Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
14900 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Videók
Cinkhiány cikk videóva

Gyakran vagy beteg? Lehet, hogy cinkhiány az oka! - Videó a cikkben!

Honnan tudhatod, hogy téged is érint a cinkhiány? Mik a tünetei és melyik a jó étrend-kiegészítő a cink pótlására? Nézd meg videónkat a témában!

A cink egy olyan nyomelem, melyre a szervezetünknek milligrammokban mérhető mennyiségben van szüksége. Mégis elengedhetetlen egészségünk megőrzéséhez, hiszen nincs olyan sejtünk, amiben ne lenne megtalálható és több, mint 300 enzim működéséhez nélkülözhetetlen. A cinkhiány a világ népességének a felét érinti. Magyarországi vizsgálatok szerint a férfiak átlagos cinkbevitele valamivel 10 mg alatt van és a nőké pedig kicsivel 7 mg felett, vagyis ez elmarad a hazai, napi 10 mg-os ajánlástól.

A cink többek között szerepet játszik az immunrendszer egészséges működésében, hozzájárul az egészséges haj, bőr, köröm fenntartásához, támogatja a látás egészségét, fontos szerepe van a termékenységben, hozzájárul a normál tesztoszteronszinthez, és támogatja a szellemi működést is. A cinkhiány tünetei szerteágazóak lehetnek, utalhat rá az immunrendszer legyengülése, betegségek előfordulása lassabb gyógyulási idővel, látásromlás, haj- és bőrproblémák jelentkezése. Súlyosabb cinkhiány pedig tesztoszteronhiányt, meddőséget, míg gyerekkorban növekedési zavart okozhat.

Ezekről bővebben beszél videónkban Benkovics Péter vezető életmód tanácsadónk, valamint hasznos információkat tudhatsz meg a hatékony cinkpótlásáról, melyek a megfelelő étrend-kiegészítők és egyéb cinkkel kapcsolatos érdekességekre is fény derül!

Kapcsolódó termékek
Ezt láttad már?
Netamin Szerves CINK tabletta 20 mg
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér