Egyszerűen elkészíthető, krémes vegán leves a hideg napokra. Tényleg alig van vele munka és felmelegítve is nagyon finom, így több napra előre is készítheted. Ha szoktál dobozolni, tedd el ebédre legközelebb egy kiadós salátával vagy egy szelet pitával!
Hozzávalók:
- 2 nagy fej brokkoli
- 2 evőkanál olíva olaj
- 1 nagy fej hagyma felkockázva
- 2 gerezd fokhagyma lereszelve vagy apróra vágva
- 4 csésze zöldség alaplé (vagy víz - de azért alaplével az igazi..)
- 2 púpozott evőkanál natúr borsó vagy rizs fehérje (elhagyható)
- 0,5 teáskanál tengeri só
- 0,5 teáskanál őrölt bors
- kesutejföl és aprított snidling/petrezselyem/pirított magok a tetejére (elhagyható)
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra. Tisztítsd meg és darabold a brokkolit egyforma méretű rózsákra. Forgasd egy edényben össze 1 evőkanál olíva olajjal, a sóval és a borssal, aztán tedd sütőpapírral bélelt tepsire őket. Mehetnek is a sütőbe 15-20 percre, amíg a rózsák el nem kezdenek barnulni. Aztán egy lábasban hevítsd fel a maradék olajat, és pirítsd illatosra rajta a fokhagymát és a hagymát, majd tedd hozzá a brokkolit és az alaplevet. Sózd, borsozd még ízlés szerint ha kell, aztán főzd kis lángon addig, amíg a brokkoli teljesen meg nem puhul (kb. 10 perc). Ezután már csak bele kell keverned a fehérjeport, pürésre kell turmixolnod és kész is vagy. Kesutejföllel és schnidlinggel , vagy növényi tejszínnel és apróra vágott, friss petrezselyemzölddel is tálalhatod, de pirított magokkal a tetején is fenséges!
Eredeti recept forrása:
themostlyvegan.com