Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
14900 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk

Vegán, vegetáriánus életmód

Egyre többen választják a vegán vagy vegetáriánus életmódot akár egészségügyi, akár környezetvédelmi okokból kifolyólag. Bármelyik étrendet is követedet, vagy éppen most váltanál életmódot, mindenképpen fontos odafigyelni, hogy táplálkozásod  tartalmazza azokat a vitaminokat és ásványi anyagokat, melyek szervezeted megfelelő működéséhez szükségesek.

Mi különbség a vegán és vegetáriánus étrend között?


A közös metszet a vegán és a vegetáriánus étrend között, hogy egyikük sem fogyaszt húst. Azonban, míg a vegetáriánusok bizonyos csoportjai az egyéb állati termékeket (tejtermékek, tojás, méz stb) fogyaszthatják,  addig a vegánok étrendjében ezek sem szerepelnek. Emellett mindkét étrend követői sok zöldséget, gyümölcsöt, hüvelyeseket, gabonaféléket, olajos magvakat fogyasztanak.

Bár a növényi alapú táplálkozásokat követve sok egészséges ételt fogyaszthatunk, de vannak tápanyagok melyekből mégis hiányt szenvedhet szervezetünk. Különösen fontos odafigyelni a B12-vitamin bevitelére, hiszen ezt nagyobb mennyiségben a húsok tartalmazzák és kisebb mennyiségben a gombafajták. Ajánlott ezt étrend-kiegészítők formájában fogyasztani. Szintén fontos a D-vitamin pótlása, különösen ha vegán vagy, hiszen a D-vitamin elsősorban halakban, vörös húsokban, tojásban, májban fordul elő. Hasonló fontos még odafigyelni a vas, a réz, a cink pótlására, ha növényi alapú étrendet folytatsz.


Oldalunkon megtalálod cikkválogatásunkat a vegán, vegetariánus életmódról, táplálkozásról. Tanácsok, receptek, étrend-kiegészítők a témában. Böngéssz te is cikkeink közt!
Nálunk minden vásárlásod 100%-ban karbonsemleges Nálunk minden vásárlásod 100%-ban karbonsemleges
A Netamin már 15 éve a magyar étrendkiegészítők piacán A Netamin már 15 éve a magyar étrendkiegészítők piacán
Gyors, akár 1 munkanapon belüli kiszállítás Gyors, akár 1 munkanapon belüli kiszállítás
Gyors, akár 1 munkanapon belüli kiszállítás Tematikus válogatáscsomagok állandó kedvezménnyel

Miben tudunk most a legjobban támogatni téged?

Netamin Facebook oldal Netamin Tiktok oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér