fbpx
Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk

Hormonrendszer

Mi is az a hormonrendszer?


A hormonrendszer legfőbb feladata a szervezet folyamatainak szabályozása, mint például az alvás, szívverés, növekedés, nemi érés. Működése a mirigyek, a hormonok és rengeteg sejtreceptor egymásra hatásán alapul. Fő hormontermelő szerveink az agyalapi mirigy, a pajzsmirigy, a mellékvese, a here, a petefészek, a csecsemőmirigy, tobozmirigy és a hasnyálmirigy.

Hormonrendszerünk egy nagyon kifinomult gépezet. Nők esetében a két legfontosabb nemi hormon az ösztrogén és a progeszteron. A többi hormonnal együtt biztosítják a rendszeres menstruációt, termékenységet, immunerőt, egészséges emésztést, megfelelő alvásminőséget. Férfiaknál a legfontosabb nemi hormon a tesztoszteron, mely hatással van az egészséges izomzat és csontok fenntartására, a spermiumok képződésére, de a libidóra is.

Mit okozhat a hormonrendszer felborulása?


Betegség, stressz, de a nem megfelelő táplálkozás is megzavarhatja a hormonrendszer szabályozó funkcióját. Az egyik leggyakoribb hormon rendellenesség a cukorbetegség. Nőknél gyakori hormonális probléma a pajzsmirigy-alulműködés és a -túlműködés, a PCOS (policisztás ovárium szindróma), az ösztrogén dominancia és inzulinrezisztencia kialakulása.

Férfiaknál a hormonrendszer zavarainak jele lehet az alacsony tesztoszteronszint, csökkent libidó, merevedési zavarok előfordulása. A kiegyensúlyozott hormonrendszer érdekében sokat tehetünk egészséges életmóddal, táplálkozással és rendszeres testmozgással.


Oldalunkon hasznos cikkeket gyűjtöttünk össze hormonrendszer témában. Olvashatsz a különböző hormonproblémák tüneteiről, kezeléséről, természetes gyógymódokról, de étrendről, gyógynövényekről is.
Nálunk minden vásárlásod 100%-ban karbonsemleges Nálunk minden vásárlásod 100%-ban karbonsemleges
A Netamin már 15 éve a magyar étrendkiegészítők piacán A Netamin már 15 éve a magyar étrendkiegészítők piacán
Gyors, akár 1 munkanapon belüli kiszállítás Gyors, akár 1 munkanapon belüli kiszállítás
Gyors, akár 1 munkanapon belüli kiszállítás Tematikus válogatáscsomagok állandó kedvezménnyel

Miben tudunk most a legjobban támogatni téged?

Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér