fbpx
Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
15000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Gyógynövények
Aloe vera gél belsőleg –biztonsággal ehető-e az aloe vera növény?

Aloe vera gél belsőleg –biztonsággal ehető-e az aloe vera növény?

Milyen élettani hatásai vannak az aloe vera gél fogyasztásnak és mire kell figyelni a feldolgozásnál? Gyulladáscsökkentő, antioxidáns, véd a fertőzésekkel szemben és még a vércukorszintre is jó hatással van ez a csodálatos növény, melyet leginkább a bőrápolásból ismerünk - egyelőre! Olvasd el cikkünket róla!

Aloe vera gél belsőleg –biztonsággal ehető-e az aloe vera növény?Az aloe vera az elmúlt évek során az egyik legnépszerűbb gyógynövények egyikévé vált – méltán! A legtöbben a külső alkalmazására esküsznek és talán ez az oldala (bőrnyugtató, viszketést enyhítő, stb) ismertebb is. Felvetődik azonban teljesen jogosan a kérdés: ami ilyen egészséges külsőleg, az belsőleg is ugyanígy hasznos lehet szervezetünknek? Összegyűjtöttünk most a témáról minden fontos tudnivalót!

Miért akarná bárki megenni az aloe verát?

A növény elsősorban gyulladáscsökkentő, sejtregeneráló és immunerősítő hatásairól ismert, viszont, amit kevesen tudnak, az az, hogy a növény nem csak külsőleg használva segít!

A rengeteg pozitív hatással rendelkező aloe vera emberi fogyasztása is alkalmas, de persze csak akkor, ha megfelelően van elkészítve. Az aloe levelének három része van, a "bőr", a latex és a gél - utóbbit érdemes fogyasztani.

Aloe vera gél belsőleg –biztonsággal ehető-e az aloe vera növény?Mire jó az aloe vera belsőleg alkalmazva?

Az alábbiakban csak néhány kutatási eredmény röviden, amiben az aloe vera növény belsőleges alkalmazását vizsgálták:

  • Csökkentheti a vércukor szintjét: Emberekkel és állatokkal végzett kísérletek is bizonyítják, hogy az aloe vera gél rendszeres, belsőleges fogyasztása képes a vércukorszint csökkentésére.1,2,3 Ennek részletes módjáról ide kattintva olvashatsz többet.
  • Gyulladáscsökkentő, véd a fertőzések ellen: Szintén orvosi kísérletekkel alátámasztott tény, hogy az aloe vera kivonata képes több különböző (TNFα, IL-1 és IL-6) típusú gyulladással is felvenni a harcot. 4,5
  • Szájvízben is jó: Talán ez az aloe vera legkevésbé ismert pozitív hatása, de a tesztek alapján kijelenthető, szinte bármelyik szájvízzel felveszi a versenyt az aloe vera, ha öblögetünk vele.6,7
  • Tele van antioxidánsokkal: Az antioxidánsok, melyekből rengeteg megtalálható az aloe verában, a testben lévő, káros oxidatív folyamatokkal veszik fel a harcot, ezek ugyanis nagyon komoly betegségek kialakulásához is vezethetnek a szervezetünkben.8
  • Beindítja az anyagcserét: Az aloe vera megfelelő mennyiségben rendkívül jó hatással van az anyagcserére, képes ideális mértékben fokozni működését, így sokkal energikusabbnak érezhetjük magunkat és akár a várva várt fogyás is megindulhat ezáltal.9
  • Segíthet fáradtság, stressz esetén: Az aloe vera szintén segít növelni az ellenálló képességet pszichés terhelés esetén, így védve a stressztől is szervezetünket.

Aloe vera gél belsőleg –biztonsággal ehető-e az aloe vera növény?Hogyan fogyasszuk az aloe vera növényt?

Ahogy már az előbb említettük, az aloe levelének három része van. A gél rendelkezik a legtöbb jótékony hatással, ezen kívül kellemes, frissítő íze van. Használható például smoothiekba, limonádékba vagy akár salsához adva. Az előkészítése nem bonyolult, vágd le a tüskésebb széleit a levélnek, szeleteld fel, ha nagy, hogy könnyebb legyen megpucolni. Aztán vágd le a bőrt előbb az egyik, aztán a másik oldaláról (mintha halat bőröznél le). Vágd a gélt kockákra és mosd át, hogy minden szennyeződést eltávolíts róla - ne maradjon rajta az aloe latex rétegéből, mert az keserű ízű és mérgező!

A latex réteg egy sárga, folyékony réteg a bőr és a gél között. Kis mennyiségben erős hashajtó, nagyobb mennyiségben végzetes is lehet többek között a benne található aloin miatt!

Ezzel ellentétben viszont a bőr szintén ehető. Enyhe íze és ropogós textúrája van, salátákhoz adva használható például, de mártogatóssal (például hummusszal vagy salsával) is fogyasztható. Ha a bőrt akarod megenni, ugyan úgy vágd le a tüskés széleket, vágd fel és "filézd ki" a levelet. Mosásnál nagyon ügyelj, hogy a latex réteget teljesen távolítsd el! Ha túl rágósnak találod a bőrt, áztasd be 10-20 percre vízbe fogyasztás előtt.

Csak Aloe Vera, más néven orvosi aloé levelét szabad fogyasztani, egyéb aloe fajok mérgezőek lehetnek!

Az aloét a bőrápolásban is használják, gyulladáscsökkentő, bőrnyugtató hatása miatt. A bőrre való készítmények akkor is, ha Aloe Vera gél néven kaphatók, tartalmaznak egyéb anyagokat az állag, illat és eltarthatóság javítására, így semmiképpen nem fogyaszthatók!

Ha a friss növény feldolgozását túl macerásnak találod, és csak az egészségedre gyakorolt jótékony tulajdonságait szeretnéd élvezni, akkor étrend-kiegészítő formájában is fogyaszthatod. A Netamin Aloe Vera kapszula  csakis a növény értékes, biztonságos részeit tartalmazza, magas koncentrátumban.


Hivatkozások:

1 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12663610

2 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21494375

3 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27347994

4 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18570273

5 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29284895

6 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24795515

7 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24603910

8 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23870710

9 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2763764/

Felhasznált irodalom
healthline.com/nutrition/can-you-eat-aloe-vera
Ha tetszett, oszd meg vagy kedveld!
Kapcsolódó termékek
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér