fbpx
Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
15000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Cikkek
Létezik olyan, hogy tuti fogyás?

Létezik olyan, hogy tuti fogyás?

Kevés olyan ember van, aki ne szeretne fogyni – legalább csak egy egészen kicsit. Mindenki a biztos megoldást keresi, a legtutibb fogyókúrát a vágyott alakhoz.

egeszseges_eletmodKevés olyan ember van, aki ne szeretne fogyni – legalább csak egy egészen kicsit. Mindenki a biztos megoldást keresi, a legtutibb fogyókúrát a vágyott alakhoz. Testünk egészséges állapotában súlyunk is könnyedén be tud állni egy normális értékre. Talán az egészséges életmód nem a leggyorsabb, de mindenképp a legbiztosabb megoldás! De mivel jár egy életmódváltás?

Egyre több orvos, szakértő ír arról, hogy felejtsük el a különböző önsanyargató, drasztikus fogyókúrákat és kezdjünk inkább teljes életmódváltásba. Teljes Életmódváltás – nem szerencsés a szavak csengése, talán még rosszabbul is hangozhat, mint egy fogyókúra. A váltás, változás szóban mindig benne van a véglegesség félelmetes érzése, az egészséges életmódról pedig sokan rögtön az erőfeszítésre, bizonyos dolgokról való lemondásra gondolnak – pedig ez nem kellene, hogy így legyen!

Az egészséges életmód valójában 8 egyszerű alapelven nyugszik, amelyet kutatások sora alapozott meg. A kutatásokban a legegészségesebb népcsoportokat, az ő „titkaikat” kutatták, ezt foglalták össze 8 alapelvben, melyek röviden a következők:

1) Mértékletesség, mind a jó, mind a rossz dolgokban. A fogyasztói társadalom folytonos nyomása mellett nehéz megvalósítani, de kellő önismerettel és a döntések előtti egyszerű kérdésfeltevéssel (Biztos, hogy szükségem van erre? Biztos, hogy kell ebből még több most?) nem lehetetlen.

2) Pihenés, ugyanis szervezetünk egész egyszerűen nem tud rendesen üzemelni megfelelő mennyiségű és minőségű alvás nélkül.

3) Lelki békesség, mindenkinek egyéni, saját útján haladva, személyes kérdései megválaszolásával, törekedve a folyamatos lelki fejlődésre.

4) Napfény, amely az ismert hatásain túl (D-vitamin termelés), immunrendszerünk erősítésére, koleszterinszintünk normál szinten tartására és közérzetünkre is jelentős hatással van.

5) Levegő, ami létünk alapeleme, tiszta, friss állapotában – a hangsúly ezeken a jelzőkön van, és a nyugodt légzésen. Mind a levegő, mind a légzés egyértelműnek tűnik, de éppen ezért hajlamosak vagyunk nem kellő figyelmet fordítani rájuk – hogy milyen minőségű levegőt szívunk és hogyan tesszük azt.

6) Víz, hiszen testünk túlnyomó %-a vízből áll, sejtjeink alkotóeleme, ezért optimális szellemi és fizikai erőnlétünk kulcsa a megfelelő mennyiségű víz fogyasztása.

7) Testmozgás, mivel a mozgásszegény életmód során fizikai teljesítőképességünk, ellenálló képességünk radikálisan lecsökken. Heti legalább 3 (lehetőleg megerőltető) testmozgásra lenne szükség ahhoz, hogy megadjuk testünknek, amire szüksége van.

8) Táplálkozás, nem csak a túlsúly miatt, hanem a betegségek elkerüléséhez is. Tested szövetei folyton megújulnak, az új sejteknek pedig megfelelő minőségű tápanyagra van szükségük. Lemondás helyett a helyettesítésben gondolkodj: mit mivel tudnál kiváltani, hidd el, nem lehetetlen!

 

A 8 alapelvhez kötődő iránymutatások mentén könnyedén kialakítható egy olyan életforma, amelyben energikusabbnak, egészségesebbnek, kiegyensúlyozottabbnak érezheted magad és – mintegy „mellékhatásként” - elkezdenek rólad eltűnni a nem kívánt, felesleges kilók is.

Ha tetszett, oszd meg vagy kedveld!
Kapcsolódó termékek
Ezt láttad már?
Tuti Fogyás Program Könyv
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér