fbpx
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
12 000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Cikkek
Netamin-látogatás Svájcban

Netamin-látogatás Svájcban

Péter Svájcban járt a világ legnagyobb, természetes gyógymódokkal foglalkozó konferenciáján. Érdekes tapasztalatokkal tért haza, olvasd el Te is!

netamin_benkovics_peter_svajcA Netamin olvasói közössége tudja, hogy igyekszünk a világ élvonalában lenni a természetes készítmények fejlesztése és a természetes gyógymódok kapcsán. Ezért immár harmadik alkalommal látogattnk el a svájci Genfbe a világ legnagyobb ilyen témájú konferenciájára és kiállítására. Rövid beszámoló következik pontokba szedve.

1. “Táplálékod legyen gyógyítód”

Hippokratész, az ókori görög orvos jól látta, és a tudomány azóta is csak ezt tudja igazolni: betegségeink 80-90%-a elkerülhető ha természetes módon, helyesen táplálkozunk. Sőt, ha már betegek vagyunk a felépülésben is döntő tényező a megfelelő tápanyagok bevitele és a természet adta gyógymódok. Az idei évben is sok tudományos bizonyítéka született annak, hogy hány és hány betegség előzhető meg természetadta dolgokkal. Mint mindig, most is egy nagy táska információval tértem haza és a legígéretesebb fejlesztésekkel hamarosan találkozhattok a netamin.hu-n.

2. A magyar gyógynövénykultúra páratlan a világon!

mire jó pontosan a gyógynövény kivonatSokan romantikus csodálattal tekintenek a kínai vagy egyéb, távol-keleti természetes orvoslás “titkaira”, pedig a birtokunkban lévő tudás a betegségek természetes megelőzésére és kezelésére páratlan és egyedülálló a világon. Ennek két oka van: egyrészt a növényvilág hihetetlenül változatos, én nem tudnék mondani még egy olyan országot a világon ahol a gyógynövények és a tápláló gyümölcsök és zöldségek ilyen széles tárháza megteremne. A másik ok hogy sok bölcs orvos és füvesember/füvesasszony élt kis hazánkban akiket nem a páciensei betegen tartása és kifosztása, hanem valódi gyógyulása érdekelt, ennek éltek és egész életük munkásságát szisztematikus kutatásnak szentelték. Hatalmas kincsünk van, melyet jobban ki kell használnunk!

3. A gyógyszerlobbi nem alszik

Sajnos minden évben láthatóak a jelei annak, hogy a gyógyszergyártásban érdekelt érdekcsoportoknak sikerül a jogszabályi kereteket egyre szűkebbre húzatni a természetes készítményekkel foglalkozók körül. 2012-ben elérték, hogy tilos legyen hatást tulajdonítani bárminek ami nem gyógyszer. Akkor sem, ha tudományos bizonyíték van róla. Mit szedjünk ha fájdalmaink vannakElérték, hogy csak az tehessen ilyet, aki gyógyszerekkel foglalkozik. És még mielőtt arra gondolna a kedves olvasó hogy a kóklerek távol tartása végett teszik mindezt, biztosíthatom: erről szó sincs. A kóklerek ellen eddig is védtek a jogszabályok. Ami most van, az a piac-felosztásról szól. Hogy az “egészség-ipar” (ami valójában betegség-ipar) bevételei csak bizonyos körökhöz jussanak. Olyan körökhöz, akik majd okosan megoldják, hogy a bevételt generáló “ügyfél” ne “essen ki” az ügyfelek közül, hanem minél tovább adja nekik a pénzüket. A nagymama magas vérnyomása ne csökkenjen le fokhagyma-tablettától és rendszeres sétától, hanem szedje a gyógyszereket amíg meg nem hal. Nagypapa potencia-problémájára nehogy ginzenget szedjen, hanem gyógyszert amit élete végéig szedhet, ha bele nem hal közben.

Beszélgettem sok emberrel a konferencián, és egy neve elhallgatását kérő befolyásos ember azt mondta, hogy a gyógyszerlobbi nem elégedett az eddigi eredményekkel 2012 óta, és tervezik hogy olyan jogszabályokat akarnak most kicsikarni, melyekkel börtönbe lehet majd zárni azokat, akik természetes készítményeknek gyógyhatást tulajdonítanak… Szép jövő.

4. A Te fegyvered az egészségedért

Gondoskodj egészségedről megfelelő életmóddalTörténjen bármi a világban, egy fegyvere mindenképpen marad a kedves olvasónak, mellyel nem csak legyőzheti a gyomorforgató gyógyszerlobbi pénzéhes befolyását, de egészségre és boldogságra lelhet: ez pedig a józan ész. Tájékozódjunk, olvassunk utána mindennek, ne higgyünk el elsőre semmit sem! Az igazi boldogság és az igazi egészség sosem fog tévéreklámokon dörömbölni, jogszabályokat módosíttatni, orvosokat lefizetni, mert neki nem kell reklám. Viszont őt keresni kell ebben a zűrzavaros, hangos világban.

Mi a Netaminnál amíg csak tehetjük, igyekszünk Neked segítséget nyújtani ahhoz, hogy természetes módon egészséges és boldog legyél. Erre tettük fel az életünket és tesszük amíg lehet.

Hamarosan új fejleményekkel jelentkezem!

Benkovics Péter

Ha tetszett, oszd meg vagy kedveld!
Ezt láttad már?
Herpesz ellen lizin - valóban hatásos? Hogyan használjuk?
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal