fbpx
Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk

Csontritkulás

Csontritkulás vagy ízületi fájdalom gyötör, esetleg csak többet akarsz tudni róluk, hogy megelőzd őket? Itt megtalálod összegyűjtött cikkeinket a témáról - csontritkulás kezelése, megelőzése, megfelelő életmód.

Mi is az a csontritkulás?


Más néven oszteoporózisak is nevezzük a csontok mésztartalmának és tömegének csökkenését, mely fokozott törékenységgel és a spontán törések kockázatának növekedésével jár. A betegség nevének a jelentése is porózus, lyukacsos, üreges csont.

Csontritkulás tünetei


A csontritkulás tünetei lehetnek például csonttörés, elgörbült gerinc, combnyaktörés, besüllyedt mellkas, testmagasság csökkenés.

A csonttömeg az életkortól függően változik, míg fiatalkorban az csont tömegét növelő építő folyamatok vannak túlsúlyban, később ez az arány megfordul. 23-30 éves korig a csontszövet állománya gyarapszik, majd később tömege fogyni kezd. A csontritkulás előfordulása nőknél négyszer gyakoribb, mint a férfiaknál. Ennek elsősorban hormonális okai lehetnek, melyek a változókorra vagy más eredetű ösztrogénhiányra vezethetőek vissza.

A csontritkulás kockázatának kialakulását életmódbeli tényezők is ronthatják, például a cigaretta, a túl sok kávé vagy alkohol fogyasztása is kalciumot von el a szervezetből. A veszélyeztetettséget a D3-vitamin hiánya is növeli, mely nélkülözhetetlen a kalcium felszívódásához.

Ha többet szeretnél tudni a csontritkulásról, a megfelelő életmódról, mozgásról, étrendről, vitaminok és ásványi anyagok beviteléről, olvasd el cikkeinket a témában!
Nálunk minden vásárlásod 100%-ban karbonsemleges Nálunk minden vásárlásod 100%-ban karbonsemleges
A Netamin már 15 éve a magyar étrendkiegészítők piacán A Netamin már 15 éve a magyar étrendkiegészítők piacán
Gyors, akár 1 munkanapon belüli kiszállítás Gyors, akár 1 munkanapon belüli kiszállítás
Gyors, akár 1 munkanapon belüli kiszállítás Tematikus válogatáscsomagok állandó kedvezménnyel

Miben tudunk most a legjobban támogatni téged?

Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér