Újabb burger recept, csak mert imádjuk őket :)! Még lehet szerezni sütőtököt, használjuk hát ki, mielőtt átveszik az uralmat a piacon a primőrök. Ezt a fasírtot eheted salátával, de szerintünk tökéletesen passzol egy hawaii burgerbe ananászkarikával a tetején...
Hozzávalók:
- 1 evőkanál olíva olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csésze felkockázott hagyma
- 1 teáskanál balzsamecet
- 1 3/4 csésze főtt csicseriborsó (nyugodtan használhatsz konzervet, lé nélkül)
- 1/2 csésze sütőtökpüré
- 1 evőkanál mustár
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1/4 teáskanál oregánó
- 1/2 csésze natúr borsó fehérje
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
Közepes lángon kevés olajon pirítsd illatosra a hagymát és a fokhagymát, locsold rá a balzsamecetet, majd húzd le a tűzről és tedd félre kihűlni. Egy keverőtálban törd meg villával a csicseriborsót. Add hozzá a tökpürét, fűszereket és a mustárt, majd a fehérje port és a kihűlt hagymát, fokhagymát. Sózd, borsozd, majd jól dolgozd össze az egészet. Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, közben formálj pogácsákat a masszából - vizes kézzel könnyebb lesz dolgoznod. Helyezd a burgereket egymás mellé egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Süsd őket 15 percig, majd fordítsd meg mindet és tedd vissza még 10 percre az egészet, amíg gusztusosan meg nem barnulnak. Ha kész, vedd ki a sütőből a tepsit és csak ha kihűlt, akkor vedd le a sütőpapírról a burgereket. Ha túl sokat csináltál, fagyasztóban 6 hónapig eláll a maradék.
Eredeti recept forrása:
yummly.com/recipe/Pumpkin-Protein-Burgers-2016098#directions