fbpx
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
25 000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Videók
Cinkhiány cikk videóva

Gyakran vagy beteg? Lehet, hogy cinkhiány az oka! - Videó a cikkben!

Honnan tudhatod, hogy téged is érint a cinkhiány? Mik a tünetei és melyik a jó étrend-kiegészítő a cink pótlására? Nézd meg videónkat a témában!

A cink egy olyan nyomelem, melyre a szervezetünknek milligrammokban mérhető mennyiségben van szüksége. Mégis elengedhetetlen egészségünk megőrzéséhez, hiszen nincs olyan sejtünk, amiben ne lenne megtalálható és több, mint 300 enzim működéséhez nélkülözhetetlen. A cinkhiány a világ népességének a felét érinti. Magyarországi vizsgálatok szerint a férfiak átlagos cinkbevitele valamivel 10 mg alatt van és a nőké pedig kicsivel 7 mg felett, vagyis ez elmarad a hazai, napi 10 mg-os ajánlástól.

A cink többek között szerepet játszik az immunrendszer egészséges működésében, hozzájárul az egészséges haj, bőr, köröm fenntartásához, támogatja a látás egészségét, fontos szerepe van a termékenységben, hozzájárul a normál tesztoszteronszinthez, és támogatja a szellemi működést is. A cinkhiány tünetei szerteágazóak lehetnek, utalhat rá az immunrendszer legyengülése, betegségek előfordulása lassabb gyógyulási idővel, látásromlás, haj- és bőrproblémák jelentkezése. Súlyosabb cinkhiány pedig tesztoszteronhiányt, meddőséget, míg gyerekkorban növekedési zavart okozhat.

Ezekről bővebben beszél videónkban Benkovics Péter vezető életmód tanácsadónk, valamint hasznos információkat tudhatsz meg a hatékony cinkpótlásáról, melyek a megfelelő étrend-kiegészítők és egyéb cinkkel kapcsolatos érdekességekre is fény derül!

Ha tetszett, oszd meg vagy kedveld!
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal