fbpx
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
25 000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Netamin Gránátalma-kivonat kapszula 400 mg

Ezeket a kiegészítő termékeket ajánljuk még vásárlásod mellé

Netamin Gránátalma-kivonat kapszula 400 mg

60 kapszula
Netamin Gránátalma-kivonat kapszula 400 mg
  • A gránátalma az egyik legerősebb antioxidáns tulajdonságú gyümölcs
  • Több száz tudományos kutatás vizsgálta öregedésgátló, gyulladáscsökkentő, szívvédő tulajdonságait
  • Magas hatóanyag-tartalom, növényi kapszula, 100% vegán termék

Készleten
2 890 Ft
Egységár: 48 Ft/kapszula
3 db vásárlása esetén 10% kedvezményt kapsz.
Kedvezményes ár darabonként 2 601 Ft. Megtakarítás 867 Ft.
Újrahasznosítva
A termék készült. A termék karbonlábnyoma: 57,7
Karbonlábnyom

A gránátalma a világ egyik legegészségesebb gyümölcse, tele értékes, egyedülálló tápanyagokkal. Számos kutatás bizonyította kedvező hatásait a teljes emberi szervezetre, beleértve bizonyos betegségek megelőzésében betöltött lehetséges szerepét. 1-2 Most Neked is lehetőséged nyílik arra, hogy kihasználd ezen lenyűgöző gyümölcs erejét – a Netamin Gránátalma-kivonat segítségével!

Gránátalma: az ősi szupergyümölcs

A gránátalma legősibb gyümölcseink egyike: az első feljegyzések róla körülbelül Kr. e. 4000 évvel születtek. Őshazája Dél-, Nyugat- és Közép-Ázsia, de mára már Európa földközi-tengeri területein és Dél-Amerika melegebb vidékein is elterjedt. A közel-keleti civilizációk 6000 évvel ezelőtt alapvető élelemként tekintették, a gyümölcslé pedig fontos szomjoltó és tápanyagforrás volt a hosszú utakon. Az ősi indiai gyógyászatban évezredek óta alkalmazzák, például a gyümölcs magját és levét szív-tonizálóként. E

gészségre gyakorolt, széleskörűen kutatott pozitív hatásainak köszönhetően sokszor szupergyümölcsként hivatkoznak rá. Ezt a jelzőt azok a gyümölcsök kapják, melyek tápanyagokban és vitaminokban kimagaslóan gazdagok. Az utóbbi években egyre több figyelem fordult a gránátalma gyógyhatására: egy 2015-ös kutatás szerint egyetlen év alatt 194 tudományos publikáció jelent meg a gránátalmáról, több mint bármelyik más gyümölcsről.3 

A gránátalma gazdag forrása biológiailag aktív vegyületeknek: 124 különböző növényi hatóanyagot azonosítottak benne.4 Ezek egymással összhangban működve fejthetik ki antioxidáns, gyulladáscsökkentő, bőrvédő és egyéb jótékony hatásaikat.

Kutatások a gránátalma kedvező hatásairól

Rendkívül hatékony antioxidáns

A Kaliforniai Egyetem kutatói az úgynevezett TEAC módszer segítségével megállapították, hogy a gránátalma lé antioxidáns hatása háromszor akkora, mint a zöld teának. 5 Az élelmiszerek antioxidáns kapacitását mérő ORAC érték alapján a gránátalma 3-szor erősebb az áfonyánál, illetve 4-szer erősebb a szilvánál és a narancsnál.6 Három különböző polifenol található meg benne különösen nagy mennyiségben, tanninok, antociánok és ellagsav. 

Legnagyobb antioxidáns hatással bíró alkotóeleme a punicalagin, amely kizárólag a gránátalmában található meg. A gránátalma antioxidáns aktivitásának több mint felét a punicalaginnak köszönheti.7 A punicalagin megdöbbentően jó, 95%-os felszívódással rendelkezik!8 Embereken végzett kutatások demonstrálták, hogy a gránátalma fogyasztása jelentősen megnöveli a vérplazma antioxidáns kapacitását.9 

A gránátalma antioxidáns hatása révén segíthet a sejteket károsító szabad gyökök elleni harcban. A szabad gyökök okozta oxidatív stressz bizonyítottan szerepet játszik a sejtek idő előtti öregedésében (így pl. a bőr öregedésében is), illetve fokozza a szív- és érrendszeri betegségek, a rák, és számos krónikus betegség kialakulásának kockázatát.10

Hozzájárulhat a szív- és érrendszer egészséges működéséhez

A szívünk keményebben dolgozik, mint bármelyik másik izom a testünkben. Életben maradásunk, és egészségünk kulcsa, hogy a szív megállás nélkül tudja a vért pumpálni az egész testbe. Sajnos a szívbetegség világszinten a korai halálozás leggyakoribb oka. Egy bonyolult betegségről van szó, amit számos tényező befolyásol, például az erek egészsége, a vérnyomás vagy a koleszterinszint. 

Egy olyan keményen dolgozó szerv, mint a szív, különleges odafigyelést igényel. A természet szerencsére segít nekünk, mégpedig a gránátalma formájában. Dr. James A. 

Duke 2008-ban, az Alternative Therapies című tudományos folyóiratban publikált cikkében bemutatta, hogy a gránátalma legalább 14 különböző hatásmechanizmus révén támogatja a szív egészségét.11 Ezek közül néhány: Gránátalma a vérnyomásra is jótékony hatással van 

A véráramlás 35%-os javulása: Egy, a Journal of Cardiology című orvosi lapban publikált klinikai kutatás szerint, akik 3 hónapon át minden nap ittak gránátalma levet, azoknál 35 százalékkal jobb volt a szívizom vérellátása azokkal szemben, akik egyáltalán nem fogyasztottak gránátalma levet. 12 

• A vérnyomás csökkenése: A gránátalma természetes ACE-gátlóként működhet, hasonlóan a vérnyomás csökkentésére felírt gyógyszerekhez. 13 Egy 2013-as kutatásban a magas vérnyomásban szenvedő betegeknél a gránátalma lé fogyasztása már 2 hét alatt képes volt szignifikáns módon csökkenteni a vérnyomást. 14 További vizsgálatok hasonló hatást mutattak ki, különösen a szisztolés vérnyomás csökkentésében.15-16 

• Egészséges koleszterinszint: Egy 2004-ben publikált kutatás eredményei szerint a gránátalma lé fogyasztása már 8 hét alatt képes volt javítani a koleszterinszintet. 17 Egy 2010-es kutatás szerint a gránátalma hasznosnak bizonyulhat a triglicerid-szint csökkentésében és az egészséges triglicerid/HDL arány fenntartásában is.18 

• 90%-kal kevesebb oxidált koleszterin: A Clinical Nutrition című orvosi folyóirat 2004. júniusi számában kutatók bizonyították, hogy a gránátalma lé fogyasztása már 12 hónap után 39%-kal csökkentette az ütőerek (artériék) belső falainak vastagságát, a placebót szedő alanyokhoz képest. A gránátalma levet fogyasztók vérében az érelmeszesedést okozó oxidált koleszterin mennyisége is 90%-kal kevesebb volt, mint a kutatás megkezdése előtt. 19 

És ez csak néhány példa az elérhető szakirodalomból. Egy 2013-as, közel 60 hivatkozást tartalmazó szakcikk összefoglalta az addig elérhető bizonyítékokat a gránátalma szív- és érrendszer egészségére gyakorolt hatásairól.20

Gyulladáscsökkentő tulajdonságok

A gyulladás egy természetes folyamat, a szervezet válaszreakciója, általában valamilyen kórokozóra. Ám a túlzottan erős, és sokáig fennálló (krónikus) gyulladás olyan betegségek kialakulását okozhatja, mint az ízületi gyulladás, gyulladásos bélbetegségek és daganatos megbetegedések. 

A gránátalma kutatások alapján igen hatékonynak bizonyul a gyulladások csökkentésében. A vizsgálatok során a kutatók többféle lehetséges mechanizmust is azonosítottak, ezeknek lényege a különböző gyulladáskeltő anyagok (fehérjék, enzimek és citokinek) blokkolása. 21 Ebből következően kutatások sora született, melyek a gránátalma gyulladásos betegségekre (ízületek, agy, emésztőrendszer, rák) gyakorolt hatását vizsgálták.

Ízületi és porc problémák enyhítése

Gránátalma az ízületekre is jótékonyan hat Ígéretesnek bizonyuló kutatások születtek, melyek szerint a gránátalma segíthet az ízületek gyulladásos megbetegedésének kezelésében. A krónikus ízületi gyulladás egyik leggyakrabban előforduló változata az osteoarthritis, azaz a kopásos ízületi gyulladás. Ez a betegség a porcot és csontot is érinti. Laboratóriumi körülmények között megállapították, hogy a gránátalma-kivonat csökkenti a gyulladást és a porcállomány leépülését kiváltó interleukin-1b szintjét. 22 E

gy másik kutatásban a gránátalma gyümölcs kivonata sikeresen gátolta a gyulladásért felelős ciklooxigenáz (COX) enzimek termelését és működését. 23 A COX-enzimek blokkolása az osteoarthritis és a rheumatoid arthritis kezelésében is fontos szerepet tölt be. A vizsgálatok azt mutatták, hogy a gránátalma-kivonat a porcot lebontó, mátrix metalloproteináz nevű enzimek (MMP-k) képződését is gátolhatja. Állatkísérletek alapján a gránátalma szignifikáns módon csökkenti az arthritis súlyosságát, az ízületek gyulladását és a gyulladást jelző interleukin-6 és interleukin-1b fehérje szintjét. 24

Csontvesztés megelőzése

Több kutatás foglalkozott már a gránátalma csontvesztésre gyakorolt hatásával, olyan betegségek esetében, mint a csontritkulás (osteoporosis), porckopás (osteoarthritis) és rheumatoid arthritis. Egy 2013-ban publikált tanulmány 7 vizsgálat eredményeit foglalta össze: valamennyi pozitív hatást mutatott, azaz ezek alapján a gránátalma segíthet a csontvesztés megelőzésében is.25

Vírus- és baktériumellenes jelleg

Laboratóriumi körülmények között a gránátalma vírusellenes és baktériumellenes hatást mutat. A gránátalma mikroba-ellenes tulajdonságait már széles körben elismerték. A vizsgálatok eredményei alapján segíthet a Candida albicans fertőzésnél, a meticilinnel szemben ellenálló Staphylococcus aureus (MRSA) és a meticilinre érzékeny Staphylococcus aureus (MSSA) leküzdésében, valamint erős antibakteriális hatást mutatott az E. coli fertőzéssel szemben.26 Egy 2013-as kutatás szerint a gránátalma számos, az emberi egészséget befolyásoló baktérium és vírus ellen jelenthet hatékony segítséget.27

Egyéb tudnivalók a termékről

Jelenleg is rengeteg olyan kutatás folyik, amely a gránátalma további pozitív egészségügyi hatásaival foglalkozik, felsorolni is nehéz lenne mindet. A gránátalmáról általánosan elmondható a fentiek fényében, hogy különösen hasznos kiegészítő lehet 40 éves kor fölött. 

A Netamin Gránátalma-kivonat napi adagja 400 mg gránátalma-kivonatot tartalmaz, 40% polifenol tartalomra standardizálva. Szedésével a gránátalma jótékony hatásait gyors, kényelmes módon élvezheted, anélkül hogy a gyümölcsből minden nap nagy mennyiséget el kéne fogyasztanod. 

A termék szedéséről további információk a részletek fül alatt olvashatóak. A termék hatása egyénenként eltérő lehet és nem garantált. 

OGYÉI szám: 19390/2017. Ez mit jelent? Azt, hogy a termék a jogszabályi előírásoknak megfelelve be lett jelentve az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnél, mint étrend-kiegészítő készítmény. A Netamin termékek minden esetben magas minőség-biztosítási követelmények mellett, kiváló alapanyagokból készülnek a Te egészségedért. 

Termék szedésével kapcsolatos figyelmeztetés: terhesség vagy szoptatás alatt kérje ki kezelőorvosa tanácsát a termék szedéséről! A termék hatása egyénenként eltérő lehet és nem garantált. Természetes színeltérés előfordulhat ebben a termékben. Ahogyan a természetes növényi nyersanyagok sem "egyenszínűek", a kapszuláink tartalmában is megfigyelhetők színbeli eltérések, variációk. Míg sok más gyártó szintetikus festékek és színezékek használatával éri el, hogy minden egyes kapszula egyformán nézzen ki, addig a Netamin termékeivel mi minden erőnkkel törekszünk a lehető legtermészetesebb megoldásokra. Ezért úgy gondoljuk, jobb, ha az összetevőket eredeti, természetes állapotukban hagyjuk - így egészségre gyakorolt pozitív hatásuk sem szenvedhet kárt. 


 

Hivatkozások

Hivatkozások: 1 Aida Zarfeshany, Sedigheh Asgary, Shaghayegh Haghjoo Javanmard. Potent health effects of pomegranate. Adv Biomed Res. 2014; 3: 100. 2 Hamid Reza Rahimi, Mohammad Arastoo, Seyed Nasser Ostada. A Comprehensive Review of Punica granatum (Pomegranate) Properties in Toxicological, Pharmacological, Cellular and Molecular Biology Researches. Iran J Pharm Res. 2012 Spring; 11(2): 385–400. 3 http://www.express.co.uk/life-style/health/556006/Pomegranate-king-super-fruit-health-benefits 4 Heber D. Pomegranate Ellagitannins. In: Benzie IFF, Wachtel-Galor S, editors. Herbal Medicine: Biomolecular and Clinical Aspects. 2nd edition. Boca Raton (FL): CRC Press/Taylor & Francis; 2011. Chapter 10. 5 Gil MI, Tomás-Barberán FA, Hess-Pierce B, Holcroft DM, Kader AA. Antioxidant activity of pomegranate juice and its relationship with phenolic composition and processing.J Agric Food Chem. 2000 Oct;48(10):4581-9. 6 http://blog.lifeextension.com/2011/09/antioxidants-punch-that-powers.html 7 Heber D. Pomegranate Ellagitannins. In: Benzie IFF, Wachtel-Galor S, editors. Herbal Medicine: Biomolecular and Clinical Aspects. 2nd edition. Boca Raton (FL): CRC Press/Taylor & Francis; 2011. Chapter 10. 8 Cerdá B, Llorach R, Cerón JJ, Espín JC, Tomás-Barberán FA. Evaluation of the bioavailability and metabolism in the rat of punicalagin, an antioxidant polyphenol from pomegranate juice. Eur J Nutr. 2003 Jan;42(1):18-28. 9 Jurenka JS. Therapeutic applications of pomegranate (Punica granatum L.): a review. Altern Med Rev. 2008 Jun;13(2):128-44. 10 Lien Ai Pham-Huy, Hua He, Chuong Pham-Huy. Free Radicals, Antioxidants in Disease and Health. Int J Biomed Sci. 2008 Jun; 4(2): 89–96. 11 James A. (“Jim”) Duke. Alternative and Complementary Therapies. April 2008, 14(2): 57-63. https://doi.org/10.1089/act.2008.14205 12 Sumner MD, Elliott-Eller M, Weidner G, et al. Effects of pomegranate juice consumption on myocardial perfusion in patients with coronary heart disease. Am J Cardiol. 2005;96:810–14. 13 Aviram M, Dornfeld L. Pomegranate juice consumption inhibits serum angiotensin converting enzyme activity and reduces systolic blood pressure. Atherosclerosis. 2001;158:195–8. 14 Asgary S, et al. Clinical Evaluation of Blood Pressure Lowering, Endothelial Function Improving, Hypolipidemic and Anti-Inflammatory Effects of Pomegranate Juice in Hypertensive Subjects. Phytother Res. 2014 Feb;28(2):193-9. 15 Stowe CB. The effects of pomegranate juice consumption on blood pressure and cardiovascular health. Complement Ther Clin Pract. 2011;17:113–15. 16 Lynn A, Hamadeh H, Leung WC, Russell JM, Barker ME. Effects of pomegranate juice supplementation on pulse wave velocity and blood pressure in healthy young and middle-aged men and women. Plant Foods Hum Nutr. 2012;67:309–14. 17 Esmaillzadeh et al. Concentrated pomegranate juice improves lipid profiles in diabetic patients with hyperlipidemia. J Med Food. 2004 Fall;7(3):305-8. 18 Mirmiran P et al. Effect of pomegranate seed oil on hyperlipidaemic subjects: a double-blind placebo-controlled clinical trial. Br J Nutr. 2010 Aug;104(3):402-6. 19 Aviram M, Rosenblat M, Gaitini D, et al. Pomegranate juice consumption for 3 years by patients with carotid artery stenosis reduces common carotid intima-media thickness, blood pressure and LDL oxidation. Clin Nutr. 2004 Jun;23(3):423-33 20 Aviram M, Rosenblat M. Pomegranate for your cardiovascular health. Rambam Maimonides Med J. 2013 Apr 30;4(2):e0013. 21 Hamid Reza Rahimi, Mohammad Arastoo, Seyed Nasser Ostada. A Comprehensive Review of Punica granatum (Pomegranate) Properties in Toxicological, Pharmacological, Cellular and Molecular Biology Researches. Iran J Pharm Res. 2012 Spring; 11(2): 385–400 22 Rasheed Z, Akhtar N, Haqqi TM. Pomegranate extract inhibits the interleukin-1b-induced activation of MKK-3, p38a-MAPK and transcription factor RUNX-2 in human osteoarthritis chondrocytes -Arthritis Res Ther. 2010;12:195. 23 Nahid Akhtar, Tariq M. Haqqi. Current nutraceuticals in the management of osteoarthritis: a review. Ther Adv Musculoskelet Dis. 2012 Jun; 4(3): 181–207. 24 Shukla M, Gupta K, Rasheed Z, Khan KA, Haqqi TM. Bioavailable constituents/metabolites of pomegranate (Punica granatum L) preferentially inhibit COX2 activity ex vivo and IL-1beta-induced PGE2 production in human chondrocytes in vitro. J Inflamm (Lond) 2008;5:9 25 Shuid AN, Mohamed IN. Pomegranate use to attenuate bone loss in major musculoskeletal diseases: an evidence-based review. Curr Drug Targets. 2013 Dec;14(13):1565-78. 26 Aida Zarfeshany, Sedigheh Asgary, Shaghayegh Haghjoo Javanmard. Potent health effects of pomegranate. Adv Biomed Res. 2014; 3: 100. 27 Howell AB, D'Souza DH. The pomegranate: effects on bacteria and viruses that influence human health. Evid Based Complement Alternat Med. 2013;2013:606212.

Adagolás:Naponta két kapszula főétkezés előtt, bő folyadékkal, egészben lenyelve.

HatóanyagA napi adag tartalmaz (2 kapszula)NRV%
Gránátalma kivonat (Punica Granatum L.) 40% polifenol tartalommal800 mg-

Összetevők:

gránátalma kivonat (Punica Granatum L), csomósodást gátló (zsírsavak magnéziumsói), növényi kapszula

Hamarosan...

Kapcsolódó termékeink

Netamin Gránátalma-kivonat kapszula 400 mg
2 890 Ft
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal