fbpx
Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk

Alzheimer kór, demencia

Időskori demencia, Alzheimer-kór - mitől alakulnak ki ezek a betegségek, hogyan lehet megelőzni őket vagy javítani rajtuk? Kutatásokról, életmódról, kezelésről és megelőzésről szóló cikkeink gyűjteménye!

Mi az a demencia?


Sokan azt gondolják a demencia egy konkrét betegség, mely a időskor, a szellemei leépülés természetes velejárója, ám ez nem így van. A demencia egy gyűjtőfogalom, melynek hátterében különböző betegségek állhatnak, melyek valóban időskorban fordulnak elő gyakrabban. A demencia legfőbb tünete a memóriaromlás, melyhez társulhat beszédzavar, személyiségváltozás, az ítélőképesség károsodása.

A demenciának vannak elsődleges és másodlagos formái. Az elsődleges demenciáknak nincsen kimutatható okai, itt a memóriaromlás a legfőbb tünet. Ezek közé a demencia típusok közé tartozik például az Alzheimer-kór és a Parkinson-kórhoz társuló demencia is. Másodlagos demenciákat kiváltó okok lehetnek például az érszűkület és egyéb érrendszeri betegségek, cukorbetegség, koponyasérülések.

Mi az az Alzheimer-kór?


Az Alzheimer-kór a központi idegrendszer idegsejt pusztulással, valamint klinikai és patológiai elváltozásaival járó betegség. A demenciák vagyis az elbutulással járó tünetegyüttesek leggyakoribb kiváltó oka. Az Alzheimer-kór leggyakoribb tünetei lehetnek a zavartság, hosszú távú emlékezet zavara, gondolkodászavar, hangulatváltozás.

Életmódbeli változtatásokkal sokat tehetünk az időskori elbutulás, szellemi leépülés lassítása érdekében és megelőzésében. Kutatások szerint mind a fizikai aktivitás, mind az időskorban végzett szellemi tevékenységek végzése hozzájárulhatnak a demencia és az Alzheimer-kór kockázatának csökkentéséhez.

Cikkeinkben részletesen beszélünk a demencia és az Alzheimer-kór tüneteiről, kezeléséről és a gondozásról, valamint mentális egészséget támogató étrendről, tápanyagokról is hasznos információkat találsz.
Nálunk minden vásárlásod 100%-ban karbonsemleges Nálunk minden vásárlásod 100%-ban karbonsemleges
A Netamin már 15 éve a magyar étrendkiegészítők piacán A Netamin már 15 éve a magyar étrendkiegészítők piacán
Gyors, akár 1 munkanapon belüli kiszállítás Gyors, akár 1 munkanapon belüli kiszállítás
Gyors, akár 1 munkanapon belüli kiszállítás Tematikus válogatáscsomagok állandó kedvezménnyel

Miben tudunk most a legjobban támogatni téged?

Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér