fbpx
Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk

Női egészség: tudnivalók és tanácsok

A mindennapi életben,  a munkában, családban való helytállás során a női egészség is nagy igénybevételnek van kitéve. A nőket és a férfiakat általában ugyanazok a betegségek és fertőzések érinthetik, de természetesen az eltérő anatómiai sajátosságokból és életmódból kifolyólag számos egészségügyi probléma különbözik náluk.


A női egészség egyik fő alappillére a hormonrendszer. A férfi és női szervezetben a hormonok szintje is eltér, vannak tipikusan férfi és női hormonok. Női nemi hormonok az ösztrogén és a progeszteron, melyek felelnek a menstruációs ciklusért, fogantatásért és a várandósságért is. Ezen hormonok zavarai komoly betegségeket okozhatnak a női szervezetben. Ilyen hormonális betegség például a endometriózis, és a PCOS (policisztás ovárium szindróma). A nőknél gyakoribbak a pajzsmirigypanaszok, és az autoimmun betegségek előfordulása, de nagyobb százalékban érinti őket a húgyúti fertőzés, az epekő és a csontritkulás kialakulása.

Melyek a női egészség alapvető tápanyagai?


A női létnek vannak olyan életszakaszai, mint például a várandósság vagy a menopauza, amikor különösen fontos a megfelelő kalciumbevitel, hiszen ilyenkor nő a csontritkulás kockázata. Emellett fontos a D-vitamin bevitele is a egészséges csontok és az immunrendszer fenntartásához. Ezekben az időszakokban jelentős szerepe van a folátnak vagy más néven B9-vitaminnak, az egészséges sejtnövekedésben, vörösvérsejtek termelődéséhez, a várandósság alatt pedig csökkenti a fejlődési rendellenességek kialakulását. A menstruáció idején különösen fontos a megfelelő mennyiségű vas bevitele. A magnézium szintén szükséges ásványi-anyag az izmok, idegek, csontok, illetve a megfelelő energiatermelődéshez a nők életében is.


Klimax, hormonegyensúly kibillenése, menstruációs gondok, gyakori felfázás, bőrproblémák, hajhullás. Mitől alakulnak ki ezek a problémák a nők életében és mit lehet ellenük tenni? Összegyűjtöttük cikkeinket a női egészség témakörében, mindegyik korosztály számára. Böngéssz női egészséggel kapcsolatos írásaink között!
Nálunk minden vásárlásod 100%-ban karbonsemleges Nálunk minden vásárlásod 100%-ban karbonsemleges
A Netamin már 15 éve a magyar étrendkiegészítők piacán A Netamin már 15 éve a magyar étrendkiegészítők piacán
Gyors, akár 1 munkanapon belüli kiszállítás Gyors, akár 1 munkanapon belüli kiszállítás
Gyors, akár 1 munkanapon belüli kiszállítás Tematikus válogatáscsomagok állandó kedvezménnyel

Miben tudunk most a legjobban támogatni téged?

Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér