fbpx
Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
15000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk

Koleszterin

Mi is az a koleszterin?


A koleszterin a zsírok közé tartozó szerves  vegyület, mely kulcsfontosságú szerepet játszik a sejtek felépítésében. Belőlük  képződnek több, az élethez nélkülözhetetlen alkotórészek, többek között számos hormon. A koleszterint kisebb részben táplálkozás útján visszük be szervezetünkbe, nagyobb hányadát pedig testünk, elsősorban a májunk állítja elő.

Melyik a jó és melyik a rossz koleszterin?


A koleszterinnek két típusát különböztetjük meg, az LDL és a HDL koleszterint. Az LDL szállítja a koleszterint a májból a sejtek felé, melynek egy része beépül az érfalba és ott plakkokat vagyis lerakódásokat hoz létre, mely akár érelmeszesedéshez is vezethet. Ezért hívják rossz koleszterinnek az LDL koleszterint. Ezzel szemben a HDL felveszi a felesleges, véráramban lévő és érfalakba rakódott koleszterint és visszaszállítja a májba. Tehát ezért kapta a jó koleszterin elnevezést.


Ha szeretnél többet tudni a koleszterinről, melyek az optimális értékek, mikor beszélünk magas koleszterinszintről, mit jelent a zsírmáj fogalma, akkor böngéssz cikkeink közt a témában.
Nálunk minden vásárlásod 100%-ban karbonsemleges Nálunk minden vásárlásod 100%-ban karbonsemleges
A Netamin már 15 éve a magyar étrendkiegészítők piacán A Netamin már 15 éve a magyar étrendkiegészítők piacán
Gyors, akár 1 munkanapon belüli kiszállítás Gyors, akár 1 munkanapon belüli kiszállítás
Gyors, akár 1 munkanapon belüli kiszállítás Tematikus válogatáscsomagok állandó kedvezménnyel

Miben tudunk most a legjobban támogatni téged?

Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér