fbpx
Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
N0100109
Netamin Kurkuma 500 mg kapszula

Ezeket a kiegészítő termékeket ajánljuk még vásárlásod mellé

Netamin Kurkuma 500 mg kapszula

60 kapszula
Netamin Kurkuma 500 mg kapszula
  • A kurkuma az egyik legsokoldalúbb gyógynövény
  • Támogatja az ízületek egészségét
  • Védi a sejteket az oxidatív stressz okozta hatásokkal szemben
  • Netamin Kurkuma 50-szeres kurkuma-kivonattal!

Készleten
2 990 Ft
Egységár: 50 Ft/kapszula
3 db vásárlása esetén 10% kedvezményt kapsz.
Kedvezményes ár darabonként 2 691 Ft. Megtakarítás 897 Ft.
Újrahasznosítva
A termék tégelye részben újrafelhasznált műanyagból készült. A termék karbonlábnyoma: 58,9
Karbonlábnyom

A kurkumának az ősi kínai és indiai gyógyításban több évezredes múltja van. Elsősorban gyulladáscsökkentésre, emésztési problémákra, májbetegségre, sebhelyekre, sérülésekre, bőrgondokra alkalmazták. Lehet egyetlen növényt ennyi mindenre, sikeresen alkalmazni? A modern orvostudomány is megerősítette, hogy IGEN! Ezért használjuk már kurkuma kapszula formájában is mint gyógynövény, és nem csak fűszernövényként élvezzük remek tulajdonságait! 


„A kurkuma a világ egyik leghasznosabb, legtöbb gyógyhatással rendelkező növénye. Emellett az orvostudomány egyik legtöbbet kutatott gyógynövénye is” Chris Kilham botanikus, orvosi kutató1


Miért ilyen különleges növény a kurkuma?

A kurkuma két legfontosabb, klinikai kutatásokkal is alátámasztott tulajdonsága, hogy jótékony lehet gyulladások esetén és antioxidáns jellegű.2-3 Rengeteg olyan betegség, egészségügyi probléma van, amit tulajdonképpen gyulladás, vagy sejtkárosodás (stressz, életmód okozta ún. oxidáció) okoz. A kurkuma éppen ezért használható nagyon sokoldalúan, ráadásul napról napra egyre több tudományos eredmény lát napvilágot újabb és újabb területeken való felhasználhatóságáról.

Kurkuma és az ízületek

A tudományos bizonyítékok száma ezen a területen legtöbb. Csak kettőt kiemelve: Egy 2010-es kutatásban kurkuma alapú étrend-kiegészítőt kapott 100, térdízület-gyulladásban szenvedő ember. Nem csak a fájdalom csökkenéséről számoltak be, de könnyebben is mozgatták térdüket.4 Egy 2006-os kutatás szerint az ízületi gyulladás kialakulásának megakadályozásában is hatékonyan alkalmazható a kurkuma.5

Kurkuma és az emésztőrendszer

A keleti orvoslásban régóta étvágyfokozóként használják betegségek utáni lábadozás esetén, azóta ez tudományosan is igazolt. A kurkuma egyúttal segíthet csökkenteni az oxidatív stressz okozta gyulladást, ezért népszerű alkalmazása olyan bélgyulladásos betegségek esetén is, mint pl. a Crohn-betegség.6-7 A kurkuma mindemellett májvédőként is ismert, így alkalmazása a teljes emésztőrendszerre kedvező hatással lehet.

Kurkuma sportolóknak

A kurkumát sportolók is előszeretettel alkalmazzák, nem csak az ízületek védelmében tanúsított szerepe miatt, hanem azért is, mert sérülések esetén képes a gyulladás csökkentése mellett a regenerációt is gyorsítani.8-9

Kiknek ajánlott a kurkuma kapszula formában való alkalmazása?

A kurkuma kutatások, tapasztalatok alapján elsősorban azoknak ajánlott, akiknek… -    ízületi gyulladás, egyéb ízületi bántalmak nehezítik mindennapjaikat -    rendszeres életükben a sport -    sérülés, vagy egyéb miatt (pl. ülőmunka) hát-, térdproblémáik vannak -    emésztőrendszeri, bélrendszeri panaszaik vannak -    gyulladásos bőr-és/vagy hajproblémáik vannak

Miben más a Netamin Kurkuma kapszula?

Ez a sok jótékony hatás a kurkuma egyik hatóanyagának a kurkuminnak köszönhető. Ez a hatóanyag azonban a teljes kurkumagyökértörzsben csak kis mennyiségben található meg. A kurkuma tabletták és kapszulák többségében a kurkumagyökértörzs porított változata található, a Netamin Kurkuma kapszula azonban 50-szeres kurkuma-kivonatot is tartalmaz a kurkuma őrlemény mellett! Az 500 mg-os kapszulákban 50 mg-nyi színtiszta kurkuma-kivonat is van, hogy a gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatást sokszorozva érezhesd!

További ismeretek a témában videónkban!

Egyéb adatok a termékről:

OGYÉI szám: 17755/2016. Ez mit jelent? Azt, hogy a termék a jogszabályi előírásoknak megfelelve be lett jelentve az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnél, mint étrend-kiegészítő készítmény. A Netamin termékek minden esetben magas minőség-biztosítási követelmények mellett, kiváló alapanyagokból készülnek a Te egészségedért. 


Termék szedésével kapcsolatos figyelmeztetés: terhesség, szoptatás, illetve véralvadást befolyásoló gyógyszerek szedése esetén kérje ki kezelőorvosa tanácsát a termék szedéséről! A termék hatása egyénenként eltérő lehet és nem garantált. 

Kurkuma kapszula magas hatóanyag-tartalommal, piperinnel és gyömbérrel

 


Természetes színeltérés előfordulhat ebben a termékben. Ahogyan a természetes növényi nyersanyagok sem "egyenszínűek", a kapszuláink tartalmában is megfigyelhetők színbeli eltérések, variációk. Míg sok más gyártó szintetikus festékek és színezékek használatával éri el, hogy minden egyes kapszula egyformán nézzen ki, addig a Netamin termékeivel mi minden erőnkkel törekszünk a lehető legtermészetesebb megoldásokra. Ezért úgy gondoljuk, jobb, ha az összetevőket eredeti, természetes állapotukban hagyjuk - így egészségre gyakorolt pozitív hatásuk sem szenvedhet kárt. 


 

Hivatkozások

Hivatkozások:

1 Vyas K. The Cure is in the Roots: Turmeric. J Nutr Disorders Ther 2015, 5:163. 2 Menon VP, Sudheer AR. Antioxidant and anti-inflammatory properties of curcumin. Adv Exp Med Biol. 2007;595:105-25. 3 Mashhadi NS, Ghiasvand R, Askari G, Hariri M, Darvishi L, Mofid MR. Anti-oxidative and anti-inflammatory effects of ginger in health and physical activity: review of current evidence. Int J Prev Med. 2013 Apr;4(Suppl 1):S36-42. 4 Belcaro G., Cesarone M.R., Dugall M. et al. Efficacy and safety of Meriva(R), a curcumin-phosphatidylcholine complex, during extended administration in osteoarthritis patients. Alternative Med Rev: J Clin Therapeutic. 2010;15(4):337–344. 5 Funk JL, Oyarzo JN, Frye JB, Chen G, Lantz RC, Jolad SD, et al. Turmeric extracts containing curcuminoids prevent experimental rheumatoid arthritis. J Nat Prod. 2006 Mar;69(3):351-5. 6 Rajasekaran SA. Therapeutic potential of curcumin in gastrointestinal diseases. World J Gastrointest Pathophysiol. 2011 Feb 15;2(1):1-14. 7 Thavorn K, Mamdani MM, Straus SE. Efficacy of turmeric in the treatment of digestive disorders: a systematic review and meta-analysis protocol. Syst Rev. 2014 Jun 28;3:71. 8 Delecroix B, et al. Curcumin and Piperine Supplementation and Recovery Following Exercise Induced Muscle Damage: A Randomized Controlled Trial. J Sports Sci Med. 2017 Mar 1;16(1):147-153. 9 Drobnic F, et al. Reduction of delayed onset muscle soreness by a novel curcumin delivery system: a randomised, placebo-controlled trial. J Int Soc Sports Nutr. 2014 Jun 18;11:31.

Felnőtteknek napi egy-két kapszula, lehetőleg főétkezés közben, bő folyadékkal.

HatóanyagA napi adag tartalmaz (1 kapszula)NRV%*
Kurkuma (Curcuma longa)450 mg-
Kurkuma-kivonat (Curcuma longa) (95% standardizált kivonat, 47,5 mg kurkumin)50 mg-

Összetevők:

kurkumagyökér (Curcuma longa), kurkumagyökértörzs-kivonat (Curcuma longa), növényi kapszula, csomósodást gátlók (zsírsavak magnéziumsói, szilícium-dioxid)

Hamarosan...

Kapcsolódó termékeink

Netamin Kurkuma 500 mg kapszula
2 990 Ft
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér