fbpx
Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
15000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Immunrendszer
Meleg italok és ételek készítése fehérjeporral

Meleg italok és ételek készítése fehérjeporral

Megváltozik-e a proteinpor, ha sütéshez vagy főzéshez használod? Hogyan tudod meleg ételekbe, italokba keverni a fehérjét? Részletek itt!

Sokszor kérdeztétek már tőlünk, hogy lehet-e forró italba vagy ételbe tenni a fehérjéinket. Természetesen lehet, sőt, a receptjeink között is találsz olyan forró italokat vagy levest például, amibe csak bele kell keverni a végén a proteinport és fogyasztható is. A fontosabb tudnivalókat ebben a cikkben foglaljuk össze!

Proteinpor és hőkezelés

Egyes tápanyagok sokkal könnyebben emészthetők és jobb a felszívódásuk is hőkezelve, mint nyersen. Ahogy a fehérjeforrások nagy részét általában amúgy is sütve vagy főzve fogyasztjuk, úgy nyugodtan használhatod a fehérjeporokat is főzéshez vagy sütéshez. Hőkezeléstől megváltozhat ugyan a fehérjék szerkezete, de ez egyáltalán nem befolyásolja rossz irányba a tápértéküket.

Ezzel ellentétben a sütés-főzés az ételek vitamintartalmát csökkenheti. Vitaminok közül az A, D, E, K, C és B-vitaminok, ásványi anyagok közül a kálium, magnézium, nátrium és kalcium lesz leginkább kevesebb az ételben az eljárások során. Ezért is érdemes minden nap az étkezések egy részét nyers zöldségekből és gyümölcsökből összeállítani, illetve a főtt zöldségek főzőlevét is felhasználni. Így a vízbe kioldódó tápanyagok sem vesznek kárba.

De térjünk vissza a proteinekhez...

Fehérjepor meleg ételekben

Tudsz tehát a proteinporokkal sütni, kiválthatod vele a receptekben a liszt egy részét, vagy sűrítheted vele a krémleveseid, használhatod fasírtokhoz, hogy jobban tapadjon a massza és magasabb legyen a fogás fehérjetartalma. Többek között ezért is tartunk kínálatunkban kétféle natúr fehérjeport is, hogy sós ételekben is bátran használhasd őket.

Ha érdekel, hogyan tudod sütéshez, főzéshez használni a fehérjeporainkat, olvasd el >>ezt a cikket<< az alapokról!

Sütemények, palacsinták és egyéb sült édességek készítéséhez is természetesen használhatsz fehérjeport. Ezekhez javasoljuk a steviával édesített, több ízben kapható, 3 féle fehérje keverékéből álló proteinjeinket. Ezekből egyadagos kóstolót is vehetsz, így könnyen el tudod dönteni, melyik áll a legközelebb az ízlésedhez, vagy melyik illik leginkább a recepthez.

Ha pedig csak egyszerűen forrón innád a fehérje shaket - forró kakaó vagy forró vaníliás tej helyett például, - akkor azt is megteheted. Egy dologra viszont mindenképp ügyelj ilyenkor: a fehérjeport mindig keverd össze előbb kb. 30 ml hideg vagy szoba-hőmérsékletű folyadékkal (növényi tej, víz), míg sűrű, pudingszerű állaga nem lesz és csak ezután add hozzá a forró összetevőket. Így elkerülöd az úszkáló fehérje-csomókat...

Extra tippünk: szemezgess forró proteines smoothie és turmix receptjeinkből >>ide kattintva<<!


Forrás:

healthline.com/nutrition/cooking-nutrient-content

Ha tetszett, oszd meg vagy kedveld!
Kapcsolódó termékek
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér