Ezt az édeskés pikáns levest eheted előételként vagy akár desszertként - de jól meghintve pirított magokkal önálló vacsora gyanánt is megállja a helyét. Fehérjedús, laktató téli kedvenc!
Hozzávalók:
- másfél adag (kb. 50 gramm) Netamin Natúr Borsó Fehérje
- 125 ml víz
- 1 evőkanál szűz kókuszolaj
- 800 gramm sütőtök püré
- 440 ml zöldség alaplé
- 1-1/2 evőkanál thai vörös curry paszta
- 400 ml light édesítetlen kókusztej
- 2 evőkanál világosbarna cukor (tömörítve) vagy agave nektár
- 2 közepes lime reszelt héja és leve
Extra, választható hozzávalók:
- koriander levelek
- pirított tökmag
- csípős szósz
- lime szeletek
- pirított kókuszreszelék
Elkészítés:
- Forrósítsd fel az olajat egy nagy lábasban közepes hőfokon. Add hozzá a curry pasztát; főzd és kavargasd 1 percig.
- Add hozzá a sütőtök pürét; főzd és kavard 2 percig.
- Keverd hozzá a zöldség alaplevet, a kókusztejet, a vizet, a fehérjeport és a barna cukrot. Hagyd, hogy gyengén forrni kezdjen, majd vedd le alacsonyra a hőfokot és főzd további 10 percig fedetlenül.
- Keverd hozzá a lime levet és héjat, majd fűszerezd sóval és borssal ízlés szerint. Tálald az extra, választható hozzávalókkal.
Recept forrása:
powerhungry.com
A kép csak illusztráció!