fbpx
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
25 000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Idegrendszer, memória
A kurkuma 1 óra alatt képes lehet felpörgetni az agyat!

A kurkuma 1 óra alatt képes lehet felpörgetni az agyat!

Hihetetlen kutatás a kurkumáról! Ez a fantasztikus gyógynövény nem csak a gyulladásokra van jótékony hatással, de az elménkre is! Bizony, annyira, hogy akár még Alzheimer-kór esetén is segíthet!

Az indiai ételek Magyarországon nem igazán elterjedtek, kevesen merik a fűszeres, különleges ételeket kipróbálni, pedig az új ízek mellett más meglepetéseket is rejtenek az itthon ritkán használt fűszerek. A kurkumáról azonban megkockáztatom, hogy a többség ennek ellenére is hallott, még akkor is, ha nem használja rendszeresen. Nem véletlenül ismert ennyire: a kurkuma bizonyítottan a világ egyik leghasznosabb, legtöbb gyógyhatással rendelkező növénye.

És hogy hogy jön ehhez az indiai konyha? Ebben a kultúrában szinte minden fűszerkeverékben megtalálható ez a gyógynövény, amely különleges ízt is biztosít a fogásoknak és naponta fogyasztják. Ez volt az egyik ok arra, hogy elkezdjék tudományosan is vizsgálni a kurkuma jótékony hatásait, Indiában ugyanis elenyésző számban van jelen néhány olyan betegség, ami a nyugati társadalmakat igen komolyan sújtja.

Egy friss kutatás egyértelmű bizonyítékot talált arra, hogy ez a gyógynövény a gyulladáscsökkentő hatása mellett képes arra is, hogy felpörgesse az agyunkat, méghozzá villámgyorsan.

A brit, ausztrál és japán egyetemek által is elvégzett kutatás során azt vizsgálták a 60 és 85 év közötti, egészséges alanyoknál, van-e bármilyen hatása az agyi funkciókra a kurkuma szedése. 1

A tablettaként fogyasztott gyógynövény hatása pedig már egy óra alatt észlelhető volt, az alanyok gyorsabban oldották meg a logikai feladatokat, és a memóriájuk is javult szinte azonnal.

Egy heti „kezelés” pedig még pozitívabb hatásokkal járt: az agyi képességek javulása mellett arról számoltak be a kurkumát fogyasztó férfiak és nők, hogy kevésbé érzik magukat fáradtnak, nyugodtabbak, valamint kevésbé stresszesek, mint a gyógynövény szedése előtti napokban.

Még az Alzheimer-kórral küzdő betegeknél is szignifikáns javulás volt látható, köszönhetően a kurkumának. Ami pedig egészen megdöbbentő, hogy voltak olyanok is, akik egy évnyi kezelést követően újra felismerték a családtagjaikat, pedig korábban erre már nem voltak képesek. 2

Nem véletlen, hogy az indiai nők körében jelentősen alacsonyabb az időskori szellemi leépülés, mint a nyugati országokban, hiszen mint azt korábban említettük, ott szinte minden fűszerkeverékben megtalálható ez a gyógynövény, amit így napi szinten fogyasztanak.

Természetesen gyógyszeres kezelés esetén érdemes a kezelőorvossal egyeztetni a kurkuma szedésének megkezdése előtt.

 


Hivatkozások:

1 Cox KH, Pipingas A, Scholey AB.: Investigation of the effects of solid lipid curcumin on cognition and mood in a healthy older population., J Psychopharmacol. 2015 May;29(5):642-51.

2 Hishikawa N, Takahashi Y, Amakusa Y, Tanno Y, Tuji Y, Niwa H, Murakami N, Krishna UK.: Effects of turmeric on Alzheimer's disease with behavioral and psychological symptoms of dementia., Ayu. 2012 Oct;33(4):499-504.

Felhasznált irodalom
http://www.care2.com/greenliving/turmeric-can-help-boost-memory-in-just-one-hour.html https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25277322 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23723666
Ha tetszett, oszd meg vagy kedveld!
Kapcsolódó termékek
Ezt láttad már?
Netamin Kurkumin FORTE kapszula piperinnel és gyömbérrel
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal