fbpx
Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Környezetvédelem
Netamin: Az első, 100%-ban karbonsemleges hazai vitaminmárka*

Netamin: Az első, 100%-ban karbonsemleges hazai vitaminmárka*

Büszkén jelentjük: karbonsemlegesek lettünk! Ha érdekel, ez mit takar pontosan és mik a környezetvédelmi törekvéseink, kattints!

Környezetvédelmi célkitűzéseink között vállaltuk, hogy működésünket 2020-ban 100%-ban karbonsemlegessé tesszük. Megtettük! Minden Netamin étrend-kiegészítő és funkcionális élelmiszer termékünk karbonlábnyomát meghatároztuk és a termékleírásban pontosan jelzünk.

A karbonsemlegesítést elvégeztük, ezzel a Netamin lett Magyarország első karbonsemleges táplálék-kiegészítő márkája.

Az egyes Netamin termékek karbonlábnyoma több összetevőből áll. A könnyebb kezelhetőség miatt a termékek lábnyomát két részre bontottuk: csomagolás és töltőanyag. Figyelembe vettük mind a csomagolóanyagok és töltőanyagok előállításából és szállításából, valamint a vevőinkhez való eljuttatásból adódó szén-dioxid kibocsátást. A termékek gyártása és szállítása a Scope 3 kibocsátások közé tartozik. Karbonsemlegesítési stratégiánknak részét képezik a Scope 1 és 2 kibocsátások, vagyis az operatív működésből adódó kibocsátások semlegesítése, valamint a Scope 3 kibocsátások közül a termékek gyártása és logisztikája, továbbá termékek vevőinkhez történő elszállításából adódó kibocsátások semlegesítése is. Ezek lehatárolását a következő modellben értelmeztük:

Karbonsemlegesek lettünk

A Netamin termékeink karbonlábnyomának semlegesítését egy trópusi esőerdővédő1 projekt támogatásával értük el. Az RMDLT Portel-Pará REDD+ Project célja, hogy a „Föld tüdejének” is nevezett amazóniai esőerdőben megakadályozza az illegális tevékenységekből eredő erdőirtást. Ilyen tevékenység például az illegális fakitermelés, a földterület jogtalan elfoglalása és a fák kivágása vagy felégetése legelők létrehozása céljából. A csaknem 178 ezer hektárnyi területet magába foglaló projekt 40 év alatt több mint 22 millió tonna szén-dioxid-egyenértékű üvegházgáz kibocsátását semlegesíti.

A projekt emellett a legveszélyeztetettebb emlősállatok védelmét, valamint munkahelyek létrehozásával és fenntartható erdőgazdálkodással a helyi szegénység enyhítését is elősegíti.

Karbonsemlegesek lettünk

A támogatásunk során megvalósuló szén-dioxid-kibocsátás csökkentés mértékét harmadik fél ellenőrzi és auditálja. A jövőben mindig az adott évben a már lezárt, korábbi év karbonsemlegesítését végezzük majd el.

Az iparági kibocsátási sztenderdeken túl a karbonlábnyom meghatározásához a következő forrásokat használtuk fel:

  • GHG Protocol
  • DEFRA Greenhouse gas reporting: conversion factors 2020
  • denkstatt GMBH
  • Inventory of Carbon and Energy
  • European Environmental Agency
  • EU EPA Environmental Protection Agency
  • US EPA Environmental Protection Agency
  • UNEP DTU
  • Fraunhofer Institute

Köszönjük, hogy a Netamin termékek vásárlásával nem csak az egészségedet, de közös kincsünk, a Föld bolygó egészségét is segítesz megóvni!

certificate

Megvalósuló ENSZ Fenntartható Fejlődési Célok 2c

Karbonsemlegesek lettünk

Ha szeretnél még többet megtudni környezetvédelmi törekvéseinkről, kattints a Zöld Netamin oldalra!


* 2020. december 18-án elvégzett átfogó hazai piackutatási eredményeink alapján, amelyben sorra vettük a rendelkezésünkre álló, nyilvánosan elérhető adatokat.
1 Project ID: VCS977, Credit type: VCU, Technology: VM0015 Methodology for Avoided Unplanned Deforestation, Vintage: 2008-2014, Registry: VCS
- https://www.ksh.hu/sdg

Ezt láttad már?
Netamin Vászontáska 100% pamutból
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér