fbpx
Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk

Cukorbetegség

Mit nevezünk cukorbetegségnek?


A cukorbetegség, vagy más néven diabétesz egy szénhidrát-anyagcserezavar, a glükóz feldolgozási zavara. Két típusa van, az egyik a 2-es típusú diabétesz, mely általában életmódbeli tényezők következménye, míg a másik az autoimmun okok miatt kialakuló 1-es típusú diabétesz. A 2-es típusú cukorbetegségnél az inzulin nem tud megfelelően hasznosulni a szervezetben, emiatt a cukor sem tud lebomlani. Erre a hasnyálmirigy is rosszul reagál, még több inzulint termel, idővel pedig kimerül. Az 1-es típusú cukorbetegség esetében pedig immunrendszeri okok miatt a hasnyálmirigy inzulintermelő béta-sejtjei károsodnak.

A cukorbetegség tünetei


A diabétesz tünetei között előfordulhat acetonszagú lehelet, fokozott vizeletkiválasztás, szapora légzés, hányinger, fertőzésre való hajlam. A 2-es típusú cukorbetegségnél a tünetek sokáig lappangva alakulnak ki, a legtöbb érintett jól érzi magát vagy csak enyhén fáradékony. Általában rutin vérvétel során fedezik fel a betegséget. Az 1-es típusú diabétesz tünetei egészen mások, a legelső tünet a gyakori vizeletürítés. Az elvesztett folyadék miatt a beteg nagyon sokat isznak, akár napi 4-5 liter folyadékot is.

A cukorbetegség kezelése


2-es típusú cukorbetegségnél kulcsfontosságú az életmódra való odafigyelés, a megfelelő diéta és testmozgás. Fontos a rendszeres vércukormérés és akár gyógyszeres kezelésre is szükség lehet. az 1-es típusú diabéteszt inzulinnal kezelik,  melyet injekció formájában kap a beteg. Itt is fontos a diéta és a rendszeres mozgás.

 

Téged is érint a cukorbetegség vagy az inzulinrezisztencia? Szeretnél többet tudni az cukorbeteg étrendről, életmódról, terhességi cukorbetegségről, mely gyógynövények, ásványi anyagok segíthetnek a vércukorszint szabályozásában? Böngéssz cukorbetegséggel, inzulinrezisztenciával foglalkozó cikkeink között!
Nálunk minden vásárlásod 100%-ban karbonsemleges Nálunk minden vásárlásod 100%-ban karbonsemleges
A Netamin már 15 éve a magyar étrendkiegészítők piacán A Netamin már 15 éve a magyar étrendkiegészítők piacán
Gyors, akár 1 munkanapon belüli kiszállítás Gyors, akár 1 munkanapon belüli kiszállítás
Gyors, akár 1 munkanapon belüli kiszállítás Tematikus válogatáscsomagok állandó kedvezménnyel

Miben tudunk most a legjobban támogatni téged?

Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér