fbpx
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
1000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
N0100109
Netamin Kurkuma 500 mg kapszula

Ezeket a kiegészítő termékeket ajánljuk még vásárlásod mellé

Netamin Kurkuma 500 mg kapszula

60 kapszula
Netamin Kurkuma 500 mg kapszula
  • A kurkuma az egyik legsokoldalúbb gyógynövény
  • Támogatja az ízületek egészségét
  • Védi a sejteket az oxidatív stressz okozta hatásokkal szemben
  • Netamin Kurkuma 50-szeres kurkuma-kivonattal!

Készleten
2 990 Ft
Egységár: 50 Ft/kapszula
3 db vásárlása esetén 10% kedvezményt kapsz.
Kedvezményes ár darabonként 2 691 Ft. Megtakarítás 897 Ft.
Újrahasznosítva
A termék tégelye részben újrafelhasznált műanyagból készült. A termék karbonlábnyoma: 58,9
Karbonlábnyom

A kurkumának az ősi kínai és indiai gyógyításban több évezredes múltja van. Elsősorban gyulladáscsökkentésre, emésztési problémákra, májbetegségre, sebhelyekre, sérülésekre, bőrgondokra alkalmazták. Lehet egyetlen növényt ennyi mindenre, sikeresen alkalmazni? A modern orvostudomány is megerősítette, hogy IGEN! Ezért használjuk már kurkuma kapszula formájában is mint gyógynövény, és nem csak fűszernövényként élvezzük remek tulajdonságait! 


„A kurkuma a világ egyik leghasznosabb, legtöbb gyógyhatással rendelkező növénye. Emellett az orvostudomány egyik legtöbbet kutatott gyógynövénye is” Chris Kilham botanikus, orvosi kutató1


Miért ilyen különleges növény a kurkuma?

A kurkuma két legfontosabb, klinikai kutatásokkal is alátámasztott tulajdonsága, hogy jótékony lehet gyulladások esetén és antioxidáns jellegű.2-3 Rengeteg olyan betegség, egészségügyi probléma van, amit tulajdonképpen gyulladás, vagy sejtkárosodás (stressz, életmód okozta ún. oxidáció) okoz. A kurkuma éppen ezért használható nagyon sokoldalúan, ráadásul napról napra egyre több tudományos eredmény lát napvilágot újabb és újabb területeken való felhasználhatóságáról.

Kurkuma és az ízületek

A tudományos bizonyítékok száma ezen a területen legtöbb. Csak kettőt kiemelve: Egy 2010-es kutatásban kurkuma alapú étrend-kiegészítőt kapott 100, térdízület-gyulladásban szenvedő ember. Nem csak a fájdalom csökkenéséről számoltak be, de könnyebben is mozgatták térdüket.4 Egy 2006-os kutatás szerint az ízületi gyulladás kialakulásának megakadályozásában is hatékonyan alkalmazható a kurkuma.5

Kurkuma és az emésztőrendszer

A keleti orvoslásban régóta étvágyfokozóként használják betegségek utáni lábadozás esetén, azóta ez tudományosan is igazolt. A kurkuma egyúttal segíthet csökkenteni az oxidatív stressz okozta gyulladást, ezért népszerű alkalmazása olyan bélgyulladásos betegségek esetén is, mint pl. a Crohn-betegség.6-7 A kurkuma mindemellett májvédőként is ismert, így alkalmazása a teljes emésztőrendszerre kedvező hatással lehet.

Kurkuma sportolóknak

A kurkumát sportolók is előszeretettel alkalmazzák, nem csak az ízületek védelmében tanúsított szerepe miatt, hanem azért is, mert sérülések esetén képes a gyulladás csökkentése mellett a regenerációt is gyorsítani.8-9

Kiknek ajánlott a kurkuma kapszula formában való alkalmazása?

A kurkuma kutatások, tapasztalatok alapján elsősorban azoknak ajánlott, akiknek… -    ízületi gyulladás, egyéb ízületi bántalmak nehezítik mindennapjaikat -    rendszeres életükben a sport -    sérülés, vagy egyéb miatt (pl. ülőmunka) hát-, térdproblémáik vannak -    emésztőrendszeri, bélrendszeri panaszaik vannak -    gyulladásos bőr-és/vagy hajproblémáik vannak

Miben más a Netamin Kurkuma kapszula?

Ez a sok jótékony hatás a kurkuma egyik hatóanyagának a kurkuminnak köszönhető. Ez a hatóanyag azonban a teljes kurkumagyökértörzsben csak kis mennyiségben található meg. A kurkuma tabletták és kapszulák többségében a kurkumagyökértörzs porított változata található, a Netamin Kurkuma kapszula azonban 50-szeres kurkuma-kivonatot is tartalmaz a kurkuma őrlemény mellett! Az 500 mg-os kapszulákban 50 mg-nyi színtiszta kurkuma-kivonat is van, hogy a gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatást sokszorozva érezhesd!

További ismeretek a témában videónkban!

Egyéb adatok a termékről:

OGYÉI szám: 17755/2016. Ez mit jelent? Azt, hogy a termék a jogszabályi előírásoknak megfelelve be lett jelentve az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnél, mint étrend-kiegészítő készítmény. A Netamin termékek minden esetben magas minőség-biztosítási követelmények mellett, kiváló alapanyagokból készülnek a Te egészségedért. 


Termék szedésével kapcsolatos figyelmeztetés: terhesség, szoptatás, illetve véralvadást befolyásoló gyógyszerek szedése esetén kérje ki kezelőorvosa tanácsát a termék szedéséről! A termék hatása egyénenként eltérő lehet és nem garantált. 

Kurkuma kapszula magas hatóanyag-tartalommal, piperinnel és gyömbérrel

 


Természetes színeltérés előfordulhat ebben a termékben. Ahogyan a természetes növényi nyersanyagok sem "egyenszínűek", a kapszuláink tartalmában is megfigyelhetők színbeli eltérések, variációk. Míg sok más gyártó szintetikus festékek és színezékek használatával éri el, hogy minden egyes kapszula egyformán nézzen ki, addig a Netamin termékeivel mi minden erőnkkel törekszünk a lehető legtermészetesebb megoldásokra. Ezért úgy gondoljuk, jobb, ha az összetevőket eredeti, természetes állapotukban hagyjuk - így egészségre gyakorolt pozitív hatásuk sem szenvedhet kárt. 


 

Hivatkozások

Hivatkozások:

1 Vyas K. The Cure is in the Roots: Turmeric. J Nutr Disorders Ther 2015, 5:163. 2 Menon VP, Sudheer AR. Antioxidant and anti-inflammatory properties of curcumin. Adv Exp Med Biol. 2007;595:105-25. 3 Mashhadi NS, Ghiasvand R, Askari G, Hariri M, Darvishi L, Mofid MR. Anti-oxidative and anti-inflammatory effects of ginger in health and physical activity: review of current evidence. Int J Prev Med. 2013 Apr;4(Suppl 1):S36-42. 4 Belcaro G., Cesarone M.R., Dugall M. et al. Efficacy and safety of Meriva(R), a curcumin-phosphatidylcholine complex, during extended administration in osteoarthritis patients. Alternative Med Rev: J Clin Therapeutic. 2010;15(4):337–344. 5 Funk JL, Oyarzo JN, Frye JB, Chen G, Lantz RC, Jolad SD, et al. Turmeric extracts containing curcuminoids prevent experimental rheumatoid arthritis. J Nat Prod. 2006 Mar;69(3):351-5. 6 Rajasekaran SA. Therapeutic potential of curcumin in gastrointestinal diseases. World J Gastrointest Pathophysiol. 2011 Feb 15;2(1):1-14. 7 Thavorn K, Mamdani MM, Straus SE. Efficacy of turmeric in the treatment of digestive disorders: a systematic review and meta-analysis protocol. Syst Rev. 2014 Jun 28;3:71. 8 Delecroix B, et al. Curcumin and Piperine Supplementation and Recovery Following Exercise Induced Muscle Damage: A Randomized Controlled Trial. J Sports Sci Med. 2017 Mar 1;16(1):147-153. 9 Drobnic F, et al. Reduction of delayed onset muscle soreness by a novel curcumin delivery system: a randomised, placebo-controlled trial. J Int Soc Sports Nutr. 2014 Jun 18;11:31.

Felnőtteknek napi egy-két kapszula, lehetőleg főétkezés közben, bő folyadékkal.

HatóanyagA napi adag tartalmaz (1 kapszula)NRV%*
Kurkuma (Curcuma longa)450 mg-
Kurkuma-kivonat (Curcuma longa) (95% standardizált kivonat, 47,5 mg kurkumin)50 mg-

Összetevők:

kurkumagyökér (Curcuma longa), kurkumagyökértörzs-kivonat (Curcuma longa), növényi kapszula, csomósodást gátlók (zsírsavak magnéziumsói, szilícium-dioxid)

Hamarosan...

Kapcsolódó termékeink

Netamin Kurkuma 500 mg kapszula
2 990 Ft
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér