fbpx
Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
15000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Emésztés
3 ok, amiért bánni fogod, hogy eddig nem használtál útifű maghéjat!

3 ok, amiért bánni fogod, hogy eddig nem használtál útifű maghéjat!

Az útifű egy rost, amit legtöbbször székrekedés, vagy épp hasmenés esetén használnak, ám messze nem csak ezért érdemes akár naponta alkalmazni! Tudj meg többet cikkünkből!

Ha megkérdeznénk az utca emberét, tudja-e, mi az az útifű maghéj, garantáltan rávágná, hogy persze! Viszont ha ezt ki is kellene fejteni, már sokan gondban lennének. Pedig az útifű maghéj olyan hatással lehet az egészségedre, amire nem is gondolnál!

Az útifű maghéj egy rost (jellemzően az egyiptomi útifű, Plantago ovata növényből készül), amit legtöbbször enyhe hashajtóként, esetleg gyulladáscsökkentőként használnak, ám nem csak ennyit tud! Íme, három ok, amiért bánni fogod, hogy eddig nem használtad a mindennapi életben az útifüvet!

1. Gondok a WC-n? Itt a segítség!

Kényes téma az emésztés, nem szívesen beszél róla az ember, épp ezért nem szívesen fordul orvoshoz sem ilyen problémával.

De mi lenne, ha azt mondanánk, egy egyszerű trükkel akár házilag is megoldható rengeteg emésztési gond?

Az útifű maghéj ugyanis nemcsak hashajtóként alkalmazható, egyéb pozitív hatásai is vannak az emésztésre.

Mindez annak köszönhető, hogy segít a nehezen emészthető ételek feldolgozásában, és – most kell félretenni a reggelit, ebédet – növeli a széklet méretét, és javít az állagán is.

Épp ezért nemcsak székrekedés, hanem hasmenés esetén is épp úgy segítségünkre lehet!1 Egy 2000-ben elvégzett kutatás szerint harmincból harminc sugárkezelésen áteső rákos betegnek segített a hasmenés elmulasztásában az útifű maghéj, ami nem rossz ajánlólevél.2 (Az útifű maghéjról korábban is írtunk, ezt ide kattintva éred el.)

Cukorbetegek számára a magnézium és a króm is fontos.2. Segít a vércukorszint csökkentésében és még a szívednek is jó!

Mint írtuk, az emésztésre jó hatással van az útifű maghéj – ezt rengeteg kutatás bizonyítja –, ez pedig egyéb pozitív következményekkel is jár. Például azzal, hogy az inzulin- és vércukorszintet is megfelelő szintre hozhatja!

Egy immár 18 évvel ezelőtti kutatásban azzal próbálkoztak, hogy 56 cukorbeteg férfinak napi kétszer 5.1 gramm útifüvet adtak. Az eredmény önmagáért beszél: átlagosan 11 százalékkal csökkentette a vércukorszintjüket a kezelés napi szinten!3

Ráadásul még a szívnek is jót tesz, ugyanis segíti a vérnyomás helyreállítását, sőt, még a szívbetegségek megelőzésében is megoldást nyújthat!

3. A fogyásban is segíthet, nem is keveset!

Minden mindennel összefügg, ha a szervezetünkről van szó. Ezért nem lep meg talán senkit, hogy ha az emésztésre jó hatással van az útifű maghéj, akkor abból az következik, hogy a fogyást is segíti, méghozzá hatékonyan.

Ugyanis, ha könnyebben és hatékonyabban megy át a szervezetünkön az elfogyasztott étel, a súlyleadás is sokkal könnyebbé válik, ráadásul az útifű a víz felhasználásában is segít, így még hatékonyabbá téve az egész folyamatot!4 Különösen, hogy ennek segítéségével a szervezetünk egészen máshogy érzékeli majd a bevitt táplálékot, és sokkal könnyebben elérhető lesz a teltségérzet5, aminél kevés hasznosabb dolog van, tudja ezt minden fogyókúrázó!

A rostokra érzékenyeknek érdemes óvatosan nyúlni az útifűhöz, ám összességében kijelenthető, nagyon ritkán van mellékhatása a szedésének. A megfelelő hatás eléréséhez átlagosan akár napi 5-10 grammnak megfelelő útifű maghéjat is fogyaszthatunk. Ami még nagyon fontos, hogy a fenti eredmények csak megfelelő, bőséges vízfogyasztás mellett érhetőek el, így erre mindig érdemes figyelni!

Bélügyek, emésztésgondok? Itt vannak a rostok! Útifű maghéj + almapektin - NÉZD MEG A VIDEÓT!

Hivatkozások:

1 http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0140673673912944

2 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11894282

3 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10500014

4 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9663731

5 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7647826

Felhasznált irodalom
https://authoritynutrition.com/psyllium-benefits/
Ha tetszett, oszd meg vagy kedveld!
Kapcsolódó termékek
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér