fbpx
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
12 000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Tuti Fogyás Rovat
Okos fogyás: a B-vitamin trükk

Okos fogyás: a B-vitamin trükk

Csodák nincsenek a testsúlycsökkentés terén, de sok olyan tudományosan megalapozott, apró trükk van, melyekkel nagy változást lehet elérni. Az egyikről írunk most cikkünkben - téli farkasétvágy témában. Olvasd el a részleteket!

Fehér szénhidrátCsodák nincsenek a testsúlycsökkentés terén, de sok olyan tudományosan megalapozott, apró trükk van, melyekkel nagy változást lehet elérni. Íme az egyik:

Bizonyára Ön is tapasztalta már, hogy a téli időszakban szinte mindenki hajlamosabb a hízásra. Ennek egyrészt persze oka az is, hogy az ember kevesebbet mozdul ki a hidegben, de mindeddig magyarázat nélkül maradt sokak számára, hogy miért eszünk többet télen, mint nyáron? Táplálkozási szakértők mindeddig azzal magyarázták ezt a jelenséget, hogy a hideg ellen akar a szervezetünk zsírréteget felhalmozni. Tudományos szempontból ez nem megalapozott, az ember a hideg ellen ruházattal védekezik, a legkövérebb ember sem maradna sokkal tovább életben ruha nélkül, mint egy maratonfutó, sőt.

A megoldás a vitaminok egy csoportjához kötődik. A téli éhséget ugyanis a legtöbb esetben a B-vitaminok hiánya okozza. Téli időszakban ugyanis kevesebb friss zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk – melyekből a legjobban hasznosulnak a B-vitaminok a szervezetünk számára. Az emberi szervezet olyan okos, hogy ilyenkor megkívánunk olyan élelmiszereket, melyek szintén B-vitamin források: ezek pedig a feldolgozatlan, teljes kiőrlésű gabonák. Magyarul megkívánjuk a kenyeret és a péksüteményeket, mivel a szervezet innen akarja pótolni a B-vitaminokat. A probléma az, hogy a fehér lisztben már elenyésző mennyiségben vannak B-vitaminok, mivel a feldolgozási eljárás során elvesznek belőle. (Sajnos a testünk a modern élelmiszeriparral szemben nincs felkészülve, becsapható.) Kezdődik tehát az ördögi kör: B-vitamin hiányunkat a szervezet teljes kiőrlésű gabonákkal akarja pótolni, a gabonakészítményekben amiket eszünk, viszont nincsen elegendő B-vitamin, tehát még többet kívánunk. Közben meg csak öntjük a kalóriákat a testünkbe, melyek zsírpárnákként rakódnak le. Mikor a szervezet kezdi érzékelni, hogy még mindig nincs elegendő B-vitamin, az utolsó, számára ismert forrás után fog vágyni: ezek pedig a húsételek. Hova jutunk tehát? Egy egyszerű B-vitamin hiány miatt csillapíthatatlan éhséggel fogunk zabálni péksüteményeket és húsokat, felesleges kalóriák ezreivel bombázva a testünket – melyek aztán szépen le is rakódnak. Mi pedig próbálunk ellenállni a testünk egy roppant erős - és amúgy hasznos – B-vitaminok utáni vágyának, melyben rendre elbukunk; és a testünk tovább gyarapodik, önbecsülésünk pedig tovább zsugorodik...

A megoldás pedig egyszerű: pótolni a B-vitaminokat. Ezzel az egyszerű trükkel kiütöttük a téli zabálási kényszer egyik fő lehetséges okát, és sokat tettünk az egészséges sejt-anyagcsere biztosításáért, amely a további fogyásban lesz segítségünkre.

Ha tetszett, oszd meg vagy kedveld!
Kapcsolódó termékek
Ezt láttad már?
B-vitaminok – Mit érdemes tudnod róluk?
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér