fbpx
Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk

Stressz, stresszoldás

Napjainkban sokat emlegetett fogalom a stressz. Szinte minden ember találkozott már vele élete során, hol kisebb, hol nagyobb mértékben, a kiváltó ok súlyosságának megfelelően. Hajlamosak lehetünk elbagatellizálni a stresszes állapotokat, pedig a stresszkezelés, a probléma időben történő felismerése komoly betegségek kialakulásától menthet meg minket.

Mit is jelent a stressz valójában?


A stressz olyan fizikai és szellemi állapotok összessége, melyeket a feszültség, szorongás, túl sok aggodalom vált ki. Minden sejtünkre kihat, az egész szervezetben képes görcsös állapotot kiváltani, ezáltal fizikai és szellemi egészségünk romlásnak indulhat, kimerülés veszélye fenyeget.  A folyamatos feszültség és tartós idegesség legyengíti a szervezet ellenállóképességét és komoly egészségkárosodást okozhat.

Melyek a stressz kiváltó okai és tünetei?


A stressz kiváltó okai lehetnek traumatikus események, próbatételek, például vizsgák, belső konfliktusok, kapcsolatainkban keletkező feszültség. Ilyenkor a szervezetben a stressz hatására felszaporodnak a stresszhormonok, melyek láncreakciókat indíthatnak el. Hevesebben szívverés, szapora légzés, emelkedő vérnyomás, izzadás a kísérő tünetei. Ha a feszültséget előidéző esemény elmúlik, a szervezet működése visszaáll a normál kerékvágásba. Ha viszont a felpörgetett állapot tovább tart a szervezet kimerül és ilyenkor jelentkeznek a komolyabb egészségügyi problémák.


A stresszoldásban nagy szerepe van az életmódváltásnak, legfőképp a rendszeres testmozgásnak és az egészségtudatos táplálkozásnak. A stressz hatására a szervezet tartalékai lemerülnek, hiányállapotok is felléphetnek, ezért fontos az ásványi anyagok, vitaminok pótlása. Számos gyógynövény is segíthet a stresszkezelés során.

Oldalunkon összegyűjtöttük cikkeinket stresszkezelés témakörben. Olvashatsz stresszűző gyakorlatokról, hogyan teheted stresszmentessé az ünnepeket, milyen adaptogén gyógynövényeket alkalmazhatsz stressz ellen. Böngéssz cikkeink között!
Nálunk minden vásárlásod 100%-ban karbonsemleges Nálunk minden vásárlásod 100%-ban karbonsemleges
A Netamin már 15 éve a magyar étrendkiegészítők piacán A Netamin már 15 éve a magyar étrendkiegészítők piacán
Gyors, akár 1 munkanapon belüli kiszállítás Gyors, akár 1 munkanapon belüli kiszállítás
Gyors, akár 1 munkanapon belüli kiszállítás Tematikus válogatáscsomagok állandó kedvezménnyel

Miben tudunk most a legjobban támogatni téged?

Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér