fbpx
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
12 000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Karácsony
Karácsonyi ajándékötletek nagyszülőknek

5+1 karácsonyi ajándékötlet nagyszülőknek

Nagyikat, idősebb szülőket meglepni karácsonykor az egyik legnagyobb kihívás. Összegyűjtöttünk néhány, kifejezetten nekik való ajándékötletet, hogy idén számukra is valami különleges kerüljön a fa alá!

Karácsonyi ajándékötletek nagyszülőknekNagyikat, vagy idősebb szülőket meglepni karácsonykor az egyik legnagyobb kihívás. Vágyakról kevesebbet beszélnek, kérdésre általában a „nincs szükségem semmire kedvesem” válasz érkezik tőlük. Pedig ahogy mindenki, úgy a család legidősebb tagjai is örülnek a figyelemnek és a különleges ajándékoknak. Összegyűjtöttünk néhány, kifejezetten nekik való ajándékötletet, hogy idén ne falinaptár vagy készen kapható kozmetikum csomag, hanem valami más kerüljön a fa alá!

1) Támogasd őt hobbijában

Egyszerűbb a dolgod, ha a nagyi szeret kötni, papa pedig odavan a horgászatért. Tematikus újság-előfizetések, kellékek az adott hobbihoz, amik esetleg az ő keretét már túllépik. Az aktív időskor az egyik kulcs a hosszú és szellemileg friss élethez, ezért fontos, hogy folyamatosan motivációt jelentsen ehhez a család is. Ha nincsenek hobbik, csak olyan passzív tevékenységek, mint a TV nézés, akkor persze nehezebb az ügy, de nem lehetetlen! Beszélgess velük arról, mit szerettek régen csinálni: mindenkinek vannak, vagy voltak kedvelt időtöltései. Vezesd őket ismét vissza egykori önmagukhoz, add nekik a személyiségüket teljessé tevő hobbik felemelő erejét!

2) Ajándékozz egészséget

Az egészség a fizikai és szellemi jóllét, a boldogság egyik legszilárdabb alapköve. Idősebb korban már egy egyszerű multivitamin képes lehet visszaadni az eltűntnek hitt energiákat, de léteznek olyan gyógynövények, amelyek a szellemi frissességet támogatják, mint például a méltán népszerű Ginkgo Biloba, vagy olyan készítmények, amelyek az ilyenkor már gyakran kínzó ízületi fájdalmak csökkentésében segíthetnek.

3) Rendezd össze az emlékeket

Gyűjtsön az egész család fotókat, közös családi emlékeket, régi játékokat, takarókat, bármit, amihez kedves élmény köthető. A fényképeket digitalizáljátok és rendezzétek szép albumba, kerüljön be minden egy szép, emlékes ládikóba, vagy készüljenek faliképek, a fotók mellett akár szövetdarabok (pl. régi ruhákból), apróbb tárgyak felhasználásával.

4) Add a mozgás örömét

60 éves kor fölött már nem ajánlott, hanem egyenesen kötelező a mozgás. Ezzel nem csak a fizikai erőnlét őrizhető meg, de ha hiszed, ha nem, rengeteg betegség elkerülhető, vagy mérsékelhető. A 2-es típusú cukorbetegséggel küzdők életében például drasztikus változást hozhat napi fél óra mozgás, de a demencia megelőzésére, vagy a folyamat lassítására is ajánlott.

TIPP: A fitneszszalag kis helyen elfér, akár az egész család számára használható, már napi pár perc intenzív használat is képes az egész testet megfelelően átmozgatni, így télen, sétálás, szabadtéri mozgás hiányában is megoldható a szükséges napi testmozgás.

5) Taníts valami újat

Sosem késő tanulni! Hangszeren játszol? Ajándékozz zene-órákat! Távol laktok egymástól? Ideje, hogy megismerkedjenek a webkamerák és az online csevegés rejtelmeivel. Megtanulni valami új dolgot – még ha az elején bizonytalankodunk és félünk is – mindig ad egy nagy lökést az önbizalomnak és a jókedvnek!

+1 Szánj rájuk minőségi időt

Bármelyik ajándékot is válaszd, azt sose feledd, hogy még a leggondosabban kiválasztott, elkészített ajándék sem pótolja az együtt töltött időt. Süssetek együtt karácsonyi süteményeket, készítsetek együtt karácsonyfadíszeket, vagy vegyél egy finom teát és jelöljetek ki minden héten legalább 1 fix időpontot, amikor teáztok és beszélgettek egy jót.

 

Ha nagyszülőként olvasod ezt és megtetszett valami, küldd el a cikket bátran a gyerekeknek, unokáknak ;) Szívesen fogadunk kiegészítő ötleteket is hozzászólásban, cikkünk alatt.

Ha tetszett, oszd meg vagy kedveld!
Kapcsolódó termékek
Ezt láttad már?
Netamin Nyugdíjas vitamincsomag
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér