Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
14900 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk

4 tipp, hogy az újévi fogadalmad valósággá váljon!

happy new year 2015.young man jumping and drawing 2015Több idő a családra, rendszeresen sportolni, befejezni az iskolát, leszokni a dohányzásról, jobban szervezni a dolgokat, egészségesebben enni, rátalálni a nagy szerelemre. Ezek a leggyakoribb Újévi fogadalmak, melyet az emberek 45%-a minden évben megfogad. 4 tipp hogy idén sikerrel elérd a kitűzött célod!

Az újévi fogadalmat tevők kevesebb mint fele tudja megtartani a fogadalmát. Sokan már nem is tesznek újévi fogadalmat, mert nem hisznek magukban, hogy végig tudják vinni a változást. Pedig ahogy egy egyszerű, de bölcs angol mondás tartja: “ha semmin sem változtatsz, akkor semmi sem változik.” Íme 5 tipp, hogy idén elérd a kitűzött célodat:

1. Egyszerre csak egy cél

Sok kutatás rámutatott, hogy az akaraterő olyan, mint egy izom: egyrészt minél többet használjuk, annál erősebb lesz (ami jó hír, hogy lehet “edzeni”) másrészt ha túl sokat használjuk egyszerre, elfárad. Ha több dologban is változni akarunk, akkor könnyen ott találhatjuk magunkat, hogy végül mindegyikben felsülünk, mert elfárad az akaraterőnk. Koncentráljunk egyszerre egy dologra, és ha azt már 42 napig meg tudtuk tartani a szokásaink között, utána tűzzünk csak ki újabb célt!

Sokan akik megcsinálták Tuti Fogyás Programot, beszámoltak arról, hogy leszoktak a dohányzásról és egyéb rossz szokásokat is elhagytak. Ha ilyen beszámolót olvasol, kérlek tartsd szemed előtt, hogy ők először legyőzték a túlsúlyt okozó szokásokat, és utána hagyták el a cigarettát, de egyszerre egy rossz szokás ellen küzdöttek!

2. Ne január 1-én kezdd el!

Nagyon fontos, hogy egy pontos, kitűzött, változtathatatlan kezdeti dátuma legyen az új évi fogadalom elkezdésének, különben könnyen lehet, hogy sosem kezdenéd el. Én azonban azt javaslom, ne január 1-én legyen ez a dátum, hanem mondjuk január 15-én vagy február 1-én. Egyrészt - sajnos - hazánkban az újévi alkoholizálásnak nagy hagyományai vannak, ami az akaraterődre nincsen jó hatással, hiszen az alkohol pont azt a szervedet támadja először, ahol az akarterőd “lakik”: a honloklebenyedet. Adj neki esélyt hogy regenerálódjon!

Másrészt pedig fontos, hogy amennyire csak lehet, a fogadalom legyen az egyetlen változás, amúgy a szokásos hétköznapok teljenek körülötted, mivel így könyebben tudsz koncentrálni a fogadalmadra. Január 1-én még tartanak az ünnepek, az újévi felfordulás, ez nem alkalmas idő a változás kezdetére

3. Higgy a változásban!

Lásd magadat, ahogy eléred a célodat! Ha nem tudod elképzelni magad, amint már a kitűzött célt elérted, akkor nem hiszel abban, hogy meg tudod lépni a változást. Ebben az esetben bele se kezdj, amert a nehézségek úgyis el fognak tántorítani (és hidd el, lesznek nehézségek). Higgy abban, hogy valahogy meg tudod majd csinálni, akard a célt, és akkor nem fognak számítani az akadályok!

4. Oszd meg valakivel a célodat!

Sokkal nagyobb százalékban tartjuk meg a fogadalmainkat, ha “elszámoltathatóak” vagyunk, azaz nem csak magunknak fogadunk meg valamit, hanem egy jó baráttal vagy a társunkkal megosztjuk a kitűzött célt. Sokat fog segíteni a nehéz pillanatokban, és egy új évi fogadalom sikere a nehéz pillanatokban dől el: hogy átvészeled ezeket vagy sem. Ha csak a könnyű helyzetekben kellene tudni helyt állni, akkor mindenki könnyedén meg tudna változni!

Többek között ezért indítottuk el mi is a lefogyunk2015-közösségi fogyást is, mert a fogyás nem csak az 1. újévi fogadalom minden évben, de ennek a siker nem csak az életmód-váltáson, de a közösségen is múlik, ami bátorít a cél elérésében!

Bármi legyen a Te célod, kívánom hogy küzdj nemesen és érd el!

Hidd el, hogy sikerülhet és akkor győzni fogsz!

Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér