Az egészséges étrend egyik alapja a megfelelő mennyiségű rost fogyasztása. A legtöbb ember sajnos csak mintegy 15 gramm rostot fogyaszt naponta, míg a megfelelő bevitel 25-35 gramm lenne. A rostban gazdag táplálkozás csökkenti számos krónikus betegség kialakulásának a kockázatát, többek között a szív- és érrendszeri megbetegedések, a 2-es típusú cukorbetegség, a magas vérnyomás, a magas koleszterinszint, az elhízás, és a vastagbélrákét is.1-2
Az útifű (Plantago ovata) egy Nyugat-Ázsiában és Indiában őshonos, nagy rosttartalmú növény, melyet nem hiába emlegetnek csodaszerként. Az útifű magjának héja hozzájárul a normál bélműködéshez, a bélműködés ritmusának fenntartásához. Támogatja a bél egészségét, emellett segíti kontrollálni a vér koleszterin szintjét. Az útifű maghéj kúraszerű használata rendszeressé teszi az emésztést, segíti a plakkok eltávolítását. Magas rosttartalma révén a bélfal megtisztul, miközben áthalad az emésztőrendszeren, szinte leradírozza a bélnyálkahártyán és a bélredőkben letapadó káros salakanyagot. Ez a rost nem durva, hanem nagymértékű vízfelvevő képessége miatt zselés állagúvá válik, és kíméletesen tisztít, és lazítja a székletet. Emiatt a tulajdonsága miatt különösen ajánlott székrekedés vagy aranyér esetén. Terhesség alatt jelentkező székrekedés kíméletes enyhítésében is segíthet!
Ismered a mondást, mely szerint minden nap 1 alma, az orvost távol tartja? Nos ez nagymértékben köszönhető az alma pektintartalmának! Az almapektin az útifű maghéjhoz hasonlóan viselkedő vízoldékony rostanyag, amely szintén segíti a belek tisztítását, helyreállítva így a normál bélflórát. Az almapektin egyre népszerűbb hatóanyag fogyókúrás termékekben is. Az almapektin jótékony hatásait tudományos kutatások is vizsgálták, számos területen. Többek között az LDL, vagyis a „rossz” koleszterin szintjének csökkentésében, a metabolikus szindróma kezelésében, valamint az akut hasmenés kezelésében is hasznosnak bizonyult.3-5
Ez még nem minden! Extra D-vitamin is található a termékben. A D-vitamin az egyik legfontosabb vitamin, hiánya okozza vagy járul hozzá a legtöbb civilizációs betegség kialakulásához, közvetlen hatása van az immunrendszer és a bélrendszer egészségére is. Megfelelő D-vitamin szint nélkül a fogyás is nehezebben indulhat be, mivel kutatások szerint a zsírégető folyamatokhoz is nélkülözhetetlen.6-7
A tabletta formának köszönhetően:
FONTOS: minden tabletta bevétele után legalább 1 nagy pohár (2,5-3 dl) tiszta vizet igyál! Így tudják a rostok igazán kifejteni jótékony hatásukat.
OGYÉI szám: 10654/2012. Ez mit jelent? Azt, hogy a termék a jogszabályi előírásoknak megfelelve be lett jelentve az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnél, mint étrend-kiegészítő készítmény. A Netamin termékek minden esetben magas minőség-biztosítási követelmények mellett, kiváló alapanyagokból készülnek a Te egészségedért.
Termék szedésével kapcsolatos figyelmeztetés: terhesség vagy szoptatás alatt konzultáljanak kezelőorvosukkal a termék használata előtt!
Az eredmény egyénenként eltérő lehet és nem garantált.
Hivatkozások:
1 Anderson JW, Baird P, Davis RH Jr, et al. Health benefits of dietary fiber. Nutr Rev. 2009 Apr;67(4):188-205.
2 Dahl WJ, Stewart ML. Position of the Academy of Nutrition and Dietetics: Health Implications of Dietary Fiber. J Acad Nutr Diet. 2015 Nov;115(11):1861-70.
3 Brouns F, Theuwissen E, Adam A, et al. Cholesterol-lowering properties of different pectin types in mildly hyper-cholesterolemic men and women. Eur J Clin Nutr. 2012 May;66(5):591-9.
4 Sánchez D, Muguerza B, Moulay L, et al. Highly methoxylated pectin improves insulin resistance and other cardiometabolic risk factors in Zucker fatty rats. J Agric Food Chem. 2008 May 28;56(10):3574-81.
5 Becker B, Kuhn U, Hardewig-Budny B. Double-blind, randomized evaluation of clinical efficacy and tolerability of an apple pectin-chamomile extract in children with unspecific diarrhea. Arzneimittelforschung. 2006;56(6):387-93.
6 Sibley SD. Plasma vitamin D predicted weight loss in obese individuals. The Endocrine Society’s 91st Annual Meeting; June 10–13, 2009; Washington, DC. 2009.
7 Salehpour A, Hosseinpanah F, Shidfar F, et al. A 12-week double-blind randomized clinical trial of vitamin D₃ supplementation on body fat mass in healthy overweight and obese women. Nutr J. 2012 Sep 22;11:78.
Felnőtteknek napi 1 tabletta. A tablettát két étkezés között, bő mennyiségű folyadékkal lenyelve, mindig ugyanazon napszakban vegye be.
Hatóanyag A napi adag tartalmaz (egy tabletta) NRV% D3-vitamin 10 mcg 200% Útifű maghéj 125 mg - Almapektin 60 mg -
útifű maghéj (Plantago ovata), almapektin, kolekalciferol, emulgeálószer (tejsavó, kroszkarmellóz-nátrium), csomósodást gátló (szilícium-dioxid, sztearinsav, magnézium-sztearát)