fbpx
Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
15000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk

Fűrészpálma

A fűrészpálma jelentős mértékben enyhíti a prosztata jóindulatú megnagyobbodásának tüneteit, fokozza a vizeletsugár erejét, javítja az életminőséget. Ismerd meg ezt a fantasztikus gyógynövényt!

fureszpalmaA fűrészpálma vadon nő Amerikában, akár 700 évig is él, jól bírja a szárazságot, a tüzet, ellenálló a rovarokkal szemben. A 0,7-2,2 m magas fűrészpálma fényes zöld levelei hosszúak és hegyesek. Sárga vagy elefántcsontszínű virágai egyedüliek vagy csoportokban találhatók. Ovális, húsos termése egy magot tartalmaz. Kékesfekete színű, termését régóta használják a népi gyógyászatban.

Segíthet köhögés ellen, emésztési problémáknál, fáradtságban és húgyúti fertőzésekben. Napjainkban előszeretettel alkalmazzák a prosztata jóindulatú megnagyobbodása mérséklésére abban az esetben, ha a daganat még nem igényel sebészi beavatkozást. A kivonatnak más gyógyszerekkel együtt nincs ellenjavallata. A hormonrendszer működését befolyásolva fékezi a prosztatasejtek elburjánzását, gyulladáscsökkentő és gátolja a szövetek megduzzadását. Jótékony hatású lehet a prosztatagyulladásban is, ezen kívül vízhajtó, íly módon megkönnyíti a vizeletelválasztást és elősegíti a víz kiürítését is. Mérsékelheti a kellemetlen tüneteket.

A fűrészpálma az előírt adagolásban nem mérgező. Húgyúti fertőzésekben is alkalmazható. Hatása már egy hónap után érzékelhető, mellékhatása kevesebb mintha gyógyszert alkalmazna valaki. Ritka mellékhatása lehet az émelygés, szédülés, enyhe hasi fájdalom, fejfájás.

Egy kutatás tudományosan igazolta, hogy a fűrészpálma valóban igen hatékony ellenszere a prosztata jóindulatú megnagyobbadásának. A fűrészpálma-kivonattal (320 mg/nap) kezelt alanyok húgyúti tünetei (vizelethiány, inkontinencia, stb.) 28 százalékkal csökkentek, a nocturia 25 százalékkal, vizeletmennyiségük maximuma és középértéke pedig 24 illetve 28 százalékkal nőtt. Jelentősen csökkent emellett a (hólyagban rekedő) maradékvizelet mennyisége, mintegy 43 százalékkal.

Egy összefoglaló tanulmány szerint a fűrészpálma kivonata jelentős mértékben enyhíti a prosztata jóindulatú megnagyobbodásának tüneteit, fokozza a vizeletsugár erejét, javítja az életminőséget, és a betegek jól tolerálják. Hatékony lehet a húgyúti problémákra. Késleltetheti a prosztatabetegség lefolyását, különösen a progresszió szempontjából magas kockázati csoportba kitett betegeknél.

Az immunrendszert erősítve segíthet a baktériumok elleni harcban.

Hatásait tekintve szükséges lenne átfogó vizsgálatokat végezni.

Felhasznált irodalom

Felhasznált irodalom:


Kürti G.: Vitamin abc, Pueldó Kiadó, 2004, 80


Fűrészpálma www.wikipedia.hu


Fűrészpálma www.vitaminsziget.com


Fűrészpálma és prosztata-hiperplázia IHN magyar kiadás 1998; 8(1) International Health News 2007.04.13 Journal of the American Medical Association, Vol. 280, Nov 11, 1998, pp. 1604-09


Dobos, L.: Népszerűek az alternatív gyógyszerek InforMed Hírek 2006;4 InforMed 2006.05.31


McKinney, D.: Tartsuk a természetgyógyászatot magas színvonalon American, Medical, Association, USP, The New York Times Health News Service Medincorp 2002.07.31


Ware, W.R.: Serenoa repens (fűrészpálma) IHN magyar kiadás 2005; 14(9) International Health News 2005.09.28


Prosztata-megnagyobbodás: Valóban hatékony a tökmag? Www.webbeteg.hu - B. M. , szakfordító


2011.11.22

Ha tetszett, oszd meg vagy kedveld!
Kapcsolódó termékek
Ezt láttad már?
Netamin Fűrészpálma 450mg kapszula
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér