával is.

5. Mit tehetünk, hogy megóvjuk magunkat a sugárzások káros mellékhatásaitól?

Ha ügyelünk mikrónk műszaki állapotára, és betartunk néhány alapszabályt, akkor az veszélyek jelentős részét sikeresen elháríthatjuk.

A kérdésekre adott válaszok részletes kifejtését videónkban megnézheted, melyben egyéb érdekes információkat is megoszt, vezető életmódtanácsadónk Benkovics Péter, például arról, hogyan ellenőrízheted mobilod segítségével, hogy a mikrohullámú sütőd jól árnyékolt-e.

Ha tetszett, oszd meg vagy kedveld!
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal