fbpx
Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk

Vitaminok és ásványi anyagok

Mit nevezünk vitaminnak?


A vitaminok olyan szerves vegyületek, melyek nélkülözhetetlenek az emberi szervezet számára és nem mindig képes előállítani őket a megfelelő mennyiségben, ezért tápanyagokból kell hozzájutnia.

Mit nevezünk ásványi anyagnak?


Az ásványi anyagok olyan szervetlen kémiai vegyületek, melyeket nem a szervezet állít elő, hanem talajból és vízből származik. Az ásványi anyagokat a növények szívják fel a talajból vagy a vízből és a táplálékláncon keresztül jut el nagy részük az emberi szervezetbe. Megkülönböztetünk mikro- és makroelemeket. Azokat az elemeket melyek szervezetünkben a test tömegének 5%-nál nagyobb mennyiségben fordulnak elő makroelemeknek, míg az ennél  kisebb mennyiségben előfordulókat mikroelemeknek hívjuk.


Vitaminokra és ásványi anyagokra van szüksége a szervezetnek a életműködéshez és az anyagcsere folyamatok szabályozásához. A vegyes táplálkozás általában fedezi a tápanyagszükségletünket, de a mai modern életvitelünknek köszönhetően ritka eset az, ha minden vitaminból és ásványi anyagból a megfelelő mennyiség található meg a szervezetünkben.


Ahhoz, hogy megtudhassuk melyik tápanyag milyen feladatokért felelős testünkben, melyek a hiánytünetei, meg kell ismernünk legalább a legfontosabbakat közülük. Ehhez szeretnénk cikkeinkkel segítséget nyújtani. Melyik vitamin és ásványi anyag hogyan fejti ki hatását, milyen egészségügyi problémák esetén szükséges a pótlásuk és milyen formában - megtudhatod cikkeinkből!
Nálunk minden vásárlásod 100%-ban karbonsemleges Nálunk minden vásárlásod 100%-ban karbonsemleges
A Netamin már 15 éve a magyar étrendkiegészítők piacán A Netamin már 15 éve a magyar étrendkiegészítők piacán
Gyors, akár 1 munkanapon belüli kiszállítás Gyors, akár 1 munkanapon belüli kiszállítás
Gyors, akár 1 munkanapon belüli kiszállítás Tematikus válogatáscsomagok állandó kedvezménnyel

Miben tudunk most a legjobban támogatni téged?

Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér