fbpx
Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
15000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk

5 titok az aktív és egészséges nyugdíjaskorhoz

Active seniors, group of old friends playing cards at parkSokan azt hiszik, hogy az életkor előrehaladtával elkerülhetetlenül jön a betegség, a gyengeség, a memóriavesztés, és az általános leépülés. Ez egy teljesen téves nézet. A nyugdíjaskor is tele lehet örömmel, vitalitással, valamint feledhetetlen pillanatokkal, sőt, nem is szabadna ennek másképp lennie. Ehhez azonban nem árt tudatosan tenni, a korábbinál is jobban odafigyelni a helyes életmódra. Itt van 5 tipp, amivel azokban a bizonyos „arany években” is aktív és egészséges maradhat az ember.

1. TARTSD FRISSEN AZ ELMÉDET

Az agynak is rendszeres edzésre van szüksége, akár csak a testnek, ha azt akarjuk, hogy a maximumot nyújtsa. Ennek az egyik legjobb módja egy új hobbi elkezdése vagy valamilyen új készség elsajátítása. Kezdj egy új nyelv megtanulásába! Válassz egy hangszert, amin meg szeretnél tanulni játszani! A lehetőségek tárháza végtelen.

2. FIGYELJ ODA, MIT ESZEL

A szervezetnek szüksége van tápanyagokra, hogy erős, ellenálló maradhasson. A kor előrehaladtával az anyagcsere és az emésztőrendszer lelassul, ezért kiemelten fontos a magas rostbevitel. Idősebb korban a kiszáradás veszélye magasabb, ezért a megfelelő folyadékbevitelre is ügyelni kell!

3. KERESD A TÁRSASÁGOT!

A nyugdíjaskorhoz közeledve, illetve az után is az egyik legnagyobb veszély az elmagányosodás. A gyerekek „kirepülnek” a családi fészekből, a munkahelyi ismeretségek kikopnak, megszűnnek, és könnyen azon kaphatja magát az ember, hogy alig van kihez szólnia. Tégy aktívan ez ellen! Tudatosan próbáld fenntartani a kapcsolatot szeretteiddel, barátaiddal, ismerj meg új embereket!

4. MOZOGJ, ÉS NE HAGYD ABBA!

Sose késő elkezdeni a sportolást. Ha korábban nem mozogtál rendszeresen, vagy hosszabb kihagyás után vágsz neki, akkor óvatosan, fokozatosan kezdd el, és a legjobb az, ha előtte az orvosod véleményét is kikéred. A mozgásnak nem kell feltétlenül túlzottan megerőltetőnek lennie, egy kiadós reggeli séta is sokat segít.

5. MARADJ POZITÍV!

Az egészségünkre és közérzetünkre legrosszabb hatással a negatív gondolatok vannak. Kerüld el a depressziót, próbálj minden nap olyan szórakoztató elfoglaltságot találni, ami mosolyt csal az arcodra! Gondolj azokra a dolgokra, amiért hálás lehetsz – sokszor nem is vesszük észre, mennyi pozitívum van az életünkben.

Ha tetszett, oszd meg vagy kedveld!
Kapcsolódó termékek
Ezt láttad már?
Netamin Nyugdíjas vitamincsomag
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér