Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
14900 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Segítség! Jön a karácsony!

Segítség! Jön a karácsony!

Aligha akad olyan ember közöttünk, aki ne élte volna már át a „karácsonyi stressz” szindrómát. Várjuk az év végi ünnepnapokat, vágyunk arra, hogy kicsit lelassuljon az életünk, elcsendesedjünk, megnyugodjunk. Ehelyett pedig mi a valóság? Az, hogy még feszítettebb tempóban éljük a hétköznapokat, ingerlékenyek, stresszel terheltek vagyunk...

Segítség! Jön a karácsony!Kati fáradtan és elcsüggedve kapott a homlokához: - Te jó ég! Alig pár nap és itt a karácsony, aztán meg a szilveszter és még ajándékokat sem vettem senkinek. Zsuzsi barátnőmnek is megígértem, hogy feltétlenül meglátogatom még idén, de mikor fog beleférni az időmbe? A munkahelyen is őrültek háza van, be kellene fejezni ott is mindent, hogy ne csússzon át a jövő évre semmi. Soha nem fogok a dolgaim végére érni! Pedig úgy vágyom már rá, hogy végre nyugodtan, békésen teljenek az ünnepek így év végén.”

Sokunk számára lehet ismerős a fenti jelenet. Aligha akad olyan ember közöttünk, aki ne élte volna már át a „karácsonyi stressz” szindrómát. Várjuk az év végi ünnepnapokat, vágyunk arra, hogy kicsit lelassuljon az életünk, elcsendesedjünk, megnyugodjunk. Ehelyett pedig mi a valóság? Az, hogy még feszítettebb tempóban éljük a hétköznapokat, ingerlékenyek, stresszel terheltek vagyunk, és mire elérkeznek a várva várt ünnepnapok, annyira kimerülünk, hogy a „szeretet ünnepéből” a „bosszankodás és türelmetlenség” ünnepe lesz. Szívesen megmondanánk a magunkét a hipermarketben előttünk kártyával fizetőnek, mert nagy sietségben vagyunk. A dudát is indulatosan nyomjuk a dugóban, mintha azzal el tudnánk érni, hogy jobban haladjon a sor. De mit tehetnénk annak érdekében, hogy idén végre a karácsonyra aggatott jelzők – békés, boldog, meghitt, kellemes – ne csak a levegőbe durrogtatott frázisok legyenek, hanem valósággá váljanak a mi életünkben is? Íme néhány ötlet, amivel szebbé, jobbá varázsolhatjuk az ünnepeket; nem csak a magunk, hanem a családtagjaink számára is.

Ajándékozzuk meg szeretteinket önmagunkkal!

Ne a tárgyi ajándékokra koncentráljunk! Szívünk mélyén mindannyian tudjuk és érezzük, hogy nem tárgyi dolgokra van igazán szükségünk, hanem egymásra. Szeretetre, együtt töltött, minőségi időre. Ajándékkal próbáljuk ilyenkor kompenzálni azt, hogy ritkán fejeztük ki a másiknak, hogy mennyire fontos nekünk; és azt, hogy kevés időt szántunk egymásra. Mázsás teher kerülhet le rólunk, és nem kevés időt is megspórolhatunk azzal, ha el tudjuk engedni azt a gondolatot, hogy „muszáj valami ajándékot vennem”. Gondolkozzunk inkább azon, hogyan tölthetnénk közösen és tartalmasan együtt az időt a szeretteinkkel! Lehet például finom, forró teával közösen kezdeni minden reggelt az ünnepek alatt és arról beszélgetni, hogy kinek milyen volt az elmúlt éve. Készíthetünk kedves kis kártyákat ezekkel a programjavaslatokkal, mellé egy finom csomag tea, és kész is! Meg fogjuk látni, hogy milyen örömet szerezhetünk egymásnak az együtt eltöltött órákkal.

kozos_csaladi_tarsasjatekCsendesedjünk el!

Próbáljuk ki egy-egy este, hogy nem kapcsoljuk be sem a TV-t, sem a rádiót, sem a számítógépet. Ezek helyett beszélgessünk inkább egymással, vagy játszunk valamit! Bizony, a régi közös társasjátékozások hangulata - elevenítsétek fel! A lényeg, hogy ne legyen semmilyen háttérzaj, ami elvonja a figyelmünket arról, hogy igazán a családtagjainkra tudjunk figyelni. A zaj és a megosztott figyelem pillanatok alatt képesek elűzni az ünnepi meghittséget.

Hallgassunk komolyzenét!

A klasszikus zene az a műfaj, amely igazán képes felüdíteni a gondolatainkat, száműzni a bánatot és csüggedést, és meghitt, meleg légkört teremt az otthonunkban. Ha nem is vagyunk járatosak a komolyzenében, Vivaldi, Bach, Schubert vagy Mozart muzsikáival ünnepélyes hangulatot teremthetünk. Ha karácsonyi hangulatra vágysz, akkor javaslom a Netamin-csapat zenei válogatását, amit ide kattintva érsz el.

korcsolya_aktiv_testmozgas_telenMozogjunk!

Igen, a pihenés lehet aktív is, az ünnepek alatt se hagyjuk magunkat "leereszteni", mert abból adódik az, hogy folyamatosan fáradtnak érezzük magunkat. Amennyire csak tehetjük, végezzünk izzasztó testmozgást. Ne valami hosszú és unalmas mozgásra gondoljunk most! Elég naponta 10-15 perc is, de az legyen nagyon intenzív. Például egy tempós séta a friss, téli délelőttökön, vagy egy közös korcsolyázás. Kevés hatékonyabb módszer van a stressz levezetésére, mint a megerőltető fizikai tevékenység, legyen az sport vagy akár munka.

 

Ne csüggedjünk el akkor se, ha a fent leírtakat eddig nem nagyon gyakoroltuk! Változást kezdeményezni az életünkben sokszor nehéz és félelmetes. De mikor próbálnánk meg, ha nem épp egy közelgő új év hajnalán! Egy cél kitűzése kezdeti lendületet, bátorságot és kitartást adhat ebben. Lebegjen hát mindannyiunk előtt az a nemes cél, hogy idén valóban békés, boldog karácsonyunk lesz!

Ezt láttad már?
Neked is rossz a kedved Karácsonykor?
Netamin Facebook oldal Netamin Tiktok oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér