fbpx
Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
N0100223
Netamin Vegán D3-vitamin kapszula

Ezeket a kiegészítő termékeket ajánljuk még vásárlásod mellé

Netamin Vegán D3-vitamin kapszula

30 kapszula
Netamin Vegán D3-vitamin kapszula
 • Növényi eredetű D3-vitamin (fenyőből származó fitoszterolból előállítva)
 • 100% VEGÁN TERMÉK
 • A D3 (kolekalciferol) a D-vitamin biológiailag legaktívabb, szervezetünk által is előállított formája
 • Kapszulánként 2000 NE D3-vitamin = az orvosok által javasolt napi bevitel!
 • A D-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, az egészséges csontozat és izomfunkció fenntartásához
 • Kutatások alapján a D-vitamin-hiány számos betegség kockázatát növelheti, pótlása ezért egész évben fontos!

Készleten
2 470 Ft
Egységár: 82 Ft/kapszula
3 db vásárlása esetén 10% kedvezményt kapsz.
Kedvezményes ár darabonként 2 223 Ft. Megtakarítás 741 Ft.
Újrahasznosítva
A termék tégelye részben újrafelhasznált műanyagból készült. A termék karbonlábnyoma: 54,4
Karbonlábnyom

A napfény éltető vitaminja, apró kapszulába zárva – 100% növényi forrásból!

A D-vitamin a szervezetünk optimális működéséhez, egészségünk megőrzéséhez elengedhetetlen vitamin. MINDENKINEK szüksége van rá, kortól, nemtől, évszaktól és táplálkozási szokásoktól is függetlenül. A Netamin Vegán D3-vitamin kapszula a leghatékonyabban hasznosítható, egyszerű és kényelmes formában biztosítja a legújabb orvosi ajánlásnak megfelelő napi adagot az esszenciális „napfényvitaminból”.1 Napi 1 kapszula = 2000 NE/50 mcg D3-vitamin.

A Netamin Vegán D3-vitamin kapszula 100% vegán termék, vagyis NEM tartalmaz állati eredetű összetevőket. Hatóanyaga, a bioaktív D3-vitamin (kolekalciferol), fenyőből származó fitoszterolból lett kinyerve. Ennek köszönhetően tökéletes választás vegánok számára, de mindenki másnak is!

Miben más a vegán D3-vitamin, mint a hagyományos D-vitaminok?

A „hagyományos” D3-vitamin-tartalmú étrend-kiegészítők állati eredetű forrásból készülnek, egészen pontosan lanolinból vonják ki a bennük található hatóanyagot. De mi is az a lanolin és hogyan lesz belőle D-vitamin?

A lanolin (más néven gyapjúviasz vagy gyapjúzsír) a gyapjútermelés mellékterméke, egy sárga, viaszos anyag, amit a juhok faggyúmirigyei termelnek, ez tartja puhán a gyapjút és védi meg az átázástól. A juhokat megnyírják, a gyapjút átmossák és visszamarad a nyers lanolin, amiből rengeteg kémiai átalakítás útján először koleszterint, majd 7-dehidrokoleszterint nyernek ki. Ebből UV sugárzással történő kezelés hatására D3-vitamin (kolekalciferol) keletkezik.

A legújabb technológiáknak köszönhetően azonban ma már 100%-ban növényi forrásból is hozzá lehet jutni a D3-vitaminhoz! A Netamin Vegán D3-vitamin kapszulába kizárólag növényi eredetű D3-vitamint tettünk, amit fenyőből származó fitoszterolból állítottak elő, speciális eljárással. A fitoszterolok a koleszterinhez hasonló, természetes növényi molekulák, ezért kiválóan megfelelnek a D3-vitamin előállítására (hiszen napfény hatására az emberi bőrben is koleszterinből képződik a D3-vitamin).

D3-vitamin és D2-vitamin: mi a különbség a kettő között?

A D-vitamin-hiány óriási probléma a lakosság körében, legyen szó fiatalról, idősről, vegánról vagy nem vegánról. Kijelenthetjük azonban, hogy a növényi alapú vagy vegán étrendet követő embereket kiemelten sújtja ez a probléma: kutatások szerint minden étrendi csoport közül a vegánok körében a legalacsonyabb a vér D-vitamin-szintje.2,3 Ez érthető, hiszen a napfényhiány mellett ők még az állati D-vitamin-forrásokat (pl. zsíros halak, máj, tojás) sem fogyasztják.

Akkor a növényi táplálékokban nincs is D-vitamin? De igen, egyes növényekben (leginkább a gombákban) megtalálható, ám D2-vitamin (más néven ergokalciferol) formájában. A D2-vitamin molekuláris szerkezete eltér a D3-vitaminétől, és biológiai aktivitása is jelentősen alacsonyabb, mint a D3-vitaminé. Kutatások alapján az emberi szervezetben a D3-vitamin biológiai aktivitása akár 10-szer magasabb, mint a D2-vitaminé!4,5 Klinikai bizonyítékok sora igazolta: a D3-vitamin sokkal hatékonyabban és hosszabb időre emeli meg a D-vitamin-szintet, mint a D2-vitamin.6,7

A Netamin Vegán D3-vitamin kapszulában található, növényi forrásból származó D3-vitamin (kolekalciferol) megegyezik az emberi szervezet által természetesen előállított formával! Ennek köszönhetően minden nap garantáltan a D-vitamin legjobban hasznosuló formájához jutsz hozzá.

A D-vitamin jótékony hatásai*

 • hozzájárul a kalcium és a foszfor normál felszívódásához/hasznosulásához
 • hozzájárul a vér normál kalciumszintjének fenntartásához
 • hozzájárul az egészséges csontozat fenntartásához
 • hozzájárul az egészséges izomfunkció fenntartásához
 • hozzájárul a normál fogazat fenntartásához
 • hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez
 • szerepet játszik a sejtosztódásban

*Az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság (EFSA) által tudományosan bizonyított, és az Európai Bizottság (EC) által engedélyezett állítások.

A magyarok 95%-a D-vitamin-hiányban szenved!

A D-vitamin onnan kapta a „napfényvitamin” elnevezést, hogy bőrünkben a napfény UVB sugarainak hatására képződik (bár egyes élelmiszerekben is előfordul, kisebb mennyiségekben). Modern életmódunk miatt azonban már nemcsak az őszi és téli hónapokban, hanem egész évben kihívást jelent, hogy biztosítani tudjuk szervezetünk megfelelő D-vitamin ellátottságát.

Az októbertől márciusig tartó időszakban a napsugarak alacsony beesési szöge miatt még a legnagyobb igyekezett mellett is lehetetlen a szükséges D-vitamin mennyiséghez étrend-kiegészítés nélkül hozzájutni. Emiatt a lakosság 95%-a D-vitamin-hiányos a tél végére!

De nyáron sem ritka a D-vitamin-hiány: kutatások kimutatták, hogy a magyarok fele még nyáron sem jut elegendő D-vitaminhoz. Ez nem is igazán meglepő, hiszen szokásaink és életmódunk megváltozása miatt, vagy épp a nap káros hatásaitól tartva a nyári hónapokban sem jutunk elegendő direkt napfényhez (különösen nem az ideális 10-15 óra közötti időszakban).

Mindezek mellett olyan tényezők is nagyban befolyásolják szervezetünk D-vitamin-termelését, mint a stressz, az életkor, a túlsúly, a légszennyezés, a napvédő krémek használata vagy egyes krónikus betegségek.

A D-vitamin-hiányra utaló jelek:

 • krónikus fáradtság, gyengeség
 • depresszió
 • alvászavarok
 • szorongás
 • gyenge, törékeny csontok
 • gyakori fertőzések (pl. megfázások)
 • magas vérnyomás
 • gyulladások, duzzanatok

D-vitamin pótlás könnyen, hatékonyan: mindössze napi 1 db Netamin Vegán D3-vitamin kapszulával!


A D-vitamin étrend-kiegészítővel történő pótlása alapvetően mindenkinek javasolt, de kiemelt figyelmet érdemel az alábbi csoportok esetében:

 • Várandósok, szoptató édesanyák
 • 65 év felettiek
 • A szabad levegőn kevés időt töltő emberek
 • Nagyvárosban élők
 • Fényvédőt használó emberek
 • Sötétebb bőrűek
 • Túlsúlyos/elhízott emberek
 • Vegetáriánusok, vegánok
 • Krónikus betegségben szenvedők (pl. vesebetegség, májbetegség, emésztőrendszeri betegség, cukorbetegség, bőrbetegség)
 • Bizonyos gyógyszereket szedő betegek (pl. szteroidok, epilepszia elleni gyógyszerek, egyes vérnyomás- és koleszterincsökkentők)

Naponta 1 db Netamin Vegán D3-vitamin kapszula (2000 NE/50 mcg) étkezés közben történő beszedése elegendő az optimális D-vitamin szint fenntartásához.

D-vitaminról általánosságban a modern kutatások tükrében*

Tudományos kutatások során felfedezték, hogy jóformán testünk minden szövetében és sejtjében találhatóak D-vitamint érzékelő receptorok.8 Arra is fény derült, hogy a D-vitamin az emberi testet alkotó 30 ezer génből kb. 2000-re közvetlen vagy közvetett szabályozó hatással van.9,10 A D-vitamin és az egészséges csontozat, illetve immunrendszer közötti összefüggés viszonylag régóta ismert. A szezonális influenzajárvány például nem véletlenül télen tetőzik, amikor a napsütéses órák számának csökkenése miatt a legalacsonyabb a lakosság D-vitamin-ellátottsága.11,12 Az utóbbi években azonban felismerték, hogy a D-vitamin pozitív hatásai még ennél is sokkal szélesebb körűek!

A D-vitamin-hiányt összefüggésbe hozták számtalan krónikus betegség kialakulásával vagy romlásával, például szívbetegségek, cukorbetegség, Alzheimer-kór, ízületi gyulladás, rák.13-17 Dr. Lakatos Péter, a Semmelweis Egyetem I. Sz. Belgyógyászati Klinika egyetemi tanára egy interjúban kiemelte: ha mindenki egész évben gondoskodna a megfelelő D-vitamin bevitelről, a daganatok száma harmadával, a combnyaktöréseké negyedével, a kardiovaszkuláris megbetegedéseké pedig tizedével csökkenne. Emellett az átlagéletkor 2-3 évvel nőne.18 Dr. Szabó András, a Semmelweis Egyetem II. Sz. Gyerekgyógyászati Klinikájának igazgatója pedig arról is beszélt, hogy 2014-es nemzetközi összesítő elemzések igazolták, az optimális D-vitamin-szint a halálozás kockázatát 50 százalékkal csökkenti a súlyos és krónikus betegeknél, ezért a kezelés mellett óriási jelentősége van a D-vitamin-szint normalizálásának.19

OGYÉI szám: 32796/2023.  Ez mit jelent? Azt, hogy a termék a jogszabályi előírásoknak megfelelve be lett jelentve az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnél, mint étrend-kiegészítő készítmény. A Netamin termékek minden esetben magas minőség-biztosítási követelmények mellett, kiváló alapanyagokból készülnek a Te egészségedért. 

*Ez az ismertető nem a Netamin Vegán D3-vitamin kapszulára vonatkozik - általában véve mutatja be a D-vitaminról rendelkezésünkre álló tudományos ismereteket. A termék hatása egyénenként eltérő lehet és nem garantált.

Hivatkozások

Hivatkozások
1 Takács I, Dank M, Majnik J, et al. Magyarországi konszenzusajánlás a D-vitamin szerepéről a betegségek megelőzésében és kezelésében. Orv Hetil. 2022;163(15):575-584.
2 Crowe FL, Steur M, Allen NE, Appleby PN, Travis RC, Key TJ. Plasma concentrations of 25-hydroxyvitamin D in meat eaters, fish eaters, vegetarians and vegans: results from the EPIC-Oxford study. Public Health Nutr. 2011;14(2):340-346.
3 Neufingerl N, Eilander A. Nutrient Intake and Status in Adults Consuming Plant-Based Diets Compared to Meat-Eaters: A Systematic Review. Nutrients. 2021;14(1):29.
4 Armas LA, Hollis BW, Heaney RP. Vitamin D2 is much less effective than vitamin D3 in humans. J Clin Endocrinol Metab. 2004;89(11):5387-5391.
5 Bikle DD. What is new in vitamin D: 2006-2007. Curr Opin Rheumatol. 2007;19(4):383-388.
6 Tripkovic L, Lambert H, Hart K, et al. Comparison of vitamin D2 and vitamin D3 supplementation in raising serum 25-hydroxyvitamin D status: a systematic review and meta-analysis. Am J Clin Nutr. 2012;95(6):1357-1364.
7 Shieh A, Chun RF, Ma C, et al. Effects of High-Dose Vitamin D2 Versus D3 on Total and Free 25-Hydroxyvitamin D and Markers of Calcium Balance. J Clin Endocrinol Metab. 2016;101(8):3070-3078.
8 Lappe JM. The role of vitamin D in human health: a paradigm shift. J Evid Based Comp Alt Med. 2011;16:58-72
9 Nagpal S, Na S, Rathnachalam R. Noncalcemic actions of vitamin D receptor ligands. Endocr Rev. 2005 Aug;26(5):662-87.
10 Holick MF. Vitamin D deficiency. N Engl J Med. 2007 Jul 19;357(3):266-81.
11 Cannell JJ, Vieth R, Umhau JC, et al. Epidemic influenza and vitamin D. Epidemiol Infect. 2006 Dec;134(6):1129-40.
12 Cannell JJ, Zasloff M, Garland CF, et al. On the epidemiology of influenza. Virol J. 2008 Feb 25;5:29.
13 Apostolakis M, Armeni E, Bakas P, et al. Vitamin D and cardiovascular disease. Maturitas. 2018 Sep;115:1-22.
14 Berridge MJ. Vitamin D deficiency and diabetes. Biochem J. 2017 Mar 24;474(8):1321-1332.
15 Jayedi A, Rashidy-Pour A, Shab-Bidar S. Vitamin D status and risk of dementia and Alzheimer's disease: A meta-analysis of dose-response. Nutr Neurosci. 2019 Nov;22(11):750-759.
16 Kostoglou-Athanassiou I, Athanassiou P, Lyraki A, et al. Vitamin D and rheumatoid arthritis. Ther Adv Endocrinol Metab. 2012 Dec;3(6):181-7.
17 Grant WB. A Review of the Evidence Supporting the Vitamin D-Cancer Prevention Hypothesis in 2017. Anticancer Res. 2018 Feb;38(2):1121-1136.
18 semmelweis.hu/hirek/2012/06/27/minden-masodik-magyar-nyaron-is-d-vitamin-hianyos/
19 semmelweis.hu/hirek/2015/01/20/a-gyogyulasi-esely-osszefugg-a-d-vitamin-szinttel/

felnőtteknek napi 1 kapszula, étkezés közben, bő folyadékkal

HatóanyagA napi adag tartalmaz (1 kapszula)NRV%
D3-vitamin (fenyőből származó fitoszterolból)50 mcg = 2000 NE1000%

Összetevők: 

csomósodást gátlók (mikrokristályos cellulóz, maltodextrin, zsírsavak magnéziumsói), növényi kapszula (hidroxipropil-metil-cellulóz), vegán D3-vitamin

Hamarosan...

Kapcsolódó termékeink

Netamin Vegán D3-vitamin kapszula
2 470 Ft
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér