Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
14900 Ft felett ingyenes szállítás!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
N0100056
Netamin Fokhagyma kapszula olívaolajjal

Ezeket a kiegészítő termékeket ajánljuk még vásárlásod mellé

Netamin Fokhagyma kapszula olívaolajjal

100 kapszula
1 vélemény
Írj véleményt!
Netamin Fokhagyma kapszula olívaolajjal
  • Új megjelenés, változatlan összetétel! Megújuló csomagolásainkról itt olvashatsz bővebben >>
  • Szívbarát olívaolajban oldott, szagtalan fokhagyma-kivonat (100:1)
  • Hozzájárulhat az immunrendszer normál működéséhez
  • Segíthet fenntartani szív és érrendszer egészségét
  • Segíthet fenntartani a légutak egészséges működését
  • Az olívaolaj elősegíti a fokhagymában található zsíroldékony hatóanyagok megfelelő felszívódását

Készleten
3 690 Ft
Egységár: 37 Ft/kapszula
3 db vásárlása esetén 10% kedvezményt kapsz.
Kedvezményes ár darabonként 3 321 Ft. Megtakarítás 1 107 Ft.
Újrahasznosítva
A termék tégelye részben újrafelhasznált műanyagból készült. A termék karbonlábnyoma: 83,9 g
Karbonlábnyom

A szív, érrendszer és immunrendszer támogatója több ezer éve

A fokhagyma minden jótékony hatása apró kapszulába koncentrálva. 100:1 arányú, szagtalanított kivonat formájában, szívbarát, esszenciális zsírsavakban gazdag olívaolajban oldva. A kiváló minőségű olívaolaj segíti a fokhagyma zsírban oldódó hatóanyagainak optimális felszívódását és hasznosulását.1,2

Ismerd meg a fokhagymát, mint gyógynövényt!

A fokhagyma (Allium sativum) évezredek óta része az emberi táplálkozásnak. Egyes források szerint először a sumérok termesztették a Földközi-tenger partjain, több mint 5000 évvel ezelőtt. Sokan manapság is csak fűszernövényként gondolnak rá, pedig számos pozitív hatása van az egészségünkre – ezeket már az ókorban is felfedezték és Homérosz, Arisztotelész és Hippokratész is írt róluk. A világ szinte minden táján része a hagyományos orvoslásnak. Több száz célra használják, például légúti megbetegedések, hörghurut, asztma, fertőzések, szív és keringési problémák ellenszereként. 

Több mint 200 biológiailag aktív vegyület található benne, ám ezek közül a kéntartalmú anyagok a legfontosabbak, azon belül is a zsíroldékony allicin.3 Baktériumölő képességéről 1858-ban Louis Pasteur számolt be.4 Az elmúlt évtizedek vizsgálataiban antioxidáns, gyulladáscsökkentő, vírus-, gomba- és baktériumellenes, immunerősítő, szív- és érrendszervédő hatásait mutatták ki.5

Ismerd meg fokhagyma tudományosan vizsgált hatásait!

Napjainkra több ezer kutatást elvégeztek és közzétettek a fokhagyma lehetséges pozitív hatásairól.6 A legfontosabb, emberi klinikai vizsgálatokban is bizonyított tulajdonságait mutatjuk be röviden.

Hozzájárulhat az immunrendszer normál működéséhez

Számos vizsgálati eredmény támasztja alá, hogy a fokhagyma immunstimuláló, az immunválaszt serkentő hatással bírhat. Kimutatták, hogy fokozza egyes immunsejtek (pl. makrofágok, limfociták, természetes ölősejtek, limfociták) aktivitását, melyek elengedhetetlenek a vírusok, baktériumok és egyéb kórokozók elpusztításához.2,7-10 Emellett fokozhatja a gyulladásgátló IL-10 (interleukin-10) anyag termelését, csökkentheti bizonyos gyulladáskeltő anyagok termelődését, antioxidáns hatásával védi a sejteket a szabad gyökök okozta oxidatív stresszel szemben és növelheti a sejtvédő, méregtelenítő glutation szintjét a szervezetben.9,11,12

Segíthet fenntartani a szív és érrendszer egészségét

A fokhagyma gazdag kéntartalmú vegyületekben, melyek nemcsak jellegzetes illatát és ízét, hanem jótékony hatásait is adják. Ezek felelősek a szív- és érrendszerre gyakorolt hatásaiért is. 2016-ban megjelent egy átfogó tanulmány, amely kizárólag a korábban elvégzett, kettős vak, randomizált, placebo-kontrollos klinikai vizsgálatokat elemezte.6 A tanulmány szerzői több tucat korábbi vizsgálat eredménye alapján arra jutottak, hogy a fokhagyma:

  • 7-16 Hgmm-rel csökkentheti a szisztolés vérnyomást
  • 5-9 Hgmm-rel csökkentheti a diasztolés vérnyomást
  • 7,4-29,8 mg/dl-rel csökkentheti a teljes koleszterinszintet
  • segíthet lassítani a koszorúér elmeszesedésének előrehaladását
  • javíthatja az artériás merevséget mutató pulzushullám terjedési sebesség (PWV) értékét
  • csökkentheti a gyulladást jelző C-reaktív protein szintjét

Mindezek fontos kockázati tényezői a szív- és érrendszeri betegségeknek, így a fokhagyma minden bizonnyal hasznos lehet ezen betegségek kialakulásának, illetve előrehaladásának megelőzésében.

Segíthet fenntartani a légutak egészséges működését

A fokhagymát ősidők óta használják meghűléses betegségek, légzőszervi panaszok, köhögés esetén. Olyannyira népszerű és közismert volt ezen a téren, hogy az 1918-as nagy influenzajárvány (vagy ahogy ma is gyakran emlegetik: spanyolnátha) idején sokan fokhagymafüzért akasztottak nyakukba, ezzel védve magukat a fertőzéstől.4 Modern orvosi vizsgálatokban a fokhagyma valóban ígéretesnek bizonyult a felső légúti fertőzések megelőzésében és a betegség tüneteinek csökkentésében is. Egy kutatásban a fokhagyma 63%-kal csökkentette a megfázás kockázatát és ha a fokhagymát szedők mégis megfáztak, akkor 70%-kal rövidebb ideig voltak betegek, mint azok, akik hatóanyag nélküli placebót szedtek.13 Egy másik kutatásban a fokhagyma 61%-kal rövidítette le a betegséget és a tünetek súlyosságát is csökkentette.14

Miért jó a fokhagyma kapszulában, olívaolajjal?

A fokhagyma jótékony hatásait biztosító enzimek, az allicin és egyéb fontos vegyületek hőkezelés (azaz hosszú főzés, sütés) hatására megsemmisülhetnek. Adódik, hogy akkor fogyasszuk nyersen a fokhagymát, ám az erőteljes illat mellett ezzel az emésztőrendszerünknek sem teszünk jót.

A Netamin Fokhagyma kapszula olívaolajjal megőrzi a fokhagyma minden hatóanyagát! A 100:1 arányú kivonat napi adagja (1 kapszula) 1000 mg friss fokhagymának felel meg.

FONTOS! A Netamin Fokhagyma kapszula olívaolajjal 100%-ban szagtalan, így a kellemetlen szag vagy utóíz miatt sem kell aggódnod. Emellett kis mérete miatt nagyon könnyen lenyelhető. 

A fokhagyma jótékony összetevői között vízben oldódóak és zsírban oldódóak egyaránt találhatóak. Éppen ezért mi szívbarát, telítetlen zsírsavakat tartalmazó olívaolajban oldva biztosítjuk számodra a fokhagyma-kivonatot – az optimális felszívódás és hasznosulás érdekében. Termék szedésével kapcsolatos figyelmeztetés: véralvadásgátló gyógyszert szedőknél orvosi ellenőrzés javasolt! 

OGYÉI szám: 34487/2024. Ez mit jelent? Azt, hogy a termék a jogszabályi előírásoknak megfelelve be lett jelentve az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnél, mint étrend-kiegészítő készítmény. A Netamin termékek minden esetben magas minőség-biztosítási követelmények mellett, kiváló alapanyagokból készülnek a Te egészségedért. 

 

Hivatkozások

1 Swiderski F, Dabrowska M, Rusaczonek A, Waszkiewicz-Robak B. Bioactive substances of garlic and their role in dietoprophylaxis and dietotherapy. Rocz Panstw Zakl Hig. 2007;58(1):41-46.
2 Rahman MS. Allicin and other functional active components in garlic: Health benefits and bioavailability. Int J Food Prop. 2007;10(2):245–268.
3 Subramanian MS, Nandagopal Ms G, Amin Nordin S, Thilakavathy K, Joseph N. Prevailing Knowledge on the Bioavailability and Biological Activities of Sulphur Compounds from Alliums: A Potential Drug Candidate. Molecules. 2020;25(18):4111.
4 Petrovska BB, Cekovska S. Extracts from the history and medical properties of garlic. Pharmacogn Rev. 2010;4(7):106-110.
5 Singh RN, Kumar P, Kumar N, Singh DK. Garlic (Allium sativum): pharmaceutical uses for human health. Int J Pharm Sci & Res. 2020;11(9):4214-28.
6 Varshney R, Budoff MJ. Garlic and Heart Disease. J Nutr. 2016;146(2):416S-421S.
7 Majewski M. Allium sativum: facts and myths regarding human health. Rocz Panstw Zakl Hig. 2014;65(1):1-8.
8 Bayan L, Koulivand PH, Gorji A. Garlic: a review of potential therapeutic effects. Avicenna J Phytomed. 2014;4(1):1-14.
9 Arreola R, Quintero-Fabián S, López-Roa RI, et al. Immunomodulation and anti-inflammatory effects of garlic compounds. J Immunol Res. 2015;2015:401630.
10 Shang A, Cao SY, Xu XY, et al. Bioactive Compounds and Biological Functions of Garlic (Allium sativum L.). Foods. 2019;8(7):246.
11 Rana SV, Pal R, Vaiphei K, Sharma SK, Ola RP. Garlic in health and disease. Nutr Res Rev. 2011;24(1):60-71.
12 Chauvin JR, Griesser M, Pratt DA. The antioxidant activity of polysulfides: it's radical!. Chem Sci. 2019;10(19):4999-5010.
13 Josling P. Preventing the common cold with a garlic supplement: a double-blind, placebo-controlled survey. Adv Ther. 2001;18(4):189-193.
14 Nantz MP, Rowe CA, Muller CE, Creasy RA, Stanilka JM, Percival SS. Supplementation with aged garlic extract improves both NK and γδ-T cell function and reduces the severity of cold and flu symptoms: a randomized, double-blind, placebo-controlled nutrition intervention. Clin Nutr. 2012;31(3):337-344.

Adagolás:Felnőtteknek napi 1 kapszula egészben lenyelve, bő folyadékkal, közvetlenül étkezés előtt. Két havi folyamatos szedés után két hét szünet tartása javasolt!

HatóanyagA napi adag tartalmaz (1 db lágyzselatin kapszula)NRV%
Fokhagymaolaj (100:1 kivonat)10 mg-

Összetevők:

olívaolaj, bevonó (zselatin, glicerin), tisztított víz, fokhagymaolaj

Nagy Józsefné

Kedvenc termékem, érezhetően jót tesz a vérnyomás csökkentésében, jelenleg is szedem, ajánlom.

Kapcsolódó termékeink

Netamin Fokhagyma kapszula olívaolajjal
3 690 Ft
Netamin Facebook oldal Netamin Tiktok oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér