Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
14900 Ft felett ingyenes szállítás!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk

Csodaszer a mélyhűtőben: a borsó

Mindannyiunk számára már gyerekkorunk óta ismertek a klasszikus, borsóval készült házi ételek, a főzelék vagy a borsóleves, de kevesen tudjuk, hogy valójában milyen pozitív hatással van szervezetünkre a borsó. Egy kis kutatás után garantáltan másképp tekintünk majd nagymamáink híres borsólevesére is.

peasMindannyiunk számára már gyerekkorunk óta ismertek a klasszikus, borsóval készült házi ételek, a főzelék vagy a borsóleves, de kevesen tudjuk, hogy valójában milyen pozitív hatással van szervezetünkre a borsó. Egy kis kutatás után garantáltan másképp tekintünk majd nagymamáink híres borsólevesére is.

Azok számára, akik egészségesen szeretnének táplálkozni, de közben a finom ételekről sem szeretnének lemondani, tökéletes választás a zöldborsó. A hazánkban is népszerű hüvelyes zöldség nem csak a zöldségrajongók kedvence, ráadásul, ha éppen nincs szezonja, friss borsó helyett mirelit változatban is kapható egész évben, szinte minden üzletben.

A zöldborsót a legegészségesebb zöldségfajták közé sorolhatjuk, hiszen finom ízén kívül rengeteg jótékony hatással bír. A legelső ilyen tulajdonság a zöldborsó magas rosttartalma. A zöldségekben található rostok a vízben oldódó, oldható rostok kategóriájába tartoznak, segítik az emésztőrendszer egészségének megőrzését és a fontos tápanyagok felszívódását. A magas rosttartalmú ételek különösen jótékony hatásúak a cukorbetegekre és a túlsúllyal küzdőkre nézve, hiszen segítik a glükóz optimális felszívódását, a koleszterinszint csökkentését és az inzulinszint kiegyensúlyozását.

A zöldborsó magas rost és protein tartalma mellett rengeteg hasznos vitamint és ásványi anyagot is tartalmaz. A borsó rendkívül jó K, C, B1 és A vitamin forrás, ezen kívül pedig sok mangánt, foszfort, káliumot és magnéziumot is tartalmaz, így járulva hozzá anyagcserénk egészségéhez. A zöldborsó gazdag fitonutriensekben is, amelyek olyan természetes, növényi eredetű tápanyagok, amelyek jó hatással vannak szervezetünkre, a borsót tekintve például rákmegelőző hatással is bírnak. A borsó esetében magas izoflavonoid tartalomról beszélhetünk, amely bizonyítottan hatékony a mellrák és a prosztatarák kialakulásának megelőzésében.

Sokan nem tudják, hogy a zöldborsó hüvelye is ehető, sőt rendkívül finom is, így ha van lehetőségünk friss, hüvelyes zöldborsót venni a piacon, vagy van lehetőségünk magunknak termeszteni, bátran próbáljuk ki megszokott vagy új receptjeinket egész, hüvelyes zöldborsóval. A borsó hüvelye szintén rostban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag. A friss, ropogós zöldborsót hüvelyével együtt nyersen is fogyaszthatjuk.

Felhasznált irodalom

http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=56


http://neadjafel-adjale.extra.hu/rostok.html


http://www.fitway.hu/?module=e_tap_all&tid=15720

Ezt láttad már?
Netamin Natúr Borsó fehérje 500g
Netamin Facebook oldal Netamin Tiktok oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér