fbpx
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
1000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk

Alzheimer kór, demencia

Időskori demencia, Alzheimer-kór - mitől alakulnak ki ezek a betegségek, hogyan lehet megelőzni őket vagy javítani rajtuk? Kutatásokról, életmódról, kezelésről és megelőzésről szóló cikkeink gyűjteménye!

Mi az a demencia?

Sokan azt gondolják a demencia egy konkrét betegség, mely a időskor, a szellemei leépülés természetes velejárója, ám ez nem így van. A demencia egy gyűjtőfogalom, melynek hátterében különböző betegségek állhatnak, melyek valóban időskorban fordulnak elő gyakrabban. A demencia legfőbb tünete a memóriaromlás, melyhez társulhat beszédzavar, személyiségváltozás, az ítélőképesség károsodása. A demenciának vannak elsődleges és másodlagos formái. Az elsődleges demenciáknak nincsen kimutatható okai, itt a memóriaromlás a legfőbb tünet. Ezek közé a demencia típusok közé tartozik például az Alzheimer-kór és a Parkinson-kórhoz társuló demencia is. Másodlagos demenciákat kiváltó okok lehetnek például az érszűkület és egyéb érrendszeri betegségek, cukorbetegség, koponyasérülések.

Mi az az Alzheimer-kór?

Az Alzheimer-kór a központi idegrendszer idegsejt pusztulással, valamint klinikai és patológiai elváltozásaival járó betegség. A demenciák vagyis az elbutulással járó tünetegyüttesek leggyakoribb kiváltó oka. Az Alzheimer-kór leggyakoribb tünetei lehetnek a zavartság, hosszú távú emlékezet zavara, gondolkodászavar, hangulatváltozás. Életmódbeli változtatásokkal sokat tehetünk az időskori elbutulás, szellemi leépülés lassítása érdekében és megelőzésében. Kutatások szerint mind a fizikai aktivitás, mind az időskorban végzett szellemi tevékenységek végzése hozzájárulhatnak a demencia és az Alzheimer-kór kockázatának csökkentéséhez. Cikkeinkben részletesen beszélünk a demencia és az Alzheimer-kór tüneteiről, kezeléséről és a gondozásról, valamint mentális egészséget támogató étrendről, tápanyagokról is hasznos információkat találsz.
Nálunk minden vásárlásod 100%-ban karbonsemleges Nálunk minden vásárlásod 100%-ban karbonsemleges
A Netamin már 15 éve a magyar étrendkiegészítők piacán A Netamin már 15 éve a magyar étrendkiegészítők piacán
Gyors, akár 1 munkanapon belüli kiszállítás Gyors, akár 1 munkanapon belüli kiszállítás
Gyors, akár 1 munkanapon belüli kiszállítás Tematikus válogatáscsomagok állandó kedvezménnyel

Miben tudunk most a legjobban támogatni téged?

Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér