fbpx
Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Lelki egészség
7 dolog ami a boldogság rovására megy

7 hétköznapi rutin, ami a boldogságod rovására megy

Mi a boldogság, és hogyan lehet azt elérni? A kérdésre persze minden embernél más a válasz. Most összegyűjtöttünk neked pár sokunk életére jellemző apróságnak tűnő dolgot, amin könnyen változtathatsz és segíthet megélni gyakrabban az örömöt a hétköznapokban is. Olvas el a cikket és tégy egy próbát!

7 dolog ami a boldogság rovására megyMi a boldogság, és hogy lehet azt elérni? A kérdésre persze minden embernél más a válasz, hiszen nincs általános recept a boldogságra, van azonban néhány apróság, amely szinte mindannyiunk hétköznapijaiban jelen van, és amely feltart minket a boldogsághoz vezető úton. Ezeket gyűjtöttük most össze.

1. A negatív hangok tengerében úszni mindennap

Ugyanazt a tévéadót nézed, ugyanazt a rádióadót hallgatod, ugyanazokkal az emberekkel beszélgetsz, ugyanazokat a honlapokat böngészed. De belegondoltál már valaha abba, ezek milyen hatással vannak rád? Lehet, hogy pont ezek fosztanak meg a boldogságtól!

Mit csinálj helyette?

Készíts egy listát arról az öt emberről, akivel a legtöbbször beszélsz és találkozol, valamint arról az öt médiaforrásról, amelyet a legtöbbet olvasol/nézel/hallgatsz.

Ezután írd oda mindegyik mellé, hogy az inkább lehúz vagy felemel téged a hétköznapokban. Légy őszinte magaddal, és ha kész a lista: mérlegelj. Többségében lehúznak azok a dolgok, amiket olvasol, nézel? Akkor válts, vagy keress olyanokat is, amik biztosan adnak egy kis örömet is. Vannak emberek, akik mindig a legrosszabb kedvet hozzák ki belőled? Akkor érdemes elgondolkodnod ezeken a kapcsolatokon is, hogyan változtathatnál ezen…

2. A megfelelő pillanatra várni a végtelenségig

Az álmokat megvalósítani sosem egyszerű, és a legtöbben már a tervezés fázisánál elakadnak, és mindig csak várnak a megfelelő alkalomra. Ez a pillanat azonban a legtöbbeknél sosem jön el…

Mit csinálj helyette?

Az álmok megvalósítása során a legnehezebb feladat az első lépést megtenni, így neked is ezzel kell kezdened. Nem kell semmi világmegváltó dologra gondolni, a lényeg, hogy tedd meg az első lépést. Ha ez megvan, könnyebben lépsz majd a következő szintre, és egy pillanat alatt elérhetőbbé válik az álmod!

3. Hagyni, hogy csak a kritika befolyásoljon

A kritikát és a verbális támadásokat mindenki máshogy kezeli, olyan azonban nem nagyon van, aki ezeket teljesen el tudja engedni a füle mellett. Legtöbbünk sajnos hagyja, hogy a kritika beegye magát az agyába, ami pedig azzal jár, hogy elkezdünk kételkedni magunkban, és mindabban, amit csinálunk.

Mit csinálj helyette?

Beszélj róla először is! A legfontosabb, hogy ne egyedül próbálj túljutni ezeken a problémákon, hanem ülj le egy bizalmasoddal, és öntsd ki a szíved. Észre fogod venni, már az, hogy beszélsz róla, hatalmas terhet levesz a válladról. A második lépés pedig, hogy tudd, nem mindenért te vagy a hibás. Lehet, hogy a főnöködet is leordította a főnöke, és csak rajtad tölti ki a mérgét, lehet, hogy a párodnak rossz napja van, és csak így tudja levezetni a feszültséget: ne gondold, hogy mindenről te tehetsz!

4. Másokhoz mérni magad

Ha elkezded másokhoz mérni magad, a vagyonodat, a kapcsolataidat, az egyenes út a boldogtalansághoz.

Mit csinálj helyette?

Foglalkozz magaddal! Ne másokhoz, hanem magadhoz mérd a teljesítményedet: értékeld, ha elvégzel egy feladatot, vagy ha legyőzöl egy akadályt! És a legfontosabb: ne azzal törődj, mások hogy élnek, hanem azzal, te mit szeretnél igazán, és azt hogy tudod elérni.

5. A pihenés hiánya

Mindenkinek sok a dolga, ám, ha nem hagysz magadnak elég időt és teret a feltöltődésre, csak azt fogod érezni, hogy minden nappal egyre nehezebb az élet, és minden perccel egyre boldogtalanabb vagy.

Mit csinálj helyette?

Pihenj - minden nap! A pihenés nem csak az alvást jelenti, hanem valami olyan tevékenységet, ami közben kikapcsolsz, kiszakadsz kicsit a mindennapos mókuskerékből. Legalább napi 25 percet tölts valamivel, ami feltölt: lehet ez egy forró fürdő, egy könyv olvasása, egy nagy séta. Akár állíts időzítőt a telefonodon minden napra, hogy biztosan ne maradjon el. Érdemes napközben is ilyen "kényszerpihenőket" tartani, akár szintén telefonos-időzítő segítségével, óránként legalább 5 percet.

6. A megszokások rabjává válni

Ha mindennap ugyanakkor kelsz, ugyanoda jársz dolgozni, ugyanoda mész bevásárolni, és ugyanakkor fekszel le aludni, egy pillanat alatt a napi rutinod áldozatává válhatsz, és azt érezheted, semmi újat nem tartogat számodra az élet.

Mit csinálj helyette?

Nem kell rögtön ejtőernyővel kiugrani egy repülőből, egy kis lépés is elég, de ne hagyd, hogy a megszokások rabjává válj! Néha, mikor az agyad azt mondja, hogy nem, hagyd, hogy a szíved vezéreljen, és mondj igent! Emlékezz a legutóbbi alkalomra, mikor kipróbáltál valami újat, és emlékezz, akkor hogy érezted magad utána. Hagyd, hogy minden heted más legyen, legalább egy kicsit!

7. Mindent túl komolyan venni

Ha az élet minden pillanatán stresszelsz, könnyű egy apró hibán is úgy fennakadni, hogy az napokig, vagy akár hetekig gyötörjön. Ha ugyanis túl komolyan veszed az élet minden egyes percét, képtelen leszel élvezni azokat a pillanatokat, amik boldoggá tesznek.

Mit csinálj helyette?

Apróságnak hangzik, de már egy hűtőre ragasztott cetli, amire minden reggel ránézel, és amin az áll, hogy „Lazíts!”, is segíthet, hogy kevésbé legyél merev. A lényeg, hogy néha emlékeztesd magad valahogy, nem kell minden pillanatban izgulnod, és néha egy kicsit elengedheted magad.

Felhasznált irodalom
positivityblog.com/steal-your-happiness/
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér