Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
14900 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Gyümölcsökről
5 ok, amiért a gránátalma jót tesz a bőrnek

5 ok, amiért a gránátalma jót tesz a bőrnek

A bőrt elsősorban "belülről" kell fiatalon tartani: a rugalmassághoz, feszességhez megfelelő tápanyagok kellenek. Hogyan segít ebben a gránátalma?

A gránátalmát több mint 3000 éve használják a gyógyászatban. A gyümölcsről készült első feljegyzések egyiptomi papiruszon maradtak fenn, míg Európában a középkorban honosodott meg. Mindezek mellett a modern tudomány csak mostanában ismerte fel a gránátalma számottevő egészségvédő hatását, emiatt a 21. században egyre népszerűbbé vált. Ezúttal 5 okot mondunk arra, amiért a gránátalma a bőrnek is nagyon jót tesz!

1. Sejtregeneráció

A gránátalma segíti a sejtek regenerációját a bőr legfelső (epidermis) és középső (dermis) rétegeiben. Képes felgyorsítani a sebek gyógyulását, segíti a szövetek növekedését és újraképződését, illetve javíthatja a bőrfelszín alatti vérkeringést. A sejtmegújító hatásnak köszönhetően a bőr feszesebb és rugalmasabb lesz.

2. Erős antioxidáns hatás

Ahhoz, hogy bőrünk sokáig megőrizhesse fiatalosságát, táplálnunk kell. A tápanyagok közül talán legfontosabbak az antioxidáns hatóanyagok. A gránátalma tele van rendkívül erős antioxidáns hatású polifenolokkal, különösképpen ellagsavval. Kutatások alapján az ellagsav növeli a glutation nevű szabadgyök-semlegesítő molekula termelését, így csökkentve az oxidatív károkat (amik. pl a bőr idő előtti öregedéséhez vezetnek) a szervezetben.

3. Napvédelem

Kétség sem férhet hozzá: a napsütésnek nagyon sok jótékony hatása van szervezetünkre. Ám ha bőrünket túl sok napsütésnek tesszük ki az különböző károsodásokat, idő előtti öregedést, vagy akár rákot is okozhat. A jó hír, hogy a gránátalma egyfajta belső napvédőként is funkcionál: kutatások szerint a gránátalma-kivonat nagyjából 20 százalékkal javította a bőr UV-védelmét (az UVA és UVB sugarak ellen egyaránt).

4. Öregedésgátlás

A gránátalma fogyasztásának hatására a szervezet egy ún. 'urolitin A' nevű vegyületet termel. Ezt a bélflóra állítja elő, a gránátalmában lévő ellagitanninok anyagcsere termékeként. Az urolitin A helyreállítja a sejtek mitokondriummegújító képességét, így gátolva és némileg "visszafordítva" az öregedést – többek között a bőr öregedését is.

5. Ránctalanítás, bőrfeszesítés

Az életkor előrehaladtával bőrünk megereszkedik, csökken a feszessége – ez természetes jelenség, hiszen a bőrben található kollagén veszít szilárdságából, s kevésbé képes a fizikai behatásoknak ellenállni. A kutatási eredmények alapján úgy tűnik, hogy a gránátalma stimulálja a fibroblasztokat, amelyek a kollagén és az elasztin termeléséért felelősek, tehát feszesítik a bőrt és meggátolják a ráncok kialakulását.

Felhasznált irodalom
https://www.truthinaging.com/review/pomegranate-2 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4007340/ https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16221534 http://www.encognitive.com/node/2639 http://www.huffingtonpost.com/2014/01/21/pomegranate-beauty-benefits_n_4611354.html http://www.huffingtonpost.com/suki-kramer/foods-skin-protection-_b_1756364.html
Kapcsolódó termékek
Ezt láttad már?
Netamin Gránátalma-kivonat kapszula 400 mg
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér