Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
14900 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Videók
Hasprés – a kockahas-gyakorlat VIDEÓVAL

Hasprés – a kockahas-gyakorlat VIDEÓVAL

A hasprés az egyik legjobb gyakorlat, ha a „kockahas” jelenséget okozó izmok erősítése a célunk. Sokan ismerik, mégis nagyon kevesen tudják jól csinálni. Most megtudhatod, hogyan csináld és hogy tudod kiaknázni ezt a remek gyakorlatot!

A hasprés az egyik legjobb gyakorlat, ha a „kockahas” jelenséget okozó izmok erősítése a célunk. Sokan ismerik, mégis nagyon kevesen tudják jól csinálni. Most megtudhatod, hogyan csináld és hogy tudod kiaknázni ezt a remek gyakorlatot!

A Tuti Fogyás Program című könyvemben már írtam róla, hogy a kockahas elsősorban a konyhában készül és nem az edzőteremben – hiszen hiába vannak erős hasizmaink, ha azok jelentős mennyiségű zsír alatt vannak. A kockahas eléréséhez azonban kétség kívül az alacsony testzsír mellett szintén fontos, hogy erős hasizmaink legyenek, ehhez pedig a hasprés kiváló. Nem minden hasizom-gyakorlat erősíti azokat az izmokat, melyek a kockahasat okozzák. A lenti ábrán láthatóak a főbb hasizmok, ezen is látszik, hogy ha a kockahas a cél, akkor elsősorban a rectus abdominis-t (innen az angol szó: abs) kell erősítenünk.

ab-muscles

Ezt az izmot akkor használjuk, mikor a csípőt kell közelítenünk az állunk felé, a hasprés során pedig – helyes kivitelezés esetén – pontosan ez történik. A feladat végrehajtásához kezdetben nincs szükség semmilyen eszközre. Ha már jól megy, akkor fitneszszalaggal nehezíthetjük a kivitelezést.

Helyezkedjünk el hasprés pozícióba: hanyatt fekve, a térdben és csípőben is végig 45 fok. A térdünk végig ebben az állásban marad. Két karunkat a fejünk mögé tesszük, de nem a nyakunkra, hanem jobb kezünket a bal lapockánkra, bal kezünket a jobb lapockánkra helyezzük. Soha, de soha ne fogjuk a nyakunkat! A gyakorlat kezdetén törzsünk egyenes, csak a lábunk van behajlítva a fentiek szerint. Közelítsük a csípőnket az állunkhoz úgy, hogy gondolatban egy félkörívet akarjunk létrehozni a hátunkkal! Ha jól csináljuk, akkor a lapockánk és a csípőnk is elemelkedik kicsit a talajtól. Tartsuk meg a csúcspontban a mozdulatot, majd lassan engedjük vissza!

Kezdetben hetente három alkalommal végezzünk 3 * 10 ismétlést, majd ötösével növeljük az ismétléseket. Ha már meg tudunk csinálni 30 szabályos ismétlést, akkor szerezzünk be egy fitneszszalagot, és végezzük azzal. A szalaggal nehezített gyakorlatot ebben a videóban mutatom be, 5 perc 16 másodpercnél látható:

Ha már odáig eljutottál, hogy fitneszszalagot használsz, és testzsírszázalékod - nők esetében 35%, férfiak esetében 20% - alá került, akkor már kockahasad van!

Nyárra neked is lehet! Hajrá!

Ezt láttad már?
Netamin Fitneszszalag (Kezdő)
Netamin Facebook oldal Netamin Tiktok oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér